- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBen olsam getirmem. Sanki eşin mi bakacak? İş sana kalacak. Kendini başkaları için feda etmeye bu kadar değmez, hayat kısa. Ben kendi annemin hastalığında yanlarına gittim, en yakın ailem bile beni sömürmeye kalkıştı. Tekrar gitmem. Benim dinlenmem ve duş almam gerekiyor diye bir gece babam kalsın dedim, bir daha bu eve adımını atamazsın bile dediler. Muhtaçlar bana ama.. nah atamam adımımı 😆
06 Yorumla- 1 yıl
@cglakinin maalesef. Annem ameliyat olacak diye gitmiştim, bunun için gittim diye de sürekli hastanede ben kalmak zorunda değilim. Öyle bir söz vermedim. Sadece ameliyat olduğu için gittim. Erkek olsaydım eminim böyle bir şey beklemezlerdi. Halamlar var aynı şehirde, onlar kalırlardı.
- 1 yıl
Büyük anlayışsızlık, insanların böyle konularda nasıl düşüncesiz olabildiğini anlamıyorum. Bana göre bu empati kuramama ve mantık yürütemiyor olmanın bir sonucu, duygusuzluk. Kaldı ki, erkek kadın arasında yapılan genel geçer kıyaslama bile ne kadar az mantık yürütülüp, kendi öz kızlarının hislerini bu tür yargılarla göz ardı ettiklerini gösteriyor. Ama olsun, en azından sen onların soyundan birisi olarak onları, onlar gibi düşünerek devam ettirmeyeceksin.
- 1 yıl
@cglakinin evet o açıdan fark yaratabiliyorum demek ki 😊 beni anladığın için teşekkürler. 🥰 Bir de gidebilmek için işyerinden avans yıllık izin almıştım, keşke yıllık izin hakedişim yok gelemem deseydim. Haketmediler çünkü benim orada olmamı.. gerçi bu sefer de ben rahat olmayacaktım, sonuçta ameliyat bir risk ve annem ameliyatta.. bu sefer de kesin annesinin ameliyatına gitmemiş diye etiket verilirdi. Annemden yana sıkıntı yok ama babam ve kardeşim sorunluydu asıl.. annem hep babama o yoruldu bu gece sen kal, hatta ben tek kalırım sorun değil bile dedi. Kardeşim de göstermelik istersen ben kalayım falan dedi ilk gün, ben ilk gün olduğu için bu kadar yorulacagimi tahmin etmedim. Sonradan yoruldugumda hiç sorumluluk almadı.. annem hastanede kardeşimin gelmesini beklerken kardeşim evde dizi izliyordu.. ben anneme bunu söylediğimde inanmadı bir de komik yani şu an gülüyorum 😆 ben başka şehirden gelmişim o evden hastaneye dizi izlemek için gitmiyor.
- 1 yıl
Bir de babam aynı gün eve gidip duş alıp geri gelmemi bekliyordu. Ertesi gün sabahtan hastaneye gittim, babam sigara icicem diye çıktı geri gelmedi.. gideceğini falan da söylemedi. Ben geri eve dönerim o bir gün daha kalmak zorunda olur diye kaçtı hemen.
- 1 yıl
Hastaneden taburcu olduğu gün de almaya gelicem dedi gelmedi. Biz taksiyle eve döndük. Yolları zaten bilmiyorum. Navigasyonla gittik, taksicilere de fazla güvenmiyorum. Annemde de şöyle bir huy var yanında biri varsa asla yola bakmaz. Ama hastaydı ilaçları falan vardı o yüzden hak veriyorum. Şimdiki aklım olsa taksici konusunda daha az endiselenirdim. Ek stres yapmaya gerek yok, bir şekilde eve varırız.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılKayınvalideniz gerçekten yardıma muhtaç. Bir insan geçmişte ne yapmışsa yapsın zor gününde çocukları nasıl sahip çıkmaz anlamıyorum. Yanınıza alırsanız büyük sevap kazanırsınız. Kötülüğe karşı iylikte bulunmuş olacaksınız çünkü. Dilerim hakkınızda hayırlısı olur.
00 Yorumla
1 yılAblam senin annen kocana aynı yavurları sergilese ve Allah korusun bir müddet sonra bu duruma gelse eve almicam mısın? Aldığın zaman kocan senin gibi düşünse üzülmicek misin? Bazı şeyler geri alınamaz, ilerde "keşke baksaydım" deme ihtimalin çok yüksek. Yine sen bilirsin de almak daha mantıklı gibiç
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Valla iyi anladım, derler ki birine kötülük ettiğinde gün gelir onun merhametine muhtaç kalırsın diye galiba öyle olmuş eline düşmüş.
Bakıp bakmamak sana kalmış bişey, bakarsan sevabı olur. Merhametli biri olduğunu düşünüyorum, kalbinden geçirdiğine göre.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
1 yılYani getirmen iyi olur ileride sende aynı duruma düşebilirsin gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılBenim de annem kanser hastası, durumunu çok iyi anlıyorum. Geçmişte ne olmuşsa olmuş. Sen sana yakışanı yapmışsın. Bu açıdan bakınca seni tebrik etmek için yazıyorum. Kayınvalideniz bir an önce eski sağlığına kavuşur. Tüm hastalara şifa dilerim. Geçmiş olsun. 🤗🙏🏼
110 Yorumla- 1 yıl
Geçmiş öyle kolay unutulmamalı. Enayilikten başka bir şey değil bu. Herkes yaptığını bulur. Kötülerin canı cehenneme vesselam
- 1 yıl
Söze başlarken önce geçmiş diye başlasan iyi olurdu sanki ☺️ Tabi ki haklı olabilirsin ancak kanser hastası olan biri için biraz da vicdanın sesini dinlememiz gerek diye düşünüyorum.
- 1 yıl
Sizin annenizi tanımıyorum, tabii ki çok geçmiş olsun💐. Bu konuda fikirlerimi belirtmeyeyim en iyisi, hassasınız bu konuda, rahatsız olabilirsiniz. İyi günler 🌸
- 1 yıl
Çok teşekkür ediyorum, fikirlerinize karşı saygılıyım, sonuçta siz bana değil soruyu soran kişiye yazabilirsiniz elbette. Ben soru soran kişi için yazmak istemiştim. Sevgiler 🤗💐
Soran1 yılBen de çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum annenize🫶🏻
@q__soulfly siz de bir kaç cevaba daha yazmışsınız, öncelikle üslubunuzu düzeltmenizi rica ediyorum. İnsanlar değişebilir, yaptıklarından pişman da olabilir. Ne kadar kötülük yapmış olursa olsun benim kocamın annesi. Ki ben bakmayacağım zaten bakıcı bakıcak. En azından akşamları oğlunun ve torununun yanında olmasını istiyorum. Bakıcı gece kalmıyor gece kadına Bir şey olsaydı ben de üzülürüm kocam daha çok üzülürdü. Kocamın üzülmesini istemem. Bir gün ben de yaşlanacağım ve yalnız ölmek istemezdim açıkçası. Sonuç olarak herkes kendine yakışanı yaptı. Sizin fikirlerinize saygı duyuyorum lütfen siz de saygı duyun. Duymazsanız da siz bilirsiniz.- 1 yıl
@soran abla kaynanan senin namusuna iftira atarken kocanız üzülmedi sanirim, ya da kocanizin üzülmesi kaynananizi baglamad :D
Yani umrumda degil acikcasi. Üslubumda da sorun olduğunu düşünmüyorum, size batmış sadece. Yalniz ölmek istemeyen birisi ona göre davranmalı değil mi. Sizin derdiniz beni gerecek değil ne yaparsanız yapın
Soran1 yılKocam üzülmemiş olsaydı ben yıllardır ailesiyle görüşmüyor olmazdım veya kocam hala kocam olmazdı değil mi? Empati yeteneği herkeste yok maalesef. Ayrıca üslubunuz çöp. Bu üslupla konuşan bir insana daha fazla katlanamam açıkçası. Benim derdim sizi ilgilendirmediyse benim sorumdaki her cevaba laf etmeyin rica ediyorum hanımefendi. Umarım sevilirsiniz. Geçmiş olsun.
- 1 yıl
Aman triplere bak safyollu. Ne halin varsa gör
- 1 yıl
@q__soulfly helal olsun
- 1 yıl
@Angelauppsh muua 🌸
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
1 yılEğer sana yaptiklarini hatirlayip hatirlayip kötü olmuycaksan neden olmasin. Hayat bu. Bir gün sende yaşlanıcaksın. Annende sen üzülmüş kirilmiş diye öyle demiştir. Canisin sonuçta evladisin. Bi şey olmaz. Al karşina konuş. Ben insanliğimi yapacağim anne de. Kizma nolur de. Hasta kadin kim bilir ne kadar ömrü kalmiştir. Bizimle olsun mutlu olsun. Belkide düzelicek o zaman belki tavrida değişir bana olan. Eski eskide kalmali. Yeni sayfa aç. İnsanlik sende kalsin kardeşim.
02 Yorumla
Soran1 yılYok ya yüzüne vurmam ben hiç öyle biri değilim getirdiğimize pişman etmem yani. Anneme gideceğim birazdan bakalım umarım kıyamet kopmaz 😀
- 1 yıl
Kopmaz inşallah 😀koparsada anne seninbi yolunu bulursun. Ben annem kızınca kaç yaşındayım atlarım kucağına ısırırım minik minik affeder 😀
1 yılÖncelikle gecmis olsın en kisa zamanda atlatir insalla. Enisinizde istiyorsa almalisiniz bence eve evet siz çalışıyorsunuz zor olur ama dedifiniz gibi esiniz cocugunuz yardımcı olur. Yaşattığı seyler hos degilmis gerçekten ama ne olursa olsun merhamet onemli ya şu durumda. Bence siz vicdaniniza bakin Allah korusun bir sey olursa yuk olmasin size neden getirmedim diye
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim eşim son zamanlarda biraz içine kapanıktı dün biraz neyin var diye üstüne gittim bana da daha dün söyledi annesinin hasta olduğunu kadın 1 aydır hastaymış. Eve getirelim falan bir şey demedim ama dünden beri de düşünüyorum. Karar verdim alacağım artık hayırlısı olsun
- 1 yıl
Ikinizde harika bir çift olmussunz masallah
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılMerhamet, yüce gönüllü insanların işidir. Her yürek merhameti kaldırmaz. Merhametlilerin en merhametlisi Allah'tır. İyilikte yarışanın tüm yolları açılır, kapılırı aralanır. Kalbinin sesini dinle.
Ayrıca annen sana edilen zulme karşı duygusal ve haklı bir tepki vermiş. Sen onun kızısın, ne yaparsan yap annen bunu anlayacaktır.
10 Yorumla
1 yılEşin sana danışmadan, Annesini kendi evinede getirebilir.
Ev tamamıyla sana aitmişte Tek karar Merciisi senmişsin gibi konuşuyorsun.
Eşin seninle evlendi diye Annesi, Annelikten çıkmıyor, yine Annesi.
Hasta, bakıma muhtaç Annesini yanına getirmesi en doğal şey.
Ben eşinizin yerinde olsam, beni doğduğumdan beri bakıp büyüten yediren içiren Annemi, bir kadının iki dudağı arasına bırakmazdım.
Bunada kesinlikle müsahade etmezdim.11 Yorumla
1 yılSen zaten onu kabul edip evine getirerek çok güzel bir şey yaptın bu kalbi sana veren Allah bu yaptıklarının karşılığını da sana büyük müjdeliycektir Allah senden razı olsun çok güzel bir şey yaptın umarım bu çoğu gençlerimize örnek olur inşallah ♥️♥️
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim kayınvalimdem de aynı senin dediğin gibi herşeyi yaptı etti bana hastalandığı zaman ben baktım ettim Sonuç beni kovdurdu şimdi mutlu mesut yaşıyordur umarum ama şimdi olsa şimdi gene yaparım o benim insanlığına kalmış sen en doğrusunu yapmışsn Allah razı olsun umarım rabbim karşılığını verir sana güzel kalpli kadın 🌹♥️
01 Yorumla
Soran1 yıl🥹 Allah senden de razı olsun. Biz insanlığımızı yapalım da gerisi takdiri ilahi.
Umarım sen de karşılığını misliyle alırsın 🌸
Alma etme bulma dünyası verin iyi bir bakıö evine sana iftira atan kadına acıma fazla merhamet kişinin kendi kul hakkına girmesi demek hem sen çalışıyorsun nasıl bakacaksın
01 Yorumla
Soran1 yılBakıcı bize gelicek ben bakmayacağım
1 yılKayınvaliden senin ve ailenin eline düşmemiş.. sen ve eşin onun eline düşmüşsünuz.. çok güzel bir davranış tebrik ediyorum seni 👍🙏 Allah bu merhametinin karşılığını inşallah sana kızına ve eşine gösterir..
00 YorumlaBende çok cektiim benim içinde iftira atmsti çocuk başkasından diye oğluna hatta oğluna kadın bile buldu ne yaptı etti ayırdı bizi suann hala evli olsaydım yinede bakardım oyle durumda olsa annesi🙄merhametim ağır basıyor...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılBunu düşünmemek gerekir bile tabi ki annesine bakmak lazım , sevdiğimiz adamı Dünya'ya getiren kadın. Ve kanser hastası olmak çok kötü bir his, ona moral motive verip yanında olmalısınız. 🌸
04 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız, ben getirip getirmemeyi düşündüğüm için bile kendimi kötü hissetmiştim gelen cevaplara şaşırdım ve duygulandım açıkçası. Kötü davranmam zaten eşim bana söylediği akşam hiç uyumadım bu kadını getirirsem gözümün önünde olursa aklıma gelirse kötü davranır mıyım diye davranmam ya şu an o da bana iyi davranıyor. Hiç beklemiyordum ama özür de diledi. Evinde tek başına bişey olsaydı çok üzülürdüm zaten en iyisi hiç olmamış gibi devam etmek şu an. Kin gütmenin kimseye bi faydası olmayacak
- 1 yıl
Mesela benim kız kardeşim kanser hastasıydı ve o dönem o kadar zordu ki yani anlatmakla bitiremem. Kemoterapi, hasta için çok zor bir şey fiziken ve ruhen ben kardeşimi kaybettim bu yolda ne yazık ki ☹️Siz yaşarken sevip sarmalayın, ben onu bir an görmek için bile neleri vermezdim.
Soran1 yılCidden çok üzüldüm ya Allah rahmet eylesin nur içinde uyusun kardeşiniz Allah size de sabır versin🥹
- 1 yıl
Çok sağolun, çok amin.:/
Senin yerinde olsam alırdım.. Benim de merhametim ağır basar bu konularda.. Kadın ölücek zaten.. Vebali boynuna kalmasın.. Bu senin imtihanın çünkü öyle düşün..
03 Yorumla
Soran1 yıl"Kadın ölücek zaten"i okuyunca içim ürperdi bir anda. Umarım iyileşir ya. şu an iyi gibi yarın tam neyi olduğunu öğrenmek için hastaneye götüreceğim bakalım umarım ilerlememiştir neyi varsa da
- 1 yıl
Neden vebali kadina kalsın? Ne alaka ki bu kadinin imtihanı olsun? Bakmak zorunda değil
1 yılNe söylenir ki aynı durumu bnde yaşıyorum şu an ameliyat olucak ameliyattan sonra evde dursa bakanı olmaz bnde bu konuda sıkıntılıyım bana da çok sıkıntı çektirdi seni en baştan beri istemiyor muş en azından bni bayıla bayıla aldı çok severek evlendikten sonra da şeytani yüzünü gördüm hep derdim bu kadın benim elime düşecek ama Bn bakmayacam yüzüne diye ama şimdi vicdanım ağır bastırıyor üzgünüm canım ama sanırım ikimizde evimize alıcaz gibi duruyor 😒
07 Yorumla- 1 yıl
Şimdi şöyle, bir kere evimize alıcaz diye bir şey diyemezsiniz.
O ev tamamıyla size Ait değil, sizin ve eşinizin evi.
O evde sizin kadar eşinizinde söz sahibi ve söz hakkı var.
Yani size sormadan danışmadan Annesini evine yanına da getirebilir, dediğim gibi ev size ait değil, onunda evi.
Ben bir erkek olsam, beni yıllarca büyüyüp besleyen bakan Annemi, hastalığında yanlız bırakmaz Elbette yanıma Alırım.
Ve bunu yaparken, olup olmayacağını sizin iki dudağınız arasına bırakmam.
Soran1 yılSen kadın olarak düşünüyorsun. Kızlar genel olarak annelerini bırakmaz zaten. Eşinizin yerinde olsam diye bir şey yok yani. Erkekler böyle değil. Ayrıca birlikte yaşadığımız eve bana kötülük yapmış annesini sormadan getiremez ki getirmedi de. Doğurmuş bakmış beslemiş buraya kadar okey, ama doğurduğu çocuğun kararlarına saygı duyamamış, sevdiği kadını kabullenemeyip bırakmayacağını bile bile oğlunu üzmeyi göze almış? Kadın iyi bi kadın olsaydı getirebilirdi hasta olduğunu bilseydim bu 1 ayı da bekletmezdim hasta kadına sorun edilmezdi zaten. Soracağı kişi de yoldan geçen bir kadın değil adamın kendi kurduğu ailesi. Sormak zorunda. Teşekkürler.
- 1 yıl
Eşinizin yerinde olsam diye bir şey yok erkekler böyle değil derken ne demek istediniz.
- 1 yıl
Peki Hasta olan eşinizin değilde sizin Anneniz olsaydı, eşinize getireyim mi diye sorar mıydınız? Yoksa sormadan etmeden alıp getirirmiydiniz, eğer sormadan etmeden alıp getirirdim derseniz zaten kendinizle çelişmiş oluyorsunuz. ve Eşiniz hayır getirme istemiyorum deseydi ne yapacaksınız?
Eşimin kararı saygı duyarım mı diyecektiniz
Yoksa, sen kimsin ki benim Annemi istemiyorsun mu diyecektiniz, eğer cevabınız ikinci ise, yine kendinizle çelişiyorsunuz.
Soran1 yılNormal erkekler için kendi ailesi bi tık daha önemli oluyor. Kızlar kadar duygusal değiller.
Kendimle çeliştiğim bir durum da yok. Bana kötülük etmiş annesini bana sormadan getiremez, İyi biri olsaydı sormadan getirebilirdi, ben de bilseydim bekletmesine bile müsaade etmezdim dedim. Benim ailemin eşime karşı en ufak bir kötülüğü olmadı.- 1 yıl
Son olarak bir soru sormak istiyorum hasta olan Sizin Anneniz olsaydı, ve eşinize kötü davransaydı, eşinizde size bu kadını evimde istemiyorum çok çektirdi bana deseydi haklısın diyecekmiydiniz.
Soran1 yılBen bu kadını evimde istemiyorum demedim. Onun yaptığını yapardım, bakıcı tutardım ve ek olarak sık sık annemde kalırdım. Ayrıca benim annem bu kadar yalnız kalmazdı ve bakıcıya ihtiyacı da olmazdı. 4 ablam daha var. Bu kadının hiç kızı yok. 3 oğlu var diğerleri de götürmemiş bende bir sıkıntı yok yani.
1 yılSen onun ailesine bakarsan o da senin ailene bakar cunku iki tarafta aile oz olmasa da anne babadir bence getir ve bak araniz hep guzel olsun mutlu olun insallah Allah sifa versin
01 Yorumla
Soran1 yılBen bakmayacağım çalışıyorum yine bakıcı bize gelecek yatılı kalmayacak akşamları bizimle birlikte olacak o şekilde. Ayrıca benim ailem eşime karşı hiç kötü olmadı yani ben bakarsam o da bakar gibi bir şey söz konusu değil de alacağım yine de teşekkürler
Ben olsam bakmazdım, hayat stv dizisi değil kimsenin yaptığı yanına kalmamalı ki adaletten bahsedebilelim 🥷
19 Yorumla
Soran1 yılEvet ama ben de kötülük yapmış olurum bu şekilde. Ölüme terkedip o da bana bunu yapmıştı diyemem açıkçası.
Soran1 yılKadın topluma zararlı terörist katil veya sapık değil ki 😀zararı sadece bizeydi ben de onun kadar vicdansız olamıyorum.
Soran1 yılBurcunuzu merak ettim?
Soran1 yılTahmin etmiştim. Düşüncelerimiz zıt. Ama ne yalan söyleyeyim bu realistlik beni etkilemiştir her zaman dikkatimi çekiyor ve hep koç çıkıyorlar😂 Ben de hayatımı saf slk denilebilecek şekilde yaşamış polyanna bir yengeç 😅
Soran1 yılİyilik yapmaktan pişman olmadım hiç bu yeterli benim için teşekkür ederim
1 yılEnayisin kızım. Ne bu samanyolu dizisi mi çeviriyorsun? Polyanna mısın sen. Yüzüne bakmaman gereken adamı getirmiş evine kadar sokmussun. Bırak gebersin sana ne?
17 Yorumla- 1 yıl
Yok değilim shbshshsjfjdjjwjdhf
Burçlar çok saçma ayrıca - 1 yıl
Anlamiyorum böyle insanları valla. Kaynanasına ak sakallı dede falan da iner bu gidişle
- 1 yıl
Merhamet apayrı bir şey. Bu apayrı. İnsanlar böcekten farksız yaratıklar, sevdiklerim ve iyi yüreklj insanlar disinda hiç birine de acımıyorum. Herkes yaptığını ödemeli. Canları cehenneme. Gözümün önünde geberse su vermem hiç birine. Hümanistlerden de tiksiniyorum
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen iyi birine benziyorsun. Yanına alırsan belki 1 kere pişman olursun. Ama almazsan sanki 1000 kere pişman olacak gibisin.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
1 yılVicdan, merhamet çoook baska bi olay ya🤷♀️ allah bilsin yaptığı kötülükler onunla allah arasında sen görevini yap seninde çocuğun var bilemezsin yaşlanınca ne halde olacağını
00 Yorumla
1 yılAnladığım kadarıyla arsız huysuz biriymiş ama siz yine iyi niyetinizden ve merhametinizden kaynaklı almışsınız bakmak için. İyi niyetiniz böylelerine sadaka olsun ne diyim umarım pişman olmazsınız
00 YorumlaSizi merhametinizden, vicdaninizdan, sayginizdan dolayı Takdir ettim. Sizin yerinizde başka biri olsaydı kabul etmezdi Eminim.. biz herzamn iyi bir insan olmaya odaklanalim. . O kadar hasret kaldık ki karşılıksız birşeyler yapan insanlari görmekten.. Kaynananiz hatta yapmış olabilir, hata insanlara özgü bir şey, hepmiz yapıyoruz. Affedici olun. Umarım sizde daha iyi yerlere gelirsiniz. Allah sizden razı olsun. İyilerin sayısı cogalsin inşallah 🫶🏻💜
00 YorumlaGetirmelisin bence unutma birgün sende yaslanacaksin ve sende hasta olacaksın ne ekersen onu biçersin
04 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız
Soran1 yılEvet öyle. Bugün anneme gidip söyleyeceğim onu da razı edebilirsem bugün olmazsa yarın getiririm artık hayırlısı olsun. Evinde bişey olursa çok üzülürüm açıkçası ömür boyu vicdan azabıyla da yaşanmaz. Bakıcı da gece kalmıyormuş gece bişey olsa kimsenin haberi olmayacak yazık günah yani
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılSağ duyulu olduğun için seni tebrik ederim gerçekten. Böyle bir durum kimse bakmayı düşünmez bile.
Sana yaptıklarının bedelini de ödüyor olabilir.
Yanına alma durumunuz varsa al bence, bunun mükafatını kat kat alırsın02 Yorumla
Soran1 yılKendi anneme nasıl açıklayabilirim durumu sizce? Annem benden çok daha katı bu konuda açıkçası korkuyorum ondan hala 🥲
- 1 yıl
Anenn haklı llarak sana tepki gösterir normaldir.
Ama geçmişi bir sineye çektiğinizi, zamanı gelince kendinizinde yaşlanacağını ya da annenize anne bu durumda (hastalıkta) sende olabilirdin diye örnekler verebilirsin.
Ablacım öncelikle geçmiş insanda yara bırakır ama merhamet ve vicdan diye bir şey var.. umarım doğru olanı yaparsınız
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılbenim namusumdan şüphe edecek insana bir bardak su vermem.
12 Yorumla
Soran1 yılTercihler🫡
- 1 yıl
elbette
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÇok iyi yapmışsınız bu tarz durumlarda eski defterleri kapatmamız lazım unutmayın ki merhamet edene Allah da merhamet eder sizi tebrik ediyorum 🥰🌸
10 Yorumla
1 yılemin ol o iyilik karşına çıkar Allah senden razı olsun ne mutlu eşine ki senin gibi bir eşi var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. En iyisini yapmışsın, bence kayınvaliden de anlar zamaninda gereksiz birbirinizi kırdığını, ve bunu dile getirip helalleşir buna emin ol.
00 Yorumla
1 yılİnşallah senin gibi biriyle evlenirim. Al yanına niye kanser olmuş belki senin ahın belki başkasının ahı
03 Yorumla- 1 yıl
Lan hani yürümüyor dun daha nasıl yürücen koş bide
- 1 yıl
@Hayatınderdinisikim ne yürümesi kadin evli ben merhametinden dolayı dedim. Senin gibi biri diye de belirtmişim
- 1 yıl
He bide tam sen deseydin nolacak ki
1 yılBunu kendine sor... Senin vicdanın, kalbin ne diyorsa onu yap... Bu senin sınavın... Acil şifalar dilerim... Üzüldüm bayana, Allah yardımcısı olsun😟
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılALLAH senden razı olsun. Yufka yüreğini hiçbir zaman kaybetme olur mu? Karşılığını da alacaksın inşa'ALLAH
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSen iyiliğin ile yaşa, bırak onları kendi yaptıklarıyla yaşasınlar. Tersine seni sürekli görmeleri onlara daha iyi gelir 😉
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılBence bakman lazım herşeye rağmen neden çünkü güzellik burada başlıyor herşeyi unutup ona bakmak sevapları hep siz alırsınız Allah'ın izniyle
00 Yorumla alman iyi olmuş bence, çok zor bir karar vermişsin. sana kötülük edene böyle bi iyilik etmek kolay değil, bravo.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılSen kalbinin sesini dinle içinden nasıl yapmak geliyorsa öyle yap
Ki zaten her iyiliğin karşılığını mutlaka görürsün00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılBenim babam da kanserdi iyi bilirim bu evreyi. Seni alnından öpmek istiyorum. Takdir ettim seni
02 Yorumla
Soran1 yılVefat ettiyse Allah rahmet eylesin 🙏🏻 iyileştiyse de çok sevinirim🥹 Ben de yarın tam neyi olduğunu öğrenmek için hastaneye götüreceğim. Ama iyi gibi normal konuşuyor, yürüyor, yemek yiyebiliyor, sadece arada bi yediğini kusuyor, idrarını tutamıyor bir de. Biraz rahatladım açıkçası belki ilerlememiştir diye. Sizin babanız ne kanseriydi ve ne gibi belirtileri vardı? Daha önce hiç kanserli hasta görmedim açıkçası pek bilgi sahibi değilim
- 1 yıl
Kolon kanseri idi. Daha sonra karaciğere sıçradı. Teşhis ile ölümü 11 ay sürdü. Kolay bir süreç değil.
1 yılBırak o utansın yani sende yaslanacaksin iyiliğin sende kaldı kalbi güzel bir insansın tebrik ederim seni helal olsun kardeşim
00 YorumlaNe kadar iyi bi insansın ya❤️ gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum seni 💕
03 Yorumla
Soran1 yıl🥹 ben böyle yorumlar geleceğini düşünmemiştim. Hem mutlu oldum hem duygulandım hem de mahcup ettiniz beni. Teşekkür ederim sizin kalbiniz çok güzel 🌸
1 yılSen iyi bir insansın bu karakterinde var karşıda ki kötülük yapsa dahi zor zamanın da bakmalısın ki utansı ve büyük sevap işlersin Allah bunu unutmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılYanınıza alabilirseniz iyi olur. Yine bakıcı ilgilenir ama en azından eşinizin içi rahat olur hemde hastaya moral olur. Geçmiş olsun.
00 Yorumla
1 yılTebrik ediyorum seni ben bu kararı veremezdim...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı.
1 yılBence almalısın eve çünkü bir gün herkes yaslanacak bakıma muhtaç olacak
16 Yorumla- 1 yıl
O şerro da bunu düşünseydi o zaman hocam. Her şeyi biz düşünemeyiz bu hayatta değil mi.
- 1 yıl
Haklısınız belki
- 1 ay
Merhamet encok insan olana yakışır
- 1 ay
Sen bilirsin artık
1 yılokurken bir an gözüm doldu olgun kadın başka bir şey umarım iyi olur her şey
10 YorumlaSana bu merhameti bu yüreği veren Allah karşılığını da verecektir
00 Yorumla
1 yılBakıp bakmamak sana kalmış bakarsan mükafatını alırsın ama bakmak zorundada değilsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEn doğrusunu yapmışsın Allah kolaylıklar versin bundan sonra..
00 Yorumla
1 yılGeçmişi unuttuğun kötü olmuş, o kadar kotuluk yapti sana aonuçta
00 YorumlaEğer böyle düşünüyorsan al bence her ne de olsa eşinin annesi ve bakıma muhtaç yaşlı bir kadın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Tebrik ederim sizi , kendinize yakışanı yapmışsınız ne mutlu.👍
00 Yorumla
1 yılBakarsan çok büyük sevap işlemiş olursun bu da seninnimtihanın mıs demekki aferim
00 Yorumla
1 yılSen al yaptıklarından kendi utansın zaten sen bakmayacakmissin evde dursun moral olur torununu görür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı.
1 yılBence al yanına da yaptığından utansın. Ama bakmanıza rağmen aynı davranirsa gönderirsiniz evden...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Sıkıntılı bir durum. Al yanına derdim de bilmiyorum çok kötü şeyler yapmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSiz çok iyi bir insansınız. Doğru karar vermişsiniz, hayatınız mutluluk dolsun.
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim. Annenize şunları diyebilirsiniz.
1- İyiliğe iyiliği her kişi yapar, kötülüğe iyiliği er (erkek değil doğru, düzgün anlamında) kişi yapar.
2- Herkes karakterine göre iş yapar, onun karakteri öyleymiş benimki böyle.
3- Ben onun için yapmıyorum bunu, kendi vicdanım, eşimin hatırı ve doğrusu bu olduğu için.
4- Eden bulur, o yanlış etti kötü buldu, ben doğru edip doğru bulmak istiyorum.
5- İlerde eşimden sen anneme bakmadın bende senin annene bakmak istemiyorum sözünü duyma ihtimalini bile düşünmek istemiyorum.
6- Doğrusunu yapmak zor olsa da, erdemli olmak zor zamanda doğrusunu yapmaktır.
Annenizin kişiliğine göre bunlardan seçip söyleyebilirsiniz.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılsenin gibi bir kadın zor bulunur kardeşim
Allah senden razı olsun13 Yorumla- 1 yıl
annemde kanser atlattıyor çok şükür
Soran1 yılÇok geçmiş olsun🙏🏻
- 1 yıl
teşekkür ederim
teyzemizede geçmiş olsjn Allah şifa versin
1 yılBen olsam almam. Başına kalır ve iyilikten maraz doğar diyorlar ya, gerçekten öyle. Şimdiye kadar yaptığım iyiliklerin hiç bir faydasını görmedim. Oğlu bakıcı gönderiyor işte dahasına da gerek yok.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yaptiklari yapacaklarinin teminatidir kendine kotuluk yaparsin normal biri olsa bakmamak hainlik ama buna bakarsan kendine hainlik yaparsin
00 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin insanlık sende kalsın al diyecektim ama zaten almissin Allah sizin gibilerden razı olsun çok büyük sevap ileride mutlaka mükafatını alırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBiraz adamsa zaten sen ona iyi davranırsan o söylediği sözün pişmanlığını çok yaşar
00 Yorumla
1 yılİyiliğinle ezersin bir şey olmaz aileye karşıda verecek cevabın olur. Hasta ananıza baktım diye kafalarına takarsın.
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat