Şimdi anlaşılıyor...
Unutulmaması gereken bir kadımızı unutturmamak istermisin?
Şimdi anlaşılıyor...
2008 ve 2024 yılları arasında 297 kadinimiz katledildi.
Sadece bir kaçı
Semra Kocaman
Sevda Timur
Katie Erorbay
Hacer Turhan
Zeynep Bilici Pehlivan
Muradiye Terzi
Hatice Alay
Özlem Şımarık
Burcu Demir
Ipek Akgün
Selma Abacı
Gülhan Korkmaz
Sebahat G.
Arzu Gül
Ü. K.
Sevda Kuş
Beste Ayşegül Yeşilyurt
Saliha Gizem
Eda Yiğit
Suna Gül
Banu Uzun
Dilek Y.
Pınar Bulunmaz
Yasemin Ünlü
Zeliha Güney
Mine Güney
Tuba Ateşci
Elif Saydam
Sevilay Karlı
Hatun Ekrem Aslan
Emine Ülkü Araz
Nasim Gol Karımı
Dilan Özdemir
Özlem Çankaya
Cansu Siler
Dilan Kanak
Biz erkeklere çok iş düşüyor burada, devletin bu konuda daha caydırıcı bir tutum sergilemesine elbette çok ihtiyaç var, ama erkekler de kadınlar kadar sesini çıkarmalı, şiddete ya da şiddete gelmeden önce verilen sinyallere sessiz kalmamalı. ''Karı-koca arasına girilmez, onlar iyi olur biz kötü oluruz sonra vs.'' gibi söylemlerle vicdanımızın sesini susturmamalı, her alanda hayatın her yerinde elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım gece dışarı çıktığında, ıssız bir yoldan geçtiğinde senin de korktuğun şey erkekler. Kadın seni en fazla üzer, kırar ama öldürmez. O yüzden böyle insanları dışlayın, ihbar edin ve elinizden geldiğince karşısında durun.
Bu konuda zarar veren kişi benim ailemden dahi olsa şikayet ederim ve o kadının arkasında dururum.
Kesinlikle
Unutmamalı, unutturmamalı, her fırsatta gözlerine sokmalı, başlarına kakmalıyız..
Sizce de artık toplum olarak erkeklere baskı yapmanın sırası gelmedi mi?
Aslında erkeklere demek çok doğru olmaz. Her erkek aynı düşünde degildir. Ve yahut her canı bir erkek değildir. Sıla bebeğin annesi de bir kadındı. Ama bir caniydi
Ama susmak ta en az suçu işlemek kadar kötü bir şey. O anne susmasaydi bazı şeyleri görmemezlikten gelmeseydi belkide Sıla şu an yaşıyordu.
Ama o kadın sindirilmeyi kabul etmiş. "Ben bir anneyim. Bir insanim. Kimse benim çocuğuma dokunamaz!"diyebilirdi. Bence sadece bir bahane.
Kesinlikle
Cevap
5Cevap
isterim evet
Yaşadığımız çağ, insanlığın geriye adımlarını koşarak attığı bir çağ. Başımız Sağolsun...
Kesinlikle insanlığımızı kaybettiğimiz bu günlerde son kadın kim olucak acaba
Daha saygın, daha kaliteli bir hayat dilerim, tüm ölen kadınlarımızın sevdiklerine sabır diliyorum
Hiçbirini unutmamalı ve unutturmamalıyız.
Kesinlikle
Bunlar bilinenler birde bilinmeyenler...
Kim bilir kaç tane kadın daha var bilmediğimiz.
Korkutucu yani durmayacaklar🥺
Ne dururcaklar nede durudurucaklar
Sırf bu ne a izin verildiği için ülkede kadınlara istediği gibi davranmanın cezası olmadığı için seçimde akp oy verecek erkekler var biliyir musunuz bunu ve bu sayı 500 1000 felan değil korkutucu bir rakam..
Şenay Aybüke Yalçın
🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?