Maaşım 100 bin yaklaşık olarak. Ailemle yaşıyorum ve ev masrafı 40 bin falan gidiyor düzgün bir hayat yaşamak için. Kardeşim de bizimle yaşıyor ve univeriste öğrencisi açıkçası o da gezsin iyi bir univeriste hayatı olsun diye ona aylık 10 bin veriyorum. Geriye 50 bin kalıyor bu 50 binden ben hem anneme hem babama bir miktar vermek istiyorum. Ihtiyaclari yok ama yine de gönülleri hoş olsun diye vereceğim. Acaba kendime 25 bin ağırsam anneme ve babama 25 versem yeterli mi bilemedim
Geçen ay ben 30 bin harcadım. Geriye 20 bin kalınca anneme 10 babama 10 vermek zorunda kaldım. 10 bin çok az gibime geldi. Babam arabayı yenilemek istiyor çünkü annem de 10 binle geçen ay gram altın falan almış. Bilemedim ya ben gerçekten razı olacakları bir miktar vermek istiyorum. Sonuçta ailem beni okuttu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Gizli profil ile sorulan bu tarz sorular genelde hayal ürünü oluyor
Belki de sapiklarin rahatsız etmesini istemiyorum. Kaç tane sapık evlilik teklifi etti burdan 🤦♀️
İyimisin sen? Mesaj kutusu kapatmak diye bir şey var arkadaşlık isteği kabul etmemek diye bir şey var
Takip isteği bile gelsin istemem. Yorumlarımı bile gizli atarım. Ayıca sana mi soracağım?
Hayalini görmek zorunda değiliz git egonu başka yerde tatmin et kzo
Peki görmek istemiyorsan soruyu geçer okumazsın. Benimle burada tartışmaya girmezsin
boş boş işler yapma ihtiyaçları yok diyosun madem kendi geleceğin için yatırım yap
Neden boş iş yapayım. Istediklerini alsınlar sıkışmasınlar istiyoum. Ben 100 bin maaş alıyorsam annem babam sayesinde. Ben yurtta kalmayayım diye annem evini satıp benim univeriste okuduğum şehirde bana ev aldı. Babam yaşı genç olmamasına rağmen okutmak için ne paralar harcadı özel dersler dershaneler kurslar geçen sene bile babam beni ingilizce kursuna gönderdi
öyleyse tamam sustum
Zaten ev masrafına katkı sağlıyorsun 40 bin kendinde ileriye dönük para biriktirmek zorunda olmalısın
Babam para biriktirdi zaten yanı. Babam bana 1 kolye 1 bilezik aldı zaten. Annemin ve babamin da kenara ayırdıkları var. Tabiki her şeyi harcamam ama bu sene o kadar çok ihtiyaç var ki eskiden biriktirdiklerimiz dışında bu sene biriktirmeyecegim.
Hiç yoktan banka hesabından altın almaya bak ayda iki üç gramda olsa hiç biriktirmeyeceğim deme belki hiç ummadığın zamanda lazım olur
Öyle yapıyorum zaten. 1 çeyrek 2 gram aldım şimdiye kadar. Ama ciddi bir para biriktirmek imkansız. Geçen ay mesela evi boyattik. Her ay bir şey çıkıyor. Eksiklikleri halledince 2025te artık ciddi bir para biriktirecegim ya da kredi falan çekerim bilmiyorum araba almak istiyorum çünkü. Babamin arabasını kullanıyorum çoğunlukla. Bu ay kardesimi ehliyete yazdiracagim mesela. Para biriktirmem mümkün değil.
Ama bir şekilde ailenede katkı sağlıyorsun bu güzel bir şey ama kendini de asla unutma
Yok unutmam ki zaten ailem bir şey eksik etmiyor benden. Belki birkaç sene çalıştiktan sonra kendime klinik açarım. Şimdilik arabayı düşünüyorum bakalım
Düşüncen güzel ama bunu onların talebi varsa öngörerek ve kendini zor durumda bırakmayacak bir şekilde yapman daha iyi
Ben zor durumda kalmam ki. Geçen ay 30 bin lira harcadım hepsi de kendim için ayirdim gezme ihtiyaçlar falan filan
Kendine de birikim yap ama ailenide ihmal etme tabiki
Şöyle benim babamin zaten kenarda biriktirdiği bir ev parası zaten var. Ayrıca mezuniyet hediyesi olarak babam bana 1 kolye 1 bilezik almıştı onlar var. Önümüzdeki bir kaç ay para biriktirmem mümkün değil yanı. Seneye başlarım diye düşünüyorum
Kendi tercihin, bir süre ne kazanıyorsan büyük bir bölümünü vermende sakınca yok o halde
Evet cidden babam bana dünyanın parasını harcadı okuyayım diye. Annemin de evi vardı kiraya vermişti. O evi satıp okuduğum şehirde bana ev aldı yurtta kalmayayım diye. Işte ben de onları mutlu etmek istiyorum. Isterlerse parayı yaksınlar çöpe atsınlar yeterki hani biz bu kızı okuttuk hayırsız çıktı demesinler mutlu olsunlar
Ee yani sende bi kaç sene onlar için çalış
Ben de öyle düşünüyorum 8 aydır çalışıyorum ve ortak olarak girdim. Benimle birlikte çalışan dis hekiminden kliniğin yarısını satın aldık. Kliniğin yarisi içindeki malzemelerle birlikte 4 milyon. Ve 4 milyonun 2 milyonu borctu. 6 ay boyunca süründük. Kazancimdan iki kuruş harcamadım. 20 binle falan geçindik 80 binle ben borç ödemeye çalıştım geri kalanını babam halletti yanı klinik için babam 3 buçuk milyon ödedi ben sadece 500 bin verdim. Yanı babam olmasa ben hicbir seyim. Hep babamin kenarda köşede biriktirdiklerinden klingi aldık. Şimdi babam eve tek bir kuruş bile vermiyor. Univeriste okuyan kardeşim var onu bile ben okutuyorum. 2025te de babamin arabasını yenileyeceğiz. Ben kendime de ortalama bir araba alacağım. Belki 500 binlik falan bilemiyorum
Hakkında hayırlısı olsun
Benim babam 23 binin 2.5 unu bana bakıp kalanını alıyor. Öyle kötü insanlar
Ama her ailenin durumu farklı bilemeyiz
evin masrafı 40binse 10 verebilirsin
Yanı bu 10 bini sadece kendilerine ayiracaklar. Annem kıyafet falan aldı. Anneme 10 yeter gibi ama babamı bilemedim ki ya. Soruyorum soylemiyor da
sen verebildiğini ver sonuçta eksta gelir onlar için onunla idare edebilirler
Ne iş yapıyorsun
Dis hekimi
Bu nasıl bir meslekmiş
Ne iş yapıyorsunda 100k alıyorsun
Diş hekimliği okudum
100k az geldi ondan sordum
Güzel bence çünkü yeni mezunum
İyi bakalım
Ne iş yapiyorsunuz
Diş hekimi
Özel mi yoksa devlet mi
Yeni mezunum aslında devlette çalışmak istemiştim çok tesadüfen babamin arkadaşı dış hekimi eski ortağıyla işini ayırdı yeni ortak arıyor. Babam da onunla konuştu şu anda birlikte çalışıyoruz. 8 aydır. Klinik şehrin merkezinde ve 5 6 yıllık klinik bu yüzden fırsatı değerlendirip çalıştım
Vay be sekreter lazımmı
5 bin versen yeter