okul grubuna bir soru sordum, yardım edebileceğini söyleyen biriyle de sorularım uzun olduğu ve okul grubuna herkes sou sorduğu için özelde konuştuk. konuşma sonunda nezaketen "teşekkürler, senin bölümün nedir bu arada?" diye sordum. o şekilde konuşmamız başladı. ben de arkadaş olarak gördüğümden o şekilde davrandım. fakat kendisi sürekli ne zaman geliyorsun, kshve içelim vs demeye başladı. uyurken iyi geceler demediğim için trip yedim. ve mesaj yazmadığımda da arıyor belli belirsiz saatlerde. gerçekten çok sinirlendim, sinirden ağlayacak noktadayım. bir erkek ve bir kız arkadaş olamaz mı gerçekten ya?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bir erkek ve kız arkadaş olabilir. Fakat ilkel hislerle yaşayan ve tabularla dolu olan bu toplumda o konsepti anlamak veya kavramak zor. Yaşadığın şey normal o nedenle.
sinirden ağlayacak noktaya geldim. mühendislik fakültesindeyim dolayısıyla yeri geldiğinde bu şekilde iletişim kurmam ve arkadaşlık ilişkisi kurabilmem gerekiyor ama bu durum bende ciddi bir sorgu yarattı.
Pek az insanla bu dengeyi korumak veya kurmak mümkün olacaktır. O zamana kadar böyle dengesiz olayların olması muhtemel.
erkeklerin geneli bu düşüncede yani 😔
Şimdi şöyle, toplumsal yapıda bu böyle. Ben hem Türkiye hem İngiltere'ye sürekli gidip gelen biriyim. Örneğin İngiltere'de bir erkek ile bir kadın iletişim kurduğunda bu doğrudan bir arkadaşlık olarak başlıyor, flört durumu varsa kendini belli ediyor. Süreç içinde gelişiyor. İnsanlar burada karşı cinsle çok rahat arkadaş veya çok yakın arkadaş olabiliyor, bu yaygın da. Bizdeki ise biraz daha baskılanan ilkel hislerden kaynaklı. Bu nedenle bir kadın, bir erkek ile iletişim kurduğunda farklı algılama oranı yüksek olabiliyor ama bunun tersi örnekler de var. Lisanstayken benim yakın arkadaşlarım vardı, arkadaşlığımız iyiydi ve kadındı onlar. Böyle bir fikir aklımızdan geçmedi, medeni ve samimi bir arkadaşlık kurabildik. İnsana bağlı bu. Bir de üniversitede yeni olduğunu unutmamak lazım. Bir süre orası lise 5 gibi bir yer olacak. Zamanla oturacak. Onun için sabırlı olman gerek biraz.
çok yeni değilim üniversitede ikinci sınıfa geçtim. sanırım biraz daha kültürel birikime, görgüya dayalı bir durum.
Dediğin şeylerin etkisi yüksek. Normal tanışmalarımda bile iki ülke arasında genel farklılıkları gözlemleyebiliyorum. Mesela yurtdışında tanışıklıklarda hep birey olarak merak edildim ilk olarak, kültürel olarak merak edildim. Bu ve bunun gibi konuşmalar sonrasında bir yakınlık oldu. Fakat bizim ülkede ise ağırlıklı olarak tanışıklıkların daha yüzeysel ve kasılarak başladığını söyleyebilirim. Dediğin gibi toplumsal ve kültürel farklılıklar etkiliyor.
olabilir benim çok yakın arkadaşım var Aslı diye ama sevgili yaptı 1 senedir eski tadımız yok.
Karşı cinsten arkadaş olmaz
ya mühendislikte nasıl network edineceğim o zaman sadece kızlarla konuşarak. gerçekten çok sinirlendim.
Bişe diyemem ama görüş nettir ve tecrübe ile sabittir
Kzı ve erkekten arkadaş olmaz
mühendis kızlar ne yapsın
Her yakın arkadaşlık brş yerden sonra yatağa kayar
yakın değil zaten normal görünce selam vermeli bi ilişki olamaz mı yani anlamıyorum.
O olur ben yakın arkadaşlardan bahsediyoruö
Pek olacağını sanmıyorum
erkek ağırlıklı bir mühendislik bölümündeyim mecburen bu tarz iletişimler kurmam gerekiyor. gerçekten güvenim çok sarsıldı bu konuda.
sonu hep husran olur