Manipüle edildiğime inanıyorum, bunu nasıl anlayabilirim?

Sevgilimin bugün sadece bana attığını düşündüğüm bir şarkıyı geçmişte başkasına attığını gördüm ve kırıldım dedim.
Bunun için onu deşiyor, sorguluyor oldum.
Bunun yerine oturup güzelce açıklaması yapılabilirken, beni suçlu hissettiriyor.
Bu gerçek bir sevgi mi?
Ayrıca kıyafetlerime de karışıyor.
Şort ve etek giymemi istemiyor.
Açıklamasını yaptığı için bana mantıklı geliyor beni korumaya çalıştığını düşünüyordum ama sonradan bunun başlangıç paketi olduğunu farkettim.
Sonra annemle babamla aramızda yaşanan problemleri bittabi gidip sevgilime anlatıyorum ama bunu anlatıyorum diye aile bağlarım yok değil sadece üzülüyorum ve paylaşma gereği duyuyorum bu ise onların benim iyiliğimi düşünmediğini iddia ediyor, annem manipülatör imiş ve benim buna kaçmam lazımmış.
Bir sürü şey.
Diyor ki beni ondan başka bu kadar sevecek insan yokmuş.
Kıskanıyorum bazen bunu, sanki hastalıklı bir şekilde kıskanıyormuşum gibi muamele yapıyor.
Bide arkadaşım yok benim mesela ama bunun nedenini dile getiriyorum, diyorum ki kendimi insanlarla arkadaş olmak için güçlü hissetmiyorum, verecek birşeyim yok.
Birde onlardan kendimi korumak için arkadaş olmak istemiyorum.
Nedeni ise o kadar kötü hissediyorum ki en ufak bir yanlış hareket benim canımı çok yakıyor çok hassas hissediyorum.
Dediği işe şu;

Sen bile sana bir şeyler söyledi diye birileri kendini dağıttın. Daha 20 yaşındasın. Kaç insanla dert ortağı oldun? Ne hayat çabasında kayboldun? Umutlarını kaybedip acı çekecek kaç kişiden darbe yedin? Ne yaralar aldın? Yoksa hepsi senin kendi açtığın yaralar mıydı? Ya da açmasına izin verdiğin insanların açtıklarına sızlanıp duvar örmek miydi yaptığın?

Sanki böyle bir acı yatıştırma yapıyor gibi, elimde değil ki..
Birde böyle bir şey demiş..

Bu yüzden yara alıp içine kapanan, kimseye bir * faydası olmayan tipler bencil ve o yaraların izleriyle yaşarken

Böyle demiş ben bencil değilim kendimi korumaya çalışıyorum

Manipüle edildiğime inanıyorum, bunu nasıl anlayabilirim?