Var tabiki. Ama bu ilişkide çıkar yok başkası için üzülmek ve mutlu olmak var. Her an yanında olacağını bilmek var. Sayısı 2 3 olur ama birçok kişiye bedel zaten
Dostluk üç türlüdür hazza dayalı faydaya dayalı ve erdeme dayalı Erdeme dayalı dostluklar özünde değerlidir ve kendi başlarına birer amaçtırlar Diğer yandan haz veya fayda üzerine kurulan dostluklar araçsal niteliktedirler Bu tür dostluklarda kişiler birbirlerini gerçek anlamda sevmezler sadece birbirlerinden elde ettikleri haz veya faydayı severler
Ben de öyle düşünüyorum, herkes kendini ve çıkarlarını düşünüyor gibi, asıl sadece seni seven anne baba gibi geliyor sadece sonra diyorum ki çok mu karamsarım yok ama gerçek bu
Yo karamsar değilsin hayatın kabullenmesi zor acı gerçeği.. en vefalı insan bile kendi çıkarını düşünür hep ama belli etmez. Ve bütün ilişkilerden kastım anne baba- çocuk ilişkisi de dahil... herkesin annesi babası farklı ama derine inince mesela annem beni niye seviyor onun istediği uslu kız olduğum için.. yaramazlık yaptığında kızar döver babam beni niye seviyor sözünü dinleyip başarılı olduğum için.. Yani yine bir çıkar var.. onlara olmanı istedikleri yapmanı istedikleri şeyi verdiğin yaptığın için seviyorlar. Büyüyünce çoğu çocuk sevilmez hatta ergenlikte çok kavgalar çıkar.. sebep? Artık onların çıkarına hizmet eden küçük çocuk uykudan uyanmıştır.. Ve aile içinde dışlanır sevilmez... hatasıyla günahıyla sevabiyla bile sevmez ki anneler babalar...