Benim dedem trilyonerdi. Evler , dükkanlar sayısızdı. Dedem vefat edince babam 16 yaşında çocuktu diye babama miras hakkını vermedi amcamlar. Ve babam hayatı boyunca hep süründü. Univeriste okudu. Univeristeyi bile kendi çabasıyla garsonluk yaparak okudu. Univeristeden mezun oldu yine aynı durum devam etti zar zor iş buldu. Amcamlarsa hala bize hakkimizi vermediler. Babam 50 yaşında daha yeni ev sahibi olduk. Annemin elinde 1 tane yüzük vardı onu da evimize koltuk takımı almak için sattı. Yengelerimse kilolarca altın takıyorlar. Kuzenlerim özel univeristelerde okuyorlar. Her birinin son model arabasi var. Amcamın evinin değeri içindeki mobilya hariç 15 milyon lira.
Bizim evimiz 1 buçuk milyon lira değerinde onu da borçla aldık. Borcumuz yeni bitti. Hak yemek çok kötü bir şey. Dedem milyoner adamdı ama babam hiç yararlanamadı bundan maalesef. Tek bir kuruş bile alamadı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Amcalarım zenginlik için de yasarken tek benim babam fakir. Amcalarım, dayım falan hepsi leş insanlar. Merak etme tek değilsin. Bizim iki tarafta leş.
Benim dayilarim iyi. Ama benim dayım amerikada yaşıyor. Annemin anneannemden kalan altın kolyesi vardı. Dayım nisanliyken anneme o kolyeyi bana borç verir misin dedi annem de gitti kolyeyi satıp parasını verdi. 🤦♀️ meğer dayım bu kolyeyi istemiş çünkü nişanlısına her sabah çiçek göndermek istiyormuş annem de sandi ki maddi zorluk içinde o yüzden borç verdi. Kolyeyi 5 sene önce sattık. Ve borcu hala geri vermedi. 5 sene önce kolyeyi 4 bin dolara satmıştık. Altın arttikca arttı. Annem sayımı aradi dedi ki kolyenin parasını geri vermeyecek misin diye o da birkaç aya sana 4 bin dolar gönderirim dedi. Oysa biz borcu altın olarak vermiştik. Şimdi o kolyenin değeri 8 bin dolar. Ama o bize 4 bin dolar verecek. 4 bin dolara o kolyenin anca yarisi gelir. Düşün yanı aşırı pişman oldu annem. Karının teki her sabah çiçek almak için 4 bin dolarlık kolye sattık. Kolyenin şu andaki değeri 8 bin dolar ama dayım bize sadece 4 bin dolar verecek. Çıldırıyoruz ve zaten hala vermedi evlendi kızı oldu. Hala vermedi bize 4 bin doları. Ve dayimin maaşı 20 bin dolar
Dayin iyi mi kotu mu anlam veremedim
Ya dayım iyi biri sadece bu borç olayında bizi kazıkladı
bizde hala dolandırıcı kısaca baba tarafları öyle oluyor
Gerçekten ya. Amcamlarim hırsız.
Açın davanızı alın hakkınızı neden hep susuyorsunuz
40 kere avukat tuttuk hicbir ise yaramadı.
Mümkün değil ayrıca dava bir kere açılır aynı dava 2. kez açılmıyor galiba. Hiç açtınız mı?
Aynı davayı açmadık. Bir kere ilk amcama açtık. Ardından rahmetli diğer amcamin çocuklarına açtık. Bir kere de 5 tane babamin dayisinin çocuklarına açtık. En son halamin oğluna açtık. Bir daha da açmadık zaten babam da bıktı artık. Ben onları affettim diyor kabullendi işin içinden bir şey çıkmadı. Kaderim bu yapacak bir şey yok hakli olarak. Denemedigimiz yol kalmadı yanı ama yok olmadi
Emin misiniz biz böyle 38 yıl önceki davayı kazandık ama avujatı epey bir araştırdık üniden bir hoca tavsiye etmişti çok da basit oldu yani 3 duruşma falan sürdü
Yani sizin olay da bizim olaya benziyor aslında eğer eksik anlattığın bir şey yoksa
Eksik anlattığım bir şey yok ama miras babam 16 yaşındayken dagitildi ama babam davayı 46 yaşındayken açtı ve zaten avukatlara dökecek paramız yok yanı. 30 sene sonra davayı açtı babam ve sorun şu ki dedemin dükkanları ve evleri turkiyede değil ve miras zaten turkiyede dağıtılmadı. Avukat dediki biz bu davayı alırız ama gerçek miras hakkimizi almamız mümkün değil. Yanı 7-8 sene önce avukat bir 15 bin alabiliriz demişti. Babam da uğraşmadı 15 bine değmez dedi. Zaten o paranın bir kısmı da avukata gidecekti. Zaten kucuktum ben çok da detay bilmiyorum bildiklerim bunlar. Bu şekilde yani. Bir şey çıkacak olsa babam uğraşırdı sonuçta kimse milyonları öyle bırakmaz. Miras doğru dürüst dağıtılmış olsaydı benim bile şu anda 3 tane kiraya verdiğim dükkanlarım olurdu 🤦♀️ ama onları kuzenlerim çaldı
Yqni avukat değilim o yüzden pek bişey diyemeyeceğim ama gerçekten çok üzücü o duyguyu çok iyi biliyorum aptql yerine konmuş olmak çok can sıkıyor biz açtık kazandık çok şükür yoksa çok büyük sıkıntılara gebe olacaktı bu olay hep içimi kemirip duruyordu
Of keşke bizim de işimiz hallolsaydı ama avukat 1-2 sene uğraşacağız dedi ama alacagimiz max para 15 bindi babam değmez dedi vazgeçti. Çok can sıkıcı babam çalışmaktan yaşlandı yemin ederim. Amcam 70 yaşında saçını boyatmiyor ama saçı simsiyah. Italyaya gitti fransaya gitti. Çocukları özel univeristelerde okuyor her birinin de arabasi var. Ben süründüm üniveriste kazanana kadar. Amcamın evindeki mobilya ve dekorasyon bile 5 milyon ediyor. Yanı evindeki 1 tane oturma odasını satsa bize verse bizim maddi durumumuz düzelir valla. Ama neyse üzülmüyorum. Hak yiyecegime hakkı yenilen olayım. Haram malın bedeli genelde çocuklardan çıkıyor. Allah onlara gereken cezayı verecek ben buna inanıyorum. Yorumun için teşekkürler 💕
Aynen öyle hak yiyeceğine hakkı yenilen ol, borcun olacağına alacaklı ol! Rica ederim siz yine de bir kaç avukata daha danışın derim
Merak etme hak yen birgün cezasını çeker
Benim amcalardan da bı hayır görmedik hep zarardan başka bişi yok
İnsan degilmiş