Kardesime nasil yardimci olabilirim?

Merhabalar, bu sene kardeşim liseye başladı. Genelde hep çekingen ve utangaç biri olmuştur kendisi. Şuanda da tabii yeni ortam olduğu için okuluna ve sınıfına alışamadı. Fakat bu yüzden, utandığı için hiç kantine veya yemekhaneye gidemediğini, kalabalık olduğu için gitmek istemedini söylüyor. Tüm gün aç kalıyor diye yanında götürmesi için ona sandviç hazırladım, bu sefer insanlarin önünde veya birileri varken yiyemediğini söyledi. Ortaokulda da hep böyleydi. Ne cevabı bilmesine rağmen el kaldırır, ne sınıftakiler ile konuşurdu. Nedenini sorunca Sürekli utanıyorum utanıyorum diyor. Lisede düzelir yeni arkadaşlıklar edenir diye düşünmüştüm fakat sınıfta kimseyle konuşamamış bile. Yine aynı şekilde utandığı için bunları annemize anlatmamı da istemiyor ama bir çözüm bulmam gerekiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Okul dışında ise, tek başına dolaşmaktan yine uyandığını söylüyor. Bir keresinde çarşıya göndermiştik onu tek başına. Otobüsle gidip gelecekti. Otobüste düğmeye basmaya utandığı için üç durak sonrasında başkası basınca inmiş. Bu utanma ile mi alakalı bilemiyorum fakat konuşurken de gözlerimize bakmıyor. Sınıfta da sürekli arkadaşları ona bakıyormuş gibi hissettiğini bu yüzden rahatça hareket edemediğini söylemişti. Tüm bunların nedeni ne? Nasıl bu utangaçlığın üstesinden gelmesinde yardımcı olabilirim?

Kardesime nasil yardimci olabilirim?