odamda bir masa var rengi odama hiç uymuyor diye boyamak istedim yeni bir şeyde değil öyle belki 20 yıllık bir masa. Boya için düşünürken aileme bahsettim hepsi birden bana cephe aldı sanki kötü bir şey yapacakmisim gibi. Masayı boyamama izin vermediklerini dinledim durdum. Gece aklıma düştü ben bunun için saatlerce ağladım. Sorun masayı boyamama izin vermeleri ya da vermemeleri değildi sorun masa değildi. Ama ben gözlerim parlayarak bu fikri anlatıp mutluluğumu paylaşırken 20 yıllık çöp masanın benden kıymetli olduğunu hissetmemdi. Masadan nefret ettim gördükçe ailemin o halleri geliyor aklıma camdan atasım var masayı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Aile evinde yaşamak bazen zor olabilir çünkü bireyler arasındaki dinamikler karmaşık olabilir. Yetişkin bir birey, kendi bağımsızlığını kazanmak ve kişisel alanını oluşturmak ister. Aile içindeki roller, alışkanlıklar ve beklentiler, bağımsızlık arzusu ve kişisel özgürlükle çatışabilir. Ayrıca, herkesin farklı yaşam tarzları ve alışkanlıkları olabilir, bu da çatışmalara neden olabilir. Aile içindeki bu tür zorluklar genellikle iletişim ve sınırların belirlenmesiyle aşılabilir. Kendi alanını ve bağımsızlığını korumak için uygun bir denge bulmak zor olabilir, ama zamanla uyum sağlanabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAilene bu kadar kin tutman senin için sakıncalı diye düşünüyorum. Masanın onlar için büyük bir hatırası vardır. Her an her dediğim olacak kafasından çıkmanı tavsiye ederim. Masa senden değerli değildir ailenin böyle düşündüğü için tepki verdiğini sanmıyorum. İkinci bir konuya gelirsem, şimdi öz annen öz babandan yana dertlisin ya ilerde onlar olmayacaklar. İlerde eşinin ailesi olacak ve onlarla sorunların olacak. Asıl haksızlığı o zaman göreceksin. Ve ağzını açamıcaksın eşin var arada. İnsann her ne olursa olsun kendi ailesine nazı geçerde başkasına geçmez. Benim ailem o kadar katıydı ki evde pantolon giyemez kısa kollu ile gezemezdim sen düşün katılığını. Şimdi ise ailemi özlüyorum keşke ailem olsa da tek derdim pantolon giymemek olsa diyorum. Ailene bu kadar gücenme. İlerde anlayacaksın dediklerimi.
00 Yorumla
1 yılSana sarılabilirim şu an.. bende aynısını babama karşı hissetmiştim kahverengine dönsün diye bir kağıda çayda bekletmiştim mutfak çeşmesinin oradaki fayansa yapıştırdım kuruyunca düşmüş babam çöpe atmış ÇÖPE! Nasıl kızdım.. sonra dediği de yenisini alırız kızım hayatımda kimseye o kadar kırıldığımı hatırlamıyorum ama işte herkes hayata bizim gibi bakmıyor öyle ki anlamıyor bile aynı evde yaşasan da aynı yemekleri yiyip aynı pencereden başını uzatsan da
00 Yorumla
1 yılAh ah büyükler... Kaç yaşına gelirsen gel seni hala çocuk olarak gördükleri için üzerinde bir otorite kurmaları gerektiğini düşünüp senin özgür bir birey olduğunu unuturlar ve kendi algılarınca seni şekillendirmeye çalışırlar. Oysa sen ne topraktan yapılmış her şekle girebilecek bir kilsindir ne de anaokul bebelerinin oynadığı renkli hamur... Ama bilmezler büyükler büyüklük taslamayı alışkanlık edinmişlerdir. Onların yanında kalmaya devam ettikçe küçük olmaya devam edeceksin. Çalış atan iş bul bir şekilde ekonomik gücünü eline al o zaman anca kurtulursun yoksa hamur gibi seni o tarafa bu tarafa çekiştirip durmaya devam edecekler. Bu hep böyle olmuştur sadece sizinkiler öyle değil emin ol...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
50Cevap
- Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
1 yılParası olan bir aile olsa niye öyle şeyler yapsınlar ki gadası
Herkes zengin olmuyor00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yılçünkü aileler kötüdür maalesef
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSorun masa değil, hiç bir zaman masa değildi. Sorun seni sindirmek. Masayı atmak istoyorsan at bence, hole çıkart. Odamda istemiyorum de, bu kadar basit. Aahhahaha ben de bir kere işten gelmiştim, 22 yaşında falanim. Odamda kocaman bir çekmece. Bana sormadan çekmece almışlar diye ortalığı ayağa kaldırdım. Odada bir saga koyuyorum bir sola. Bir sürü gürültü yapıyorum ağlıyorum bağırıyorum kapıları çarpıyorum falan. Annem ağlıyor, baya uzmusum ailemi. Eski dolabı atacaklarmis, sinir oldum. Dolaptan vazgeçemiyorum. Ağladım bir sürü saf gibi 😆 halbuki bana güzellik olsun diye almışlardı sadece. Şimdi de vazgeçemem bu kocaman çekmeceden. Kullanışlı gerçekten, tüm eşyalarımı alıyor. Üzerine ayna istedim diye babam ayna monte etti bir de. Şimdi bu anımı hatırladım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMasayı at çöpe, sen de bir insansın belki anlarlar. Anlamazlarsa da boş ver. Para biriktir ve yeni masa alırsın. Ailelerin çoğu manyak.
Ben de 15 yaşında anneme mutlu mutlu sevgilim olduğunu söyledim. Sandım ki annem sevinecek. O gün beni dövdüler, sonra birkaç kez daha. O zaman anladım ailelerin ne kadar manyak olduğunu.
Yediğim yemeği çok gördüler. Yattığım yatağı da çok gördüler.
Şimdi kendi ailemi kurmayı çok isterim ama çocuğuma nasıl annelik yapacağım bunu bilmiyorum. Çünkü babamdan babalık görmedim ve annemden de annelik görmedim.
Şimdi çok şükür ailemden uzaktayım. Umarım hep uzaklarinda kalırım ve umarım onlara hiç muhtaç olmam. Tek dileğim bu!
Sevmediğiniz bir aileniz varsa, ne yapıp edip kendi ayaklarınız üzerinde kalın.
32 Yorumla- 1 yıl
Benim ailemle sorunum yok fakat yine de kendi evime çıkmak istiyorum. Fakat yalnız nasıl olur, geçimimi nasıl sağlarım bilemediğimden aynı yerde sayıp duruyorum. Bu yüzden senin cesaretine hayran kaldım. Dilerim hayatını mutlu ve anlamlı bir şekilde yaşarsın 🌸
Cevap sahibi1 yıl@GeceninKralicesiii teşekkür ederim. Bu şartlar altında ayrı eve çıkmak mantıklı değil. Umarım bir gün işçinin hakkı verilir. İyi geceler
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sevgili kardeşim maalesef insan ailesini seçemiyor değiştirme gibi bir şansınız yok ne olursa olsun onlar aileniz evet düşünmeden sana tepki göstermişler ama emin ol bunlar onların zamanın da gördükleri ve empati kuramamaları halbuki seni ayağına taş değse dünyayı yakacaklar belkide ama bir ufak şey için kırıcı olabiliyorlar umarım ailenle daima barışık olursun
20 Yorumla
1 yılBen de evde KPSS çalışırken odamın duvarlarına notlar asayım dedim. Annem “Badana bozulur. Kitaplığının, kıyafet dolabının dışına as.”dedi. Ders çalışırken bir oraya bir buraya mı gideceğim? İnsanın öyle dikkati dağılıyor yani. Badana benden kıymetli oldu resmen. 😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
İleride bunu asla kendi çocuğuma yapmayacağım. Onun geleceği evin duvarlarından kıymetli değil. Sırf bu da değil. Beni çocukken istemediğim hâlde gitar kursuna verdiler. 6 sene özel okulda okudum. Okulun enstrüman kursları vardı ve ben kemana gitmek istedim. Babam “Kemancılar kanser olup erken yaşta ölüyor.” demişti. Ne alakaysa? Dersin geleceğimi bir keman belirliyor. Gitara gidince sanki ömrüm uzayacak abıhayat içmiş gibi. 😂😂Neyse istemeden gittiğim için gitarı da öğrenmedim. Boş boş vakit geçirmeye gittim. Evde gitar yıllardır boş boş duruyor. Anneme de “Siz zaten hep bana kendi istediğiniz şeyi diretmeye çalıştınız.” dedim gitar kursundan konu açıldı da. Ne dese beğenirsin? “Beni ona bile göndermediler.” Sen istiyorsun diye ben de aynı şeyi istemek zorunda mıyım? Bunu da ileride çocuğuma yapmayacağım.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBelli bir yaşa gelince zor oluyor. Çünkü belli bir olgunluğa gelince insan kendi istediklerini yapıp, kendi kararlarını alıp uygulamak istiyor. Mesela tek yaşasaydın o masayı boyamak için kimseden izin almana gerek yoktu. Boyardin olmadıysa ve istemiyorsan ihtiyaç sahibi birine verirdin. Olaylara senin gibi de bakamıyorlar. O yüzden anlatsan da fayda etmiyor. Aynı şekilde düşünmeye devam ediyorlar. İnsanlar değişmez buna biz de dahiliz.
00 Yorumla
1 yılBi mesleğin var mı? Aylık eve para getiriyor musun? Öğrenci misin? Bunlar dışarıdan sorulacak ilk sorular? Sonrası işte kazanç getirmeyen durum o daha saçma. Biriyle evlense de gitse artık boynumuzdan düşse. Yok okuyan başarılı birisi isen gene tamamda yok başarılı da değilsen kisiler baya fazla fazla artık boynumuzdan düşse derler.
00 Yorumla
1 yılZor değil ama ailenin senden onların kuklası olmanı kabul ettiğin sürece. Maalesef Türkiye'de aileler böyle. Tam anlamıyla onların istediği gibi, onların doğrularına uygun bir şekilde yaşamanı istiyorlar. Kesinlikle koşullu sevgi veriyorlar sana zaten. O masayı bir boya bakalım günlerce tavra, dışlanmaya hatta belki fiziksel psikolojik şiddete maruz kalırsın. Boyamadığın sürece iyi ve sevilmeyi hak eden evlat olacaksın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bazen aileler her şeye karşı çıkabilir. Bazen bizim haberimiz kursağımızda kalır. Ama yokluklarında çok arayabiliriz. Aramam deriz ama ararız. Varlığın kıymeti yoklukta belli olur. Belki böyle daha hayırlıdır.
Olmadı neden istemediklerini sorun yaşadığınız sıkıntıları anlatın. Bazı şeylerde çok sıktıktıklarını söyleyin.
00 Yorumlabuna benzer şeyleri benimkilerde yapıyor hevesli şekilde bir planını almayı düşündüğün şeyi anlatıyorsun hop moral bozan bir şey diyorlar var düt bu işi deyip geçiyorum odama. hayır yapacağım şey için para da istemiyorm kendi param.. hayatı tamamen kendileri gibi yaşamanı istiyorlar onlar gibi düşüneceksin onlar gibi hareket edeceksin.
Bence git bir sebebini sor ne derdiniz var de sizden bir şey istemiyorum ne var bunda de00 Yorumla
1 yılMinik kuş bazı şeyleri gözünde fazla büyütüyorsun Ben seni anlıyorum ben buradayım ve büyüdüm Beni ciddiye alın ve beni görün demek istiyorsun seni anlıyorum Lakin Her anne baba anne baba olmuyor Her anne baba da aynı bilinç seviyesi ve şuuru olmuyor Hep söylüyorum Bazı insanların anne baba olması Kanunen yasaklanmalı diye O yüzden üzme kendini oku güzel bir mesleğin olsun ve kendini kurtar Sadece bu kadarını söylerim bir abin olarak
02 Yorumla- 1 yıl
@Maideq meselenin masa olmadığını sen de biliyor olmalısın bebeğim
Aile... Anlamı ve aslının asla uyuşmaması. İyilik adı altında her türlü zorbalığın ve şiddetin yer aldığı, insanın en güvenilir yer sandığı hapishanedir.
Anlamazlar, anlamak istemezler. Tek doğru ve iyi olan kendi bildikleridir. Ailenin kutsal olduğunu söylerler ben bir kutsallık görmedim kendi ailem adına...
Umarım siz de en yakın zamanda yeni ve özgür en önemlisi de mutlu bir hayata kavuşursunuz.. 💅00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de sıkıldım gerçekten zaten Allah nasip ederse inşallah evleneceğim niyetim de var ama işte inşallah uygun birini bulup kendi evimde karımla mutlu şekilde yaşamak istiyorum inşallah Allah sana da kendi evinde yaşamayı nasip eder iyi bir eş anlayışlı bir eş nasip eder o zaman rahat edersin
15 Yorumla- 1 yıl
Aile evinden kurtulmanz için neden evlenmeyiz mutluluk gibi görüyorsunuz paranız varsa maaşınız varsa ayrı eve de çıkabilirsiniz ayrı bir şekilde bekar bir şekilde yaşayabilirsiniz neden evliliğe geçiyorsunuz hemen
- 1 yıl
Katılıyorum aynenn, bende ayri eve çıkacağımı söyleyince toplum hemen evlenmeden çıkılır mı diyor. Cikicam
Cevap sahibi1 yılArkadaşlar yaşım 25 hayatım boyunca zina yapmaktan karı kız ortamından uzak durdum benimki biraz inanç meselesi size tuhaf gelebilir bu gönül işi akıl işi değil o yüzden ben en az haramla bu devirde helalim olan hanimimla hayatımı yüreğimi paylaşmak istiyorum
- 1 yıl
Ya ne alakası var ayrıca ev eve çıkınca zina mı yapılıyor yine kendi imanın İslamla dininle usturla yaşarsın ahlakınla yaşa otur yani
Cevap sahibi1 yılYa benim canım evlenmek istiyor size ne siz evlenmeyin size evlenin diyen mi var neden muhalefet oldunuz anlamadım siz kendinize göre yaşayın ben kendime göre ayrıca yalnız yaşamayı sevmiyorum o yüzden kafayı yiyerim bana evimin hanımı lazım
Gizli Üye(25-29)1 yılAilelerin kız çocuklarına verdiği değer bu kadar, evin eşyaları kız çocuğundan önemli, ben de kapının camını kırdım diye babam dövmüştü, böyleleriyle uğraşmayacaksın, kendi paranı kazanıp biriktirip bi ev tutup düzenini kuracaksın, bi da da yüzlerine dönüp bakmayacaksın, bunu hakediyorlar
10 Yorumla
1 yılSorun şu paran yoksa hiç kimsesin hemde kendi evinde bunu birebir deneyimlediğim için kendimden biliyorum ne zaman ki işe başladım para kazanmaya başladım işte o zaman adam yerine konulmaya başladığımı hissettim
22 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılseninki yine iyi. ben öğrenciyim çalışmıyorum bir sağlik problemim var mecburen ailemden para alıyorum devlete randevu bulamadım gözlük almam lazımdı fazla para tutar diye almadılar dişlerimden rahatsızım özele götürmedi yaptırmadı pahalı olur diye kendi kendine geçer dediler. ben size çok mu yük oluyorum dedim babama, evet öylesin dedi bana.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBizde de durum aynı. Durduk yere azarlıyorlar bağırarak konuşuyorlar ne yaptım ben durduk yere anlamıyorum. Annem hep beni aşşağılardı bir derdim olduğunda dinlemek yerine üstünü örterdi beni yalnız bırakırdı nefret ediyorum ailemden. Tek yolu kendi ayaklarımın üstünde durmak
00 Yorumla
1 yılEski kafalı insanlar anlamak zor onlarda öyle görmüşler hiç kimse evladına değer vermiyo bende çok sıkıntılar yaşadım bu yüzden ama şimdi şükürler olsun uzağım onlar yerinde sağolsun çok nadir görüşürüz sağlığını sıhhatini sorarım o kadar
00 Yorumla
1 yılEğer ki başka eviniz yoksa veya ekonomik durum müsait değilse uygun bir eş bulup yuvadan kendine ait evine geçersin umuyorum hocam 👏🏻 gönlünce olsun gelip geçici bunlar takmayın hatırlayıp bunları gülmek nasip olsun 🤭
00 Yorumla
1 yılBaskici bir ailen varsa zor olabilir. Kariyer yap ve kendine istedigin masayi al. Sonra da istedigin eve gecersin. Sabretmek gerek biraz. Benim ailem rahat, duvarimi bile boyadim sonucta oda benim odam. Begenmisti annem hatta. Biraz sans aile...
00 Yorumla
1 yılBenimde yaşım büyüdükçe odamı küçülttüler. Ev tadilata girince yani ayrı bi oda yaptılar. Kiç kadar odada kalıyorum. Odamda nargile icmemede izin vermiyorlar. Spor aleti kurmamada. Evlatlarıymisim gibi hissetmiyorum öyle tükendim öyle bittim ki teselli edecek birilerini arıyorum. Rabbime dua ediyorum her gün. Bi kapı açılsın diye. Ayri eve cikinca çok zorlanacam önümü kestiremiyorum
00 Yorumla
1 yılKuşak çatışması, baskı, kavga, para meselesi bunlar yüzünden aile evinde yaşamak zor ben bile zor katlanıyorum fırsatım olursa evden kaçmayı düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılBen masayı değil kendimi atmak isterdim
Ben de yaşıyorum benzer durumlar
Çözüm bulamadım
10 YorumlaMaddi olarak aile yanında yaşamak rahattır kita mutfak masrafın falan olmaZ. Ama manevi olarak mental olarak çökertir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılGerçekten çok üzüldüm , Peki hep buna karşı olduklarını anlatıp durmuşlarda, buna karşı olmalarının sebebini söylediler mi peki?
00 Yorumla
1 yılÇünkü aileler o minik çocuklarının büyüdüğünü kabullenemiyor birey olarak göremiyor. Otorite kaygısı mıdır nedir orasını tam çözemedim
00 Yorumla
1 yılİnsanlar anlayışsız düşüncesiz oldukları için zor boyasan ne olurmuş ki bu kadar uzatmışlar sana ayıp etmişler bence çok düşünmemeye calıs
00 YorumlaKuşak çatışması kaçınılmaz oluyor demekki neymiş bir süre sonra yuvadan uçma vakti geliyormuş
00 YorumlaBoyamak yerine örtü ser daha şık görünüm sağlar ve ailen konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama gerek yokmuş
00 Yorumla
1 yılTürkiye'de böyle değil ki sadece... Ve emin ol tek yaşayan sen değilsin kuzum. Kendi paranı kazandığında herseyi kendi kendine yaparsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılAile evinde oturmak demek emir altında yani bazı kurallar içinde yaşamakla zorunlusun demekle eşdeğer olduğu için..
01 Yorumla- 1 yıl
Bazen benimde canım sıkılıyor bu duruma ama bir eve çıkmaya kalksam kira geçinmekle çok zor geçinirim bu zamanda
1 yılAga bir yaştan sonra daha zor oluyor işte artık bende ayrılmak istiyorum 1 aya
011 Yorumla
Soran1 yılbende düşünüyorum sehir dışına gitmeyi düşündüm benimle gelmeyi düşündüler o da iptal
- 1 yıl
Tamam da tek başına niye şehir dışına gidiyorsun veya neden başka şehire. E bu şehirde çık tek başına. Ben okul okuduğum şehirde artık tek yaşayacağım ha bir de kedi olur
Soran1 yılbenim ailem muhazafakar, ketum, baskıcı sence böyle bir şeye izin verirler mi? Hayırsız evlat olurum, asi olurum her şey olurum. Ha ben tüm bunlara kulak asıp hayatıma devam ettim diyelim huzurum kalmaz taniyorum ailemi
- 1 yıl
Ya benim olay daha farklı ben bir erkeğim sonuçta ve kızlar bu konuda daha rahattır ama bir yaştan sonra erkeğin aile ile kalmadı batıyor maalesef ne dersen de. Zaten tam olarak istediğim gibi de yaşamıyorum falan öyle ama senin durum da zor
Soran1 yılevet erkekler o konuda daha rahat haklısın. stres sinir aile evi başka bir şey değil insanların çoğu için böyledir belki
- 1 yıl
Ya şöyle diyeyim Ha gelirsin mesela yazın kalırsın birkaç ay falan da Full kalmak sıkıntı yav
Soran1 yılöyle belli bir olgunluğa erisince olmuyor kesinlikle olmuyor
- 1 yıl
Napalım ben çıkıyorum artık 1 aya gibi. Ha bana da bir zor gelse de böyle bir işe girişmek e napalım artık diyorum
Soran1 yıldönme yolundan devam et
- 1 yıl
Ahahahah aynen öyle ilk başta böyle gerekli eşyaları alıcam sonrasına bakarız diyorum. Vallahi sen de istersen dene ama sana kalmış ve ailen ne tepki verir bilemem
Soran1 yılhayırlısı.. başarılar
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılSaçmalamışlar ama onlara bunu anlatmak çok zor.
Daha ılımlı davranmayı deneyerek yol katetmelerini sağlayabilirsin.00 Yorumla
1 yılValla ben dolabıma poster asamıyordum. Yapışkanı çıkmaz diye senelerce izin vermediler.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBu ülkedeki çoğu aile çocuklarına bir gençlik borçlu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGeri kafalilik çoğu aile böyle maalesef anlayış yok maalesef
25 Yorumla- 1 yıl
Geri kafalılık alakası?
Cevap sahibi1 yıl@İnatçıbirkoç yeniliğe farklı fikre değişime kapalı olmak
Soran1 yılBıktırdılar gençleri
- 1 yıl
Yaaa ailesi olabilir ama kiler ne kadar karsı olsalarda onun bir adım atması lazım boyasını yani zevkine yaşasın
Cevap sahibi1 yılGençler de oyoe çoğu evli kadın da eşinden bıkmış durumda kadınların ekonomik özgürlüğü olsa. evli olan bile kalmaz
Yani bendede her şey yasaktı. Sağlık olsun üzme kendini be kanka
00 Yorumla
1 yılHepimizin ailesi öyle iyi yönlerine bak değerlendir ancak kendini böyle mutlu edebilirsin
00 Yorumla
1 yılBizimkiler de böyle sen çıkarıp atmayana kadar devam edecekler onlar yokken at
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHer ev her aile öyle değil emin ol, o yüzden umutsuzluğa kapılma gerçeği göster onlara
00 Yorumla
1 yılSadece aileni kötü sanma. Bu coğrafyada yaşamak zor🤣
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Özgürlük tamamen kısıtlanıyor bana göre değil aile ile yaşamak
00 YorumlaTavsiyem acilen ailelerinizden ayrilmanin yollarina bakin
00 Yorumla
1 yılBen de zorlanıyorum bazen takma kafana önemli değil yaa
00 YorumlaTek bir hareketimde hain ilan ediliyorum var mı artıran💅
00 Yorumla
1 yılonların boya almak için para vermek zorlarına gitmiştir
00 Yorumla
1 yılOyy kuzum🥹🥹🥹Üzülme. Bunların hepsi böyle, benimkilerde.🤦♀️🤦♀️🤦♀️😒😒😒
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAile evinde yaşamak= ruhasal ve psikolojik bozuklukları devamında getirir
01 Yorumla- 1 yıl
ben niye cok mutluyum :D
Gizli Üye(30-35)1 yılbazı ailelerde çocuğunun gtünden haberi yokken masasını yıllık değiştiriyo işte aileni seçemiyosun kader...
01 YorumlaBaskıcı veya kendi fikirlerini uygulatmaya çalışan bir aile ile yaşamak çok zor. Fikir alışverişi yapılamayan , sohbet edilmeyecek kadar iletişimsizlik olursa çok yoruyor. Eğer evden çıkamıyorsan idare edicen başka çaren yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnları öyle kabul edip bildiğini okumak gerek bazen
03 Yorumla
Soran1 yılkarşı koyacak gücü kalmıyor insanın işte
Cevap sahibi1 yılHaklısın ama bu psikoloji çok yorucu senin için
Soran1 yılöyle özellikle son 3 yıl zulüm gibiydi
1 yılaile demek belli bir düzen ve kurallar silsilesi demek ve bu duruma ayak uydurmak belli bir yaşa kadar zor oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler genelde mutlu. Meyveleri bile soyulup önlerine gelince tabii
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAklın varsa o evden git knka ya evlen ya da kendi evine çık.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAllah başka dert vermesin
Ne güzel dertleriniz var öyle03 Yorumla- 1 yıl
Tek derdimiz bu olsun tabi ama bunlarda ciddi sorunlar aslinda
Cevap sahibi1 yılPek ciddi değil
Arkadaş onu boyayamazsınız için eşya ile kendi değerini ölçüp maddi şeyle kendini koyaslamış.
Eşyanın önemini bilmiyoruz
Ailenin sosyo ekonomik durumunu bilmiyoruz
Yani hiç bir şey bilmiyoruz
Arkadaşın anlattığını biliyoruz sadece.
Bu gerçekten bir dert değil
Belki ölümcül hastalığı olsa ciğerini kalbini böbreğini verecek babayı eşya boyatmadı diye sorgulamak tek kelimeyle ahmakça.
Ebeveyn olmayan bir çok şeyi anlamaz maalesef
Cevap sahibi1 yılÖrneğin ben çocuklarımı tatil için Japonya’ya götürdüm. Maddi gideri sadece 3 kişi uçak bileti olarak hesaplayın Google yardımcı olur. Çocuk figür aldı ve ikinci bir figür istedi hayır dedim almadım. “Babam bana 500 tl ilk figürü çok gördü o kadar değerim yok mu” diye burada soru açsa hak verecek misiniz?
1 yılBence sorun ailenin değişimlere karşı olması sen değil ailedeki başka bir çocuk da masa boyamak istese böyle yapacaklardı. Ailen değişmek istemiyor
00 YorumlaAile böyle benim babam sinirli biri herşeyine bağırıyor Allah sabır versin en son bende bağırdım yalan yok bazen bende katlanamam annem sakindir ama babam maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMasayı kullanılmaz hale getir sonra bak neler oluyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı. Kuşak farkı insanlar anne ve babasını seçemiyor maalesef
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem