Hep cool bir ailem olsun istedim. Beraber gezelim eğlenelim ama en son ne Zmn beraber dışarı çıktık hatırlamıyorum. Babam ztn yobazin teki. Ayrıca fakirler. Bunca yıllık hayatımda hep fakirlerdi. Orta durumlu bile olmadılar. Hep ama hep fakir hep borçlu. bir şey istedim hep para yok. 8. Sınıfta tüm hayallerime rağmen tümüyle hayal kırıklığı bir mezuniyet geçirdim. (Istemeyerek pederin tehditleri ile gittim) Oysa haftalarca bunun hayalini kurmuştum. Ondan sonra bir daha hiç karne günlerine gitmedim. Hayat böyle yaralar bıraktı üstümde. En kotusude cahil değildim. Cahil insanlar mutludur ama ben hep biliyordum yanlış birşeyler olduğunu, bilmemem gerektiği kadar şey bildim ve 18 yaşıma kadar cehennemi yaşadım. Kurduğum her hayal biryerlerime girdi, tüm heveslerim kursağımda kaldı. Okula giderdim hergun 9 saat ac donerdim eve. Istediğim hemen hemen hicbirseue sahip olamadım. Psikolojik baskı ile geçti 18 yılım. Gun geldi delirmekten, aklımı kacurmaktan korktum
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayat maalesef 'armut piş ağzıma düş' değil. Savaşmak zorundayız. Kimi senin gibi İsyan edip mücadele etmeden zengin birilerine yanaşıyor ve o İsyan ettiği alie yaşantısını çok özlüyor! Fakir ailesinde bir bireyken zengin herifin kölesi oluyor! Maalesef Senin gibi savaşmadan yenilen gençlerle dolu ortalık! Azim yok, mücadele yok, hırs yok, heves yok! Zengin birilerine kapağı atma sevdası onurları, karakterleri, geleceği zehirliyor.. Ben zengin değilim. Ailem ise senin ailen gibi fakirdi. Gün geldi yerden içilmiş, yarım kalmış sigara topladım ( kotik) gün geldi kuru ekmek bulmadım, aç yattım... Sebebini aileye atıp sorumsuzluk yapmadım. Hep savaştım hayatla. Şimdi zengin değilim belki ama kimseye muhtaç da değilim. Bizim ailemiz cahilse, bizim evlatlarımız da bize cahil diyecek. Bu kısır döngü!!
Mesela tüm dinler Sümerler'den gelmedir.
Sümer tabletlerini çeviren ( Sümerolog) Muazzez İlmiye Çığ ne diyor?
"Sümer tabletlerinde gördüğüm ( Bu gençlik nereye gidiyor? ) yazısından sonra gençliği artık sorgulamıyorum"
Binlerce yıl önce bile gençler farklı bakış açılarına sahipmişler ve kendisi gibi düşünmeyenleri beğenmemişler... Kendin ol, kendini kabul et. Ailen sana göre ne kadar cahil olursa olsun onları da kabul et. Geçmişle değil gelecekle mücadele et!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yıl
Senin yaşadığın acılar, hayal kırıklıkları ve zorluklar gerçekten derin izler bırakmış. Özellikle genç yaşta bu kadar bilinçli olmak, çevrende olup bitenleri fark edip bir şeylerin ters gittiğini anlamak, insanı ağır bir yük altında bırakabilir. Cahil insanların mutluluğuna gelince, evet, bazen farkındalık ağır gelebilir, çünkü her şeyin farkında olmak insanı daha çok yorar. Ama bu farkındalık seni güçlü ve dirençli biri yapmış. Bütün bu yaşadıkların seni şu an olduğun noktaya getirdi.
Ailenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve senin beklentilerin arasında büyük bir uçurum olmuş ve bu da sende derin hayal kırıklıkları yaratmış. Özellikle mezuniyet gibi senin için önemli olan bir günde hayal kırıklığı yaşamak, genç yaşta hayal ettiğin şeylerin gerçeğe dönüşmediğini görmek oldukça sarsıcı olabilir. 18 yaşına kadar süren bu baskılar, kısıtlamalar ve engellenmişlik hissi seni duygusal olarak çok yıpratmış.
Belki de şu an içinde bulunduğun hayat, bu geçmişten bir kaçışın, kendini bulma ve geçmişin izlerinden kurtulma çabasının bir yansımasıdır. Hayatın senin için zor başlamış olabilir, ama unutmamalısın ki şu an sahip olduğun farkındalık, seni daha ileriye götürebilecek en büyük gücün. Kendin için hayallerini yeniden inşa edebilirsin, çünkü hayatın hiçbir evresinde umut etmek ve ilerlemek için geç değil.12 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim çok güzel ve doğru şeylere deginmissiniz 🙏🙏❤️ umarım hepimiz umduğumuzu buluruz
Cevap sahibi1 yıl🙏
Gizli Üye(36-45)1 yılŞans bana hiç gülmedi bu saatten sonra gülermi bilmem gülsede çok bir şey ifade etmez memtal olarak en güzel yıllarım bok gibi geçti pandemi döneminde herkes offlayıp poflarken ben acayip eğleniyordum😀keşke bir kaç sene daha sürse dedim sokaklar bomboş geziyordum polis ne işin var dışarda salgın var mikimdemi benim hayatım bitmiş ölüm kurtuluş yaşayacağımda ne olacak dötüm yese intihar etsem
Umarım senin için gelecekte hayat daha güzel olur kardeşim05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılŞu içi boş motivasyonlara sözlere gülüyorum herkes kendi şansını kendi yaratır demiş biri ya bir yürü git işine dalyaprak sanki kendi şansını kendi yatattı armut 😀
Soran1 yılHayattaki en büyük şans nerede hangi ailede dogdugundur bu konuda haklısın. Ben gayet şanssızım. Ama daha gencim önümde hayat var. Tabiiki uğraşacagim ama sans elle yaratilmaz. o zman başarı olur. Başarı elle yaratılır
Soran1 yılBaşarı ile şansı karistirmislar
Cevap sahibi1 yılAynen öyle ahmet hamdinin dediği gibi coğrafya kaderindir, doğduğun şehir aile, ebeveynlerin hepsi şans benim ailemde sözde varlıklı ve soylu bir aile ama bana hiçbir faydası olmadı köylü çocuğu bile benim yanımda kral çocuğu gibi kalır
Cevap sahibi1 yılYani işte hayata 1-0 önde başlayanlar sanki bulundukları konuma tırnaklarıyla gelmiş gibi konuşuyorlar
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır şans herkese gülmez ama herkesin bir şansı vardır. Böyle düzey düzeydir kiminin hayatına bakarsın ayy dersin ne güzel herşeyi var her istediğini yapmış işte eşi ne iyi falan çok şanslı olduğunu düşünürsün ama neler yaşadığını asla merak etmezsin. Böyle tam şansla hayatını devam ettiren kimse yoktur mesela. Hep bir aksilik olur, ama kimi yılmaz asılır asılır koparır o şans dalını, kimi de tutunur meyvesini yer yer yeeer durur ama kolları yorulsa da bırakmaz o dalı. Yani şans bile insanın ne kadar mücadele ettiğiyle ilgili (fikrimce)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbana gülmez maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYaşadıkların zor fakat ülkemiz ortalama gençliginin aynı sorunları, bizlerinde az çok sorunları vardı. O yaşları ve şimdiye kadar olan yaşları yaşayan biri olarak sana söyleyeceğim güzel bir haberim var. ilerde çok güzel bir hayatın olacak. Tek şart sağlam karaterli bir birey olmak ve elindeki imkan neyse ondan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmadan geçiyor. Okuyorsan okulunda dereceli öğrenci olursan Allah bunu ileri tasıman icin sana kişi ya da kurumu vesile edecek. Sadece kesfeldilmeyi bekleyen mücevher olma yolunda ilerle. Aklına ve inancımıza uygun olmayan herşeyden kacın.
