Türk töresi bence daha iyi. Geriye net. Adaletli. Ama bu gün en pis herif bile olaydan sıyrılabilir
Kanunda açık bulan avukat suçluyu serbest bıraktırabilir.
Kanunda açık bulan avukat suçluyu serbest bıraktırabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
adalet yok ülkede
Medeni hukuk, Ticaret Hukuku ve Borçlar Hukukuna mükabil geleneksel bir kanun metni varsa iyi. Laikn yoktur.
Medeni hukuk ülkemizde zaten berbat sebebi ise böyle ben arada bakarım Fransa’da nasıl Almanya’da nasıl bakım biz medeni kanunu Fransa’dan aldık ama Fransa’nın medeni kanunu ile bizim medeni kanun çok farklı.
Bizdeki medeni kanun kadınlara ve erkeklere acayip zararları var. Boşanmalarda olsan tazminatlarda olsan çocukların masrafları falan olsun ya bunların bütün hepsi erkeklere kaçıyor.
Sonra son zamanlarda özellikle saçma saçma şeyler çıktı neymiş eşlerden biri eşine oğlum diye seslenirse ayrılma sebebi 😅😅
Şu vergi Borçlar kanununa mı giriyor bilmiyorum ama bütün dolandırıcılıklar bu borçlar kanunundan dolayı çıkıyor mesela kuaförler 250.000 TL’ye kadar gelirlerinde vergi ödemiyor ama üstü olursa vergi ödüyor zaten son zamanlardaki dolandırıcılıkların hepsi bu yüzden .
Hepsi de kuaför falan açıyor bu şekilde götürüyor son olarak Engin Polat ve Dilan Polat çifti’nin 1 milyar TL para kaldırdıkları ortaya çıktı vergilerle sadece
Yani bir işe yaramıyor çoğu maddesi hiçbir işe yaramıyor ancak kanunu kullanarak millet zengin oluyor
Töre dediğin ne onu anlamadım. Yazılı bir metin var mı, yeni bir metin (Türk Kültürü doğrultusunda) yazmayı mı öneriyorsun?
Yazılı olmayan kanun gibi düşünebilirsin. Yani yazıya dökülse şu anki kanlarımızdan daha iyi bir şey olacak.
Zaten genel herkesin bildiği bir şeydir bu o dönem için hangi cezanın neye karşılık geldiği de bellidir
Hükümdarlar adil bir şekilde karar verirler Sekmen
İslamiyet öncesi Türk Devletleri’nde görülen bir şeydir bu
İslamiyet sonrasında ise Şeriat esas alınıyor .
Yani hükümdar da değil liderinin verdiği kararlar daha çok etkili oluyor fakat bazı dini liderler elbette kendi çıkarları ya da çevredeki kişilerin çıkarlarına yönelik yorum yapıp haksız kararlar verebiliyorlardı
Bunun en net örneği ise Osmanlı Devleti’nde gözüküyor.
Padişah mesela diyor ki biz nasıl bunu kılıfına uydurabiliriz gibi kadını da gidiyor kendince yorum yapıyor ve kararı veriyor
İslam dininde bazı şeyler bazı popüler din insanları tarafından yorumlanmış bir sürü isim var
Ama bu dini liderlerin de yorumlamasını ters düştüğü şeyler var mesela on tanesi diyor ki bu böyledir 20 tanesi diyor ki bu böyle değildir
Hammurabi kanunları bile şimdikilerden iyi. Keşke idam ve el kesme gibi cezalar uygulansa. Katil içerde beslenmez hırsız adli kontrolle serbest kalmaz
Bugünkü ilan ve el kısmı cezalar uygulansa hükümetin başındaki insan bir sürü insana idam eder rakiplerin devre dışı bırakır.
Türkiye’deki bir çok insan el kesme idam gibi sebeplerden dolayı suçsuz olsa bile ses çıkaramaz yani adam gider der bana 300.000 TL para vereceksin vermem der o zaman sana ben Çamur atarım elin kolun kesilir.
Suçlardan ziyade suçsuzlar gider. Insanlar sokağa çıkıp protesto edemezler dertlerini duyurmazlar yani kuzey Kore’den berbat oluruz.
Siyasi suçlar hariç tutulmalı. Adi suçlara ve yüzde yüz kanıt varsa uygulanmalı.
Mesela kesin bir kamera görüntüsü ile cinayet sabit. İşte o zaman idam edeceksin.
Bizim ülkemizde mahkemeler falan o kadar güçlü değil yani her hakim birinin masası , 2010 yılından sonra yani mevcut Baştakiler kapatma cezası ile yani parti kapatma cezası ile başbaşa kaldıktan sonra adalet Bakanlığına acayip bir şekilde ele geçirdiler hakimleri savcılığa acayip bir şekilde el ele geçirdiler maşaları haline getirdiler.
Mesela kızın biri 25. kattan aşağı düşmüştü kadının parmaklarında patronun ya da sevgilisinin deri parçaları vardı yani adam bunu aşağı atıyor kadın son anda geçiriyor bu ilk başta raporda gösterilmiyor aradan 6.07 ay geçiyor tekrardan araştırılıyor bu sefer ortaya çıkıyor daha sonrasında da adam yine bir süre ceza almıyor. Herhalde sonra da içeri girip kısa süre yatıp geri çıkmıştı.
Bunlara hapis haneler çok rahat yerler olmamalı en azından taciz tecavüz yapan insanlara karşı.
Ve böyle Google’dan girebildiği kimin ne suç işlediğini görebilmemiz lazım yani bu adam tecavüzden suç işlemiş bu gözükecek yani insanlar bundan bile korkup bir şeylere adım atmamaya çalışır bizim insanlar insanlar ifşa olmaktan korkar
Daha sonrasında bu adamlar hapisten falan çıktıktan sonra da adamları kimlik kartı verecekler kırmızı kimlik bu adam tecavüzü yapanlara taciz edenlere verilecek bu kimlik. Mor renkli bir kimlik bu da katillere verilecek
Daha sonrasında bunlar stadyumlara kafelere kafeteryalar hiçbir yere alınmayacak.
Camiye bile giremeyecekler ya .
Google'dan görünmesi kimlikte yazması kısmına katılmıyorum. Gerçekten suçundan pişman olan kişiler için leke olur. Ve hedef göstermiş olursun. Diğer insanlar onlara zarar verebilir. Asayiş daha da bozulur.
En azından tecavüz de bence gösterilmeli kimse kusura bakmasın da bir kişiye tecavüz ederek o kişinin hayatını mahvetmiş oluyorsun , belki de o kişi çoluğuna çocuğuna iyi annelik babalık yapamayacak neden sırf tecavüze uğradığı için, ya da çocuk yapmak istemeyecek.
İyi bir vatandaş olamayacak niye biri tecavüz etti diye.
Bence bazı şeyleri yapmak gerek.
Onları yaparken utanmamış devlet Google’a koyarken mi utanacak . İfşa ederken mi sorun olacak.
Töre falan boş iş ya dağ başında değiliz ama doğuda hala töre varmış
O töre ile bu töre farklı şeyler 😅😅😅
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!