iyi akşamlar 19 yaşında bir erkeğim ailem bana iş yapmam konusunda güvenmiyor ailem bana sen üniversite okumazsan iş yapamazsın senin sadece masa başı bir işin olsun memur ol hayatını kurtarırsın diyor bana ben şu an 3. kez üniversite sınavına hazırlanıyorum 2 kez yks ye girdim iyi bir sonuç almadım bu yıl tekrar mezuna kaldım ailem beni dershaneye gönderiyor yani ailem bana sen üniversite okumalısın diyor ama bende sürekli dershane köşelerinde sürünemem 3 yıldır dershaneye gidiyorum iyi bir sonuç alamadım sınavdan normalde bana kalırsa şu an bile dershaneyi bırakıp çalışmak istiyorum ama ailem izin vermiyor bana kızıyorlar bir de aile zoruyla dershaneye gidiyorum ve dershanede sıkılıyorum. Sizce ailem haklı mı?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Haklılar bazen senin göremediğini ailen görebilir kendini iş yapmaya odaklarsan zaten dershaneden verim alamazsin. Çalış kazan diplomani eline al sonra ticaret yapmak istersen yine yap ama diploman hep olsun. hayallerinden vazgeç demiyorum fakat önce kendini garantiye al hayallerini ertele sonra istediğini rahat kafayla yap.
Çok haksız ve cahil kusura bakma
Kusura bakmıyorum bende öyle düşünüyorum 3 yıl oluyor dershaneye gidiyorum artık ders çalışma isteğim kalmadı her gün aile zoruyla dershaneye gidiyorum derslerde yoklama alınıyor sırf yok yazılmayayım aileme mesaj gitmesin diye derslere katılıyorum
İlk iki sene sıralama da kaçıncı oldun
Sıralamam çok kötüydü ya 1 milyonlardaydı bir de benim matematiğim kötü o yüzden iyi bölümler gelmiyor
Yani bu sene de bir şey değişmez
En fazla 100 bin ilerledi diyelim
Sıralamada ilk 80-100 bin içine giremedim mi sıkıntı
O zaman ne yapacağım bugün ailem bu yıl artık son bir daha dershaneye göndermeyiz seni dedi bende zaten gitmek istemiyorum bir daha dedim 3 gündür dershane başladı doğru düzgün ders çalışmadım çünkü ders çalışma isteğim yok çalışmak istemiyorum
Şu an 30- 40 bin içinde tanıdığım var
İşşsiz
Çalıştığında aldığı Asgari ücretin biraz üstü benim tavsiyem+
Evet o sıralamayı yapmakta benim için zor görünüyor çünkü 2 yıldır sıralamam kötü geliyor
Yani Zaman kaybı olur işsizler ordusunun bir ferdi olursun
Yaşın 20 galiba
19 yaşındayım
Tamam çok iyi
Normal lise mezunumusun
Hayır açık lise mezunuyum
Ben olsam dersaneni bırakırdım
Bir beceri veya yetenek kursuna katılıp bir kaç ay içinde bir meslek öğrenir dim
Ve hemen işe başlardım
Ailem dershaneyi bırakmamı istemiyor söyleyince bana kızıyorlar ben geçen yıl 1 kez aileme dershaneyi bırakmak istediğimi söyledim izin vermediler annem ile babam üzerime geldi sen nasıl dershaneyi bırakırsın sen üniversite okuyacaksın eğer sen üniversite okumazsan senin amcaların ve kuzenlerin sana gülerler onların inadına oku dedi babam sonra bende çaresiz kaldım dershaneye devam etmek zorunda kaldım yani ailem anlayışsız maalesef
Üniversiteye harcayacağım zaman çalıştığını düşün 5 senelik tecrübeli eleman olursun
Ve üniversite mezunlarından fazla kazanırsın
Zaten senin iyi bir üniversite şansın yok
Baban ne iş yapar
Babam emekli oldu şu an çalışmıyor eskiden serbest meslek yapardı
O zaman bir plan yap
Ne planı?
Dersane rehberliğinde git
Bu durumu anlat
Babanı çağırsınlar
Bu çocuk için üniversite ye boşuna uğraşmayın desinler
Bu onu ikna edebilir
Hayır anlatamam geçen yıl da zaten dershanede rehberliğe gidip dershaneyi bırakmak istediğimi söyledim sonra rehberlik öğretmenim babamı aradı sonra ben eve gidince annem ile babam üzerime geldiler
Hayır babam çok sinirli biri sandığınız gibi değil ikna olmaz zaten geçen yıl rehberlik öğretmenime durumu anlatırken hemen o gün babamı dershaneye çağırdı babam bana orada da demediğini bırakmadı sonra yolda birlikte eve gidiyorduk o zaman da sayıklayıp durdu bana
Sen bilirsin bu senin hayatın
Ben aynı durumda olsam
Benim hayatıma karışmayın diye rest çekerdim
Yaptım da zaten senin yaşlarındayken
Onun için yazıyorum
Şimdi diyorum ki
İYİ Kİ YAPMIŞIM
Sinirine başlarım babanın şimdi
Kaç yaşında baban
Ben aileme rest çekemiyorum çünkü rest çekip evi terk etsem gidecek yatacak bir yerim yok sonra hazırda bir işim yok kendime nasıl bakacağım bu durumda
Babam 59 yaşında
Aynı yaştayız
Evi terket demiyorum ki
Yapmıyorum de yeter
Onu kabul etmiyorlar işte yapmıyorum de yeter demekle olmuyor ailem çok baskıcı bir aile ve anlayışlı değiller
Geçmiş olsun sana
Neden?
Ailen hakli
Neden sizce