Karıma yardım etmeli miyim?

Arkadaşlar biz eşimle Mart ayında evlendik ve gayette mutluyuz ben özel bir şirkette yazılımcı olarak çalışıyorum eşimde matematik öğretmeni konuya başlamadan belirteyim eşime sabah kahvaltisi hazırlama sofrayı toparlamada her zaman yardım ederim hatta onun dersi saat 8 de başladigi için ( benim işim 9 da başlıyor) o kahvaltısini yapar çıkar ben toplarım sofrayı (şikayetçi değilim bu arada) neyse konuya gelirsek eşimle Mart ayında evlenince Mayıs ayına akşam yemeğinde bir sorun olmadı mayısın son haftalarında sınavlar olduğu için akşam ben eve gelince beraber akşam yemeğini hazırladık yaz tatili gelince malum işe gitmediği için rahattik 2 hafta önce tekrar okullar açılınca eşim yine akşam yemeği hazırlamak için beni bekleye başladı bu arada kendisi 13:00 de dersi bitiyor 13:30 gibi eve gelir benim işim 17:00 de bitiyor trafik dolayısıyla biraz geç gelirim (18:30 civarı). eşim yemek için beni beklemeye başladı sınav döneminde olduğu gibi ama bende artık onun yapmasını istiyorun tabi okulda yoruluyor elbette ama en az 4 saatlik bir dinlenebileceği zaman var yanu 17:30 gibi yemeği yapmaya başlasa ben gelince elbet yardım ederim ama beni bekliyor sizce eşine yardım etmek zorunda mıyım akşam yemeği hazırlamada?

Karıma yardım etmeli miyim?