Hayatta senin hiç halini hatırını sormamış akrabalarının gelip de sana acır gibi çeyrek bile değilim gram takmaları cins cins bakmaları falan. Stresli gergin ortam. Slk slk adetler eve kadar gelip sırta vurmalar falan.
Aramızda ufak bir kutlama yaparız Olur biter kız gene giyecekse istediği şeyi giysin.
Düğüne harcayacağım parayı ve altınları bozdurup tamamını kızın hesabına yatırırım daha iyi bence.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBence düğün olayı kötü değil. Eğlenceli bir an, bir şenlik. Sorun gerçekten eğlenceli etkinlik yapacak para ve ortam olmaması. Basit bir düğün salonu, tanımadığın insanlar orada ve acayip gürültü, çocuk bağırışı ve bolca dedikodulu ortamlar düğün adı altında eziyet.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yıl10 yük önce düğünüm oldu gelinlikçideyiz.. gelinliği almayacağız kadına özel dikilecek o gece giyecek sonra geri vereceğiz eşim öyle istemişti onu nerde muhafaza edeceğim falan demişti.. neyse gelinlikçideyiz dedik biz böyle düşünüyoruz, gelinlikçinin cevabı “zaten çok bişey değişmiyor efendim bu kumaşlar ithal olduğu için alırsanız 3000₺ kiralarsanız 2000₺“ dedi.. aşkım ben işi bırakıyorum gelinlik işine gircem Rentacar çalıştırıyorum ben hanımefendi benim arabalar 40000₺ 50000₺ arasında günlük 300₺ ile 500₺ arasında kiraya veriyorum, ki insanlar dağ taş tepe çamur hiç acımıyorlar benim arabalara, yani kısacası ya ben çok salağım ya da siz çok çakalsınız dedim kadın dondu kaldı.. düğün hazırlıklarından düğünün bitimine kadar herkesin gözünün içinde dolar işaretini gördüm.. fotoğrafçı pastacı davulcu çalgıcı sarraf gelinlikçi mobilyacı bayan kuaförü aklınıza ne geliyorsa domuz azmakta s*kilir hesabı, bu bi daha bize durmaz hazır denk getirmişken içinden geçelim diyor herkes.. bence bunlara para harcamak yerine yatırım yapın geleceğiniz için 😉👍
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKalkmalı, saçma bir adet, çeyrek altın 5000 TL oldu.😂😂😂bilezik 30000 TL😂😂, taktıklarımız bize altıda biri i, ellide birini taktı,600 bin lira açık var,700 binlik altın taktık,100 bin lira bize taktılar, kimseye altın takmayın, batarsınız, taktıklarınız size takmayacaklar, para takacaklar.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYa bukadar insan sadece nikah yapmak isteyen insan varken, evlenenler kim, ben anlayamıyorum. Evlendim. Düğün yaptım evet. Çünkü salon sahibinin babama borcu vardı. Ancak öyle alabildik. Peki, kabullendik. Ama düğün konusunda niye bukadar kötüyüz? Niye düğünlerimiz gereksiz uzun, abartılı şaşalı, hoş görünmek isterken herkesin sirt maymununa dönmesi ve herkesin birbirini duymadığı, anlamadığı ortamlarda buna mecburuz? Evlendikten sonra sadece çocukluk arkadaşımın düğününe başından sonuna kadar katılmışımdır. O bile çok zorladı. Gereksiz valla gereksiz!
