şöyle ki tercih sonuçları açıklandı ailem 4 yıllık sağlık bölümü kazandığımı sanıyor ama ben iki yıllık kazandım annem bile bilmiyor bu durumu annemle çok yakin olmama rağmen işin kötü yanı gideceğim okul şehrin ilçesinde şehrin merkezine 1 saat uzaklıkta erkek arkadaşım hem işi dolayısıyla hem de beni görmeye gelecek merkezde kalacak yani o da bu durumları bilmiyor bir ben bir Allah biliyor yani simdi çocuk gelse ben ilçeden merkeze nasıl gideceğim onu düşünüyorum her dakika dolmuş yokmuş size saçma gelebilir ama ben şu an yalancıyım yani sahtekar dolandırıcı oldum gecelerdir kafamı yastığa koyup uyuyamiyorum bile ne yapacağımı bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sen pekı bir meslek edınmek isteyen biri misin yoksa oylesıne mı yazdın bu önemli.
Bu bölüm iyi mi bilemiyorum ama ben baştan beri tip fakultesi istiyorum öylesine de yazdım diyemem dedim belki iş imkani olur belki severim
Aılen nasıl bakar mesela unı bitikten sonra çalışmasan? Kazandıgın bölüm kadar gezsen yani 2 degıl 4 yıl unıde gibi yapsan? Sonra de 4 yıl sonra mezun olduğunu sanarlar sen de dersin ki bu mesleği sevmedim yapmıcam dersin veya 2.3 yılda bırakmak istiyorum sevmedim diye eve geri gelirsin? Gezmiş olursun hem 2 3 yıl nasıl fikir. Yanı bu dediklerim kafasında calısmak olmayan biri için geçerli yine de sen kariyer yapmak istiyorsan bunu yapma tabiki.
Çünkü ben unıden sonra çalışmadım evde yatıyom valla. Hiç de bi şey demiyorlar çünkü okudum ve beğenmedim istemedim de bu mesleği ama bitirdim. Böyle bitirmiş gözükür sen bir şey demezler yanı bence en sonunda mezun olmuş ama o bölümde calısmak istemeyen biri gibi gozukebılırsın.
Bunun için cidden 4 yıl gidip donmemenlazım ama 😅😅 arada gelirsın eve tatillerde takip edersin ünilerin açılış kapanışını. Aslında 2 yıl normal okursun o tutmuş çünkü ö sadece 2 yıldan sonra bunu yapman gerekir. Onun için de farklı bir ev falan bulman lazım ki unıde bilsinler. Bilmiyorum kendı şehrinse 2 yıllıgı 4 yıllık diye yutturman daha kolay
4 yıl boyunca gidip gelirsin sadece 😅
O gidip gelirken de belki istediğin bölüme çalışmış olursun unıye diye kütüphaneye gidersin yanı.
Rahat ol bence yani ama tabiki bu aılenin kafa yapısına da bağlı
Sen en sonunda calısmak istemiyorum bu meslegı sevmedım dedıgınde sorgulamayacakbir aıle olmalı ve tabıkı sen okurken de sorgulamayacak olmalı.. Çünkü sen 4 yıl sonunda onların okudugunu bildiği mesleği sevmedim diyeceksin belki 3. Yılda diceksin bu sırada da düşünme ve çalışma fırsatın olur. belki 2 yıllık kazandıgın bölüm biter ve sen de 4yıl bıldıklerı için seni ktuphaneye tıp kazanmak için tekrar gidiyor olursun. Sonra 3. yıl tıp kazandın diyelim. Ailene senı 4 yıllık okuduğunu bildikleri okuldan gelerek dersin ki 3. Yılda bırakmak istiyorum sevmedıgıme karar verdim dersin ya da bitirip öyle girersin tekrar sınava senın çalışmana baglı bu sureler de. Ve cidden bu süreçte hem 2 yıllık mı senın için iyi yoksa tıp mı iyi onu anlamış olursun.
Tavsiyelerin çok kiymetli çok teşekkür ederim ailemden yana problem yok benim okuduğum okul merkeze çok uzak benim görüştugum çocuk bilmiyor ailem gibi beni görmeye geldiğinde illa benim yalanım ortaya çıkacak sabah okula gitsem mesela çocuk diyecek buluşalım falan ee bu ilçe dolmuslari varmış sabah 7 aksam 7 ye kadar baska türlü de gidemem yurtta kalacağım mesela geç yurda dönsem beni içeri koymazlar her halukarda benim yalanım ortaya çıkacak
Kısaca unıyı bıtırınce sevmedım bu mesleği deme ihtimalini nasıl karsılarlar bunu sen bılceksin. Bitirene kadar da neler yapacagın sana kalmıs tekrar calismak gibi 2 yıl zaten calismazsın tutku aytyr çünkü kazandıgın bölümü okuyor olursun sana uygun mu ona bakıyor olursun uygun olmadıgını anladığın anda da tyt ayt tıp kazanmak için çalışmaya başlarsın bu sırada da 4yıl diye gitmeye devam edersin. Tıpı da kazanamazsan 4 yıllık okudun diploma nerde diye sorgulamayacak olmaları lazım ama. Bunu iyi bilmen lazım. Yoksa hepsı boşa gidebılır. Yanı en sonunda bu 4 yıllıgı beğenmedim diyebılme ihtimali olması lazım aılene göre bu da. tekrar sınava gircem diyebilirsin 4 yıldan sonra ve rahat sekılde çalışmış da olcaksıb bu süreçte istersen 3 yıl sonra de bunu bırakıp tekrar gircem diye istersen 2 yıl sonra de
İnan şu an aileme desem. sıkıntı. vermezler çocuk benim yanıma gelirse çok büyük sıkıntı rezilligin daniskasi olur
Görüştüğün çocuk ne kadar onemlı bırı ve evınıze kadar gelır mı? O da mı 2 yıllık kazandın olarak biliyor yanı gerçeği biliyor? İletişimi kesebılırsın bilmiyorum. Veya senı görmeye gelmesını konuşarak cozersınız bence pat diye gelemz ki illa plan yapmanız lazım sabah 7 akşam 7 arası merkezden tekrar ilçeye geri donebılecrk sekılde ayarlarsın sen de? Yanı onunla kısa görüşürsün sen de bahane bulursun. Sana göre degıl mı zaten her şey senın elinde bence zorlayamaz. Sen şimdi ona da rol yapmak zorunda kalabılırsın evınızı bılmıyosa bu iyi. ama ona da gerçeği söylesen mesela? Ben ilçeye gidiyorum gorusemıcez desen? O çocuğa da yalan söylemek zorunda mısın yanı ne ifade ediyor ki sana aılene mı söyler yoo söyleme riski yoksa boş ver gitsin. Evını de bılmıyosa boş ver.
Çocuk ailemi bilmiyor cevremi de bilmez istesem hayatımdan çıkartırım ama bunu asla hakketmiyor benim. için çok. farklı bir yerde 2 yıllık kazandığımı bilmiyor o da hemşirelik kazandığımı sanıyor ailem. gibi sen de haklısın her şey benim elimde inşallah rezil. olmam. söylediklerin beni rahatlatti. çok tesekkur ederim. sana inşallah güzel. şeyler olur hayatında her şey gönlünce olsun
Senın aklına o zaman en çok görüştüğün çocuk takılıyor. Aılesını bıle kandırabilen uzaktakini hayli hayli kandırır yanı korkmaman lazım ne yol buldun bilmiyorum ama aşagıdaki kişiyi dinleme bence kendın bul yolunu. O da hemsırelık kazandıgını sanıyorsa senı illa hemşire olacaksın diye mı sevıyor sanki? Rahat ol bence. Kafama göre yaşa. Senı sevmesı önemli. Daha sonra her sekılde sıyrılınır her şeyden uymadı bana o meslek dersin. Kaç tane unı mezunu olup o işi yapmayan var. Sen de onlardan biri oldum dersin. Rica ederim umarım yakalanmazsın sen de. Ama en baştan söyleme şansın da var. neden öyle bi yalan söyleme geregı duydun bir de? Hemşırelk daha çok hoşuna gitti sanırım ya da bir şey oldu da öyle yalan o şekılde devam mı etti? sevgılıne söyleyebılırsın en azından bence. hemşirelik için sevmiyosa senı bence sorun olmaz yanı. Belkı sevıncle yalan soyledın hemşırelıkkazandım diye. Kutladınız falan 😅 bu da sana rezıl olursun gibi geliyor yanı kazanmamıstım diyerek. Ama böyle abartılı bir sevıncle kutlama yapmadıysanız sevgilinle, bence ben yalan söylemiştim diyebilirsin ya da yanlış görmüşüm dıyebılrısın. Rezıl olmazsın bence.
Yalan söyleme geregim şu ilk basta aileme neden söyledim cunku babam hemşirelik kazandım. yalanını söylediğimde bile yine tip gelmedi yani dedi o kadar çok uzuldum ki sana anlatamam o kadar iddialı konuşmadım mezun senemde onlardan dershnae istemedim sıfır yani hiç bir şey psikolojim alt ust oldu bu çocuk zaten çok bir anlam ifade etmiyor çok haklısın beni seven beni isteyen beni olduğum gibi kabul eder benim hatam kendimi degil insanları. dusunmem
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!