Günahlardan dolayı kısmet kapanmasi olabilir mi
Yani evlilik yolu kapanır mı?
Gerçekten duzgun cevap verenler arkadaşlara teşekkür ederim..
Merak ettiğim en önemli konulardan biri 🙂↕️
Günahlardan dolayı kısmet kapanmasi olabilir mi
Yani evlilik yolu kapanır mı?
Gerçekten duzgun cevap verenler arkadaşlara teşekkür ederim..
Merak ettiğim en önemli konulardan biri 🙂↕️
O harama götüren hatalar bazen insana öyle tatlı geliyor ki. Geri adım atması çok zor. Öyle an olur ki yıllarca kendinizi korursunuz, harama adım atmazsınız, o bela kendisi gelir ayağınıza. Çok şükür çok beladan uzak durdum ama gördüğüm kadarıyla şunu söyleyeyim. Erkek veya kadın, yanlış şeyler yaptığında muhakkak ayağına dolanıyor. Mutluluk uğramıyor, kısmetlerinde bir problem çıkıyor. Bunu çok kez gözlerimle gördüm
Haklısınız
He bir de, eğer suçluluk ve pişmanlık duyuyorsanız, şunu da diyeyim. Tabiki hata ama bazı şeyler elinizde değil. Bunu yıllar içinde öğrendim
Biliyorum pişmanlığın çok var Allah affeder mi bu kulunu bilmiyorum ama pişmanım çok dua ediyorum
Dua edin tabi. Söyleyip söylememekte tereddüt ettiğim bir şey var, bilmiyorum belki anlatabilirim veya yanlış anlayabilirsiniz. O yüzden bahsetmeyeyim. Sadece tekrar etmeyin
Anlatin belki yardımınız dokunur bilemeyiz
Müsait bir zamanda anlatırım
Dinlerim inşallah
Yazdım
Goremedim
Tam olarak öyle değil
Allah kul hata yaptı diye böyle bir şey ile cezalandırmaz
Belki rızkı bereketi azalır
Tabii ki Kulun ayağına diken batsa kendi nefsinden bilsin derler ama o farklı bir şey
Peki sonuç bu söze inanmaliyiz mi
Anladım kesinlikle doğru diyorsunuz
Öyle bir durum yok, takıntı haline getirmişsin. Senin kısmetinin çıkmaması başka sebeplere dayalı olabilir. Yoksa o yaptıklarını yapan çok kişi var evli olan.
Bilmiyorum artık ne inanayım
ben diyorsam inan sen.
İlginç
Günahtan olacağını sanmam. Kul hakkı beddua hariç birde şu var evliliğin senin için hayır mı şer mi olduğunu Allah bilir. Şer sanarsın hayır çıkar
Günahın ne
Anladım teşekkürler bu benim özelim açıklama yapamam
Cevap
7Cevap
Herkesin bir kısmeti vardır. Ve kapanmaz.
Sen ne eker isen onu alırsın. Gül Bahçesinde olanlar Gül kokar ve nasibi de gül olur ama sen bataklıkta olur isen, orada ne var ise nasibinde o olur.
Nerede olduğun, kiminle arkadaş olduğun, hangi yolda olduğun senin kaderini belirler. Kurak bir çöldeki nasibin ile gül bahçesindeki nasibin bir olmaz.
Elbette ki her şeyi Allah'tır. O ne der ise o oluverir. O her şeye Kâdirdir ve gücü yetendir. Bizim dememizle hiç bir şey olmaz.
Ne güzel açıklama yapmışsınız 🌷
Yok. Gerçek konuşmak güzel
Anladim kardeşim Allah razı olsun her şey icin
Bir yandan olabilir mi acaba diyorum bende evlenmek istiyorum sevdiğim kızla temiz biriydim ama son 1 yıl aşırı derecede harama bulaştim ama hayatımda hiç kısmetim olmadı evlilik konusunda kimse çıkmadı karşıma bilmiyorum sende nasıl oldu
Hiç olmadı görücü usulü bile gelmedi bilmiyorum belki doğrudur harama bulaşan biri kısmeti kapatabiliyomus bu da üzülüyor insani
Anladım
Katılıyorum sana ama nasipimiz de yok sa ne yapabiliriz ki
Bir çok hata yapmışız ve o nasipide yok etmissek ne yapabiliriz gibi demek istedim
Katılıyorum bu da olabilir benim yaptığım haramlarda olabilir bunu bilmiyorum ama sorduğum söz hakkında inancım olmaya başladı
Kapanir bence cunku bunu yasiyorum
Böyle bişey olduğunu hc sanmıyorum ilk defa duydm
Kısmet ile kader senin için benzer kavram mı?
Olabilir eve bereket gelmez en başta
Ne alakası var be
hayat bu neden olmasın
Bilmiyorum yıllar önce yaptığım hatalar dan dolayı kapattım belki üzülüyorum kendimce
Bilmiyorum ama artık gerçekten bu söze inanmayq başladım
Teşekkür ederim aynen öyle hayırlı geceler
Hayır
ne yaptın ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?