52 Yorumla- 1 yıl
samimi değilsin düğün yapmasaydın borcunu parayla ödeseydi
- 1 yıl
@mahirfhcfh konu o mu slk
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılyakında biter umarım
20 Yorumla
1 yılAçıkçası büyük mertebele herkesin hayali ama abartıya kaçıldığı da bir gerçek. Misal kuzenimin eşi kendi düğününde o yüksek merdiven den inerken düştü.. Komik gibi ama rezil oldum hissi çok kötü 👎 olmalı:/ Yani insan yorgun oluyor, stres yapıyor bıkkınlık vs yanı sıra eğlenmek eğlendirmek zorunda kalıyor
35 Yorumla
Soran1 yılAynen Zaten ben abartısına karşıyım
- 1 yıl
Ama yine isterim küçük bir salonda ♥️
Soran1 yılDüğün ne zaman inşallah bizi de çağır 🤣 gram takarım
- 1 yıl
hahaha:) 😜 kimse yokki:)
Soran1 yılKız yaşın 36 değil mi yeme bizi şimdi evlendin boşandın değil mi 😎
- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yıl4-5 sene önce birisinin düğününe gittim, düğün dediğim öyle şatafatlı değildi. İlk önce evlendirme dairesine gidildi, nikah kıyıldı, oradan restorana geçildi. Güzel manzaralı bir restoranı kapatmışlar, yaklaşık 16-17 kişi vardı. Gelin ve damadın en yakınları, bir kaç arkadaşları öyle oturduk yemek yenildi eğlenildi kutlama yapıldı. Benim daha çok hoşuma gitti çünkü samimiyet vardı. En azından herkes birbiriyle konuşuyor, gösteriş yok, amaç evlenmek falan.. Benim hoşuma gitti ama geçen sene ayrılmışlar.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılHayır kalkmalı değil 1 kere evlenicem hayatımda o gün çok özel olmalı yok dünyayı gezerim yok tatil yaparım hepsi boş onları zamanla yapmak olur ama düğünü sadece 1 kez yaparsın onuda güzel yapmalısın eğlence dolu bol bol fotolu manzarali yerlerde çekilen resimler hepsi çok değerli gelecekde çocuklarina gosterilecek güzel anılar
210 Yorumla- 1 yıl
Ha bu arada açılamada yazdıkların harbi saçma gelenekler, en güzeli sahil kenarında arkadaşlarla 1 ci dereceli aile üyeleriyle olmalı tatlı anılar
- 1 yıl
bunu yapıcak paranın olmadığına yemin edebilirim ama neyse
- 1 yıl
@KennethDT kıza dedim ben gösterişten nefret ederim helde bu düğünse
- 1 yıl
@KennethDT klavye hatası napıyım
- 1 yıl
@kırmızırujlukızzzz ilk öncelikle üyelerin fikirlerine salça olmayın herkes bir birine saygılı olmak zorunda yok paran yoktur yok şu yoktur, param var ya yok bi kimseyi alakadar etmez
- 1 yıl
Digerine gelirsekde 1 den sonrası önemli değil nede olsa o da bir ilk yaşıyıcam hatıra olarak güzel kalsıb
- 1 yıl
Kırmızı rujmu ne neyse sfsdad gösterişten nefret ederim demişsin ve o yuzden yazmişin sfsffs yaw sana ne kardeşim🤣ben de sevmiyorum da sana ne harbi bide ciddiye alip yaziyorumda neyse 😂
1 yılYazdıklarına katılmıyorum düğün gününe kadar akrabalarınla aran hiç iyi olmamışsa düğün günüde ektiğini biçersin mezar taşı iki taştan iyilik iki baştan demişler sen iyi olmadıktan sonra akrabalarından sana niye iyi olsun herkes hep başkasını suçluyor aynaya bakıp kendini suçlayan görmedim o tarz insanlar yüzünden düğün geleneği kalkacak değil sadece boş bir temenni olarak kalır ancak 🤣🤣
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılYakın çevre eşliğinde sade bir nikah yeterli. Ailem geçmişte kaç çifte altın taktı da kaç kişi çağırmam gerekirdi hiçbir fikrim yok. Evlenir miyim onu bile bilmiyorum ama olur da evlenirsem, umarım partnerim de benimle aynı kafada olur.
31 Yorumla
1 yılKalkması değil de yapmak istemeyen kişinin ayıplanmaması gerekir. Hem yorucu, hem çok masraflı hem de zaman kaybı. Düğüne harcanan parayı daha başka şeyler için harcamak daha mantıklı geliyor bana.
52 Yorumla- 1 yıl
Harbiden o parayla bi yıl hayvanları doyurursun ya aşırı saçma
- 1 yıl
@bahtsızjok dimii
Gizli Üye(25-29)1 yılDüğün ve kına gecelerine yapılan fuzuli harcamalara karşı olmama rağmen düğünlere tamamen karşı değilim çünkü aradaki nikahlanmayı topluma ve çevreye duyurmanız gerekiyor. Ayrıca altın ve para evlenme aşamasındaki insana verilmeli çünkü evlilik zamanı insanların en çok paraya ihtiyaç duyduğu zamanlardan biri. Herkesin biribirinin düğününde birbirine karşı sorumluluğu bence
20 Yorumla
1 yılDüğün işi artık sektör haline gelmiş ve kesinlikle kalkmalı
Her zaman yaptırdığın saç sakal 300 TL iken damat traşı denilince 1500 TL oluyor🤦
Zaten düğün geleneği asırlar önce resmi nikah yokken özellikle köy yerlerinde ayşeyle Ahmet artık birbirlerinindir kimse bunlara yan bakmasın demektir. Bir açıdan da böyle günlerde uzak köydeki akraba eş dost bir araya gelsin özlem gidersin mantığıyla çıkmıştır
Günümüzde böyle bir şeye ihtiyaç mı var 🤔
20 YorumlaBeni çok geriyor düğün. Ortada oynamak istemiyorum mesela. Yolda görse tanimayacak akrabalari da doyurmak istemiyorum. Sevdiklerimle küçük bi şey güzel olur diye düşünüyorum...
50 Yorumla
1 yılKatılıyorum. Aile arasında bir eğlenceyle hallolması gereken bir şeyi kraliyette taç giyme töreni kadar şaşalı yapmaya gerek yok vence. İnsanlar bir gecelik eğlencenin masrafını uzun zaman ödemek zorunda kalıyorlar. O parayı değerlendiririm daha iyi.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklısın ama ona da yine diyecek bir şey bulurlar, niye böyle acele ettiler gizli saklı bi durum mu var diye kızın namusuna kadar laf gelir, bunu da hiçbir kız ve kızın ailesi de kabul etmez yanaşmaz, düğün olayı zaten evlendiğini duyurmak için yapılan bir şey, hiç yapmayacam diyorsan da bir camide yemek verirsin, böyle yapan çok kişi var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim eski nisanli da dugun istemedi. Yapmayalim ama bir sartim var dedim. Toplanan paralar senin olsunda altinlari tamamen bana birak, hesabima yatirayim, lafini dahi etme, ev icin ya da cocuklar icin cikarir veririm ama benim olsun bende kalsin ozellikle taki seklinde olan altinlar vs dedim. Bu fikrim hosuna gitmedi. Bir zaman sonra ayrildik zaten. Senin dedigin gibi para kizin hesabina yatacaksa okey bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Kalkmasın ama isteğe bağlı olsun :)
İnstagramda 3-5 ay fotoğraf atmak uğruna saçma sapan aksiyonlar olmasın mesela. Gelenekler iyidir, gelenekleri modernize etmek ise çoğu zaman saçmalıklara neden olur20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılonemli olan o imzayi atacak birini bulmak bende dugun istemem
52 Yorumla
Soran1 yılO derece
- 1 yıl
Karşınıza çıksın doğru kişi hocam 👏🏻
Aile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı. sade nikah yeter.. elalemin gönlünü hoş etmeye gerek yok
32 Yorumla
Soran1 yılAynen ya Düğüne harcayacağım Bütün parayı kıza veririm boşa gitmez Hiç yoktan ufak bir kutlamaya da kim ne getirirse getirsin düğün yapıp davetiye gönderince zorla bir şey istiyormuş gibi oluyor
1 yılAileler yuzunden yapiliyo su dugunler zaten
Millete altin taktik onlar da getirip taksin diye el alem eglensin gorsun falan diye yapılıyor. Yeminle su turk milleti olarak bizden daha gorgusuzu yok
10 YorumlaKesinlikle güzel bir şey ağabey. Zaten düğüne para vermek istemeyen bir eşin varsa paranı istemez. Düğüne verilecek olan parayla umre yapılır, dönüşte Tahran veya Gürcistan'a, Azerbaycan'dan veya vizesiz ülkelere gidilir gezilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Düğüne harcanacak parayı yurt dışına seyahatte kullanmak daha mantıklı geliyor bana.
