Ruh eşimin sevdiği kişi değilim? Uzun bir soru olacak, yardıma ihtiyacım var?

Öncelikle onla aramdakilerden bahsedeyim. 3-3.5 seneye yakındır tanışıyoruz. İkimizin de en ihtiyaç duyduğu bir anda tanıştık birbirimizle. Sessiz ve içine kapanık biriydi. Zamanla onu açtım ve inanılmaz bir güven bağı var aramızda. Sıkıntılı bir geçmişe sahibim, zor zamanlar geçirdim ve sevilmeye değer biri olduğumu düşünmüyorum. Ailemle de aram hep kötüydü. Ailenin ‘hayırsız’ evladı ben oluyorum. Çocukluğumdan beri kronik depresyona ve anksiyeteye sahibim. Uyuyamadığım gecelerde (sebepsiz korktuğum, endişelendiğim zamanlarda) beni sakinleştirip masal okuyarak uyuturdu. Masal okumasını ilk seferinde ben istemiştim, daha önce böyle bir şey yapmadığı için garip gelse de yapmıştı. Zamanla bu gecelerde ben ona, o bana masal okur olduk. Dünya üzerinde başka kimsenin bizi bu şekilde anlamadığını düşünüyoruz ikimiz de. Değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi kabul eden, bu kadar değer veren ve sustuklarımızı, anlatmadıklarımızı bile anlayan ve seven başka insanlar yok. Sessizliğimden bile içimde kopan fırtınaları gören birisi. O an kafama ne taktığımı anlayan anlatmama bile gerek olmayan birisi. Onunla tanışana kadar daha önce hiç değerli olduğumu ya da mutlu olmayı hak ettiğimi düşünmemiştim. Onunla tanıştıktan sonra biraz bile olsa bu düşünceler girmeye başladı aklıma. Bilmiyordum, onunla tanışana kadar daha önce hiç gerçekten sevilmediğimi. Ona karşı hislerimden uzun bir süre emin olamadım, anlamlandıramadım bu hislerin ne olduğunu. Ta ki 3 yılın sonunda bana hayatındaki ilk ve tek eski sevgilisini aşıp yeni birinden hoşlandığını söyleyene kadar. O kişi ben değildim. Bunu duyduğumda sesim kesilip de fark etmeden ağlamaya başlayana kadar onu sevdiğimi bilmiyordum. Ama o bana sadece yakın bir arkadaş gözüyle bakmıştı, bu kadar iyi anlaşıyor olmamıza (bir kere bile kavga etmedik tanıştığımızdan beri) birbirimizi bu kadar anlıyor olmamıza, iyi geliyor olmamıza rağmen sevmiyordu. Sadece yakınıydım, en yakınıydım. Onu kaybetmek hayattaki en büyük korkumdu çok uzunca bir zamandır. Bunu da biliyordu ama hislerimi öğrendiğinde yanımda kalmasının bana daha çok zarar vereceğini düşündüğü için gitmeye karar verdi hiç istemediği halde. Birbirimize sığınmıştık çünkü. İçimizi biliyorduk. Üzmek isteyeceği son kişi bile değildim. Aylar sonra yazdım. Yine aynı şeyleri söyledi ama kabul etmedim. O yokken ayağım taşa değse ağlamaya başladığımı ama ağlamamın sebebin bu olmadığını, ona gelip anlatamadığım için olduğunu söyledim. İlk tanıştığımızdan da daha çok içine kapanmıştı ve konuşmadığımız zamanlarda bunu çok düşündüğünü söyledi. Onu olduğu gibi kabul eden en iyi anlayan kişiye yani bana evet dese ne olurdu diye ama bir çıkar yol bulamadığını, yapamadığını söyledi. Biraz zaman verelim dedim. Belki benden hoşlanabilir diye. Ama içine daha çok kapandığı için çok sık konuşmak istemediğini, kendini toplamak istediğini söyledi. 7-10 günde bir konuşuyoruz. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz, sonumuz ne olur sizce?

Güncellemeler
1 yıl
Evet.. 1 ay olmuş bunu yazalı tekrar kısaca bir güncelleme yapmak istedim. Hala bir gelişme yok :’) bu süre içerisinde birkaç kez konuştuk, telefonda ve mesajlaşarak. Bu sene üniversite son olduğum için aşırı bir yoğunluğum var. O da derslerime odaklanmamı istiyor. Öyle olduğunu biliyordum zaten ama bu hafta sınav haftamdı, öncesinde telefonda konuşmuştuk ve şey dedi ‘’benim isteğim uzun vadede mutlu olman’’ Bir kez daha bunu tescillemiş olduk. Sınavlarım için motive etmeye çalıştı.
Güncellemeler
1 yıl
Hep yaptığı gibi. 5 ekim doğum günümdü. İçimde bir burukluk vardı. Her sene doğum günümü çok tatlı kutlamıştı ama durumumuz buyken bu sene de kutlar mı acaba diye düşünüyordum. Gece boyu bekledim yazar mı diye. Bir yandan yazacağından emin gibiydim bir yandan da bilmiyordum. Yazdı. Ama bu kez farklıydı tabii önceki senelerden. Yazıp yazmama konusunu düşünmüş ama en doğrusunun bu olduğunu düşünmüş öyle söyleyerek doğum günümü kutladı. Mutlu oldum yine ama eskisi kadar diyemem sanırım. :’)
Ruh eşimin sevdiği kişi değilim? Uzun bir soru olacak, yardıma ihtiyacım var?