Kafam çok karışık biz nasıl var olduk niye var olduk yoktan bir hicken nasıl oluyorda var olduk dini sorgulamaya başladım yardım edin?

Arkadaş lar geçen çocukluk arkadaşımla konuştuk içini döktü inanmadığını belirtti ben yine savundum dini ama bazı sorularina cevab veremedim şimdi ne diceginizi biliyorum çünkü bnde hep diyordum herşey kendi kendine olmadı evet bizi birinin yarattığı kesin ama kuranda anlatilanlar off söylemek istemiyorum dinden kopmak istemiyorum ama kör kütük cahil olarakta inanamam eğer din olmazsa ölümden sonra yasamda olmaz din ya gerçekten yoksa çok zayıf hissediyorum kendimi niye yaşıyoruz biz herkez kendini özel sanıyor ama biz bir Hiç iz milyarlarca insan geldi gitti milyarlarcasida su an yasio biz bir hiciz 60 70 sene yaşayıp gidicez bizi yaratan niye bizle uğraşsın eline ne gecicek bizi cennete ya da cehenneme koymakla bunca insan var artk herşey anlamsız geliyor artk yavaş yavaş inanmaya başladığım şey bizi biri yarattı ve çekti gitti ya da öldü kahinatta bulunamayacak kadar ufak olan dünyada yaşayıp gidiyoruz ya da biz ruyadamiyiz tüm bunlar ruyami ölünce uyanicakmiyiz yardım edin çıldırıcam
Kafam çok karışık biz nasıl var olduk niye var olduk yoktan bir hicken nasıl oluyorda var olduk dini sorgulamaya başladım yardım edin?