12 Yorumla
Soran1 yılDiyorlar ki işte Hatıra kalır yok işte düğün videolarını izlersin falan Ya kardeşim aran da kutlama yap Onun videosunu gene izle zaten öleceksin dünyaya kazık mı çakacaksın videosu olsa ne olur
1 yılyakın arkadaşlarla nikah sonrası yapılan kutlama yeterli. diğer türlüsü gereksiz geliyor
20 Yorumla
1 yılAy ne güzel söylemişsin 🙃 ama boş ver hanımının hesabına da yatırma da ortak birşeyler alıp rahat edin 😊
30 Yorumlaerkesin kendi düşüncesi ben de sevmem düğün falan ama bizim burada yapmak şart gibi bir şey yaparsamda abartılı bir şey yapmayı düşünürdüm. yani nede olsa evleniyorsun küçük bir kutlama saçma.
10 Yorumla
1 yılBaşkasının düğününde eğlenirim ama kendim düğün yapmam. Küçük sade bir kutlama yeterli. 300-400 kişilik bol dedikodulu akrabalı fesatlık dolu düğünü çekemem.
10 YorumlaŞu kızın düğününe bayıldım yaa çok iyiii
https://youtu.be/y-nubR0xP6c?feature=shared
Kesinlikle katılıyorum sana.12 Yorumlaçeyrek bile değil gram demişsin bu sene iki kuzenim evlendi en yakın akrabaları bile en fazla 200 taktılar sadece anne baba dede anane babaanne altın taktılar ki takılsa bile çoğu zaman altınlar salon gelinlik smokin parasını karşılamıyor düğünden sonra geriye tonlarca borç ve o borç yüzünden neredeyse her gün kavga eden çiftler kalıyor dümdüz bir nikah yeterli bence
10 Yorumla
1 yılBende anlamsız buluyorum. Dünyanın masrafı. Üstelik dine uygun falan da değil. Müzikli danslı karma düğünün sana ne hayırır dokunur ki? Abartısız, gösterişten uzak bir nikah da yeterli bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Türkiye'de düğün olayı bazı kültürlerde olmazsa olmaz, yuva bile yıkacak cinsten. Azınlık da olsa bazıları ise sade bir nikahtan yanadır, hatta düğünü saçma bulurlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılKız isteme kına nişan düğün kendimi bildim bileli sevmezdim bu ritüelleri gidip imza at tamam boş tantana
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAynı fikirdeyim. Tabi düğün olayını seven insanlara saygı duyuyorum, ama hiç benlik değil. Sade ve küçük bir şeyler yeterli.
10 Yorumla Kesinlikle KALKMALI
Yobazlık
gericilik
görgüsüzlük
İsraf
BOŞ TANTANA
LÜZUMSUZ MASRAF
YAPMACIKLIK daha neler neler10 Yorumla
1 yılKesinlikle kalkmalı; bazı grezekalılar göbek atacak diye ben niye 500 bin tl borçlanıyorum ki ekstra
10 Yorumla
1 yılHerkesin düşüncesi kendine. Benim için gereksiz şey düğün ama isteyen istediği kadar para dökebilir düğün denilen işlere...
10 Yorumla
1 yılBen düğün istemedim. Ailem de saygı duydu fikrimize. Yapmadık. Gereksiz masraf ve tantana.
21 Yorumla- 1 yıl
Aşırı doğru
- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılYani istemeyen yapmamalı pek gerekli bir şey değil boşa masraf
20 Yorumla Cidden kaldırılmalı aşırı sacma millet 3 saat eğlenecek diye ben niye 3 yıl borç odeyim acayip saçma
20 Yorumla
1 yılBence evlenme olayı kalkmalı neslimiz yok olsun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
1 yılkızları bu konuda ikna edebilirsen gayet güzel fikir kaldırılsın tabi ama kızlar bi başladılarmı ben bi kere evleniyorum olayına ipin ucu kaçıyor maalesef sanki biz 20 sefer evleniyoruz
10 Yorumla
1 yılSonra o kızın hesabına yatırırım lafına inanan var mı bi bakın bence tamam düğün çok masraflı savunmuyorum ama kimse kalkıp da geline parayı verdiğini vs duymadım tatile götürüp olayı kapatıyolar genelde
32 Yorumla- 1 yıl
Bizde öyle değil valla. Gelin tüm altını alır zjsksksk
- 1 yıl
Her gelin aynı şartlara sahip değil maalesef
1 yılaynen kocam düğüne para yatıracağına bana altın yapsın daha karlı
10 YorumlaDüğün yapmazsak altın gelmez diye düğün yapıyor çoğu insan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılseven isteyen imkanı olan yapsın ama şart olmamalı bence biz nikah sonra gençler arasında bir eğlence düşünüyoruz mesela ailelerimizde saygı duydu sağolsunlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılEskiden güzeldi de artık pek tadı anlamı kalmadı gereksiz şeyler katmaya başladılar
10 Yorumla
1 yılDüğünü kız tarafı istiyor kız tarafı isterse kendisi masrafları karşılayıp yapsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKalkması saçma istemeyen yapmaz. İlla sana düğün yap diye baskı yapan yok. Bende bu şikayetleri anlamıyorum düğün boş diyen çok insan var ama yeri geldiğinde düğünsüz evlenmiyorlar şikayet edenler.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılAynen öyle şu anda çok gereksiz para harcanıyor eskisi gibi değil
10 Yorumla
1 yılAy çok güldüm ya.. ben de aynı bu kafadaydim.. doğru söylüyorsun..👍
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHerkes kendi maddi durumuna göre düğün yapsa neyse, gösteriş merakı hep bunlar
40 Yorumla
1 yılYani herkes tutturdu düğün istemem düğün istemem ben istiyorum arkadaşım 😅 akrabalarımı seviyorum, hepsiyle eğlenelim yiyip içelim unutulmaz bir düğün olsun herkes çok, mutlu, dönsün eve budur ödenir borç bir şekilde
11 Yorumla- 1 yıl
Gelecek için ve kendiniz için harcamak altınları da bunun için kullanmak daha mantıklı hocam
Gizli Üye(25-29)1 yılsaçma nikah tarzı işler artabilir. düğüne 100 bin vermek saçmalık ama altınlar bunu karşılarsa olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKalksın boşanmalar da oluyor zaten evlilik mantıksız
20 YorumlaZaten % 30 azaldı bir on sene daha bu şekilde devam ederse daha büyük oranlara çıkacağından şüphem yok
00 Yorumla
1 yılKimsenin kafasına silah dayanmıyor düğün yapmak içn istedileri içn düğün yapiolar düğün yapmak yerine gösteriş yapma olayı kalksa
20 Yorumla
1 yılisteyen istediği gibi yapsın. Bana göre düğünler akrabaları eğlendirmek için. O yüzden çok da gerek yok.
20 YorumlaNiye kalksın canım bırakında millet istediğini yapsın
00 YorumlaKalmamalı bence insan evleniyor mutluluk paylaşılıyor istemeyen yapmaz bizim kültürde yeri önemi çok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılevliliğe dair tüm seremoniler kaldırılsın diye uğraşıyorlar sosyal medyadan algı yaparak evliliğe dair ne varsa ortadan kaldırıp evlilik fikrinden iyice uzaklaşsın insanlar istiyorlar bence
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBedava karı * istiyorsun o zaman kadının mehrini yüksek ver mk şimdiki erkekler prenses olmuş dönün arkanızı kadinlad malafatini çıkarsın
11 YorumlaPek yapma taraftarı değildim ama işte eş baskısı diyelim. Yoksa cidden boş ve masraflı bir şey.
10 YorumlaGramda gramdır yaaaa 3bin lira şuaannn
13 Yorumla
Soran1 yılTamam aramızda ufak bir kutlama yaparız oraya getirsinler
Soran1 yılDüğün salonuna falan git geliydi ne kadar para gidiyor Farkında mısın
Katılıyorum, çok gereksiz ve anlamsız.. o kadar para asla harcamam
20 Yorumla- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi