AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnançlı ile sın küsmüş mü kanka
Kusmusler knk idare et
Barıştıralım kanka küsleri barıştırmak güzel bir şeydir
Yok. Böyle iyi elhamdülillah
Niye olmayan bir varlığa ibadet ediyorsun bir Arap oğlunun yazdığı birşeye inaniyorsun
İzlerini görmemek için kör olmak lazım. Siz sanırım öylesiniz..
Gerçeği gördüm Kur'an'ı okusan anlarsın
Ölümden sonra kötü sonla karşılaşmamak için
Ölümden sonrasi yok
Bence var
İspat delil
şu an hiç tartışmaya girecek halim yok ölümden sonrası yoksa bile (olduğuna şüphem yok) bir şey kaybetmem
Yok olup gideceğiz sonuçta hiç ten geldik hiç olunca,
Sen neden ateistsin?
Başlarda din arayışı içindeydim baktım dualarım kabul olmuyor vazgeçtim dua etmekten sonra dinlerin kökenini araştırdım 3 dinin de kökeninin sümer olduğunu öğrendim ayrıca dini kitapta mantıksız gelen şeyler vardı
Özetle bu
Ben de dini kitapları okuyorum. Benim de kafamı karıştıran şeyler var.
Nedir mesela belki yardımcı olabilirim
Bu aralar Tevrat'ı okuyorum. Okudun mu sen?
İncil ve Tevrat fazla okumadım
Kuran okudum genelde
Ben de Kuran'ı ve İncil'i okudum. Şimdi de Tevrattayım
Kafanı karıştıran ne
İçinde yazanlar işte. Mesela Hz. Yakup'un yani diğer adı İsrail, Tanrı ile güreş tuttuğunu anlatıyor. Hz. Lut'un kızları ile şarap içip cinsel ilişkiye girip, kızların doğurdupunu yazıyorç
Öyle oğlu Nuh u sarhoşken düdükler Yakup tanrıyı yeniyor güreşip Muhammed biriyle kavga ediyor ayet iniyor
Kevser suresi nde sana soyu kesildi diyenler asıl soyu kesik onlardır diyor halbuki soyu kesik dediği adamların üçer beşer oğlu var
oğlu Nuh'a kötülük etti diye de yazıyor ama bilmiyordum öyle olduğunu bak.
Dedim ya kafam karışık.
Mesela hz. İsa'nın yaşadığının bile bilimsel kanıtı yok. Sümerleri araştırmadım hiç.
Din ve mitoloji vtd history Yakup deniz bu konuları işliyor
Araştırırım bi ara. Müslümanlar İncil ve Tevrat değiştirildiği için öyle yazıyor diyor ama Kuran'da kafamı karıştırmıştı.
Kitapta bizden önce gönderilenleri tastikleyici diyor kitap ta bu nasıl
Önce gelenler degitirildiyse niye tastikleyici bu 20 küsur yılda kitap iner mi
Cariyelik var, kölelik var, kadın erkeğin yarısı kadar miras alabiliyor, mahkemede şahitliği erkek kadar kabul görmüyor, erkek isterse 4 kadın ve sınırsız cariye alabiliyor. Cariye ye nikah kıymadan sevişiyor. Hem zina yasak hem al cariye ile seviş, ilginç
Birde anan kız kardeşin kızın nenen düşman yanindaysa savaşta cariye olarak ele geçirilirse onlarla seks yaparsan had cezası yoktur der imam azam
Ya zaten hadisler ayrı bir konu.
Acaba deist olmak mı mantıklı diye arada düşünüyorum.
Tanrı varsa insan evrimle var olduğuna göre evrimi seçen bir tanrı aciz bir varlıktır oda tanrı olmaz
Ama o şekilde de yaradılış olmuş olabilir. Mesela Gezegenler, mevsimler, insanların iradeye ve düşünceye sahip olan (böylr bilimiyor) tek varlık olması.
Ama evrim gelişi güzel rastgele oluşur bir tanrı olsaydı evrende korkunç bir kaos olmazdı
Kaos olmuş, buz devirleri, aşırı yakıcı sıcaklar, kimsayal gaza neden olan meteor yağmurları felan. Fakat bunlar artık olmuyor. Mesela güçlü bir meteor Dünya'ya çarpıp yörüngesinden çıkarabilir.
Güneş'in, Ayın işleyişi saat gibi aynı.
Fakat yaratıcı insana müdeahale etmeden bırakmıştır belki.
Aklıma da şu geliyor yaratıcı varsa onu yaratan kim, kendi kendine mi oldu?
Yoksa Elon Musk'un dediği gibi hepimiz bir simülasyonda mıyız?
Soru şu tanrı varsa kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi yaratirsa kaldiramassa başka bir sorun yaratamassa başka bir sorun
Sanırım tam bilinemez bir oldu, agnostizim gibi.
Ben 1-2 yıl öncesine kadar muhafazalar bir insandım. Cuma namazlarına felan giderdim.
Morelimi çok bozdu çıkmaza girmem. Çünkü bu Dünya' zaten güzel bir yer değil. Ahirette yoksa yaşam çok anlamsız.
Başlarda sıkıntı çekersin sonra alışırsın sonrada arada bir yoklar böyle bir düşünce 2 duble içiyorum rahatlıyorum ben
İşte bu Dünya'da kötülük edenler cezasını çekmiyor, ahiret yoksa hiç çekmeyecekler?
Yoksul ve hasta insalar acı çekerek yaşayacaklar fakat ahitet olmadığı için mükafatta mı alamayacaklar?
maalesef öyle bu dünyada bir adalet yok ota boka bulaşmadan yaşamaya çalışmak gerek ama bu seferde iktidar başını belaya sokuyor
Zate ömür çok kısa. Bebeklik çağında bi bok bilmiyorsun, çocukluk çağında safsın, ergenlikle psikolojik ve fizyolojik sorunların oluyor, gençlik çağın paran yoksa berbat, orta yaşa gelince ev geçindirme derdi, yaşlanınca hastalıklar ve enerji düşüklüğü. Sonrası bi bokk anlamadan öldün gittin
Tabi kimisi de bu çağları görmeden bile erken yaşta ölüyor.
maalesef öyle bu arada Yakup deniz canlı yayın yapıyor izle
İsmini not aldım. Bakacağım sonra videolarına.
Mesela sence insan dışında zeka ve irade yönünden evrimleşen başka canlı neden yok?
Canlılar fiziki olarak evrimleşti fakat insan dışında hem fiziki, hem zeka hem de irada yönünden akıl bali varlık neden yok?
şu an canlı yayında o yüzden dedim
İnsanimsi türler varmış zaman içinde bizim turumuz baskın gelmiş
Başka gezegenleri diyorsan mutlaka vardır aşırı gelişmiş olanlar bizi dikkate almıyor olabilir az gelişmiş olanlari söylemeyi gerek yok
Hımm ilginç.
Araştırmalarıma devam edeceğim, sohbetin için teşekkür ederim
Rica ederim
İyi geceler ✋🏻
Sanada