Bence : Aşırı Güven!

Çocuklarımızı bazen komşulara, bazen akrabalara… emanet ederiz. Hiç ummadığınız kişilerden yara alırken dahi konduramadığımız nedir?
Bence : Aşırı Güven!

Çocuklarımızı bazen komşulara, bazen akrabalara… emanet ederiz. Hiç ummadığınız kişilerden yara alırken dahi konduramadığımız nedir?
Karşısındaki insan kim olursa olsun çok fazla güvenmesi.. Eskidenmiş o komşuya çocuk emanet etmek vs şimdi gözümüzün önünden azıcık kaybolsa nerde diye aramaya başlıyoruz.. Ben ne kadar samimi olursam olayım çocuğumu herhangi bir komşuya emanet etmem.. İnsanlar çiğ süt emmiş kimseye canımdan bir parçayı emanet edecek kadar güvenmiyorum..
Kesinlikle katılıyorum
Bence eğitim sorunu olabilir.. çünkü ülkede ciddi bir sorun var bunun dışında Anlaşmazlıkların, çatışmaların ve savaşların temel nedenlerinden biri iletişimsizliktir. Kendimizi tam olarak ifade edememek veya karşımızdakini anlamamak birçok sorunun kaynağıdır. Sosyal, ekonomik ve siyasi eşitsizlikler, toplumsal huzursuzluğu artırır ve adaletsizlikleri beraberinde getirir. Çevre sorunları İklim değişikliği, kirlilik, doğal kaynakların tükenmesi gibi çevre sorunları, tüm insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Modern yaşamın getirdiği yalnızlık, tüketim kültürü ve rekabet ortamı, birçok insanın mutsuzluk ve anlam arayışı içinde olmasına neden olur. Sosyal medya ve internet gibi platformlar üzerinden yayılan yanlış bilgiler, toplumsal kutuplaşmayı ve gerginliği artırır.
Ne kadar doğru söyledin. Tebrikler. Senin gibi akıllı insanlara ihtiyacımız çok çok var.
Teşekkürler:)
Ben beklerim herkesten her şeyi, çocuğumu da kimseye vermem. Onsuz nereye gidebiliyor olabilirim yani? Her yere de giderim aslanlar gibi. Ki gidiyorum da.
Süpersin 💐
Özümüz cahil olduğundan, bu zamana kadar biriktirdiklerimiz ile alimlik taslıyoz. Bu nece büyük bir problemdir.
👏🏻👏🏻
Cevap
18Cevap
En büyük problem ilitişim konusudur. İnsanlar hemen parlarlar ve dinlemeden kavga çıkar, bu da iletişim problemi oluşur. Şu iletişim problemini çözseler gerisi tığ gibi gelecek bea.. 😃
Doğru bea 😄
😃😃
Türk insanının en büyük problemi hırstır. Gelecekte elde edeceği güç ve maddi birikim için bugününü heba etmesidir.
Bence de
Orası öyle maalesef
Saygıyı esas alan ilişkilerimiz yok artık.
İnsani değerlerin yokluğunda boğuluyoruz.
Maalesef
3 maymun halleri...
Gözümüz kapalı kimseye güvenememeyi öğrenmeliyiz artık haklısın.
Maalesef 😞
Kesinlikle çok haklısın. Hani etiketim? 😂😂
Sorma aklıma sonradan geldi. Etiket yapamadım güncelleme kısmından. Dedim beni bulur ve özrrümü iletirim. 😇
Estağfurullah olmuş kadar oldu 😂😂
😇☺️
Kendilerini değersizleştirip, başkalarını değerli kılmalarıdır..
Çok doğru ☑️
Güven sorunu çok kötü cidden. Hani öyle bir şey ki ya tamam diyorsun yaparsa kendi bilir falan ama başına gelmesini de istemiyorsın.
Kendileriyle barişik olmamalari da cok ciddi problem
Kendini gerçekleştiremeye çalışırken oluşan doyumsuzluk
Ruhsal sorunlar iç sesiniz kafanız falan çevrendekiler sorun çıkarmasa kafa çıkarıyor.
Ahlak ve edeptwn yoksun olmak. İslam'dan uzaklasmak
Görgüsüzlük kibir gösteriş yapıp olmadıkları biri gibi davranmaları
Birbirlerini yeteri kadar dinleyip, ayni zamanda anlamamasi.
Her şeyi gereksiz sorgulamak ve sanki bir tek kendileri biliyormuş gibi davranmak ve kesinlikle müdahale edilmesi birde cahil diretmeleri
Özgüvensizlik net
Özgüvenleri tavan olan bir millet değil miyiz ya biz 😅
O ayrı ama çoğunluğu öyle değil ama bak misal o tavan dedine küçük birsey de kendi içinde kendini yer ben cirkinmiy diye en öz guvenlisi bile 😂
Doğru 😅
Yani insan piskolojisinden anlarim çok iyi 😂
Branşınız nedir sayın doktor 😄
Doktor değilim hastam çok ama ama o ayrı hanfendi 😂
😆😆yaralarına merhem oluyorsan 😅
Yok öyle merhem olmuyorum benim merhem özel merhem herkes sahip olamaz 😂
İyi madem 😂😂
Yani yani 😂
Empati eksikliği net👍
👍
İletişimsizlik hem de iletişim çağında..
Çok doğru
Empati yoksunluğu
Birini herşeyden çok sevmek
Öfke , karşıdakini dinlememe, eleştiri
Ego, haset, yalan
, iki yüzlülük
Bencillik asabilik kabalık kendini bir şey zanetme
Samimiyetsizlik
Birbirlerini dinlememeleri...
Kendilerini dev aynasında görmek
Bencillik ve anlayışsızlık.
Bence herkesin kendini bir halt sanması