AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Biz yapsak çağırmasak hiç iyi şeyler olmaz 😂😂
100K ya salon tutarsın gelen altın takı vs 600-700 tutar düğün masrafı da aradan çıkar?
Sade bir nikâh töreni yeterli
Fazla masraf da kalkmalı
Evet çok pahalı
Düğün yapanın beyni yok zaten.. Sade bir nikah mis
Fuzuli masraf!!!
Böyle zeki insanları görmek beni duygulandırıyor
Çok haklısın okurken güldüm yeminle
Sade bı nikah mutlu çiftler mis
İsteyen yapar isteyen yapmaz
Bana araba alınacaksa olur.
fıyatlar böyle olursa kalkar ztn
kalkmalı bencede.. boş yere masraf oluyor
Hayır erkeklerin ağzına sicmak lazım yüz verdikte ne oldu şimdi hiç üzülmüyorum 😃
Yani artık eskide kaldı. Demode
Niye kalkmalı yani isteyen yapar istemeyen yapmaz
Yok ben abartılı düğün istiyorum
Öyle düşünüyordum da mecbur yapılıyor ya
bencede
evet sıkıcı bir durum
Kalkmamalı. Eğlence sonuçta
Bir gecelik eğlence için dünya kadar masraf 😂
Bu kişinin maddi durumuna göre değişir ve maddi durumu olmayan biri zaten evlenmemeli çocuklarına yeterli şartları sağlayamıyorsa. Maddi durumu olup evlenen de düğün yapabilir
Bir düğün masrafı ne kadar ortalama?
500 bin civarı ama eşyalar falan dahil değil onu herkesin alması gerekiyor. Ayrıca takılar falan da var. Yani taksitle ödenebilir. Eşya alacak parası olanın düğün yapacak parası da vardır
Eşya alacak parası olanın düğün yapacak parası da vardır 😁
Belki 400 bin lirası gücü ancak ona yetecek?
500 bin lirayı biriktirmek kolay mı bu hayat pahalılığında? Bunlar düğünü gerekli göstermek için üretilen bahaneler.
Sen istersen 5 milyon düğün masrafı yap fakat toplumu genelleyip bu şekilde yorum yapman ne kadar doğru?
Ben diyorum ki asgari ücret ya da 25 30 bin alan 400 bin biriktirse bile evlenmemeli çocuklarına bakamayacaği için. Bakabilecek olan da zaten düğün parasını öder
Yav he he. Evlenmek sadece zenginlere özgü bir şey değil. 25 -30 bin alan sana mı soracak evlenip evlenmemeyi. Senin ladına bakılırsa Türkiye'nin %80'i evlenmesin. Var ya zekana ne kadar hayran kaldım bilemezsin!
Evet gayet zekiyim. Kusura bakmayın ama çocukları açlığa mahkum edemezsiniz. Ayrıca Türkiye'nin yüzde 20 si memur zaten onlardan ayrı 50 bin ve üzeri kazanan bir sürü insan var.
En azından yiyecek alacak paraları olmalı
He çok zekisin, altın madalya taksınlar sana.
Çocuğun hangi parayla doyacağını senin kadar bilmiyor muyum?
Türkiye'nin yüzde 20'si memur demişsin. Bu veriyi nereden aldın? Yoksa uydurdun mu?
Yiyecek içecek parası ne kadar tutacak bir ailenin? Senin bundan hiç haberin yok herhalde
Var biliyorum 20 bin TL 4 kişilik aile için et süt vs.
Kiralar asgariden fazla Allah aşkına
Adamın evi var ve 25 bin alıyor diyelim. Sen asgari ücret alan herkesin evi yok mu sanıyorsun?
Hayat pahalılığı var ama senin yürüttüğün mantık epey hayalı. Halkın yüzde 20'si memur demişsin 😄
Tamam evi varsa 50 bin zaten. Yoksa 80 bin falan. 25 bin bir ailenin sadece gıda ve fatura masrafı eğer her gün makarna yemezlerse
Herkes asgari almıyor
Evi varsa 50 bin 🤣
Senin dediğin rakamı kazananlar yüzde 20 etmez emin ol
Hesap kitap ortada. Türkiye'nin yüzde 20 sini memur yapmışsın. Bence daha fazla tartışmayalım
Nasıl etmez benim çevremde 2 memur olup 100 bin alan çok var. Ayrıca Türkiye'nin yüzde kaçı problem değil. Problem olan beslenebiliyorsan evleneceksin. Bu arada 50 bin iyi bir miktar değil normal eh işte bir miktar. Normal 60 bin lira
Lütfen belirli bir geliriniz yoksa evlenmeyin
Evlilik için belirli gelir olmalı tabi fakat sen abartıyorsun. Karı koca memur olup geçinmekte zorlanıyoruz diyenleri de biliyorum
Hepsinden haberim var.
Yüzde kaçı problem tabi. Senin lafına bakılırsa milletin yüzde 80 evlenmesin
Gerçekten abartmıyorum. Karı Koca memur olan geçinir ama zengin değiller çünkü paranın değeri yok bir tatil 100 binden fazla zaten. Ben ortalama bir hayat için 50 bin yeter diyorum ev varsa. Çünkü insanlarımız sefalete alistirilmis ama tatil dışarıda yemek vs. lüks değil ihtiyaçtır. O yüzden memurlar o kadar zengin değil ama gelirleri iyi bu doğru.
Belirli bir gelir de 30 bin olamaz aile için.
Arkadaşım sana onu diyorum işte memurların geliri diğerlerine göre ekseriyetle daha iyi. Memurlardan iyi kazananlar da var fakat bunun oranı düşük.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının 2024 1. Çeyrek verilerine göre, Mart 2024 itibarıyla toplam kamu personel sayısı 5.238.424 kişi
Aha işte bu kadar memur sayısı
Senin dediğin gelirleri kazanan sayısı 10 milyonu bile bulmaz
Bunu anlatmaya çalışıyorum
Yüzde 80 evlenmezse 20 sene sonra Türkiye diye bir ülke kalmaz
Kalkmalı
Hayır
Bencede mantıklı düşünüyorsun
Kalkmalı
Katılıyorum
He yaa çok saçma
Kalksın ya eğlence mekanı en iyisi.
yani kalkması mantıklı boşa para harcanıyor