Erkek anneleri neden gelinlerini sevmezken kız anneleri damatlarını severler?

Rahmetli babaannem anneme çok çektirmiştir tabi kız kardeşlerimle bana da annem hamileyken az dayak yememiş babaannemden merdivenlerden düşmüş hep anlatırdı canım annem tabi biz üç koz kardeşte çok şeyler çektik hep erkek torun isterdi annemi de hiç sevmezdi bunu hep belli ediyordu ölmüş anneanneme bile sürekli laf ediyordu annemle çok kavga ederlerdi annem kaç kere babannemin üstüne yürümüştür anneanneme laf ettiği için babaannem annemin namusuna kadar laf ederdi bize de bilmem kimin yavruları derdi babamız belli değilmiş gibi anneme olan düşmanlığını bizden çıkarırdı ama anneannem babama asla böyle şeyler yapmamış babamı çok severmiş oğlu gibi görürmüş ne küfür edermiş ne ağzından babamı kıracak üzecek bişey söylerdi annem de babam da hep anlatırlar bende evliyim annemin iki damadı var ve damatlarını asla damat olarak değil oğlu olarak görür ve sever çünkü oğlu olmadı biz üç kız kardeşiz o yüzden damatlarını oğlu olarak görür kaynanalık asla yapmaz ama ben kaynanam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim herşeye karışır dedikodumuzu yapar beni sevmez oğlundan ayırmak için elinden geleni yapar vs daha bir sürü şey bu erkek anneleri neden böyle?

Erkek anneleri neden gelinlerini sevmezken kız anneleri damatlarını severler?