Annem yıllarca hayatımın içine eden beni görmezeen gelen ve şimdi anlatınca bundan gurur duyan her türlü hayat var daha kötüleri olabilirdi diyen ve bundan asla utanmayan biri annelik hakkı yok demiyorum var ama onun bana yaptıklarını düşman bana yapmaz anlatsam inanmazsınız yıllarımı aldı benden ben 7 yıl daha onunla yaşayıp ayrılmayı düşünüyorum siz ne düşünüyosunuz? Tek başına kalacak
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Neler yaptı evlenmene mi engel oldu anlat
Boşandıktan sonra anneannem ve dayımla yaşıyoduk o evde olmayan baskıları gördüm evin içine tişört pantolon bile giyemiyodum 80 yaşında kadınlar gibi bol ve uzun giyodum üstelik 10-18 yaşlarımdı dizi izlemek yasaktı internet yasaktı arkadaşım yoktu kimseyle konuşamadım okulda annem bana diyodu sabret dükkanımız satılsın kendi evimize çıkıcaz ben yıllarca bekledim ta ki 14 yaşımda dükkanımız satıldı (mahkemedeydi) dayım çalışmıyodu 36 yaşında hayatı boyunca çalışmayıp odadan çıkmayan evden dışarı çıkmayan bi insandı annem dükkanin parasını ona verdi o bankaya koydu ve bi araba aldı arabayla annesiyle gidip alışveriş yapıp geliyodular ben hep evdeydim ve baskıdaydım düşün annem beni o halde bırakıp paraları o şerefsize verdi inanabiliyo musun? Ben 4 yıl daha fazladan o şekilde yaşadım oje bile süremiyodum üstelik muhafazakar bi aile değildi köy de değildi kuzenlerim rahatça istediğini yaparken ben odalara kısıldım her gün kavgaydı evde resmen bitmiştim ve annem asla bişi yapmıyodu hep o dayımın lafı saçma sapan baskıları üstümdeydi en son ayrıldık ondan şu an kendi evimizdeyiz 20 yaşımdayım ama yaşadıklarımı unutmadım tabi anneme bazen anlatınca neden bunları yaptın diyip ağlayınca annem utanmadan bacak bacak üstüne atıp ben bişi yapmadım diyo.. çok uzun ve o kadar berbat bi hikaye ki eminim inandırıcı gelmeyebilir ama bunlara rağmen her zaman anneme ilgi gösteriyorum her gün öpüyorum onu defalarca o gerçekten kötü biri gereksiz bi şekilde ailesini
Neden inanmayım sen benim yaşadıklarımı duysan yok artık dersin maalesef akrabalardan aileden çeken çok
Şöyle bir şey vardır hani derler ya ele iyi bize kötü kendi ailesine can olmayan akraba ailesine her şey oluyor.
Neler yaşadığımı bilsen ben asla haketmemiştim bunları daha o kadar çok olaylar var bi bu anlattıklarım %10u bile değil ve şimdi annemle konuşunca arada içim doluyo ve karşımda durup böyle konuşması camımı daha çok yakıyo özür dilemek yerine benimle ağlamak yerine göğsünü öne verip resmen benimle dalga geçiyo bi insan ne kadar çok gurur duyabilir çocuğunun mutsuzluğundan milletin annesine bakıyorum yoksulluk içinde 2-3 çocuk yetiştiriyorlar gidip çalışıp ellerinden geleni yapıyorlar çocuk için benim annem babamdan kalma dükkanı satıp hayatımı düzelteceği sözünü verdikten sonra o yaptığı aptalca şey.. kim bunu yapar kim böyle bişi yapar hangi anne ya gerçekten beni dövse daha iyiydi benim çektiklerimi hiçbi kız çekmedi ben yıllarca anksiyete yaşadım insanların gözüne bakamıyordum o kadar özgüvensizdim yeni yeni toparlanıyorum ama halen travmalarım duruyo psikolojim bozuk halen babamın zamanında da yaşamadığım kalmamıştı annem beni asla düşünmedi sen söyle ben bu kadına nasıl anne diyim ki aptalım diyorum çok seviyorum öpüyorum herkesten çok ben düşündüm onu kendi annesi kardeşleri hep onun aptallığından parasından faydalandı her zaman uyardım onu dedi sen konuşma hayatımızı mahvetti bi hiç uğruna sen söyle ben bu kadına nasıl kızmiyim hiç bi bedeli olmasın mı durmuş karşımda bişi yapmadım diyo bu kadarı fazla değil mi daha ne yapacaktı onu yaşlanınca yalnız bırakmak istiyorum yanında olmicam asla şu an iyiysek de kendimi kontrol ettiğim için kimse bana annem kadar zarar vermedi hayatta zerre pişmanlığı da yok öyle bi yalnız kalsın ki görsün gününü şimdiden o günlerin hayalini kuruyorum
Anlıyorum seni empati yapacak ve benzeri şeyleri yıllarca yaşamış olarak ki bu tam 30 yıl ediyor.
Şurada 8 yılda da pek çok üzücü şeyler yaşayanlarla konuştum dertleştim
Haklısın tüm yaşadıkların konusunda
Teşekkür ederim beni dinlediğin için içimi boşaltmak iyi geldi bunları kendi anneme anlatınca duymuyo bile
Pek faydalı olamadım ama elbette her şeyi anlatman mümkün değil yaşadığın ağır sırra dönüşen trwamaların illaki vardır.
Ama anlatmak istersen olmadı birlşkte üzülecek fakat ne anlatırsan zaaf olmayacak olarak görür dinlerim
Bazen anlatmak anlık iyi gelir içte birike birike daha çok üzer
Neden 65