40 Yorumla
1 yılÜzücü bir durum, bu hayattaki en büyük şans seni anlayan ve dinleyen bir aileye sahip olmaktır. Sen sahip olamasan da ilerde çocuğuna iyi bir anne olabilirsin. Güzel arkadaşlıklar edinerek onlarla derdini paylaşabilirsin, kitap okuyup kendini geliştirirsin. Böylece onlar gibi olmamış olursun.
21 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın 🙏
Gizli Üye(36-45)1 yılHayat herkese gülmez, ama sen yine de gayret et. İçindeki inancı ve iyiliği asla kaybetme.
Kimse ailesini seçemez, ülkede kız çocuğu olmak daha zor. Keşke aileler daha bilinçli olsalardı.
Kendi hayat hikayemi anlatıp yarıştırmak amacında değilim. Ortaokul lise yıllarım yapmadığım iş kalmamıştır. Çaycılık, inşaat amelesinden şimdi savunma sanayinde yönetici mühendis olarak çalışıyorum. Övünmek için söylemiyorum, yani ümit etmelisin, hayatın elbet değişecek daha iyileri seninle olsun. Şans sana da gülecek zamanını beklemelisin.
Aile her şeydir, unutma insan bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyor. Ve o anda birden büyümüş oluyorsun 😞🥀10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim ailem zengindi, ama hep fakir hayatı yaşadım. Bu hayatta ki en büyük şanssızlığım kız çocuğu olmamdı. Bu yüzden liseye göndermediler, zorla kapattılar, dışarıya çıkamadım, istediğimi giyemedim, telefonum yok, hattım yok, bir eyeliner bile yapmama izin vermiyorlardı. 17 yaşındayım, şöyle bir çevreme bakıyorum da benim yaşadığım hayatı yaşayan hiç kimse yok. İyiki de yok. Hayat bana da gülmedi, güleceğini de sanmıyorum. Tek istediğim şey bu aileden kurtulmak. Bu da imkansız. Geriye 2 şey kalıyor ya evlenmek ya da ölmek.
15 Yorumla
Soran1 yılÇok zor hayatlar var keşke insanlar birbirinin derdini kıyaslamasada birbirini anlamayı denese. Benimde babam yobaz bir adam. Daha 2 gün önce başörtüsü için kavga ettik. Anlıyorum seni
Soran1 yılUmarım her şey dilediğin gibi olur 🙏🙏❤️
- 1 yıl
Yaşın daha çok küçük. Sakın evlenip böyle bir hata yapma. Bilmiyorum ama evden ayrıl ve tamamen kaybol. İşe girip ortak bir arkadaş ev ayarlarsan senin için daha iyi olur fikrim. Hayatını kendin inşa et. Başkasına bırakma.
Cevap sahibi1 yılÇoook teşekkür ederimm güzel dileklerin içinn umarım senin de istediğin gibi bir hayatın olur😚♥️
Cevap sahibi1 yıl@KaranlıkMYHEART dediklerini gerçekleştirmeyi çok isterdim fakat imkansızın da imkansızı bir şey bu
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklısın canım benim bir çok Tc vatandaşı gibi. Bi psikolog şu an benzer bişey demişti Türkiye deki aile kavramı çokta sağlıklı değil , yanlış geleneklerle vs büyütülüyor çocuklar. Çoğumuz travmalı hemen hemen hepimiz. Ama hayat isyan ederek geçmez. Sen kendi hayatın için çabala oku meslek sahibi ol
20 Yorumla
1 yılDeğil maalesef. Onu insan bazen kendi yaratmak zorunda kalıyor. Bütün dualarım seninle. Dilerim çok güzel bir yol bulursun kendine.
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler 🙏 hepimiz için en iyisi olsun
Gizli Üye(30-35)1 yılAynısı arkadaşım yaşadı okula bile kaçarak gidiyordu. Kendi hayatını kurdu ve mutlu şu an. Okudu ve psikolojik danışmanı oldu. Evli ve mutlu bir hayatı var. İnsan ailesini seçemiyor ne yazık ki. Pes etme bir gün beklemediğin bir anda şans kapını çalabilir. Hayat mucizelerle dolu.
10 Yorumla
1 yılSen p. slik kar@ktersiz ve şeeeeerrefsizsin biliyorsun dimi
Ailesinin fakirliğinden utanan bir p. sslik
Elde edemediği şeyler için kendini satmaya hazır bir ucubesin14 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn asıl sen kes b. k kırıntısı.
Sizin gibilerin makyaj ve giyim masrafıyla 5 tane yetim doyar
Ayrica her aile zengin olmak zorunda değil
Fakirlik babanın ya da ananın suçu değil
Siz kimsiniz ki ailelerinizin maddi durumunu eleştireceksiniz
Önce biraz katma değeriniz olsun Değersiz terliksi hayvanatlar
Soran1 yılBu söylediğin şeylerden dolayı sana dava açmayı düşünüyorum. Çünkü sen karaktersizsin. IQ'un bir kurbağaninki kadar bile değil. O kadar şeyin içinde yazdığım iki cümle yoksulluğa takılmışsin. Iğrenç adam. Ayrıca @hynjinnnn çok sağol 🙏 ne anlatmaya çalıştığımi anlayan birisi 🙏. Konu paradan çok aile, büyütülme şekli. Parasız da iyi bir ebeveyn olunabilirdi. Sen anlamışsın ne demek istediğimi. Gerçekten sonunda sağlıklı düşünen, zeki birisi 🙏
- 1 yıl
@Bubifake24 Eğer çocuğu her şeyden mahrum bırakarak büyütecekse doğurma hakkı yoktu, maddi durumu tabii ki de eleştirilebilir. Onları o çocuklar seçmediği halde o fakir aileye doğmak zorunda ve her şeyden mahrum bırakılmış halde büyüyecek, anne stresli baba stresli gülen bir kişi yoktur bir de o evde dertten. Ayrıca herkes kendinden sorumlu, benim makyaj ve giyim masrafım beni ilgilendirir, kendim kazandım kendim yiyorum. Sana mı soracağım? Yetim olan çocuğun annesi nerde madem yetimse? Kalkıp çocuğuna bakmak için çalışamıyor muymuş?
Gizli Üye(45 üstü)1 yılOkudukça üzüldüm
Kıyamam ya. Seni bu durumdan kurtarmak için elinden geleni yapabilseymiş keşke15 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim düşünmeniz beni mutlu etmeye yetti ❤️🙏
Soran1 yılUmarım hepimiz hayattaki mutluluklari yaşarız bir gün
Cevap sahibi1 yılDüşünmez miyim tabi ki düşündüm
Her bana çocuğunu mutlu etmek ister ama bazen maalesef olmaz
Soran1 yılHaklısınız 😔🙏
Cevap sahibi1 yılAsma bakim yüzünü
her şey bi gün güzel olacak
Kaç yaşındasın
1 yılSen çalış sen zengin ol o zaman ailene iyi giydirmişsin bakalım sen neler yapacaksın. Ayrıca den bilgili değil en kötü cahil , cahil olmadığını söyleyen kişidir
07 Yorumla
Soran1 yılTm serpil
Soran1 yılBen cahilligimi yenicem ama sen fake foto kullanmayi birakicaksin söz mu
- 1 yıl
😂😂😂ah canım ya burada beni değil senin bilgeliğini konuşuyoruz
Soran1 yılAyn
- 1 yıl
Hadi canım ne diyorsun küfür ederek mi üste çıkacaksın basitleşeceksin
Bence bu kişinin kendisine bağlı ne olursa olsun pozitif kalıp çabalamaya devam eden insanın yüzüne her daim şans güler ama negatif olup çabayı bıraktığın an o şansı bulamazsın asla
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. maalesef ki yalnız değilsiniz
Durumunuzu yaşayan binlerce insan var
Ve evet sans herkese gülmez 😔
Umarım bir gün sans size güler 🤲
00 YorumlaŞu an ne durumdasın🥴 çok haklısın keşke ailemizi seçebilsek. Bazen para da değil şevkat sevgi eksikliği bile çok yoruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende berbat kötü aile kötü evlilik kötü baba zor yutkunup geçiriyorum günleri hayat istediğim gibi değil
10 YorumlaBazı insanlar şansını kendi yaratır. Sen onlardan biri olmalısın
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Şans herkese gelir önemli olan şans geldiğinde hazırmısın?
Çok sevdiğim bir söz var şans hazır olanlar için geçerlidir.00 YorumlaKlasik bir Türk genci hayatı dizilerdeki gibi sanmayın
05 Yorumla
Soran1 yılHayatım hakkında hicbiseu bilmiyon knk. Keşke yazdiklsrimla sınırlı olsaydı yaşadıklarım. Hepsini yazsam 500 sayfalık kitap cikar
Soran1 yılSorun o değil. Dert yarıştırmıyoruz. Ama daha iyi bir hayat istemek şımarıklik değil hele ki berbat bir hayatın varsa. Neden daha iyileri bizim olmuyor, neden kendini daha iyi insanlrs ile karşılaştirmaktansa benden daha kötü durumda olanlar ile karşılaştirayim? Hayatım bende o kadar travma bıraktı ki anlatamam. Yıllarca trikotilomanya, kronik depresyon, aşırı stres, sosyal anksiyete ile savaştım. Sizce bu şükür edilecek bir şey mi? Valla şükür edilecek hayat var edilmeyecek hayat var. Sırf önümde yemek başımda çatı var diye şükür edecek değilim
Soran1 yılKendimi anlatmaya çalışıyorum umarım rahatsız etmemişimdir. Iyi gunler
- 1 yıl
Şükret demedim seni çok iyi anlıyorum her zaman daha iyisini de iste ama güçlü ol yani yaşadıklarını el bebek gül bebek büyüyen biri yerine hayatın gerçeklerini genç yaşta görüp olgunlaşmiş biri olarak kabul et sana neler öğrettiğine bak hayat toz pembe değil inan ki bunları yaşamis hâlâ yaşayan biri olarak yazıyorum
1 yılHerkese gülüyorsa, ben herkese dahil değilim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılHerkesin şansı farklı zamanda farklı yerde ortaya çıkar
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Şans herkese gülseydi şuanben maaşı olan biri olurdum
00 YorumlaŞans bence kaderinde yazılı olan bir şey gibi. Çok şanslı insanlar hep küçüklüklüğünden beri şanslı oluyor. Şanssız olanlarda öyle bence. Yani doğduğun anda belirleniyor gibi bir şey bence.
01 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle. Insanlar şansin elle yapılabilecek bir şey olduğunu düşünüyor. Kendi şansını kendin elde et diyor. Olm küçücük çocuktum lan, ne yapmami bekliyorsunuz? Doğduğum aile belli çevre belli
1 yılFakir olmak şans meselesi değil bence kendin çalışıp artık hem aileni ayağa kaldırıp hem isteklerini yerine getirebilirsin. Kendi ayaklarının üzerinde dur ki kimseye eyvallahın olmasın
11 Yorumla- 1 yıl
Özelden yazabilir misin rica etsem
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Gulmeyince gulmuyor nerden biliyorsun diye sormayin
00 Yorumla
1 yılAşkta kazanamıyorum bari parasal yönde kazanayım diyorum o da yok, bi uğursuzluk var üzerimde..
00 Yorumla
1 yılHerkes şansını kendini yaratır zincirlerini kirmana ihtiyacın var.
10 YorumlaŞimdi sana doya doya sadılmak isterdim
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler 🙏❤️
Aileni çirkince anlatmayı bırakıp bir şeyler yap
05 Yorumla
Soran1 yıl@Kur0miiwq çok teşekkür ederim ❤️🙏 eleştirmek yerine insanları anlamak keşke herkeste olsaydı. Ben ailemi böyle "çirkin" göstermekten zevk alıyorum sanki
Öyle olsaydı ne fakir kalırdı ne dertli
11 Yorumla- 1 yıl
Zenginlik Şans gülünce mi oluyor 😊 ya da dertler bitiyor 😊😊
Hayır herkese gülmüyor
00 Yorumla
1 yıloturup ders çalışıp başarılı olmalıydın
02 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn insanın kendi şansını kendisinin yaratacağını, dediğimi yapsaydı, içinde bulunduğu şartların zamanla bambaşka olacağı msjını verdim
- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
1 yılBana güldüğünü görmedim
00 Yorumla
1 yılBazılarına (bana) ağzıyla gülmüyor
00 Yorumla
1 yılHayır, herkese gülmüyor
00 YorumlaBana henüz gülen bir şey yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kime gülüyor bilmiyorum ama bana gülmediği kesin
00 YorumlaRastlantısal bir şey bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
1 yılO bana ben ona gülmüyoruz
00 Yorumla
1 yılŞansı biraz insanın kendisi yaratıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılbelki ama her konuda değil..
00 Yorumla Okuyup hayatını kurtar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen senden daha beterim emin ol
09 Yorumla
Soran1 yılKnk dert mi yarıstiriyorsunuz
Soran1 yılHayatım hakkında hicbiseu bilmiyorsun. Sadece yazdıklarımdan ibaret sanıyorsun. Iyi devam et. Ama emin ol senden daha kötülerinin olması senin derdini hafifletmez. Ona bakılırsa dunyeada her zamn senden kötüleri olacak.
Cevap sahibi1 yılOk.
Soran1 yılKes awk havalı mi oldun şimdi? Ergen seni. Defol sorumdan + cevap yazma.
Soran1 yılEngellerdim de g. ötun yememiş hesabi açık yapmaya
Cevap sahibi1 yılSöylediğin şeyler hakaret suçu içeriyor haberin var mı
Soran1 yılSuç içerecek hiçbir şey demedim emin ol beni korkutmaya falan çalışma + insan gibi bir şey söylemeye çalışıyordum kendi verdiğin tepkiye bak öyle gel hadi knk
Gizli Üye(36-45)1 yılSen gülmeye hazırsan evet.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖmürde bir tek olsa dahi güleceğini düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞansızlık bizim genlere işlemiş sanırım
00 Yorumla
1 yılBilmem sevgilinle sevişirken dusunurusn
06 Yorumla
Soran1 yılNe diyon aq neye kudurdun
- 1 yıl
Sevgiliniz o sağ sol sağ sol
Soran1 yılSende azıcık saygılı olmayı düşünürsün sevgilinle sevişirken
- 1 yıl
. Yok bir şarkı kendimiz gösteriyoruz zaten
Soran1 yılInsan gibi derdimi anlattım bu terbiyesizlik ne alaka anlamadım? Madem derdim seni kudurttu crvap yazma geç kanka
- 1 yıl
Bunu dert ettiğine neden ben okumuyorum kendimi geliştiriyorum diye deli etmiyorsun
Yok ya bana gülmüyo hiç mesela slkdjsldklsş
00 Yorumla
1 yılMaalesef hayır
00 Yorumla
1 yılDegil
00 Yorumlabir kere güler şansınızı kaçırmayın 😎
00 Yorumlamaalesef özel insanlara
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılDeğil
00 Yorumla Hayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHayır
00 Yorumla
1 yılDeğil
00 Yorumla
1 yılHerkese gülüyo ama bir bana gülmüyo aq
00 Yorumla
1 yılBize gülmedi bilmiyorum
00 Yorumla
1 yılBen şanslıyım
00 Yorumla
1 yılGeçmiş olsun evlenmek istemedinmi
00 YorumlaHayır