Gizli Üye(36-45)+1 yıliki politik yapının kıyaslanması mümkün değil.. biri monarşi biri ulus devlet... gerçi türkiye cumhuriyeti 1950ye kadar monarşiden farksızdı abd başkanı henry trumanın türkiyeye demokrasi getirene kadar.. marshall planına uygun olarak... türkiye cumhuriyetinin kazanımları var ama laiklik gibi ama oda jakoben tayfasının ellerinde vandalist bir şekilde uygulandı o yüzden gerçek bir laikliği türkiye hiçbir zaman yaşayamadı bu ilerici devlet yapısını.. hatta osmanlı gibi teoratik devlet olmasına rağmen dini yönden daha özgürdü... mesala mübadelede binlerce hatta milyonlara varan insan salt ortodosk hristiyan diye ülkeden kovuldu ve bu kovulan hristiyanların çoğu karamanlı avşar türklerindendir.. ermenilerin kiliseleri kapatıldı... başörtülü kızlar okullara alınmadı... devlet kademelerine getirilmedi.. sakal bırakanlar ya da mütediyyen bir yaşam beimseyenler irticacı diye fişlendi.. vs.. vs.. osmanlıda özellikle hristiyan ve yahudiler daha rahattı... daha özgürdü.. türkiye cumhuriyeti tamamen vandalist faşist bir devletten başka birşey olmadı... en komiğide diyanet diye hala saçma bir kurum var ne işe yaradıklarını kendilerine sorsan onlarda bilmez... yani tamamen komik bir devlet.. ne doğudan kopabilmiş.. ne de batılı olabilmiş kafası karışmış dünyanın en garip devletlerinden sosyoekonomilerinden birisi... mesala adam hacca gidiyor ama faizle para veriyor... faiz haram diyor adamın bütün parası vadeli mevduatlarda... garip bir insan modeli garip bir devlet modeli.. osmanlının en azından ne olduğu belli.. ama şunuda söyleyim osmanlı türkiye cumhuriyetidir... türkiye cumhuriyetide osmanlıdır bu kültürel norm ve değerler bakımından değişmez politik olarak değişmesi önemli değil... bununda misalini şu an hala faliyette olan devlet kurumlarına bakabilirsiniz... ptt.. İstanbul üniversitesi.. ziraat bankası vs..
133 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. 2 bölüm muhteşem yüzyıl izleyen osmanlı osmanlı diye naralar atıyor.
Ama hiç 1800'den sonraki osmanlıdan bahseden yok.
Yunanistanın nasıl kurulduğundan hiç haberi yok.
93 harbinden hiç haberi yok.
O zamanlarda balkanlarda neler olduğundan hiç haberi yok.
Yunanistan kurulduktan 60 yıl sonra bile olan osmanlı-yunan savaşından haberi yok.
Balkan savaşlarında neler olduğundan haberi yok.
Kuzey afrika, ortdadoğudaki toprakların nasıl kaybedildiğinden, altında nasıl bir ihanetin olduğundan, yüzbinlerce canın gittiğinden haberi yok.
Zamanın yönetimde söz sahibi olanlarının cihan devleti dediğiniz ama acizliğin batağında olan devleti nasıl sattığından haberi yok.
O derece yok ki, onların himayesini bile kabul ettiklerini bile bilmiyorlar. Hala güçlü osmanlı güçlü osmanlı diyorlar.84 Yorumla- +1 yıl
halk cahil ne denilebilir ki istediğin kadar anlat yine anlamayacaklar
şu an sokakta kız kendi başına bir yere gidemiyor ne olacağı belli değil aç kalsan seni içeriye alacak yok şimdi baba oğula değil oğul babaya emrediyor, şimdi her ilden her gün ölü çıkıyor şimdi kızlar dışarıda bile istediğiyle öpüşüp sevişiyor, şimdi evlendiğin kişinin kaç kişiyle ilişki yaşadığını sayamıyorsun bile şimdi bir ev almak için 10 yıl yemeden içmeden çalışman gerekiyor şimdi yaşamak için ne yapmak gerekiyor biliyormusunuz hangi ülkede olursanız olun kölelik yapmanız gerekiyor. Ben neydeyim akşam okuldan eve rahatça dönemediğim dünyayı, ben neydeyim başım kapalıyım diye alınmadığım okulu ben neydeyim çağdaşlaşma diye özgürlüğümün kısıtlanmasını kısacası ben neydeyim böyle hayatı?
130 Yorumla
+1 yılOsmanlı Devleti diyenlerin Osmanlı ile ilgili soru sorsan verecek cevabı bile yoktur kuru kuru Osmanlı sevdası. Evet Osmanlı Devleti zamanında tüm cihana hükmetti, güçlüydü. Yıkılan devletin tekrar aynı ihtişama sahip olması beklenemez. Türkiye Cumhuriyeti en mantıklı en doğru yolu.
105 Yorumla- +1 yıl
ben başkasının bilgisini sorgulamadım ve genelleme yapmadım, bir çogu dedim. Beni tanımadan da boş boş savunmalar yapma. Küfür edince saygısız olunuyor güzel güzel yazınca da savunmaya geçiyorsun sen önce karşıt görüşlere saygılı yaklaşmayı öğrenmelisin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
+1 yılTürkiye cumhuriyeti Osmanlı Devletinin devamıdır. Ancak şöyle dersek olur Türkiye cumhuriyeti mi daha iyi yoksa Osmanlı zamanı mı. Tabi ki de Devlet-i Aliyye-i Osmaniye. 3 Kıta 7 Denize hükmetmiş bir cihan imparatorluğundan bahsediyoruz 600 yıl dünyaya hükmetmiş Devlet-i Muhammediye den bahsediyoruz. 90 yıl cumhuriyet ile yönetildik bize ne kattı? Kuran-ı Kerim ile yönetildik dünyaya hükmettik. Şimdi insanlar açlıktan fakirlikten adaletsizlikten her türlü pislikten geçilmiyor.
Bana Osmanlı arşivlerini verin , size bir kültür imparatorluğu kurayım.
Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici , 3 kıta 7 denize hükmeden ecdadın mı gerici. #NFK
https://i.hizliresim.com/LYbayZ.png1232 Yorumla- +1 yıl
600 yıl hükmetmedi dünyaya ve 600 yıl boyuncada resimdeki gibi değildi tüm topraklarımız 1683den sonra gerilemeye ve toprak kaybetmeye başladı başlarda toprak kazansada fetihlerle. 1683de topraklarımız 5.200.000km2di 1914 kadar antlaşmalar olsun borç için olsun topraklar verilerek 1.800,000km2e düştü tam olarak keşke hep 5.200.000km2 olarak kaslaymış ama çökmeye taa o zaman karlofça antlaşmasıyla ilk defa topraklar kaybederek başladı eskisi gibi kalsaymış topraklarımız keşke gerçekten çok güzelmiş
- +1 yıl
Bende buna tutuluyorum işte arkadaş. Sanki biz anadolu topraklarına gökten zembille indik. Selçukluyu Osmanlı olmasa idi biz bu anadoluda nasıl yaşayacaktık. 12 adalar musul ve kerkük nasıl peşkeş çekildiğine bak sen.
- +1 yıl
Nasıl peşkeş çekildiğini söyleyim 12 adaların osmanlı verdi araştırmadan erdoğanın kaynaklarından pofpoflandığın belli o adaların kim tarafından verildiğine en azından bir 12 adalar yazıp en azından bir vikipediden bak Türkiye Cumhuriyeti 12 adaları sadece geri alamamıştır geri alamamak başka vermek başka. Sen musul kerküke takılıyosun ya senin takıldığın sadece iki tane toprak ben osmanlının verdiklerinin küçük bir kısmını söyleyim sadece.
- +1 yıl
Osmanlı Devleti'nin toprak kaybettiği ilk antlaşma Karlofça'dır.
