19 yaşındaki iki birey evlenirse bu uzun süreli olur mu? 19 yaş evlenmek için erken mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılValla erkeklere guven olsa erken yasta evlenirdim. Ekonomik siddet, psikilojik ya da fiziksel siddet gormeyecegimin bir garantisi olsa yapardim bunu. Erken yasta helalinle evlenmek, onunla bazi seyleri yasamak daha iyi olurdu. Zaman gectikce gunaha girme riski artiyor her konuda. Zaten eninde sinunda yuva kuracagiz. Erkek iyi biri ciksa yabda erkekler bu guveni verseydi yapacagim seydi. Okumama vs karismayacaksa, maddi ihtiyaclarimi ben istemeden halledecekse parayi verecekse elime, evde de agirlik illaki bende olur ama sinavlara hazirlanirken falan yukumu alacaksa, temizlik vs, cocugu da birkac sene erteleyeceksek yapacagim sey olurdu. En yakin arkadasim olurdu. Hem gezerdik, hem hayatima yardimci olurdu hemde sunneti yerine getirmis olurdum.
Ama erkekler maddiyati onu bunu cok sorun ettikleri icin, kadina degrr vermedikleri icin, ekonomik/fiziksel/psikolojik siddet vs uyguladiklari icin benim gibi erken evlenmek isteyenler yapamıyor. Hatta erken evmenmeyi bırak. Evlenmeyi yapamiyor su ortamda artik. Erkekler cigirindan cikmis durumda.
Atanmadan, para olmadan evlenmeyi cogu kiz istemiyor ne yazik ki. O erkegin sana imkan saglayip saglamayacaginin bir garantisi ne yazik ki yok. Bana para verecek mi, okumak istesem engel olacak mi yoksa destek olacak mi belli olmuyor. Yoksa gercekten 19-20 yasinda yapacagim sey olurdu.
Adam akilli, akli basinda, kadina ve haklarina deger veren, evi de hanimi da gecindirmeyi goze alan erkekler olsaydi toplumda dusunurdum.
Yas geçtikçe evlenmekte zor geliyor cunku. daha secici oluyorsun, daha da endise verici geliyor evlilik. Konfor alanindan cikmak zor geliyor zaman gectikce.
Bazi seyleri kan hizli akarken yapmak daha iyiymis diyorum geriye baktigim zaman. O yaslarda yaptığım seyleri bu yasimda yapamam. O cesaret o zaman lazimdi.
Yas gectikce cesaret kiriliyor, hizli akan kan duruluyor, daha temkinli oluyorsun ister istemez. Erkekler adam olsaydi, bir erkegin bana guzel bir gelecek sunacagini, beni kisitlamayacagini, benimle iyi bir yoldas olacagini bilseydim gercekten yapacagim seydi.
Allah erkeklere kadinlari emanet olarak gönderdim dese de emanete hiyanet ediliyor. Gozumuz kapali hicbir erkege teslim olamiyoruz. Ne gelecegimizi, ne maddi yonumuzu, ne psikolojimizi hicbir seyimizi gozumuz kapali teslim edemiyoruz beylere. Bu cok uzucu aslinda.
Birbirimizi tamamlamak icin yaratildik ama onlar bize zarar verecek, hayati zorlastiracak diye guvenle hareket edemiyoruz.
Parasiz bile gidemiyoruz yanlarina. Ya bana ekonomik siddet uygularsa diye. Baska seyler olsa o evden parasiz nasil cikarim diye yapamıyoruz. Ortada konulsak, aldatilsak, çocuklarla kalakalsak diye en kotusunu dusunerek hareket etmemiz gerekiyor ne yazik ki. Yarin yasayacagimizin garantisi olmayan dunyada biz kadinlar surekli kendimizi garanti altina almaya calisiyoruz. Parami kazanayim, bu bana zarar verir mi vs diye surekli tetikte olmamiz gerekiyor.
Erkekler erkekliklerini yapsaydı, erkekliklerini kadina siddet, tecavüz, ekonomik, psikolojik siddet gibi seylerin yerine kadini korumak kollamak, ona hayat imkani saglamak, en iyi şekilde yasatmak, emanete gozu gibi bakmayi erkeklik bilselerdi her sey daha guzel olurdu. Biz kadinlarda kendimizin her adimini garanti altina almak zorunda hissetmezdik.
Evlilikte okumak isteyenimiz oluyor baban okutmamis, ben mi okutacagim vs diyorlar. Iyisi de var tabi bunlari yapan beyler ama kadin icin ozellikle bu ulkede evlilik her yasta cok ama cok zor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılYaş değil, yaşanmışlık önemli. Kendine ne kattığı, olgunluk düzeyi ve bilgisi. Bir ev kuracak, sıfırdan bebek yetiştirip dertlerle yüzleşip çare bulacak kadar yetiştiyse uzun süreli, imrenilen güzel bir ilişki de olabilir beş gün sürmeden boşanılan ibretlik bir evlilik de.
00 Yorumla
Buraya bu soruyu 19 değil 30 yaş olarak da sorsan benzer cevaplar alacaktın. Kimse hangi evliliğin nasıl gideceğini tahmin edemez. 19unda evlenip çok mutlu olan da var boşanan da ediyet çeken de.. sen yeterli olgunluğa geldiğini düşünüyorsan gayet olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence çok erken ayrıca kadınlar boşanmaya meyilli bu devirde. 3-5 yıl sürse bile 10 sene sonra illahaki boşanırlar. Bazı durumlar ve şartlar evliliği uzatır. Çocuk yapılması, kadının , erkeğe muhtaç olması, erkeğin aldatmaması, şiddet yapmaması, güzel bir cinsel hayatın olması eşiyle. Erkeğin kendini maddi manebi geliştirmiş olması, başarılı bir erkek olması. Çocuk sayısı. Bu tür etkenler evliliği uzatır. Hatta ömür boyu yapar. Ama erkek kendini geliştirmezse, başarılı bir erkek olmazsa, maddi manevi durumu iyi olmazsa, cinsellik azalır hatta binde bire düşerse, kadın ekonomik özgürlüğünü kazanır, kocaya muhtaç olmazsa, adam eşine şiddet ve aldatma yaparsa, çocuk olmaz ya da bir, iki tane olursa, evlilikler kısa süre sonra bitebilir.
015 Yorumla- 1 yıl
Niye bosaniyorlar onada baksaymissiniz.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası yazdım ya. Erkek kadına şiddet yaparsa, aldatırsa diye. Boşanma nedenleri bunlar işte. Bidaha yazdırıyon. İyi oku ne demişim
- 1 yıl
Bu devirde neden meyilli kadınlar boşanmaya dediniz öyleyse?
Cevap sahibi1 yılSon cümlede ne dedim son cümleyi okumadın heralde. Eekek kadına şiddet yaparsa, aldatırsa dedim. Evlilikleri kısa sürer dedim. Boşanırlar dedim. Erkek kadına şiddet yapmazsa, aldatmazsa, evlilik ömür boyu bile sürebilir dedim. İyi okumadan yorum yapmayın lütfen
- 1 yıl
İllaki bosaniyormusuz ya. Demekki bı sebbei var megilli demiyelinde kendilerini buluyorlar diyelim ayrıca kimse kimseye mecbur değil. İnsanlar değişiyor bosanmamak aslında saçma. aldatma çok fazla. kadınlar boşanmasa erkekler boynuzlariyla gezer
Cevap sahibi1 yılBu devirde meyilliler çünkü. Oyüzden. Eskiden boşanan kadın yadırganırdı, zar zor boşanırlardı, tek tük kadın. Şimdi kadınların yarısı boşanır oldu. Keyfe keder boşanan var. Kadınlar tabiki boşanmaya meyilli. Nasılsa kızlığını bozan birisi var. Onun peşinde yüz tane erkek var. Daha iyisini bulurum düşüncesiyle boşanıyorlar. Çocuğuma hem analık , hem babalık yaparım, kendim bakarım diyorlar. Kadınlar boşanmaya nu devirde meyilli olmasaydı. Bu kadar boşanma oranı artmazdı zaten. Eskiden kadın ne zoeluklara rağmen evliliği sürdürürdü. Şimdi en ufak sebebden baba evine gidiyor. Babasıda destek oluyor kızına. Tazminat alcak, nafaka alcak, dul maaşı alcak, erkeğin mal varlığından pay alacak. Tabiki kadınlar için boşanmak cennet
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası evet bak kendinde dedin, erkekler boynuzlarıyla gezer, aldatmak fazla dedin. Demek'ki aldatan da siz, ayrılan da, sen dedin ya. Kimse kimseye mecbur değil diye. İşte mecbur olsalar boşanamazlar. Bu yüzden rahatlar boşanabiliyorlar. Eskiden öylemiydi. Kadın kocasına mecburdu. Muhtaçtı, boşanamazdı. Şimdi sana katlanamam diyip, gidiyorlar. Tabiki erkeğinde eşine iyi davranması düzgün adam olması gerekir. Onu diyorum ben 4/4 lük erkek olmadıkça boşanma ihtimali var. Kadın muhtaç olmadı mı boşanma ihtimali var
- 1 yıl
Babası destek olmasa hoşunuza gidecek şaka gibi bir yorumun var ben çevremde keyfe boşanan kadın görmedim arkadaş illaki bı boook yapıyor evine gittiği aile kadınlara bunu çekmek zorunda değil . niye çekelim abi sizin evinizdeki sorunları? Ayrıca çocuklu hayata karışmak boktan bir şey sen bunu bilemezsin. Senin çocuğuna bakacak birakta keyfine yaşasın madem öyle doğru yolu bulmuş. anlıyorlar abi karsilatirma yapıyorlar kadınlar kendi baslarina yaşamak daha iyiyse sizin ailenizde neden kalsınlar kadınlar yuva dediğiniz şey herkese kutsal değildir. Aldatma gırla erkekler tarafından yaoiliyor kimse kimseyi çekmesin sizde gidin oyless Sizi tutan yok yani gebel konuşuyorm senin şahsına değil
- 1 yıl
Birde eski kadınları karistiriyorsunuz ya şaka gibi eski kadın bir koleydi. Kocasının kölesi.
- 1 yıl
Genellemeye bak aldatan bizmisiz istatikler en çok sizde gösteriyor hadi diyelim ki biz daha çok aldatiyoruz demekki hak ediyorsunuz buda bana göre suç değil kadın muhtac olmasın zaten işinize gekir sizin bir kadını evinizde sığıntı tutmak. Ben kadınların asla bir koca evinde hayatı yaşamadan hizmetçi gibi yaşamasına karşıyım. Herkes seçimini yapiyor eskiden kadınlar diyorsunuz devamlı şimdide siz ona göre davranın ne yapalım hayat bu artık hiç bir kadin. seciminde özgürdür ister boşanır ister evli kalır.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası ne boş konuştun be. Üç tane yorum yapmışsın, okurken yoruldum boş. Sen kendin demedin mi erkekler boynuzlarıyla gezer diye. Kendin demedin mi aldatma çoğaldı diye. Ne boş yapıyorsun. Boş konuya giriyorsun. Ayrıca boşanan kadınlad tabiki eşini kötüliycek. Siz zaten seversiniz çamur atmayı. Kimse sebebsiz yere canım sıkıldı ayrıldım demeyecektir. Ben senin kadar uzun yazamam. Diyeceklerim bunlar. Genelde kadınlar, erkekler hakkında, gerek eski sevgilisi olsun, gerekse eski eşi, atar tutarlar. Yerden yere vurarlar. Sanırsın ki karaktersiz adam. Ama o adamda senin abin , kardeşin olabilirdi. Ben bişeyi savunmıyorum. ya da bişeyler iyiydi demiyorum. Oraya medenice yorum yazdım. Erkek , aldatmasın, şiddet yapmasın, ekonomisi iyi olsun, maddi manevi iyi olsun, başarılı olsun evlilik ömür boyu sürer dedim. Kadının ekonomik olarak bağlı olması evliliği uzatır tabi. Boşanmak istesede boşanamaz. Ama benim demek istediğim. Kadına köle gibi davranın hizmetçilik yapın feğil kadına şiddet yapmayın dedim aldatmayın dedim. Boş boşuna sinirlenmişsin. Boşanma istatistiklerine bakıldığında Türkiye'de. %80 dava açan kadın. %20 erkek. Bu%20 nin% 10 u da. Kadın dava açacağına ben açıyim diyen, ya da kadın başka kocaya kaçan. Geri kalan%10 luk azınlıksa boşaniyim de, başkasıyla evleneyim diyen. Erkek yoksa neden boşansın? Boşanmak isteyen kadın. Erkek boşanmaz. Döver. Aldatır söver ama boşanmaz. Tabiki dövmesin aldatmasın ama boşanmaza dikkat ediyorum.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası kadınlar meyilli. Ya tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama anlamıyorsun. Tekrar yazmaya ihtiyaç duyuruyorsun. Kadınlar boşanmaya meyilliler birkaç sebebi var.
Birincisi kadın evli bile olsa, peşinde yüz tane erkek var, buda kadının kafasında, kocamı boşarsam daha iyisini bulabilirim algısı oluşturuyor.
İkincisi, boşanırsam, dul maaşı, nafaka, tazminat ve mal marlığından pay alırım diye meyilli.
Üçüncüsü. Boşanırsam, baba evinde rahattım, gene aynı rahatlığı yaşarım, çocuğuma annelik babalık yaparım düşüncesi.
Dördüncüsü: nasılsa herkes boşandı, bende boşansam bişey olmaz düşüncesi. Çocuk yapıyim sonra boşansam da olur. Kızlığımı kocam bozdu diye beni alırlar. Bakirelik sorunum kalktk düşüncesi. Hiç evlenmeyen kız, bakire değilim, eşim beni istermi diye korkarken, dul kadın, kocamdan başkasıyla yapmadım, namusluyum diye yutturup, enayinin birini kandırması. 😅- 1 yıl
Çok çok uzun yazmışsınız hepsini okumaya ömrüm yetmicek
Cevap sahibi1 yıl@Ilerdearse okuma boş ver. Kendi aramızda tartıştık, hanım kızımız gereksiz sinirlendi. Zoruna gitti, kadının erkeğe maddi olarak bağlı kalması, evliliği sürdürür demiş olmam. Ona trip attı. Halbuki ben, kadınlar çalışmasın, kocanın eline baksın, muhtaç olsun dememiştim. O öyle anladı. Birde kadınlar boşanmaya meyilli dedim. Açıklama istedi. Yeterince açıklama yaptım. Bidaha yazmaya gerek duymuyorum. İnkar da edemez kimse bunları yasalar kanunlar kadının boşanmasından yana. Boşanan kadın zenginleşiyor resmen. Maaşa bağlanıyor. Devlet de kocasıda para veriyor boşandın diye. Ödül sanki 😅 öyle olunca boşanması kaçınılmaz kadının tabiki boşanmaya meyilli olacak. Sen git daha iyisi gelir. Önüme gelene veririm özgürüm. Seni kahrını çekeceğime. Gençliğimi yaşarım. Sexe doyarım diyecek
- 1 yıl
Peki
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
84
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılbilemeyiz sürebilir tabi ki de
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılGeç ergenlik 20'li yaşların başında biter ve kişi psikolojik gelişimini henüz tamamlamamıştır. Yani 19 evlilik için çok erken bir yaş. Yani bu durumda eğer çift bireysel gelişimini ve çevresel koşulları atlatabilirlerse, ancak o zaman evlilikleri sürebilir. İmkansız değil ama zorlu olması çok muhtemel.
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Maddi ve manevi olarak ta hazır hissediliyor ise gayet uygun bir yaş.
Siz bakmayın yarım akıllı zombilere, onların kafaları çok karışmış.
Ayrıca herkes yalan söylese de doğa yalan söylemez. Anne, baba olmak için yumurta ve spermin en nitelikli olduğu zaman 20 yaş altıdır. Bunu söyleyen doğa ana.
00 YorumlaBirbirini seviyor olmaları, fikir, düşünce uyumluluğu varsa ve o ilişkide saygıda kusur edilmiyor ise uzun sürer. Nasiptir diyebiliriz, sadakat, sadık olmak, saygınlık, merhamet, anlayış davranışlar evlilikte önemli faktördür. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
1 yılKız için erken değil ideal yaş fakat erkek için erken sayılır çünkü çoğu erkek maddi bağımsızlığına anca o yaşta ulaşmaya başlıyor. Yaş önemli değil maddi manevi gücü olan bir erkeğin ve sadık itaatkâr bir kadının olduğu her ilişki sonsuza kadar sürer.
00 Yorumla
1 yılErken bir yaş olsa da bu tamamen olgunluk ve evlilikteki sorumluluk bilinci, monoton yaşamamaya bağlı. Aksi olursa aldatmalar da olur.
00 YorumlaEvlilik kesinlikle kolay birsey değil hayatın her anlamda değişiyor sorumlulukların artıyor anlayış, hoşgörü, saygı, mantık, sevgi, saygı bunlardan biri olmazsa gekilmez hale gelir bazen umursamaz olacaksın bazen çok takıntılı bazen çok eğelenceli olacaksın bazen koca karı bazen kavga edilecek bazen aşk yaşayacaksın vel hasıl herseye hazır olman gerek yoksa neden olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSürmez sürse bile süründürür öyle sürer asla evlenmeyin kızlar ben yandım siz yapmayın 19 yaşında kişi kendini tanımaz şu an 23 yaşındayım ve 19 yaşındaki ben ile şuanki ben hayata çok farklı bakıyor ve 23 yaşındaki ben bu hayatı seçmezdim m2cburum yaşıyorum ama ölmeyi bekleyerek allahım öleyim de bitsin bu çile diyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl19 yaş evlilik için çok küçük bir yaştır. çünkü çocuksun bir insanın 19 yaşında düşündügü ve 26 yaşında düşündügü fikirler arasında çok büyük bir fark vardır. Bir çok insan tanıyacaksın ve çok fazla , duygu yaşayacaksın düşünce yapın, fikirlerin, hislerin degişecek . 27 yaşından itibaren birisini seversen onunla evlenmen gerekiyor. Evlilik kolay bir şey degildir. Bak ben uzun zamandır bu sitedeyim ve çok fazla arkadaşım var genellikle erken evlenen insanlar erken boşanıyor.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca dogru insan oldugundan nasıl eminsin? Onu tanıyor musun? Sana ve ailesine sahip çıkacak bir adam oldugunu nereden biliyorsun? ya da pskolojik bir rahatsızlıgının olmadıgını biliyor musun? Kolay sanıyorsunuz öyle degil
Hayır hiç zannetmiyorum zira 25 yaşından önce beynin karar verme mekanizmasıyla ilgili bölümü tamamlanmamış oluyor. Daha çok duygu ve hormonlarla yapılmış olan bir evlilik olur ve ondan da çok bir şey beklememek lazım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok erken bilinç geç oluşuyor insan kendini yaş aldıkça daha çok tanıyor ve düşünceler , duygular değişebiliyor bu anlamda riskli.. Ben şahsen 30 lu yaslarda kendimi daha çok tanımaya başladim..
00 Yorumla
1 yıl18 yaşını geçtiysen artık her türlü hakkını kendi başına kullanabilirsin. Yani artık sormayacaksın, derin düşünüp kendin karar vereceksin. Sorduğun kimse senin açından bakamaz. Mesela bence 38 ideal :)
00 YorumlaBen kocamla aileler aracılığı ile tanıştım maddi durumu çok çok iyi olduğu için mantık evliliği yaptım ve şu an onu çok seviyorum çünkü çok iyi biri ve beni ne kadar çok sevdiğini ne kadar çok değer verdiğini çok iyi biliyor ve görüyorum
00 Yorumla
Bana göre çok erken
Bir meslek sahibi olmadan ve kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmek bence bir kadının yapabileceği en büyük hatalardan biri
Kaldı ki 19 yaş bu kararı vermek için pek sağlıklı bir yaş değil00 YorumlaÇok erken güzel insan çok hemde. hayat okadar zor şartlar ağır daha fikriniz herseyınız değişebilir zaman a bırakın ne olcagını görün abin olarak dinle beni lütfen
10 YorumlaBiyolojik akıl devrede bu dönem, ilerleyen yıllarda kültürel ve gerçek akıl devreye giriyor. Tabi seçim yapmış tecrübe edinmiş ve bazı şeyleri öğrenmişsindir.
00 Yorumla
1 yılLiseden sonra evlenen arkadaşların şu an hâlâ evliliği devam ettiğine göre demek ki sürüyor. Teyzemin biri de 15 yaşında kaçarak evlenmiş ve yıllardır devam ediyor.
01 Yorumla- 1 yıl
Erken mi? Erken tabii ki. Orası ayrı mesele.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSürebilir neden sürmesin? Hatta doğru karar verilirse eğer genç yaşta evlilik çok daha iyi. Belli bir yaştan sonra insanlar çok seçici olmaya başlıyor çünkü
00 Yorumla
1 yıl22 yaşımdayım. Sokakta çocuklarla saklanbaç falan oynuyorum top oynuyoruz. Ben kendimi hala çocuk gibi hiss ediyorum yaa. Bence 26dan aşağı erken
10 YorumlaYaşıt olup da evleniyorlarsa neyse ama çocuk kesinlikle yapılmamalı daha kendiniz çocuksunuz çocuk yapmaya kalkışmayın
10 Yorumla
1 yılOlmaz. Yaşlar küçük. gençlik ve bekarliga doyulmamis henüz. Evlilik içinde bu eksik duygular tammalammak istenilirse evlilikte sorun olabilir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılBu sorunun cevabı esra erolda direk açıp izleseydin bugünkü bölümü
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır. Sürmüyor. Evlilik resmi devam etsede aşk sevgi butiyor sadece imzası kalıyor. sen düşün bakalım 21 yıl bir adamı sevebilir onunla seks yapabilirmisin. Koca bir hayır uzak dur bu yaşlarda evlilikten.
00 YorumlaEvlilik yaşla değil sevgiyle aşkla yürür iki kişide severek evlendiyse evet bırak ayları yılları bir ömür sürer
00 Yorumla
1 yılÇok erken bir yaş, ayrıca daha olgunlaşmamış çiftin erken yaşta evlenmesi sağlıklı görünmüyor.
Elinde avucunda paran yokken evlenmek mantıksız.00 YorumlaSoru saçma birincisi sanki evlilikler bir süreye bağlıymış gibi sorulmuş ikincisi boşanmanın yaşla alakası yok 60 yaşınsa 30 yıllık boşananlar var
00 YorumlaOlur bu nasip işidir
Kimisi 30 da evlenir uzun sürmesi evliliğ
Kimisi 18 de evlenir bi ömür sürer00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu yaş ile değil baş ile ilgili. Aklınız, fikriniz, eğitiminiz etkili. 2 cahil için zor. İki fakir için de zor. Ama para olursa eğitim olursa olabilir. Onun dışında yok ya evlenmeyin, çocuk yapmayın. Pişman olursunuz.
00 Yorumlabu biraz da beklentilerle alakalı. İnsan değişir. bence çok erken bir yaş.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEğer birbirini gerçekten seviyorlarsa, bağlılarsa, sadakat ve saygı varsa uzun sürer.
10 Yorumla Dedem rahmetli akıllı kız ile evlenme derdi hala akli dengesi bozuk kız bulamadım:D
00 Yorumla
1 yılNedenss çocuk aklıyla evlenenlerin evliliği daha uzun sürüyor gibi geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEvlılıgı surdurmeye mecburlarsa olur degılse zaten bosanırlar ılerde
00 Yorumla
1 yılerken 19 yas daha ne istedigi i bilmeuen 2 ksii
00 Yorumla
1 yılBunu kimse bilemez ama 19 yaş evlilik için çok çok erken
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sürer niye sürmesin ki sevgi ve saygı varsa olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılBu yaşta evlilik düşünceleri yerine eğitimine odaklansan daha iyi olmaz mıydı?
00 Yorumla Bu tamamen bu kişilere bağlıdır. Sence devam eder mi nasıl bir olgunluktalar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 529 cevap paylaştı. Yurt dissin da erken evlenip bosaniyolar. Uzun omurlu olmuyor
00 Yorumla
1 yılEvlenmek için erken ama belki de hayatinin insanını bulmuştur. Bilemeyiz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 765 cevap paylaştı.
1 yılAkıl yaşta değil başta kardeşim evlilik çok önlemi bişey ama doğru kararlar vermek gerekir
00 Yorumla Aşk ve saygı varsa tabi ki uzun sürer ömürlük olur inşallah 🙏🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılönemli olan olgunluktur ve karşılıklı sevgi saygıdır. bunlar varsa sürer gider.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı.
1 yılMaddi sıkıntı olabilir zengin değilsen, eğer maddi durumun yerindeyse sürer bence
00 Yorumla Ergenlik bitince evlilikte biter
Belki kağıt üzerinde belki ruhsal olarak00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
1 yılMaddi manevi zorlukları bir birini tanımaları asarlarsa? Uzun mutlu yıllar onları beklemektedir !!
00 Yorumla
1 yılÇocukken evlenmek akıl kârı değil bana göre okul okumak ve çalışmak varken..
00 Yorumla
1 yılÇocuğum olsa ben de o yaşta evlendiririm yaşıtıyla
00 Yorumla
1 yılYoo tam ideal yaş ama eğer olgunsan. Karakter babında
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yıl18 de evlenip çok mutlu olan birkaç tanıdığm var. İmkansız değil
00 Yorumla Çok erken değil mi ya ben daha kendimi küçücük hissediyorum
02 Yorumla- 1 yıl
O zaman evlenmeliyiz 🙂
Benimle evlenir misin? - 1 yıl
Yuh aranda 10 yaş var 18 de evlensen 9 yaşlarında çocuğun olacak şimdi ne dengesizsin sen kardeş gözüyle bakman gereken kişiye ettiğin laf
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu tamamen kendini hazır hissedip hissetmemekle alakalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSürmez, ilerde pişmanlıkla sonuçlanır. Çok fazla örneği var, o yaşlarda evlenip hayatınızın hatasını yapmayın büyük sözü dinleyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılo erkek erken evlendiği için ileride eşini aldatabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBunu kimse garanti edemez ayrıca sanmıyorum hiçbir evlilik yürümüyor bunu kabul edin artık
12 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
- 1 yıl
Yani buna bende katılıyorum
1 yılneden sürmesin bu karşılıklı anlaşmaya bağlı bu dönemde insanlar çabuk sıkılıyor evliliklerinin arasında bir özel alanları olursa sonsuza kadar sürebilir..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşla alakalı değil uzun veya kısa sürmesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok çok erken, bu yanlıştan dönün bence. Çok pişman olursunuz ilerde
00 Yorumla
1 yılEğer birbirini çok seviyorlar ve aralarında sorun çıktığında hemen çözülüyorsa evet uzun sürer
00 Yorumla
1 yıl19 um, evliyim hamileyim. Kendimden biliyorum uzun sürmez.
15 Yorumla- 1 yıl
yapana laf yok kalana laf atın bitmedi hemcins düşmanlığınız neslinizin tükenmesi dileğiyle!
- 1 yıl
@Filmkoliküyeyim
Yapana laf yok derken? Bunun yapanı kalanı mı var, ayrıca hemcins düşmanlığı ne? Burada ben hakaret mi etmişim kötü bir şey mi demişim? Haklıyım evliliğinin uzun sürmeyeceğini bile bile neredeyse çocuk gencecik yaşta ne diye çocuk getirirsin ki, saçma sapan konuşup hemcins düşmanlığı diyemezsin hemcinsim diye eleştirip bir şey söyleyemez miyim. - 1 yıl
siz o ilişkinin gidişatını bilmeden konuşamazsınız bilseniz bile konuşamazsınız ne haddinize düşmüş. herseyi biliyorsunuz bir haddinizi bilmiyorsunuz! ayrıca hamile kaldıktan sonra da değişim olmuş olabilir. kimse geleceği görerekten yuva kurmuyor ya da çocuk yapmıyor senin ne olacağın belli mi milleti kınıyorsun acaba? hayat devam ediyor.
- 1 yıl
Seninde benim yorumuma karışmaya haddin yok
Daha kendi büyümemiş küçük gencecik yaşta kızın bebek yapmasını savunan biriysen orasını bilemem akıl mantık işi değil. Yorumumu gayet düzgünce iyi bir şekilde yapmışım sana ne oluyor onu anlamadım 😆 neyse uzatma ben sana yapmadım yorumumu.
- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem