Yakın çevrem ve Arkadaşlarım bilime çok uzak, acayip garip batıl inançlara, safsatalara inanıyorlar ne yapmalıyım?

25 yaşında yeni evliyim, çevremde de evlenmiş, kimi hamile, kimi doğurmuş, arkadaşlarım var. Geçenlerde buluştuk sohbet ediyoruz konu bilimden açıldı, bunlar bilim insanlarına cahiller bir şey bildikleri yok, ben bunlardan daha iyi biliyorum gibi şeyler söylemeye başladılar mesela bir Arkadaşım kız çocuk istiyor işte anlatıyorum yumurta kromozom çaprazlama vb.
Sonra şunu söyledi "tamam ama o öyle değil 311 kere şu duayı şu ayeti okuyup karnına eline koyarsan bebeğin kız doğar"

Akademisyen olmak istiyorum bilimde ilerlemek istiyorum diyorum, sürekli gülüyorlar kızım evlisin, ne bilimi ne akademisyeni söyle bakalım sana düğünde kaç bilezik taktılar falan diyorlar.

Bir tanesi var, kahve içti fotoğrafını çekti, ınstagrama koyacak diyorum garip garip saçma şeyler bunlar,
Kız sen ne anlarsın bu kahveye 13 kere şu duayı okursan her istediğin olur falan diyorlar.

Velhasıl kelam ben bunlardan iğrenç derecede soğudum ve kusucam yani o dereceye geldim, utanmasam gidip defolun gidin hayatımdan diyeceğim bazen kendimi tutuyorum sizce ne yapmalıyım?

Yakın çevrem ve Arkadaşlarım bilime çok uzak, acayip garip batıl inançlara, safsatalara inanıyorlar ne yapmalıyım?