İmzalanan Karlofça Antlaşmasıyla Banat ve Temeşvar hariç, bütün Macaristan ve Erdel Beyliği Avusturya'ya, Ukrayna ve Podolya Lehistan'a, Mora ve Dalmaçya kıyıları Venediklilere bırakıldı (26 Ocak 1699). Karlofça Antlaşması Osmanlı Devleti'nin toprak kaybettiği ilk antlaşmadır. Bu tarihten sonra Osmanlı Devleti'nin gerileme dönemi başlar. Ayrıca bir yıl sonra Rusya ile de bir antlaşma yapıldı. 14 Temmuz 1700 tarihinde imzalanan İstanbul Antlaşması ile Azak kalesi Rusya'ya bırakıldı. - +1 yıl
Abdülhamit Zamaninda kaybedilen Topraklar - Kibris, Dogu Anadolunun bazi Bölgeleri, Balkan bölgeleri, Kuzey Afrika , ve Arabistanin bazi bölgeleri. Atatürk Özgürlük Savascilarin basina gecerken Osmanli Imparatorlugu Doguyu Ermenilere, Güney-Doguyu Arap-Kürt ve Fransizlara, Ege ve Trakyayi Yunanlara birakmisti. Lozan ile bu Topraklari geri aldik. TÜRK TOPRAKLARINI geri aldik. Bu Bize yeter, maalesef Atatürk kendi Rüyasini tamamlastiramadi. Seyh Said Isyanindan sonra Kerkük-Musul tamamen elimizden uzaklasti
Hangi Vatan Topraklarini kaybetdik? Lozan'dan önce Karadeniz Pontus, Dogu Anadolu Ermenistan, Trakya ve Ege Yunanistana aitdi. Lozan ile Karadeniz, Dogu Anadolu , Ege ve Trakya bize verildi, söyle hangi Topraklari kaybettik? - +1 yıl
Hem selçukluyu hiç karıştırma çünkü osmanlı osmanlı diye diye ne selçukluyu ne göktürkleri ne bir başka ulusumuzu saymayan sizsiniz osmanlıdan başlamış gibi soyumuz erdoğanla bir osmanlı sevdanız başladı ama osmanlının tutsan tutsan küçük bir kısmı türk olarak kaldı hep arap devşirmeleri ele geçirdi tahtlarıda ülkeyide dilimizi bile kendileri gibi yaptılar.
- +1 yıl
İşte kardeşim sana şunu söyleyim 12 adaları Osmanlı devleti bir süreliğine italya devir etmiştir. 2. dünya savaşını kaybeden italya 1946 yılında Paris te yapılan Barış anlaşması ile toprakları yunanistana bırakmıştır çünkü Türkiye Cumhuriyetini davet etmiştir amcak Türkiye Cumhuriyeti konferansa katılmama kararı aldı ve bu da yunanların 12 adalara sahip olmasına neden oldu. .
Mısırın peşkeş çekildiği yok bkz : tr.wikipedia.org/.../%C4%B0ngiliz_egemenli%C4%9Fi_%28M%C4%B1s%C4%B1r%29
Senin o 2 tane toprak dediğin bedavadan verilmiş topraklardır. Osmanlı ise bir çok toprağa hakim olduğu için ve bir çok alanda bir çok ülke ile savaştığı için ve halkların ayaklanmasından dolayı siyasi nedenlerden toprak kaybetmiştir bu normaldir.
Ama Dünyada hiç bir yerde görülmemiş savaştan galip çıkmış bir millet kendine ait olan Topraği hiç bir şekilde bedavaya vermemiştir. Musul , Kerkük , 12 adalar Türkiye Misak-i Milli sınırları içindeydi.
https://i.hizliresim.com/4Zakq0.png - +1 yıl
Hahahaha demek dilimizi arapçalaştırdılar. : ) şu an kullandığımız türkçe kaç tane kelime hep arapça dan gelmiştir. Ve ayrıca kullandığımız dil latince acaba Türklerin latinler ile ne alakası vardır? Laiklik fransızlardan aldık acaba fransızların Türkler ile ne alakası vardır? Kılık kıyafetinden tut bütün devrimler hep avrupadan alınmıştır ve adınada Türk devrimi denilmiştir Türkiye yapılan devrimlerden Türklük ile ne alaka vardır sen nasıl bu bağı kurdun şimdi.
- +1 yıl
Eksik ve yalan söylüyosun
https://tr.wikipedia.org/wiki/On_%C4%B0ki_Ada - +1 yıl
1912 yılında imzalanan Ouchy (Uşi) Antlaşmasına göre İtalya Oniki Ada'yı Osmanlı İmparatorluğu'na verecekti. Ancak adaların, Yunanlar tarafından işgal edilebileceği düşüncesiyle Balkan Savaşı'nın sonuna kadar İtalyanlarda kalmasına karar verildi. Ancak İtalya bu adaları Osmanlı İmparatorluğu'na vermekten vazgeçerek kendi topraklarına kattı. I. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı İmparatorluğuna imzalatılan ve Türk milletinin asla tanımadığı, Milli Mücadele'yi zaferle sonuçlandırması ile uygulanmasına izin vermediği Sevr Antlaşması'yla Oniki Ada ve Meis İtalya'ya bırakıldı. Lozan Antlaşması'nda da Oniki Ada'nın İtalyan yönetiminde kalmasının kabulüne ülkenin iç sorunları nedeniyle mecbur kalındı. II. Dünya Savaşında İtalya'nın 1943'te teslim olmasından sonra İngilizlerin adaları alma girişimleri başarısızlığa uğradı. Denetimi ele geçirmiş olan Alman birlikleri ancak Mayıs 1945'te adalardan çıkarılabildi. Adalar Paris Antlaşmasıyla 1947'de resmen Yunanistan'ın yönetimine geçti.
- +1 yıl
Burdada gördüğün gibi osmanlı anlaşmayla veriyor geri almak şartıyla ama geri vermiyolar burada osmanlının saçma stratejisi yüzünden kaybediliyor ve lozanda geri almama kararı veriliyor yani yine benim dediğim gibi geri almayan değil veren suçludur çünkü geri almak için o an güç gerekir ki osmanlının verdiği çoğu toprağı geri almışız.
- +1 yıl
Benim dediğimi kopyalayım yapıştırmışsın. Adaların 1947 de konferansa çağırılan Türkiye Cumhuriyet konferansa kabul etmemesi ve gitmemesi nedeni ile kaybedildi. Sende bunu yazmışsın işte.
- +1 yıl
Kardeşim savaştan dolayı adalar bir süreliğine veriliyor ve II. Dünya savaşında yenilgiye uğruyolar yapılacak olan konferansa Türkiye Cumhuriyeti davet ediliyor ama konferansa gitmiyor ve toprakları devrediyorlar.
- +1 yıl
Görüyonmu sen bedavadan veren osmanlıyı bbol bol veriyomuş toprakları bol keseden savaş sonunda imzayla verilen toprağa bedava verilen toprak deniyosa osmanlı iki tane toprağın aksine bunların onlarcasını verdi
Osmanlı Devleti'nin toprak kaybettiği ilk antlaşma Karlofça'dır.
İmzalanan Karlofça Antlaşmasıyla Banat ve Temeşvar hariç, bütün Macaristan ve Erdel Beyliği Avusturya'ya, Ukrayna ve Podolya Lehistan'a, Mora ve Dalmaçya kıyıları Venediklilere bırakıldı (26 Ocak 1699). Karlofça Antlaşması Osmanlı Devleti'nin toprak kaybettiği ilk antlaşmadır. Bu tarihten sonra Osmanlı Devleti'nin gerileme dönemi başlar. Ayrıca bir yıl sonra Rusya ile de bir antlaşma yapıldı. 14 Temmuz 1700 tarihinde imzalanan İstanbul Antlaşması ile Azak kalesi Rusya'ya bırakıldı. - +1 yıl
Kardeşim o toprakların kaybedilmesinin bin tane sebebi var o kadar toprağa hükmedilmesi ile 3 tane vatan toprağına hükmemeyenleri karşılaştırma. : ) 3 Kıtaya 7 denize hükmedilmiş bir yerde bir yerde ise bizim olan topraklarımız bu topraklarda küçük bir kısım bedavaya verilmiş korulamamış olaya burdan bak. : )
- +1 yıl
Ayrıyetten Osmanlıda her şeyimiz arapçaydı dedin. Laiklik hangi ülkenin Kulandığımız Alfabe hangi ülkenin milletin kılık kıyafetimiz hangi ülkenin Türk Devrimi denilen şeyin Türklük ile alakası var mı?
- +1 yıl
Ayrıca mısırın peşkeş çekildiği yok demişin her kaynakta borç için verildiği yazmaz ama osmanlının bunuda kaybettiği pek açık orda bile yazıyor ingiliz yönetimine girdiği sonuç olarak yine benim dediğime geliyoruz ha borç için ha antlaşmayla vererek ama ikiside kaybetmektir ve burada Atatürkle osmanlının toprak kaybetmesini kıyaslıcaksan kimse osmanlının kaybettiği topraklarla yarışamaz bu topraklar 1914e kadar zaten 1.800.000km2e düştü kaybedilcek toprakmı kalmış?
- +1 yıl
Atatürk bu ülkeye toprak katmamıştır. Mısırın peşkeş çekildiğine dair hiç bir kaynak yok bunu nerden uyduruyorsun anlamadım. Osmanlı devleti fetih yaptığı toprakları politik isyanlar vs bir çok neden dolayı kaybetmiştir ama toprakları kendileri almıştır. Türkiye Cumhuriyetinde ise zaten bizim topraklarımız olanları ve kazanılan bir savaşta alınmayan peşkeş çekilen topraklardan bahsediyorum
Ayrıyetten Osmanlıda her şeyimiz arapçaydı dedin. Laiklik hangi ülkenin Kulandığımız Alfabe hangi ülkenin milletin kılık kıyafetimiz hangi ülkenin Türkiye Devrimi denilen şeyin Türklük ile alakası var mı? - +1 yıl
Sen benim soruma cevap veremiyorsun ben sana diyorum Türk Devriminin Türklük ile alakası var mı hangi şeyimi Türk?
- +1 yıl
Laiklik tuğrul beğin eseridir sadece laik ismini fransızlar koymuştur onu araştır bir sen bir kere bozmuşlar bizim alfabemizi kılık kıyafetimizi herşeyimizi arap gibi yapmışlar sonrasında tekradan değiştikmi eskisi gibi olmayı beklemiyosun heralde zaten bozulmuşuz? O toprakların kaybedelimesinin tek nedeni yanlış strateji kaybedildimi kaybedildi sen neyin 7 düveline hükmettin Allah aşkına millet elimizden ayağımızdan toprakları almış 7 düvele hükmettik diyor senin sayabilceğin bir kaç kara parçası oda savaş sonunda kaybedilmiş beni sayabilceğim onlarca kara parçası oda savaşta kaybedilmiş osmanlının aksinede daha az kaybedilmiş bir antlaşmada kaç toprak verdiğini yazdım gördün demi osmanlının
- +1 yıl
Biz 500 yıl ynanitan denen ülkeyi 1 vali ile yönettik amrikayı haraca bağladık frnsada yapılan bir dansı yasakladık. Fetih yaptığımız toprakların kaybedilmesi bir çok ülke ve kıta hükmettiğimiz içindir oralara hükmetmek hem mali açıdan hem siyasi açıdan çok zordur ve o toprakları kaybetmemizin Osmanlını bir suçu yoktur kazanılmış bir savaşta topraklarımız peşkeş çekmemişlerdir adalar musul kerkük verilmesinin hiç bir açıklaması yoktur . Diğer konu ise laiklik ile Türklüğün alakası yoktur istediğin gibi araştır. : ) Kılık kıyafetimizi arap gibi yaptılar ise arap gibi değildi peki yahudi elbisesi giymeninin Türklükle ne alakası vardır Atalarımızın elbislerimi yoktur Türk milletinin tarihi yokmudur da elbisemizden tut yasalarımıza kadar devlet yönetimine kadar Türklük adına hiç bir şey yoktur. Boraltan katliamında 146 tane Azerbaycan Türkü soydaşımız Türkiye sınılarına kavuşmuştur ama o zaman ki hükümet bir emir ile ırkdaşlarımızı ruslara vererek Türk kardeşlerimizi katlettirmiştir.
- +1 yıl
Türk devriminden kastın ne? Osmanlıda bize sadece arap alfabesi kullandırtmıyolardı bizzat arapca konuşturtuyolardı şimdi harfler başka bir milletin olabilir ama kendimize o harflerle yeni bir dil oluşturduk en azından bu alfabenin sahibi milletin dilinde konuşmuyoruz ve böyle yapmamızın suçlusuda yine osmanlı ve araplar bizi değişime zorladı ve biz o değişimden sonra yine değiştik onlar yüzünden zaten benliğimizi kaybetmiştik. Senin gibiler erdoğanın peşinden giderken Türk olduğunu ve gururunuda unutmuş arapları savunuyor işte erdoğanın mirası başka söze gerek yok git kendini kandır.
- +1 yıl
Kaybedilen Topraklar bize gökten zembille indi galiba. : ) Sen anlamak istemiyorsun gerçekten cahil ve geri zekalısın ve burada copy paste ile kendini tarihçi sanıyorsun ne anlatsam olayı başka yere çekiyorsun. :)
- +1 yıl
He yavrum hey sonradan yıkılan osmanlının daha öncesinde yaptıklarıyla övünürsün anca zaten sonradan cacığınızı çıkarttılar sizin elinizde avcunuzda toprak bırakmadılar gelmiş ondan öncesiyle övünüyor anca ondan öncesiyle övünürsün zaten tarih bilende kıçınla güler buna hadi neyse iyi güldüm güle güle
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/LYb4Bj.png Osmanlı devleti ilk kuruluşu ile ve alınan topraklara bak. Birde adalara musulu kerküğü kazanılan bir savaşta peşkeş çekenlere bak.
- +1 yıl
Sen konuyu başka yerlere çektin kardeşim bu topraklara hükmeden bir imparatorluk ile bir kaç adaya hükmeyedeyemenler kıyaslanamaz neyse eyvAllah.
1-Türkiye Cumhuriyeti ( TC )
o olmazsa
2-Türkistan & Kürdistan Federal Cumhuriyeti ( TKFC )
o da olmazsa
3-Türkeli & Kürdeli & Arabeli & Ruseli Federasyonu ( TKARF )
o da olmazsa
4-Ortadoğu ve Rumeli Halk Konfederasyonları Birliği ( ORUHAKOB )
o da olmazsa
5-Osmanlı Birleşik Devletleri ( OBD )
Ama asla ve asla saltanata evet demem , diyeni de elimden gelse tükürüğümle boğarım. İnsan hak ve kazanımlarından ve demokrasiden taviz veren hiçbir yapı, Kulu Kula Kul eden hiçbir yapı meşru OLAMAZ!60 Yorumla
+1 yılneye göre osmanlı derdin mesela? biraz bakındım bir çok arkadaş OSMANLI korku salan bir devlettir ya geçin bu ayakları ne korkusu ne ödlekliği OSMANLI nın borusu sanaiyi devriminden sonra bitmiştir. Madem osmanlı bu kadar korku salıyorduda neden Fransandan orduyu düzene sokması için subaylar getirtmiştir. Madem bu kadar osmanlı osmanlı diye övünoyorsunuz da Hangi osmanlı padişahı Cemsultan haricinde hacca gitmiştir? Kaldıki yavuz mısır ı feth ettiğinde bile gitmemiştir? Hangi zihniyet daha 9 aylık kundakdaki kardeşini devletin bekası için boğdurtur. Madem bu osmanlı bu kadar dinci islamcıda neden haden üyeleri haricinde devlet yönetiminde gavurlardan devşirmeler bulunur ki? hiç bir türk devlet yönetimine kalamaz. BANA SORACAK OLURSAN BEN OSMANLI YERİNE GÖKTÜRK desenen daha makul olurdu ama GÖKTÜRK demen içinde benim gibi kanında has TÜRK kanı dolaşması gerekir.
48 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana
- +1 yıl
Adamsın
- +1 yıl
Hacca devlet birakmamak icin gitmemisler keyiften degil yoksa hepsi istemis gitmek. cem sultanda bende padisah olcam diye isyan etmis. ve o zaman devletin selameti icin kardes katli ortaya cikmis. bir surude iki coban olmaz
- +1 yıl
he yani? şimdi sen mısır ı feth edeceksin taa viyana nın kapılarına kadar dayanacaksın alayını kılıçdan geçirekceksin ama bu hacca gidemeyeceksin öylemi? sen hangi TÜRK ün devleti bölmeye yıkmaya calıstıgını gördün
- +1 yıl
kardeşim kardeş katli taa ı. muratta başlar madem devlet bekası içinse niçin eski türk devletleri kendi kardeşlerine devleti 2 ye böldürmüştür doğu batı stili olarak bu adamlar salakmıydı bu kadar kendi devletlerini 2 li sitemden yıktırdılar
- +1 yıl
Yüzyıllarca İslam sancağını taşıyan Osmanlı'nın Müslümanlığını sorgulayanlara güler geçerim. Biz Türklerde devlet öyle öneli bir kurumdur ki devlet bekası için kardeş katli bile vacip kılınmıştır. Ne milletsiz devlet, ne devletsiz millet olur. Cumhurbaşkanlığı armasındaki yıldızlar bizim kim olduğumuzu ve tarihimizi çok iyi anlatır. Göktürk de biziz, Osmanlı da biziz Türkiye Cumhuriyeti de. Unutmayın, geçmişi olmayanın geleceği yoktur.
- +1 yıl
ya boşuna mavra yapmayın ne Osmanlı Sancağı be islamiyetin koruculuğunu üstlenen devlet büyük Selçuklu devletidir sonradan bu devletten devlete geçmiştir ki anadolu selcuk lunun yıkılması ile diğer beyliker gibi Osmanlıda kendi özgürlüğünü kazanmıştır kutsal kitabımız hangi süresinde hangi ayetinde yazmaktadır devlet bekası için bir cana Kıyabilirsin diye birde gelmiş bize vacip kılındı lafı yapıyorsun biree akıllı nın biride devletin başı boş kalır felan demiş padişah savaşa gittik den sknra tahta kim geçer hiç araştırdın mı ki bir savaş 3 4 aydan biel fazla süreni var
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ağızlarından salya akıtarak düşünce özgürlü ifade özgürlüğü diye sokağa dökülenlerin şu soruda bile ifade özgürlüğüne karşı takınmış oldukları faşizan tavırlar çok acayip neyse Osmanlı İmparatorluğu tabiki. lakin cumhuriyet ve osmanlı hatta selçuklu biribirinden çok uzak tutmamak lazım hepsi birbirinin devamı sadece rejim değişti yönetim olarak Osmanlı İmparatorluğu
120 Yorumla
+1 yılBir kadın olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde gerçek bir bireyken Osmanlı Devleti'nde evcil hayvandan başka bir şey olamazsın. Hiçbir ülke saygı duymaz. Şeriat gelir. Gurur duyulacak bir milli kimliğin olamaz. Türkiye Cumhuriyeti diyorum çünkü kendime saygım var.
154 Yorumla- +1 yıl
o evcil insanlar sen yaşa dıye çanakkalede hayatını verdi.. :) batı dıye dıye nereye kadar..
- +1 yıl
@KaRa-MaSKe Özgür yaşayalım diye hayatlarını verdiler, 21. Yüzyılda o şekilde yaşamak onlara hakaret olur.
- +1 yıl
Helal ruh emici. ozellikle bayanlarin yorumlarina bakiyorum 2. Kalite insan muamelesi gorecekleri bir yonetimi nasil seciyorlar aklim hafsalam almiyor. ilginc...
+1 yılTC Osmanlının veliahtı değil osmanlıyı yıkan devlettir bunu neden halen anlayamıyoruz anlamıyorum. Suriyedir, ıraktır, libyadır, arnvutluktur, karadağdır, bosnadır Osmanlı. Mustafa Kemal ise bu devleti yıkmış, halkını kurtarmış, çağ atlatmış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Aslında realist gözle bakarsak Osmanlı çağ gerisi, gerici, zayıf bir devletken TC imkansızlıklara rağmen büyük savaşlar kazanmış, 700 yıllık monarşiyi yıkmış, mücadeleleri orta doğudaki sürüyle devlete emsal olmuş, yenilmez bir kurucuya sahip bir devlettir. Aradaki mücadeleyi de (mücadele olarak kabul ederiz çünkü padişah fetvaları ile anadolu isyanları ile saldırdı Türkiye Cumhuriyetine. Nasıl geçmişi oluyor Osmanlı TC'nin) TC kazanmıştır. Savaşta haklı haksız yoktur. Çünkü savaşın sonunda kazanan taraf haklıdır, savaşın kanunu yoktur kazanan taraf kanundur. Türkiye Cumhuriyeti'de Osmanlı'yı tarihe gömmüştür. Haklı olan, güçlü olan, büyük olan TC'dir.
22 Yorumla- +1 yıl
E yani. İnsanlar hayal kurabilir, insanlar dizi izleyebilir, insanlar tarih üzerinde fantaziler kurabilir ancak insanlar bu düşünceleri ile tarihi gerçeklere nankörce yaklaşırsa ortada sorun vardır. Bu gerçeklere bakan bir bayanın Osmanlı devletine sempati beslemesi kadar saçma bir olay olabilir mi. "Kocanızın sizi dövmesinin normal olmasını, birkaç tane kumanızın olmasını, miras hakkınızın erkekten çok daha aşağı olmasını, kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan baskı altında alınıp satılıp kullanılan köleler olarak görülmeyi mi istiyorsunuz? " diye sorarlar adama. Bizim ülkemiz dizilerden öğrendiği tarihle düşünür sürekli. Cengaver gibi savaşa atılmak ister bizim millet ancak kaç tanesinin az önce konuştuğu arkadaşının beynini 1 dakika sonra gelen bir kurşun patlatmıştır, kaç tanesinin siperine düşen bir bomba filmlerdeki pembe sahnelerin aksine arkadaşlarını 4-5 er parçaya ayırmıştır sormak gerekli. Tarihsel olaylara savaşlara pembe gözlükle bakmak var birde gerçekçi bakmak var.
Tabiki de Osmanlı ama g üçlü bir Osmanlı.
Fatih'in İstanbul'u gibi...
Dört bir dünya mazlumlarının sığınağı, tüm dünyanın adını duyduğunda bile ayakları titreten Osmanlı.
Yıkılmaya mahkum dönemdeki gibi değil.
Hiçbir zaman bağımsız bir devlete sahip olamadık son yüz yıldır.
ABD, Rusya ve sair büyük devletlere mahkum olduk, İMF'den dilendik.
Büyük devletlerin piyonu hale gelenler defalarca darbeler yaptı.
Hangisi, güçlü bağımsız bir Osmanlı mı, bağımsızlığını şu ana dek hiç göremediğimiz, eli mahkum bir yeni devlet mi?40 YorumlaOsmanlı başlı başına bir medeniyettir. Kendi dönemine damga vurmuş dünyaya eşitliği, hoşgörüyü, adaleti ve en önemlisi barışı getirmiş koca bir çınar... Bunu kimse inkar edemez. Şahsi olarak tek endişem bu büyük çınarın devrilmesine sebep olan yıkılış dönemindeki cehalet ve taassubun geri gelmesi. Yani pozitif ilimlerin terk edilmesi, çağın yeniliklerine ayak uydurulamaması, makamların ve mevkilerin yeteneksiz kişilerin kontrolüne verilmesi vs. Öte yandan Türk İslam ahlakını yansıtan, adil, huzur ve güven ortamında halkını refaha ulaştıracak bir Osmanlıya asla itirazım yok. Ha ne olur? Yönetim monarşi olmaz demokrasi olur ya da adı her neyse...
50 Yorumlabenim gorusum bence yikilan bir devlet geri getirilemez, ama kulturumuz ayni oldugu icin belki yonetim sekli ayni olabilir, cunku osmanlidada demokrasi vardir. osmanli hani yani padisahi bir emir vermeden once genellikle hocalarina ve diger devlet adamlarindan yardim alirdi, aralarinda istişare yaparlardi. istişare zaten demokrasi demektir. amerika bile osmanliya cok benzer bir yonetim sekli var. benim gorusume gore turkiye cumhuriyeti kalmali ama yonetim sekli şeriat olmalidir. tesekkur ederim. gorusume saygisiz cevaplar vermeyin lutfen.
44 Yorumla- +1 yıl
Osmanlıda demokrasi varmış güldürdün kardeş. Halkın söz hakkı var mıydı Osmanlı'da?
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yıl380 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle bir seçim olmasın derim.
Yani her şeyden bir nebze alarak en iyisini yapmak gerekir.
Mesela Osmanlı Devleti'nin savaşçı ruhu, imanı T. C'nin ise çağdaşlığı, gelişmişliği vs..
Ancak böyle bir devlet çok gelişmiş düzeye erişebilir diye düşünüyorum ben.
Kesin sadece 2'sinden birini sorarsan da tabi ki de "OSMANLI" derim, ne olursa olsun. Osmanlı'da birçok toplum bir arada düzenli şekilde yaşayabiliyor. Yasadışı şeylerde idam gibi cezalar uygulanıyor ve din, iman konusunda çokta iyiydi. Şimdiyi görüyoruz, dinin kurallarını kaçımız yerine getiriyo ki. Ben de getirmiyorum, tutturmuşlar bir Batılılaşma, olduğu gibi batının gelişmişliğini sosyal toplumunu, direk toplumumuza aktarmaktansa seçici olup bize uyanları almak gerekir.
Biraz konu dışında cevap oldu kusura bakmayın..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı. Bütün padişahları topla Atatürk'ün şu millete yaptığı hayrın 10'da birini yapmış olamazlar bunu her türlü ispatlarım hem İslami hem Ekonomik Hem de Siyasal anlamda...
610 Yorumla- +1 yıl
Bu tartışmayı en az 100 defa yaptım bu soruyla çok defa karşılaştığım için hemen cevaplıyım "İstanbul'un fetheden komutan..." diye devam eden hadisin ravisi sağlam değil yani nakilde problem var ondan dolayı "sahih" hadis değildir YANİ İstanbul'un İslami açından bir önemi yoktur. Hemde kendi (kundaktaki) kardeşini katleden "Müslüman" olamaz bunu yasa haline getiren hiç olamaz.
- +1 yıl
Soran hatırlatırım osmanlı 1683de 5.200.000km2 olan toprağı 1914e kadar hem savaşta hem antlaşmalarda hemde borç için vererek 1.800.000km2e düşürmüştür mesala karlofça antlaşması osmanlının en çok toprak kaybettiği antlaşma ve daha nice antlaşmalarda toprak kaybetti sonra mısırı bile borç için ingilizlere verdi vere vere ayağımızdan ülkemiz kayıyodu bu ülkeyi tekrar toplamaya çalışan kişi Atatürktü osmanlı bu yaptığına devam etseydi belkide yaşıcak yerimiz kalmıcaktı başlarda iyi fetihler yapmış olabilir osmanlı iyi yerler kazanmış olabilir ama sonradan çok büyük toprak kayıpları yaşandı hiçte başlardaki haline benzemiyordu.
- +1 yıl
Bu konu çok uzun sabaha kadar anlatsam yine yetmez ama şunu bil. Şu anda "Osmanlı, Osmanlı" diye yanıp tutuşanların ülkeyi getirdiği noktayla, Atatürk'ün zamanındaki uçak üretme, tarım ürünleri kongreleri, uzun ekonomik planlar, sanayileşme tarzı yatırımlar şimdiki "kapitalist osmanlıcı"lardan çok daha mantıklı adımlardır. Birde gidip babadan oğula geçen bir sistemi savunuyorsunuz ya ne diyeyim size Padişahlar ne bir evliya ne bir Allah dostu değildir hatta Türk bile değiller Evlendikleri ve çocuklarının olduğu bütün kadınlar yabancı kadınlar halkla iletişimleri yok sarayda "Türk" demek "Köle" demek anlamına geliyor. Atatürk bize verilebilecek en büyük "Hediye"yi verdi sahip çıkmamız lazım.
- +1 yıl
Hediye olarakmı vermediniz borç için verilen mısır diyorum antlaşmalarla verilen milyon karelik topraklar diyorum Atatürk neyi hediye olarak vermiş söylesene osmanlının aksine? Oda bir savaş geçirdi başından demi? Osmanlıda hepsini anlaşmayla verdi Atatürkde topu topuna bir iki toprağı anlaşmayla verdi ve osmanlınında başından savaş geçti Atatürkünde ee Atatürkünkü hediye oluyosa o zaman osmanlınınkide oluyor mantıken ki Atatürk osmanlı gibi 5.200.000km2 toprağı 1.800.000km2 toprağa düşürmedi saysana Atatürkün kaybettiği toprakları madem bilgilisin osmanlıyla kıyaslayalım? Dur ben sayayım.
- +1 yıl
Abdülhamit Zamaninda kaybedilen Topraklar - Kibris, Dogu Anadolunun bazi Bölgeleri, Balkan bölgeleri, Kuzey Afrika , ve Arabistanin bazi bölgeleri. Atatürk Özgürlük Savascilarin basina gecerken Osmanli Imparatorlugu Doguyu Ermenilere, Güney-Doguyu Arap-Kürt ve Fransizlara, Ege ve Trakyayi Yunanlara birakmisti. Lozan ile bu Topraklari geri aldik. TÜRK TOPRAKLARINI geri aldik. Bu Bize yeter, maalesef Atatürk kendi Rüyasini tamamlastiramadi. Seyh Said Isyanindan sonra Kerkük-Musul tamamen elimizden uzaklasti
Hangi Vatan Topraklarini kaybetdik? Lozan'dan önce Karadeniz Pontus, Dogu Anadolu Ermenistan, Trakya ve Ege Yunanistana aitdi. Lozan ile Karadeniz, Dogu Anadolu , Ege ve Trakya bize verildi, söyle hangi Topraklari kaybettik? - +1 yıl
Hediye olarak verilen adalarmı 12 adalardanmı bahsediyosun 12 adalar osmanlı döneminde kaybedilen adalar kızım gitte yaz istiyosan 12 adalar diyede en azından vikipediden bak sadece o adaları geri alamamıştır Türkiye Cumhuriyeti geri alamamak başka vermek başka veren osmanlı yani Ayrıca mondrosdan niye bahsediyosun vahdettin bizim liderimizmi akplireni koruyup kolladığı biri mondrosdan siz sorumlusunuz.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEsen laiklik ruzgarinda Ahenkle dans eden saçlarimin hatirina Türkiye Cumhuriyeti.
186 Yorumla- +1 yıl
Harikasın :)
- +1 yıl
@adigesra Beni muhatap alanlara cevap veriyorum bu yüzden mi engelleyeceksin beni? Yoksa zıt fikirlerde olduğumuz için ve tahammül edemediğin için mi?
- +1 yıl
Ben bir hakaret goremedim sahsima. Sorun yok.
Önemli olan devlet değil millettir. Bugüne kadar sayısız kere devleti yıkılan Türk Milleti her defasında yeni bir bayrağın altında toplanmayı başarabilmiştir. Lakin; milletin kendisini ayakta tutan değerleri unutmaya başladı mı ona ne bayrak, toprak fayda eder, ne de sahip olduğu devletin gücü.
60 YorumlaTabiki de turkiye Cumhuriyeti. Ben en basitinden otobuse istedigim gibi binip eve gelmemi bile bu Cumhuriyete borcluyum.
102 Yorumla- +1 yıl
oyle zamansız bir yorum olmuşki bişi diyemiyorum :(
- +1 yıl
Osmanli devri bitti, evet zamaninda tum dunyaya hukmettik ama devir değişti.
Tabikide Türkiye Cumhuriyeti. Ozellikle ulu onder zamani.
Ayrica osmanli diyenlerin bir çoğu osmanli donemininden bir haberdir bundan eminim.92 Yorumla- +1 yıl
Bihaberler zaten. Bihaber olmasalar bu kadar özlem duymazlardı.
+1 yılOsmanlı ordusunu devşirme sistemiyle kuran , ilk 5 padişahtan sonra padişahları Türk olmayan , hatta bazı padişahların Türklüğü kaldırmak istediği bir devlet olmuştur, arap boku yemeleride cabası tabi. Özellikle kadınlar osmanlıyı seçmesi biraz daha aptalca :)) evet osmanlı son zamanlarında teknoloji özürlüydü bayan gidin liseden tarih dersi alın..
54 Yorumla- +1 yıl
halkı bile Türk değildi hala niye Türk devleti dersiniz anlamam.
- +1 yıl
El-etek yalamaya çok meraklıdır bizim millet.
- +1 yıl
Osmanlı geri dönsün demek vatana ihanettir...
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Osmanlı demenize gerek yok. Çünkü tercihler osmanlıyı seçseydin şu an ayakta olurdu.. ama yıkılması gerekiyordu yıkıldı.. osmanlı tarihi sadece yükselme döneminden oluşmuyor. Açın okuyun biraz
70 Yorumla
+1 yılTabiki Türkiye Cumhuriyeti. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. İsmini değiştirmek, değiştirmek istemek ya da bunu düşünmek adı ne olursa olsun böyle bir şeyi istemek, anayasada da belirtilir. vatan hainliğidir.
90 Yorumla
+1 yılosmanlı devleti derdinde açın osmanlının son haline bir bakın ülke ülke değil sokak o*pusu gelen giden girmiş ülke icinde sınırlar bertaraf olmuş insanımız sıkıntı çekiyor sevgili osmanlı padişahimiz ingiliz gemileriyle kaçıyor
50 YorumlaFransa'da dans edilmesini yasaklayan Osmanlı devleti ile Kobanideki pkk kamplarına müadahale edemeyen Türkiye Cumhuriyeti devleti bir tutulamaz.
301 Yorumla- +1 yıl
Mudahale etmeyenler Osmanlıyı isteyenlerle aynı kişiler bilmem farkındamısın
Atatürk'ün uzun yıllar yaşayacağı Türkiye Cumhuriyeti
181 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. kula kul olmaya ne kadar meraklı bir milletmiş bizimkisi yahu
112 Yorumla
+1 yılO dönemin şartlarını bilmiyorum bu yuzden bildiğimden şaşmayım dedım türkiye cumhuriyeti :D
110 Yorumla
+1 yılBence yıllardır dünyaya hükmetmiş atalarımızın tecrübelerinden faydalanmak lazım.
Gelişmişlik bir kültür bizim kültürümüzü yıkıp ona karşı negatif algı yaratmaya çalıştılar ve başardılar.
Osmanlıyı anlamak gerek.
Bu sadece bir isim eskiye dönmeye gerek yok fakat geliyor yakındır özlemimizle kavuşmamız :)30 YorumlaOsmanlı kadar asil bir devlet gelmedi şu dünyaya. Benim tercihim Osmanlı Cumhuriyeti :D
140 YorumlaTürkiye cumhuriyeti işte okadar!! Zorunuza gitmesin
120 YorumlaMilliyetçilik akımları dünyayı sarmaya başladığında ulus devlet olmaktan başka şansımız yoktu. Dünyanın renkleri değişmişti. Yani çokuluslu osmalının ayakta kalması imkansız. o tüzden tabii ki TC. Osmanlıda müsadere vardı, mülkiyet hakkı yokyu. Çok adaletsiz ve merkeziyetçiliği çok güçsüz bir devletti. Mülkiyet hakkı olmayınca ticaret yapılamıyordu, halk hep fakirdi. Tartışmasızi TC.
40 YorumlaTabiki Turkiye Cumhuriyeti. Bunu sormak bile sacma. tam anamiyla cumhuriyet ysadgmz solenemez o da bir gerck
120 YorumlaBende osmanlıyı çok seviyorum ancak tıpkı insanlar gibi devletlerin de ömürleri olduğunu düşünüyorum. Osmanlı'nın ne yazık ki vakti doldu. Bizim yapabileceğimiz mevcut durumda aynı başarıyı yakalamak
70 YorumlaNeyin referandumuki bu hangisinde yasamayi mi iaterdiniz omu iyiydi bumu bu donmede osmanlimi olsaydi vs herneyse yahu su an turkiye var adi osmanli değil belki ama nesil ayni neslin devami daha iyi bir devlet haline gelebilecegimize inaniyorum toplumsal ve kamusal alanlarin ikisndede
10 Yorumla
+1 yılBen Türkiye Cumhuriyeti derdim tabiki. Tek kişinin idaresini kaldırabileceğimiz bir dönemde değiliz. Herkesin fikri görüşü mecliste temsil edilebilmeli.
Ama anlamadığım tek şey. Bir biz olmalıyız mazisine tarihine küfreden Osmanlı büyük bir medeniyetti o zamanın şartlarında bunu görmezden gelen hakaret edenleri anlamıyorum anlamakta istemiyorum..20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlı Devleti evet büyük bir imparatorluktu, ancak imparatorluk devrinde yaşandı ve bitti.
Artık Yakın Çağdayız. Orta Çağ ve Yeni Çağ biteli çok oldu.70 Yorumla
+1 yıl62 Yorumla- +1 yıl
sen öyle san
- +1 yıl
Siz öyle sanmaya devam edin ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılosmanlı çünkü hanedan kanı taşıyorum çok uzaktanda olsa
105 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksileyen arkadaşlarım sizde benim durumumda olsanız emin olun sizde osmanlıyı seçerdiniz. benim cumhuriyete lafım yok halimden memnunum ama referandum ve bir seçim söz konusu olursa kusura bakmayın ama başkalarının iyiliğini değil kendi rahatımı düşünecem. çok bencilim ve bundan utanmıyorum çünkü beni insanlar bu hale getirdi...
- +1 yıl
Ben de Altar'ın oğlu Tarkan'ım. Memnun oldum bacım
Cevap sahibi+1 yılbenim ailem yıllarca hizmet etmiş osmanlıya. dedemin tarafında padişah kızıyla nikahlanan var...
- +1 yıl
padişahın aşçısı haydo senin deden mi yoksa
Cevap sahibi+1 yılbenimkiler daha çok valilik tarzı görevlerde bulunmuş aşçılık kesmiyor onları :)
+1 yılcumhuriyetçiyim sınırsız yetkileri olan padişahın emrinde yaşayamam
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılosmanlı fransaya köy diyecekken kadar büyükken anadoluya kadar küçüldü. Osmanlı tarihi ibretlik bir tarihit. Gücün doruğundan kademeli olarak düşüş ve osmanlının direnişi. Mesala gerileme döneminde rusya ve avusturyaya karşı savaşı kazanması iyi. Fakat bilimde çok geri kaldı. Az çok avrupaya gönderilen elçiler de devleti kurtaramadı. Osmanlı tarihinde pek çok mülteci kabul edilmiştir. Fakat esasen osmanlı 1600den sonra bitmiştir.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Kolya56 Aynen öyle kardeşim. :) Devlet-i Aliyye !!!
Osmanlı’ya kimse nokta koymadı
Elbette işlevi edecek devam.
Belki bir virgüldür önünde duran
Yakında aşılır, yakındır kıyam.140 YorumlaYa Saçmalamayın böyle saçmalık olmaz. Osmanlı da biziz Türkiye' de biziz neyin kafasını yaşıyorsunuz siz?
211 Yorumla- +1 yıl
Peki o zaman şöyle değerlendireyim. Ben bu soruyu provokatif buluyorum.
Madem ki tartışmak istiyorsunuz bu konuyu soruyu soran arkadaş adam akıllı ama sağlam bir görüşü savunacak şekilde hayali yorumlara değil de bilgilere, belgelere dayanarak görüşünü sağlama alsın ve beyan etsin. Ben de aynı statüde karşı görüşü savunmaya hazırım. Yok eğer böyle bir sunum gerçekleştiremeyecekseniz eğer, yeterli bilgi sahibi olmadan bu tür konularda bilmişlik tavırlarıyla sorular sorulmasın! - +1 yıl
Ne bırakcak daha ülkeyi bırakıyo ülkeyi daha ne olcak tüm ülke tüm miras onun oluyor sülale başa geçiyor hep halk asla birini seçemiyor kendi malı gibi ülkeyi yönetiyor çoluğunu çocuğunu büyüyünce ülkeye geçiriyor bide napmış diyor ülkeyi sahiplenmiş kendi malı yapmış daha nolcak?
- +1 yıl
Şöyle bir yaklaşımda bulunayım. Osmanlı Devleti zamanında sadaka taşlarının günümüzde hala (Aynı şekilde olmasa da günümüz şartlarına uyarlanarak) devam ettirilmesini ben çok isterdim. O dönemde yardımlaşma sanmayın ki bizim günümüzden çok farklıydı. Toplum kesimi her dönemde aynıdır. İyiler, kötüler, zenginler, fakirler, umursamazlar, ayyaşlar, hırsızlar, katiller boş konuşanlar, provokatörler ve nicesi.. Ama kelle korkusu ile mümkün mertebe gizli yapılıyordu. Şimdi gelelim asıl can alıcı noktaya. Lütfen şimdi yazacaklarımı iyi sentezleyin. O dönemden bu döneme değişen, şimdiki neslin, hepimizin şu an böyle olmasının asıl sebebi "KÜLTÜR DEFORMASYONU" 'dur. Kültür kavramı tarihiyle, sanatıyla, örfüyle, adetiyle hayatımızın her köşesiyle bir bütündür. Özendiğimiz istediğimiz Osmanlı Devleti'ni ve istemediğiniz, beğenmediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni bile ne kadarımız ikisini de çok iyi biliyorum diyebilir? Hangimiz ders kitaplarından, sosyal medyada paylaşılan birkaç paylaşımın dışında
- +1 yıl
araştırıp okuduk tarihimizi. Dünya devletlerini bir araştırın. Kulaktan dolma bilgilere değil, ben bunu araştırarak buldum dediğiniz sonuçlara dayanarak bir kıyaslayın "ATATÜRK'ün kurduğu CUMHURİYET" yapısını. İnanın bana şu an uygulansa ülkemiz yine ihya olur. Bir konu söyleyin buna çözüm var mıydı Cumhuriyet döneminde diye, sizlerle paylaştığımda göreceksiniz ne durumlara getirildiğimizi. Sizlere tek sözüm şudur. ATATÜRK CUMHURİYETİ yönetim şekli bugün gördüğünüz değildir. İlk hali ile bir araştırın lütfen. Bir öğrenin. Emin olun dağdaki terörist bile Cumhuriyetin 1 numaralı savunucusu olur o zaman !
şu an başımızdakileri hesaba katarak cevap verecek olursam "şimdiki" Türkiye Cumhuriyeti yerine o zaman ki Osmanlıyı tercih ederdim. Böyle giderse sonumuz öyle olacak zaten ama neyse..
62 Yorumla- +1 yıl
O zamanki osmanliyla bu zamanki cumhuriyet benzer bilmem farkindamisin?
Türkiye Cumhuriyeti
Osmanlı Devleti diyenler zaten saltanat kurulmuş durumda ülkede.
Türkiye Cumhuriyeti dediğim "Yeni Türkiye" sıfatlı değil.
Bu görüşümden sonra bana gelip CHP yi eleştirecekler o yüzden CHPli değilim.
Milliyetçiyim.30 YorumlaAtatürk'ün kurduğu cumhuriyeti kimse yıkamayacak, o kadar.
Sen 3 tane kumayla yaşamayı kabul et, ben istiyorum1211 Yorumla- +1 yıl
Atatürk'ün askerleri (yani bizim gibiler) varken Osmanlı ancak hayal olur ;)
- +1 yıl
eski kumanın adı şimdi oldu metres hadi onu gectimşuan kuma ile yaşayan yokmu?
Osmanlı devletindeki ahlak, hoşgörü, saygının eseri kalmadı şimdi zina içki kumar aldı başını gidiyor dinden çıkanlar oldukça fazla Osmanlı dünyanın en güçlü devletleri arasındaydı. Mümkünse bir dal kanuni dönemi alim
32 YorumlaOsmanlı devleti... Laiklik diye birşeyi kabul etmiyorum
82 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanli yikilip Türkiye kurulduğunda insanlarmi değişti sanki hepsi turktu bir değişiklik yok yani osmanliyi güçlendiren de turktur toprak kaybettiren de her iki devletinde tabiki kusurlari oldu ancak hepsini yapanlar türk yani ayri bir devletler olarak görülemez bence
20 Yorumla
+1 yılNeden illa birinden birini secmek zorundayiz ki kendi degerlerini ve tarihini bu kadar hor goren baska bir millet var midir acaba?
43 Yorumla- +1 yıl
Su anda Osmanli olsa dediginizi anlardim da olmayan bir devletin neyini secelim
+1 yılkararsızım o devri bilmiyoruz sonuçta yani sadece duyduğumuz okuduğumuz kadarıyla o da ne kadar doğru :D
21 Yorumlaneden? seçme hakkı istemiyormusun köle kul olmak mı istiyorsun?
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki Osmanlı Devleti. Sonuçta Osmanlı torunuyum, atam da Fatih Sultan Mehmet.
242 Yorumla- +1 yıl
Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsun ve Türk vatandaşı kimliği taşıyorsun. Osmanlı Devleti diye bir devlet yok artık.
- +1 yıl
Vay helal hukukçu:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı diyen kadınları anlamak güç. Toplumdan bu kadar silik mi yaşamak istiyorlarmış. ?
Tabiki Türkiye Cumhuriyeti165 Yorumla- +1 yıl
Hemcinslerini anlayamıyorum bu konuda :)
- +1 yıl
Onlar için değişen birşey olmayacak sonuçta..
- +1 yıl
silik olmamak tecavüzleri artırıyorsa zinayı artıyorsa gayri meşru iliişkileri atrıyorsa silik kadınolmak daha huzur verir ona silik denmez ayrıca olması gereken budur, ama sapıkkadından da bbunu beklemek aptalcadır
+1 yılAmerika'yı vergiye bağlayan tek devlet olan OSMANLI DEVLETİ DERDİM. VE en çok Yıldırım Bayezıt ile Fatih Sultan Mehmet'i görmek isterdim.
60 Yorumla3 kıtada hükmeden Osmanlı Devleti. Türkiye Cumhuriyeti de devamıdır. Osmanlının parçalanmış ve modernize olmuş halidir.
60 Yorumla
+1 yılOsmanlı.
Fakat osmanlının geri gelmesi mümkün mü? Imkansız.
O zaman bu lafları bırakıp daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyetini desteklemek zorundayız.40 Yorumla
+1 yılOsmanlı Devleti. Kim adaletsizlik yapıyorsa cezası verilsin.
40 YorumlaBu halkın da değişmesi lazım Osmanlı sadece Yönetim demek değil di ki
Ahlaklı edepli yolsuzluğun çok az olduğu samimi işişkilerin oldupu osmanlı halkı50 Yorumla
+1 yılOsmanlı bir dünya gücü idi. Türkiye'nin yerine o zaman ki Osmanlı'nın gücü ile orantılı bir devletin olduğunu düşünsene. Bırak olmasını. Emarelerini bile görünce korkuyorlar. Görmüyor musun? :))
40 Yorumla
+1 yılosmanlı imparatorluğu demmeızın baslıca sebebleri.. en azından dilencilik olmazdı fakir insanların diğerlerinden bir farkı olmazdı.. kızlar cıplak giyinip bizi baştan çıkarmazdı..
318 Yorumla- +1 yıl
Kızların çıplak giyinmemesinin sebebi baskıydı ama şuanda erdoğanda sokakta sarılma yasağı çıkardı aynı şekilde çıplak olmamalarının nedenide yasak ve yasalardı yani osmanlıdan özgürlük vardı diye bahsedenler bu özgürlük değildi insanlar özgür olunca istediklerini yapmakta özgür olunca demekki açılmak istiyolarmış tabi hepsi değil istemeyende oluyor ama isteyeninde olduğu bariz açık. Kuran bile zorla müslüman yaptığın birinin kalbinden geçmiyosa o müslüman olmaz diyor yani kalbinden geçmesi lazım zorla kapatmak çözüm değil.
- +1 yıl
osmanlı devletinde kimi zorla müslüman yaptılar.. hepımız müslüman olarak yasıyorduk.. ee sonra ne oldu özgürlük verıldı kımı ateisttim kimi budisttim diyor millet saçmalamaya başlıyor kım bılır yarın ne cıkarırlar..
- +1 yıl
Hepimiz müslüman olarak yaşıyorduk ne ya kimin inancının ne olduğunu ne biliyosunki o zamanki zihniyette bu yüzden herkes müslüman görüşüyle kapanmaya zorladı herkesi herkesin içinden ne geçiyosa o olur sen burada özgürlüğü eleştiriyosun bildiğin ben özgür bir devlet isterim açığa karışılmadığı gibi kapalıyada karışılmıcak bugün sen birine karışırsan yarın sanada karışılır
- +1 yıl
sana o zamanlar insanalrın müslümanlığa zorlandığını söyleyen kim.._?
- +1 yıl
lafı birbiriyle çarpma.. osmanlıda kimse özgür değildi.. istediği gibi giyinmek yoktu.. istediği gibi sacmalamak yoktu.. elınd ebıcak akrısını dograyan yoktu.. genc kızlara tecavüz edip öldüren yoktu.. :) olması gerektıgı gibiydi..
- +1 yıl
Bak kendin söyledin özgürlük olmadığını hah bende onu diyorum işte özgür olmayan bir ülkeyi istemenin nedeni şu an özgürlüğünü yaşayıp özgür olmamanın ne demek olduğunu anlamamandan geçiyodur özgür olmayan bir ülkeyi gelip burada savunmayın özgürlük gelince onu kötüye kullanan yüzünden özgürlükmü kötü oluyomuş? O zaman islamı işid kötü kullanıyor diye islamda ortadan kalksın olurmu? Olmaz demi o zaman kötü kullanan yüzünden özgürlükde kaldırılmaz ayrıyetten demişinki 'elınde ebıcak akrısını dograyan yoktu.' Osmanlı padişahlarının alayı akrabalarını doğramıştır hemde bunu ülkem için gibi bir bahaneye sığınarak savunuyolar 11 aylık kardeşini öldürenden tut annesine babasına kadar öldürenler var sayayım istiyosan? Osmanlıda akraba katliamı yasallaşmıştır.
- +1 yıl
bahane felan değil.. tahta göz diken bircok kısı vardır müslüman dıye iyi biridir diye birsey yok devleti yanlzıca 1 kişi yönetmeli.. vede sende özgürlükten bahsedit duruyorsun sanki milleti kölemı yaptılar.. özgürlük diyorsun :) gencler esrar eroin bılmem nelere bulasıyor bumu özgürlüğünüz..
- +1 yıl
çok basit kızlar cıplak dolasmasa erkekler o sekıl yavsamaz ozamanalr öyle birseyın cezası idamdı.. ondan kımse cesaret edemezdi..
- +1 yıl
bu nedir.. soruna cevap verıyoruz işine gelmiyor baska soru soruyorsun sana ne kadar cevap verırsem verıyım tatmin olmazsın :)
- +1 yıl
Özgürlükle esrar eroinin alakası ne izinmi veriliyor esrar eroine evet köle yaptılar başa geçen babadan oğula geçiyodu başa halka bile sormuyolardı kendi malları gibi ülkeyi ellerine almışlardı bu halkı köle yapmaktır. Ney bahane değilmiş söylesene osmanlıdaki gibi sülale katliamı görülmedi başka hiçbir zaman bunada son verildi Türkiye Cumhuriyetiyle şükürki. Sen özgürlüğe bağlarsan eroini ki devlet buna özgürlük adı altında izin vermezken islamlada Allah için diyerek ne katliamlar ne kötülükler oldu bende derimki bumu islam her müslüman iyi değildir diyosun o zaman senin görüş açından bakarsak müslümanlıkta kalkmalı yani böyle düşünce olmaz birader.
- +1 yıl
yarabbi sabır ver :) Arkadas sen her müslümanım dıyene müslümanmı sanıyorsun :) madem öyleydı madem kölelerdi. git osmanlıdan kalma kısılere sor şikayetçimisiniz.. madem öyle.. git sor çanakkalede savasa gelip savasan onca insana.. bu ülke sizi köle yaptı neden ugrunea ölüyorsunuz.. ne ols aözgürlükçü kişiler devleti ele alcak bırakın alsınlar git söylesenee..
- +1 yıl
sohbetin için tşkler.. dahada sorma.. sohbetımız bir yere gittiği yok..
- +1 yıl
Neyine git sor kardeşim babadan oğula geçilmiyomuydu tahta bu kadar insanı köle yapmaktır bu sen her müslümanım diyeni müslümanmı sanıyosun diyosun kardeşim sen müslüman diyenin yaptığı kötülükten müslümanlık suçlanamaz diyosan özgürlük adı altında yapılan kötülüktende özgürlüğü suçlayamazsın öözgürlük kısıtlama düşüncesi kadar iğrenç bir düşünce olamaz git ona sor buna sormuş aynı koca karılar gibisin onlarda senin gibi bilmediği şeylere ona buna sor diye bilmişlik taslıyolar
- +1 yıl
haksız cıkmakla alakası yok ıkısattır onu bunu sorup duruyorsun cevabını alıyorsun gene ordan oraya atlıyorsun :) 1den fazla nık kullanmak bırden fazla karakter demek senel muhattap olunmaz bunuda engellıyorum :)
+1 yılBütün dünyaya nam salmış bir devlet.
Koskaca bir devlet OSMANLI..60 YorumlaAile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. böyle birşey imkansız diyeceğim ama değil şu an neoosmanlıcılık yapılıyor ben gayet memnunum korkak pısırık devlet olunacağına cesaretli bir devletim olmasını isterim not yorumuma yorum yapmayın ulann
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Rabbim, kız okula geliyor. Yaşasın cumhuriyet!
103 Yorumla- Devamını Gör (128)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat