Atandım Antep'e aman Allahım her yerde kocasının aldığı maaşla övünen tek marifeti yemek yapmak olan kadınlalar dolu muhabbet ediyorum ülkede bizim kadar güzel yemek yapan yok diyor çevre illere sallıyor Allahım ben nereye düştüm diyorum 1 yıldır. Kadinlarin da okuma oranı düşük yani pek okuyan kadına denk gelmedim burada 3 yıl nasıl geçecek buradaki kimsenin kafa yapısı bana uymuyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBenim üniversiteden sınıf arkadaşımın biri ve dershaneden sınıf arkadaşımın biri Antepli’ydi. Üniversitedeki sınıf arkadaşımın eli cidden lezzetliydi. Top şeklinde çikolatalı ve üzerinde. Hindistan cevizi olan bir tatlı yapmıştı. Ben , hazır alınmış sanmıştım. Hatta öyle sanıp nereden aldığını sormuştum. 😂😂Diğeri kendi de demişti zaten yemek yapmakla çok arası olmadığını. Yemek tariflerine baka baka yapmaya çalışıyorum evlendiğimden beri demişti. Onun elinin lezzetini bilmiyorum. İki kişiden yola çıkarak genellemek belki doğru olmaz ama ikisi de gösteriş budalası değildi. Kocalarının maaşının lafı da dönmedi.
05 Yorumla
Soran1 yılDediğiniz gibi 2 - 3 kişiyle tanınmaz ben o insanların memleketinde yaşıyorum ve ezici çoğunluğu görgüsüzlük derecesinde gösterisi seviyor maalesef
- 1 yıl
Doğrudur. İçinde yaşayan daha iyi bilir. Bana denk gelen dediğiniz gibi değildi.
Soran1 yılŞanslısınız çünkü ömür törpülüyorlar bağnaz insan çok
- 1 yıl
Ben genel olarak doğu ve güney doğu insanını bağnaz buluyorum zaten. Anlıyorum.
Soran1 yılEvet öyleler
En İyi Cevaplar
1 yılBenim eski sevgilim antepliydi aynı anlattığın gibi hep evlilik konuşuyor bana da ne yemek yapabildiğimi soruyor yemek yapmayı öğren diyordu. Bir keresinde şey demişti keşke kız olsaydım bulurdun birini evlenip tüm gün yatarım koca parası yerdim demişti
05 Yorumla- 1 yıl
Bide hangi ilçesinde çalışıyorsun benim ex araban elifliydi
Soran1 yılDüşünce yapıları berbat hep evlilik çocuk yapma fikrindeler ben merkezdeyim ilçe de değilim Şehitkamilde görev yapıyorum
- 1 yıl
Biliyorum sevgilime okuyup mesleğim olsun demiştim o da evlen koca parası ye bütün gün evde yatarsın ne güzel demişti öyle dedim canım sıkılır falan evde o da dedi hamile kalırsın işte 9 ay sonra uğraşın olur canın sıkılmaz falan yani biliyorum onlar da sadece evlilik çocuk yemek önemli beni kuzeni için bıraktı nişanlılar şimdi
Soran1 yılOhaa kuzeniyle mi evlenecek
- 1 yıl
Evet
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. aslında köklü aileler dışında kızını okutan pek yok e cahil insan varsa parasıyla övünür ezikliğini gizlemek için tamam güzel yemek yapıyor ama Tekirdağ'ın köftesi Muğla'nın çökertme kebabını Kayserinin mantısını yapabilir mi hiç sanmıyorum yapsa da tadını tutturama
02 Yorumla
Soran1 yılEvet burada okumuş kadın yok ki hepsi ev hanımı ve yaptıkları yemekler hep Urfa yemegi hiç biri Antep'e ait değil hepsi Urfa'ya tescilli
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılYaşamsal döngüler farkı bu. Madem size uymuyorlar, görüşmeyi keseceksiniz. Yuva kurmuş ve eşinin varlığıyla mutlu oluyorlar demek.
Hayata mutlu olmaya ve mutlu etmeye geldik, onlar işi çözmüş demek. Sıra geri kalanlarda02 Yorumla
Soran1 yılBu döngüye lanet olsun o zaman parayla gösteriş yapıp sadece çocuk doğuran kesim için konuşuyorum
- 1 yıl
Ortak hedef mutluluk. Sizde kendi dünyanızı onların dışında kurarak mutlu olabilirsiniz.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
15Cevap
😂cinconları öyle, hergun 3 Öğün yediklerini wp durumu instegram facebook paylaşırlar, kocaları bi hediye alır 1 hafta görürsün onu, evet çoğu küçük yaşta evlenen eğitim seviyesi düşük olanlar. Ama yemek konusunda evet genelde lezzetlidir bende antepliyim ama pek sevmem o kesimi.🤎
12 Yorumla
Soran1 yılAslında şunu soyliyeyim Antep'te o kesimden çok var maalesef ve ben asla alışamıyorum belki siz oralı olduğunuz için daha alışıksınız o insanlara ama ben nasıl iletişim kuracağımı bile bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok değişik bir kafa yapıları var maalesef anlaşabilecek insan bulmak o kadar zor ki kafa dengi insan bulunca çekilebilir bir yer olur belki ama onun dışında zor bende orada yaşıyorum ve zorlanıyorum nerelisiniz
013 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKafa dengiysen hemen normal arkadaş olmalıyız antepin daha katlanabilir bir yer olması için😅😂
Soran1 yılAntalyalıyım ve gerçekten alışılması zor bir şehir
Cevap sahibi1 yılAntalya’ya göre aşırı farklı bir şehir oradaki eğlenceye alıştıktan sonra Antep aşırı sıkıcı geliyordur
Cevap sahibi1 yılBence bir şehri anlamlı kılan o şehirdeki iyi anlaştığın insan
Soran1 yılEvet öyle ama mecburen 3 yıl daha burdayım
Cevap sahibi1 yılNeden antepi yazdın peki
Soran1 yılBu kadar olduğunu bilmiyordum
Cevap sahibi1 yılEğlenceli biri misin peki
Cevap sahibi1 yılSon pişmanlık neye yarar kafa dengi insanlar bulup mutlu olmaya çalışmak gerekiyor aynısı benim içinde geçerli
Soran1 yılÖyle olduğumu söylerler
Cevap sahibi1 yılValla bende çok bunalıyorum eğlenceli biriyim ama kafa dengi bir insan bulamayınca eziyet gibi bir şey
Cevap sahibi1 yılNeler yapıyorsun peki Antep’te
Cevap sahibi1 yılBende çok zorlanıyorum burada eğlenceli birimişsinizde bende öyleyim aslında arkadaş olmak iyi olurdu siz rahatsız olmazsanız tabi
1 yılNe yapacan biliyor musun işine gidecen evine gelecen kimseye muhatap olmayınca kafanda rahat oluyor dene bence 😀
052 Yorumla
Soran1 yıl3 sene asosyal asosyal durayım mi 😄
- 1 yıl
Hahsj o kadar değil be 😀 çalıştığın yerde senin gibi atananlar yok mu hiç edin orada arkadaş 😀
Soran1 yılZaten bir tek onlar var 😄
- 1 yıl
Yeter işte az insan çok huzur 😀
Soran1 yılÖyle mi diyorsun ya 😊
- 1 yıl
Kalabalıklar içinde kaybolmuş olan, azınlığın özdeğeriyle ışıldar. O yüzden az çevre yapacan ki değerli olacan 😀
Soran1 yılSizi dinleyecegim çok mantikliymis 😄
- 1 yıl
Bak şimdiden farklı insanların düşüncelerini garipsiyorsun zamanla onlarla iletişime geçtikçe sende onların kültürünü benimseyeceksin ve farklı bir yerde sana garip gelmeyecek
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙃 dinlemek değil de fikir olsun belki siz daha yaratıcı olursunuz🙂
- 1 yıl
Bende senin bu dediklerini yaşadım üni zamanında 😅 4 yıl işkence gibiydi adamların kültürleri farklı yapacak bir şey yok 😀 en iyisi kabuğunu güçlendirmek 😅
Soran1 yılorada mi okudun 😄
- 1 yıl
Yok Antepte okumadım Erzurum da okudum 😂
Soran1 yılAma Antalya ve Antep iki alakasız şehir kültürleri nasıl aynı olsun ben onlara saygı duyuyorum ama onlar aynı şekilde karşılık vermiyor
- 1 yıl
Dedim ya sana onlar çoğunluk.😅 Çoğunluk olduğu yerde baş edemezsin onların yanlışı bile doğrudur hele bir antepliyi götür Antalya ya nasıl baş ederisn 😂
Soran1 yılAmannn gelmesinler Antalya'ya 😂 ben kaçıyorum siz pesinizden birini getirin diyorsunuz 😂
- 1 yıl
Hahaha aman sende sık dişini 😅3 yıl su gibi geçer 😂
Soran1 yılAmin inşallah 😂
- 1 yıl
Amin amin 😅 neden gizli sormuşsun ki bu soruyu
- 1 yıl
Neden gizli sorduğunu sorunca sessizlik sardı 😅
Soran1 yılÖylesine 😂
- 1 yıl
Merak ettim 😀 görebilir miyiz😅
Soran1 yılNeyi
- 1 yıl
Hesabını 😀 tanıyor muyum diye
Soran1 yılTanimazsin
- 1 yıl
Tanışalım o zaman 😅😅
- 1 yıl
Demokrasi de çare tükenmez 😂
Soran1 yılTanışalım ben efsun bence yeter 😂
- 1 yıl
Hahaha manyak ya 😂
- 1 yıl
Zekiceydi bu 😅😅
Soran1 yılNe oldu işine gelmedi mi 😂
- 1 yıl
Valla gelmedi ne yalan söylim 😅
Soran1 yılO zaman bundan sonra sorularını akıllıca sor 😂
- 1 yıl
Mesala nasıl sorayım bana yardımcı olur musunuz 😅
Soran1 yılBilemiyorum orasını da sen düşün 😂
- 1 yıl
Merhaba Seninle tanışmak istiyorum, çünkü gerçekten ilgini çektiğimi düşünüyorum. Biraz daha özel bir sohbet etmek ister misin? Seninle konuşmayı çok isterim! 🙃😅
- 1 yıl
Bence böyle oldu 😅
- 1 yıl
Olmadı mı yine mi beceremedim 😐
Soran1 yılOldu oldu bu sefer ama çok şapsalsın 😅
- 1 yıl
Hajja bekliyorum o zaman 😅😅
Soran1 yılTamamm
- 1 yıl
Hani yazmadın 🤔
Soran1 yılYa isim var yazacağım
Soran1 yılSöz
- 1 yıl
Tamam bi yaz öyle kalsın işin bitince devam ederiz 😅
Soran1 yılTamam ismin neydi
- 1 yıl
Mehmet
Soran1 yılMerak ettim
- 1 yıl
Hesabım açık zaten yaz kalsın öyle işin bitince gelirisn
Soran1 yılİstek attım yaz
- 1 yıl
Yazdım
Soran1 yılYazmadın
- 1 yıl
Yazdım az önce
- Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
1 yılBen orada okudum 4 yıl boyunca orijinal insanları var 😂 dediğinize sonuna kadar katılıyorum bir kaç anım var o gösterisle ilgili
06 Yorumla
Soran1 yılÖyle mi ne mesela 😄
- 1 yıl
Burada yazmak istemiyorum 😂 linç yemek istemiyorum inanın ama güzel anılar sonra farklı şehire gelince anılar guzellesiyor
Soran1 yılİnşallah bana da güzel olarak gelir ilerde 😄
- 1 yıl
Umarim her şey gönlünüzce olur
Soran1 yılGüzel dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏
- 1 yıl
Ben tesekkur ederim umarım başka soruda karşılaşırız
Ülkede Kemalist aydınlanma ile seviye atlamış birkaç şehri sayma, geriye kalan şehirler zaten 1900’leri yeni yeni yaşamaya başladı.
04 Yorumla
Soran1 yılMaalesef öyle
Soran1 yılAntalyalı olarak çok zorlanıyorum
Soran1 yılUmarım teşekkür ederim 🙏
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılDaha izole bir hayat yaşarsın, seninle aynı şekilde atanıpgelmiş kişilerle arkadaşlık kurarsın olur biter
01 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle yapmaya çalışıyorum ama yinede atanıp gelen insanlar yerli halktan daha iyi oluyor
3 yıl burada kebab lahmacun yiyerek geçer çağlarda benden olsun. Bizim antep kadınları ihtişam dedikodu severler ama tam evkadınıdırlar. Yemekte süste önde giderler ama artık antebimiz çok değişti hemde çok şehir bile değişti hocam
04 Yorumla
Soran1 yılKebapta lahmacun da başka şehrin diye biliyorum 😄
Soran1 yılUrfa yemeklerinin iki malzemesini değiştirip bizim diyorsunuz 😂
Soran1 yılZaten yıllarca Urfa'nın gölgesinde kaldığınız için etkilenmiş olabilirsiniz
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim orada iç mimar bir kaç kez gittim baya bakımlı güzel geldiler bana
04 Yorumla
Soran1 yılAhahahahah değil ve sen elit semtleri de tek dolasirsan öyle gelir sen birde diğer yerleri gör iki semt dışında çingene dolu
- 1 yıl
O kadar fırsat olmadı bir. gun buna. dikkkat edeceğim 😄
Soran1 yıl1 yıldır burdayım ben iki semt dışında öyle anlattigin gibi kız görmedim
Soran1 yılDikkat et mutlaka 😊
Gizli Üye(25-29)1 yılHangi bölgeye atandım acaba hayırlı olsun. Hasetler de dikkatli ol Ayetel Kürsi okumadan çıkma dışarı
016 Yorumla
Soran1 yılŞehitkamil
Soran1 yılEvet öyledirler her şeye laf söylemeye bayılırlar
Cevap sahibi1 yılAllah sabır versin. Bir süre sonra alışırsın şehir olarak güzeldir ama ben şehri severim
Soran1 yılTeşekkür ederim 🙏 ama şehir de pek abartı güzelliği yok cafelerden başka bir şey yok
Cevap sahibi1 yılKalenin oralara gitmeni öneririm. Hangi şehirden geliyorsun
Soran1 yılAntalya
Cevap sahibi1 yılDeniz olan şehirden gelip bu şehri beğenmene şaşırmamalı tabi
Soran1 yılBen kadınlarıni beğenmiyorum daha doğrusu sevemiyorum şehir önemli değil
Cevap sahibi1 yılKadınları değişemeyiz ne yazık ki. Benim şehrim ben bile meslek sahibi olunca buradan kaçmayı düşünüyorum
Soran1 yılUmarım gidebilirsin çünkü farklı kültür görmen senin için iyi olacaktır yanlış anlama ama Antep insanı içine kapanıktır şu anlamda söylüyorum sadece kendi kültürünü doğru bilirler ben Antalyalıyım ama benim kültürümden bir şey anlatsam hemen ayiplaniyorum
Cevap sahibi1 yılFarklı külütür de gördüm. Antalyaya da geldim Antalya kültürü de iyi değil. Ama başka kültürler de gördüm güzel olanı var. Anltayanın insanı da iyi değil zamanında çalıştım orada kendi çalıştığım işletme suyu bile ücretli verirdi bize. Antep o yönden misafirperverdir emin ol. Her şehrin eksileri artıları var. Antebi çok sevmem ama sevdiğim yönleri de çok var
Soran1 yılMemleketin olduğu için seversin muhakkak ama tabi her şehirde artı olduğu kadar eksi de vardır önemli olan dengede tutabilmek ama Antepte bu yok yani çoğu insanında , yoksa iyisi de çoktur
Cevap sahibi1 yılEvet iyisi de çok. Zamanla tanır seversin
Soran1 yılİnşallah hayırlısı diyelim
Soran1 yılTeşekkür ederim görüşün için sağ ol 🙏
Cevap sahibi1 yılRica ederim. Sen sağol amin amin:)
Gizli Üye(30-35)1 yılBizim yemekleri çalıp farklı isim verip Kendi kültürümüz diye övünürler
03 Yorumla
Soran1 yılEvet evet çok denk geldim her yemeğe bizim diyorlar ama hepsinin patenti başka illerde çıkıyor 😄
Cevap sahibi1 yılÖyle değişik değişk isimler takılıyorlar yemeklere garip garip konuşuyorlar Allah kurtarsın
Soran1 yılAmin inşallah
tek marıfetlerı yemek yapmak degıl tek marıfetlerı evlenıp cocuk yapıp onlara yemek yapmak (7tane cocuga)
01 Yorumla
Soran1 yılEvet hepsinin en az 6 çocuğu var
aynen öyle, öğretmenlik mi?
02 Yorumla
Soran1 yılEvet öğretmenim
1 yılHayır çok sıcak ve doğal kadındır onlar
01 Yorumla
Soran1 yılAhahahahah değiller yani iyileri de var ama yüzde sekseni anlattığım gibi
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kesinlikle haklısın 😂😂
010 Yorumla
Soran1 yılorada mısınız
Soran1 yılZaten yaptıkları yemekler başka illere patentli sadece söylüyorlar bana göre de yapamıyorlar 😂
Soran1 yıl😅 evet sonrada yemek yaptım diyorlar hayır fırıncı yaptı ama
Soran1 yılGörgüsüz oldukları için normal haliyle bu hareketleri 😂
Soran1 yıl1 sene oldu
1 yılSen nerelisin
04 Yorumla
Soran1 yılAntalya
- 1 yıl
Geçmiş olsun alışman mümkün değil
Soran1 yılNeden ya 3 sene daha var önümde
- 1 yıl
Zor biraz kültür farkı
görgüsüzlük
01 Yorumla
Soran1 yılEvet ama neredeyse bütün Antepli kadınlar öyle bende hiç sevmem gösterisi yaptıkları gosteriste değil senin dediğin gibi görgüsüzlük oluyor kocanın maaşıyla övünmek nedir yaa
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Ögretmenmisin
03 Yorumla
Soran1 yılEvet
Soran1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)1 yılÇingeneler şehri
018 Yorumla
Soran1 yılÇoook var çingene çingene değilse bile onlar gibi olan
Cevap sahibi1 yılEn nefret ettiğim şehir iki yuzluler çingeneler. Herşeyi urfadan çalmişlar
Soran1 yılEvet neredeyse bütün yemekler Urfa'ya patentli
Cevap sahibi1 yılUrfanın balıklı gölü var onuda çalarlar yakında. Fıstık bile urfanın
Soran1 yılKi ben Urfa'ya da geldim gezmeye Urfa halkı daha iyi bazen diyorum keşke oraya atansaydim arkadaşım Urfa'ya atandı Urfa'da ki komşuluk hiç bir yerde bulunmaz diyor seviyor da Urfayı zaten Urfa'ya da alıştı o baya
Cevap sahibi1 yılMesleğiniz ne
Soran1 yılÖğretmenim
Cevap sahibi1 yılEn güzel meslek en berbat şehir.
Soran1 yılMaalesef öyle oldu biz öğretmenler 4 yıl doğu görevi yapmak zorundayız eğer halledebilirsem Urfa veya Diyarbakır'a geçeceğim
Cevap sahibi1 yılVallah hocam kurtulursun bu iki yuzlu çingenelerden
Soran1 yılKesinlikle kurtulmuş olurum medeniyet zerre yok içlerinde anca yaptıkları şey yemek yap çocuk bak dedikodu yap başka bir şey görmedim 1 yıldır burdayım
Cevap sahibi1 yılBen 15 gun zor dayandım ne zaman 27 plaka görsem o gunler gelir aklıma trafik kültürü hiç yok çok berbat bi şehir
Soran1 yılEvet asla saygı yok o konuda haklısın merhamet de yok hiç birinde kısacası hiç sevemedim Antep'i
Cevap sahibi1 yılAynen hocam bende sevmedim
Soran1 yılBakalım hayırlısı belki Urfa'ya gelirim ya da Diyarbakır'a eminim ki daha iyi insanlar vardır
Cevap sahibi1 yılAynen hocam farkı göreceksiniz
Soran1 yılUmarım gidebilirim
Cevap sahibi1 yılİnşallah
1 yılmeslek ne
06 Yorumla
Soran1 yılÖğretmenim
- 1 yıl
ben de kamu personeliyim, işin zor ne diyim
Soran1 yılÖyle gerçekten
- 1 yıl
evli misin
Soran1 yılHayır