Gozu beni gormuyor varsa yoksa arkadaslari bana gelince hersey batiyor arkadasyla olunca cok mutlu ben anlamiyorum onlari gorunce beni unutuyor direk satiyo beni sustum bakalim nereye kadar devam ettircek bilmiyorumm dunyada hic arkadasi olmamis sanki insanlara yapisiyor garibime gidiyor artik kendimi fazlalik gibi hissediyorum artik :/
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBir kadin bana sunu demisti. Benim hayattaki en yakin arkadasim kocam. Ama o bunu farkinda degil. Benim ondan baska arkadasim, kimsem yok ama gormuyor demişti. Ve bence bu bircok kadin icin boyle. Kadin en iyi arkadasi olarak kocasini, hayat yoldasini seciyor ama erkekte bunu goremiyoruz.
Dinimizde erkege senin en iyi arkadasin, yoldasin hanimindir der ama cogunlugu musluman olan turk erkeklerine bunu ve bircok seyi kavratmak cok zor. Kimse de arkadasinla bulusma, tek benimle ol demiyor. Kadininda erkeginde ozel alani olmali ama once eşler birbirini bazi noktalarda doyurduktan, vakit gecirdikten, birbirinin gonlunu yaptiktan sonra olmali bu.
bu bahsettigim kadin arkadas kendisi evlendikten sonra esinin yasadigi calistigi yere gitti. Esimden baska arkadasim, tanidigim yok. Kendi basima yavas yavas sehri kesfetmeye calistim. Ev hanimiyim sosyal bir ortamim yok. Yeni insanlarla tanisabilecegim bir alan bulamadim kendime.
Ilk zamanlar kendimi oyle yalniz hissettim ki. Hem yeni evli olarak ailemden uzak kalma durumu, hem bilmedigim bir sehir, kimseyi tanimiyorum, tek tanidigim ve yakin arkadasim eşim. O da yüzüme bakmiyor. Seninle sehri gezelim, vakit gecirelim demiyor. Iş, isten sonra yorgunum doye kendi kosesine cekilme, arkadaslariyla disari cikma. Ben yok gibiyim.
Zamanla bende onu yok saymaya basladim mecburen. Sehri tanidikca, komsularla tanistikca, sosyal ortamlara girdikce arkadaslar edindim bende esimin yaptigini yapmaya basladim. Para biriktirir esimle degil kiz arkadaslarla tatile gider oldum. Evliyim, en yakin arkadasimi esim olarak sectim, cogu kadinin esinden baska yakin arkadasi yoktur ama karsi taraf bunu farketmez. Evlilikle ilgili de ilk darbeyi cogu kadin burdan yer. Bu noktada devam ettirip ettirmemek kadina bagli.
Erkege de zorla bir sey yaptiramiyorsunuz. Beni gezdir desen onu lutufmus ve kendisi gezmiyoemusta seni cocuk gibi gezdiriyor gibi yapiyorsa, benimle vakit gecir dedigin zaman mirin kirin ediyorsa o evlilik artik goreve donusuyor erkek yuzunden.
O para getiriyor, sen o parayla ortaya bir seyler koyuyorsun, yemek temizlik sunuyorsun. Herkes sessizce kendi gorevini yapiyor. Bosansam aile evine donmek dert. Bosanmasam durum bu. Evlilik icinde kendime baska bir hayat kurdum mecburen.
Kocamin bir hayati zaten vardi benden önce. Ben soyadımı verdim, bambaska bir sehre geldim, yapayalniz hissettim, kimsem yoktu o sehirde ben cok fedakarlik yaptim. Ama kocam ve belki cogu erkek evlilikten sonra fedakarlik yapmak istemiyor.
Evlendigini bir turlu idrak edemiyor. Evlenmeden onceki arkadaslik iliskilerini, programlarini, hali saha maclarini vs evlendikten sonra da surduruyorlar. Sen gelin olarak cok fedakarlik yapiyorsun hayatini komple degistiriyorsun ama erkek damat ve koca sıfatıyla da olsa degismesi, sinirlar koymadi gerektigini dusunmuyor bile.
Evlenmeden önce ise git gel, dinlen, arkadaslar cagirinca git, programlarin hepsine katil. Kadin evde dursun. Sıkılıyor mu, bu kadin evde ne yapıyor, cikmak istemiyor mu, yalniz kalmadi mi diye dusunmesin demisti bir yakin kadin arkadasim.
Bu dedigin ne yazik ki cogu evlilikte var. Erkekler evlenmeden onceki hayatlarini genellikle devam ettiriyorlar. Isten sonra sohbet muhabbet etmek istesen dir dir oluyor. Bir seylere destek istesen iste yoruldum oluyor. Ama elinde telefon kaydir yapmaktan, oyun oynamaktan yorulmuyorlar.
Evlilik bu ulkede sessizliklere gömülmüş, kadinin gorulmedigi duyulmadigi bir kurum. Evlilikte kadin, erkek icin elinin altinda bulunsun, hizmet yapsin, onune bir tabak yemek koysun, arada cinsel ihtiyaci karsilasin, dolapta kiyafetlerim vs hazir olsun yeter mantiginda olan bir sey.
Kimi kadin bu durumu sindiremeyip bosanmayi seciyor. Kimi 4 duvar arasinda kendine mecburen bir alan olusturarak yasamayi.
Kimi kadin kendi arkadas grubunu kuruyor onlarla vakit geciriyor, kimi dikiştir, boyamadir, kitap okumadir, bir seyler ogrenmedir öyle kendi halinde takiliyor. Kimi halk egitim kurslarina katiliyor, kimi tekrar bölüm okuyor onun derslerine, sinavlarina hazirlanarak vakit geciriyor. Ulkemizde hicbir zaman esler arasinda sohbet muhabbet, kadina deger ilgi olmadi zaten.
Eski topraklarda da yoktu, yeni nesil erkeklerde de yok. Eskiden genis aile olarak yasanirdi. Hanimla ev icinde konusma sohbet, flortumsu hareketler zaten hos karsilanmazdi.
Gunumuzde de yeni nesil erkekler farkli degil sadece yapilanlar farkli. Kadinla aralarindaki iletisim konusunda zerre ilerleme yok bunca yildir.
evde yalniz 2 insan. Sohbet muhabbet yok. Erkegin elinde telefon o uygulamadan bu uygulamaya bak dur. Bilgisayar basina otur oyun oyna. Isten arta kalan 3-4 saatini haniminla gecirmek yerine vaktini boyle harcayan cok evli erkek var.
Ha kadini ne zaman hatırlar. Libisou yukseldigi zaman. Bilgisayari telefonu birakir, kosar hanıma. Iki opucuk atar, yanasmaya calisir. Gorev gibi yapan kadin yapar bunu.
Gorevmis gibi yapmak istemeyen, kullanildigini, bir tek cinsellik olunca hatirlandigini farkinda olan kadinda bunu yapmak istemez. Onceden yüzüme baktin mi ki simdi bunu istiyorsun diye dusunur. Sonra vay efendim karim isteksiz, beni doyurmuyor falanlar filanlar...
21 Yorumla- 1 yıl
Düşünlerinizdeki erkekler , olması gereken arkadaşlığı kadınında görememe durumunu yaşıyorsa bunun çözümüne dair öneriniz var mı?
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Konuşmadıkça seni kırdığının farkında olmayacak çünkü yaptığının hata olduğunun farkında değil. O yüzden müsait zamanda onunla konuşmak istediğini söyle ve açıkça konuş. Eteğindeki taşları dök tabiri caizse. Bilsin neyin ne olduğunu. Ona göre davransın
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba , evlilik karı koca seviyesindeki iletişimin ötesinde en önemli arkadaşlık bağı olması gereken hayat bölümüdür ki , bu yüzden evli insanlar için hayat arkadaşı ifadesi kullanılmaktadır. Sizin yaşadığınız sorun sizin fazlalık oluşunuz değil , her ikinizinde birbirinizle, olması gereken arkadaşlık bağını kuramamış olmanızdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek böyledir genel olarak. Erkek ev kuşu olmaz aile düşkünü olmaz genellikle. Yani buna yapabilecek pek bir şey yok. Senin ihtiyaçlarını gideriyorsa böyle idare edeceksin. Yok bana yetmiyor diyorsan da kendi yolunu çizeceksin.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Aman ya, cidden üzücü bir durum 😕 Kendini fazlalık gibi hissetmen çok normal ama kesinlikle böyle düşünmemelisin! Belli ki eşin arkadaşlarına çok düşkün, herkesin arkadaşlık seviyeleri farklı olabiliyor. Belki de bu konuyu ona sakin bir şekilde açıp, hislerini paylaşmalısın. Böylece, o da senin ne kadar rahatsız olduğunu anlar ve belki bir denge kurabilir. İletişim her zaman çözüm olabilir 💖✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
1 yılvalla nereye kadar sürer bilmiyorum ama sen eşisin yani allah 1 sen 2 olman gerekir diye düşünüyorum ilişkide. tabi ki insanın arkadaş çevresi olur, iş arkadaşı olur, çocukluk arkadaşı olur, akrabası olur ama sen evlisin yani. eşin her şeyden önce gelebilmeli artık.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇoğu erkek böyle. Benim ablam doğum yaptı bir aylık bebek ağlarken arkadaşlarının yanına gitti eşi. Dur iki dk yardımcı ol dimi. Ama hep böyleydi. Bence yanliş insanlarla evleniyorsunuz. Gerçi doğrusunu da cadaloz kadınlar buluyor ziyan oluyor.
33 Yorumla- 1 yıl
Senin ablanda aynı demek
Cevap sahibi1 yıl@İnatçıbirkoç?
- 1 yıl
Efendim
Gizli Üye(25-29)1 yılbelki düzelir demişsin yorumlarda bu kafayla gidersen ohooooo. şimdiye kaç kere boynuzlamıştır çoktan seni. git gide saygısı azalacak sana göz göre göre aldatmaya başlayacak kadınalr olacak sende affedeceksin düzelecek diye. bir an önce silkelen kendine gel YouTube da bir sürü psikolog var ha ben bu kadar değersizim diyorsan göz yummaya devam
10 Yorumla
1 yılCanım kendine özen göster sosyalleş. Ve eşin gibi değil sevgilin gibi davran arkadaşmışcasına. Diyelim ki kendine özen gösteriyorsun güzelsin arkadaş gibi davranıyorsun sosyalleşiyorsun ve hala o bunu görmezden geliyorsa bitirmeni öneririm.
10 Yorumla
1 yılBence sen de arkadaşlarınla vakit geçirip onu ikinci plana at. Kadınlar evlenince kocam da kocam diye geziyor hiç hoş değil.
00 YorumlaDurumu onunla konuş. Sana arkadaşları kadar değer vermiyor mu? insan sevdiği için öyle ya da böyle zaman ayırır
00 Yorumla
1 yıl" kadını açlık değil , ilgisilizlik öldürür."
05 Yorumla
Soran1 yılÖldürüyor zaten gidincede adimiz o... oluyor
- 1 yıl
@Tornado78 bana mı dedin
- 1 yıl
@Tornado78 sevdiğim kadına illaki ilgi gösteririm o kadar da ot gibi değilim
Kocana arkadaş olabilmeyi beceremediğin için
01 Yorumla
Soran1 yılKesin oyledir bekar hayati gibi yasamak istiyoda olabilir ben zorla tutmuyodum yanimda
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yaptığı çok yanlış senin ilgi ihtiyacını başkasına veriyor kaybeden o olur
04 Yorumla
Soran1 yılBen yerine baskasi olsaa coktan bosanmisti neye guvendi bu kadar bilmiyorumm gitmemimi bekliyo acaba
Soran1 yılHayir yok
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlendigin kişi eşcinsel olabilir. neden bunu düşünmüyorsun. belki hoşlandıgı kişiyi görünce mutlu oluyordur. Olabilir böyle düşünmende fayda var.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden önce durum nasıldı peki? Sana değer vermediğini vb hissediyor muydun?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTam aldatılacak bir erkek bu en yakın arkadaşı ile yat sen de
010 Yorumla
Soran1 yılÖyle birsey yapamam ama cogu kadin hirsindan yapiyor demekki
Cevap sahibi1 yılNeden ayrılmıyorsun peki
Soran1 yılDaha 3 senelik evliyim duzelir diye bekliyorum cunku
Cevap sahibi1 yılIlk bir yılda düzelmediyse bundan sonra hayatta düzelmez boşa zaman kaybediyorsun Çocuk var mı
Soran1 yılŞu an yok cocugum diyorum ya cok cok bosanirim ne yapayim
Cevap sahibi1 yılMerak ettim Gerçekten konuşalım mı biraz ne dersin.. gizlidesin
Soran1 yılYok sagol anlatacaklarim bu kadar
Cevap sahibi1 yılÇok mu güzelsin gerçekten çalışıyor musun
Soran1 yılGuzel oldgumu biliyorum calismiyorum
Cevap sahibi1 yılPeki düzenli Seks hayatınız var mı Yatakta nasıl
1 yılEşimizle görücü usulü mi severek mi evlendiniz , evlilik sürecinde de böylemiydi anlamadınız mı yoksa bile bile düzelir diyerek mi girdiniz yola
00 Yorumlamanyakmış senin herif
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karşına alıp konuşmayı dene
012 Yorumla
Soran1 yılBeni onlari kiskaniyor diye dusunuyor slk demiyorki esime deger vermiyorum esim ondan kiriliyor demiyor
Soran1 yılHayirr degilimm erkek arkadasini neden kiskanabilirim ki sadece benle neden mutlu degil diye dusunuyor insan
Soran1 yılBelkide oyle bilmiyorumki benimle eglenmiyor gulmuyor etmiyor duvar gibu duruyor ne anlamaliyim
Soran1 yılÖyle demekki denicek birsey kalmadi
Soran1 yılHaklisinizz ben cekiyorum zaten o birsey yapmiyor
Soran1 yılYiprandik zaten hic birsey birakmadi belki birgun kurtulurum
- Aile & Toplum konusunda 999 cevap paylaştı.
1 yılSende aynısını yapsana
016 Yorumla
Soran1 yılYapmadiigm icin bu hareketi bana reva goruyo dimi :(
- 1 yıl
Ee yani evlilikte herşeyi rutine bağlamanın gereği yok aldık diye salmayın kendinizi, giyim, makyaj, saç, parfüm kişisel bakımlara özen gösterin, ev ağırlığınız olmasın, arkadaşlarınızla komşularınızla vakit geçirin ve ya sevdiğiniz şeyleri yapın derim en güzeli bu evet ama kendinizi üzmeyin
Soran1 yılAnladim ama ben kendimi salmış biri degilimki kendi yollara dusuyor arkadasta arkadas diye
- 1 yıl
Ee o zaman sen de sevdiğin şeyleri yap arkadaşları ile evli kalacaksa güle güle dersin
Soran1 yılDogru mantiken hic takmamaliyim giden gider
- 1 yıl
Aynen öyle 😊
Soran1 yılDunyanin sonu degil ama insanin zoruna gidiyor
- 1 yıl
Konuşmayı denedin mi
Soran1 yılKonusmustum arkadaslarini kiskandigimi dusunuyor halbuki beni degersiz gormesine uzuluyorum
- 1 yıl
Bu şekilde dile getirdin mi ne kadar süredir evlisiniz?
Soran1 yıl3 sene oldu evliyiz soyledim ama anlamadi pek degisme olmadi
- 1 yıl
Gün içinde konuşma zamanınız, birlikte geçirdiğiniz vakit ne kadar peki?
Soran1 yılGun icinde ariyor konusuyorz ama arkadaslari olunca ben gorunmez oluyorum saatlerce takiliyorlar konusuyolar ölsem haberi olmuyor
Soran1 yılYani sanki yanliz kalinca bana geliyor gibi hissediyorum mecbur kaliyor gibi
- 1 yıl
Kötü bir durum
Soran1 yılIste tek zoruma giden bu baskasi olmayinca sana kaldim gibi birsey aslinda seni sevmiyorum tamammul bile edemiyorum ama Şu an yanimda arkadaslarim yok gibi hissettgim bu
Sevgiliyken de böyle miydi yoksa farklı mıydı?
011 Yorumla
Soran1 yılDeildi pislik arkadas takimi edindi kendine bakalim basima neler getircekler serserileri topladi arkadas edindi
Soran1 yılSurekli onlarla vakit gecirmek istiyor bekar hayati gibi ben hic olmasam olur zoruma giden o
Soran1 yılSanki onceden her hafta bir kizla cikiyomus jonny deep ya kendisi ben alinca onu o kizlari kaybetmistir cok sosyaldiya onuda bozmusumdur aksama kadar pisligini temizliyoruzz degerimiz olmuyo
Soran1 yılArasi iyi annesiyle ama simdi birsey soylemedim kendi hatasini anlasin diye bekliyorum henuz bu arada ben arkadaslarimla gezsem bisiler yapsam hemen beni ariyor ne gerek var filan diye beni caydiriyor gitme boş ver filan diyo
Soran1 yılEvet bana oyle yapiyor boş ver gerek yok filan diyo gitme ya napcan diyo
Soran1 yılNapabilirimki suanlik birsey yapamiyorum
1 yılsuç senin kıçına tekmeyi basıcan bırakıcan
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılBenim babam böyleydi hala böyle bence bosan
00 Yorumla
1 yılBizde de bazen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evlendikten sonra mı değişti
08 Yorumla
Soran1 yılEvet arkadaslari bir acayip bakalim planlari ne
Soran1 yıl3 senedir
Soran1 yılCok olsada olmasada insan esinede deger vermezmi zaman gectikce arkadaslari da ayni arkadaslar degisen ne
Soran1 yılEvett essege deger verdim benn bana kim dediki ona sadik ol sadece onu sev ona hizmet et baska erkeklerin gozunun icine bile bakmaa
1 yılsana gurban olsun..
11 Yorumla- 1 yıl
kaç senedir ewlsnz
Gizli Üye(30-35)1 yılKaç yıllık evlisin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılkadınlığını unutmuş bir kadın.
00 Yorumla
1 yılSenin arkadasın yok mu
01 Yorumla
Soran1 yılVar ama ben esimi bir kenara atmiyorumm onlar ayri eşim ayri esim yanimdayken mutsuz durmuyorum en azindan
Öyle eşle hayat sürmez
06 Yorumla
Soran1 yılSurmuyoki zatenn
- 1 yıl
Ona kaybetme korkusu yaşat
Soran1 yılDirek birakmalii onu
- 1 yıl
Bencede
Soran1 yılKaybetme korkusu yasarmi o sence gozunu acmis biri herkes ben olcak saniyor
- 1 yıl
Aynen öyle canım
1 yılAyril
00 YorumlaErkek mi arkadaşları
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bırak gitsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılOtur konuş onunla.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHep mi boyleydi
00 Yorumla
1 yılöyle kocamı olur
02 Yorumla
Soran1 yılOldu iste kocami adammı bilmiyorum
- 1 yıl
Konuş ya ne bekliyon
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim arkadaşlarına aşırı düşkün, kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Nereye kadar sürecek bu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler