Yaklasik 1 yildir iliskim var. Evlilik teklifi aldım. Babama soyledim. Gelsin tanisalim dedi.
Tanıştirdim, eve cagirdim sevgilimi. Konustu ettiler. Konu askerlige geldi. Babam askerligini yaptin mi dedi. Daha yapmadim yapacagim dedi. Bedelli mi normal mi diye sordu babam. Bilmiyorum sartlar ne gerektirirse dedi sevgilim.
Babamda sartlar dedigin bedelli parasini denklestirmek mi yoksa zamani gelince para yoksa gideceksin para varsa gitmeyecek misin dedi. Sevgilimde bilmiyorum ikisi de olabilir, evlendikten sonra da gidebilirim belki, simdi evlilik masraflari olur askerligi nasil hallederim simdilik bilemiyorum dedi.
Babam anladim. Gidip aslanlar gibi 6 ay askerligini yapmazsan evliliginize izin vermem aklinda bulunsun dedi. (Bende bilmiyordum bu takintisini) Sevgilim sasirdi ama anliyorum tabi dedi sadece. Askerligini yap gel oyle evlenin, yuvanizi oyle kuralim dedi babam. Sevgilim kafasini salladi sadece.
Sonra babamla konustum ciddi misin diye. Fena bir cocuga benzemiyor. Iyi mi kotu bu 1 saatte pek anlayamadim ama iyi duruyor simdilik. Zamanla daha da iletisim kurarız. Askerligini yapsin gelsin hazirliklara baslariz, ailesiyle de tanisalim dedi.
Sevgilimle konustum sonra. Laf arasinda askerligi ne yapacaksin ne zaman olur vs diye. Bilmiyorum dedi. Biraz usteledim 6 ay az degil hemen yapsanda bitse evlensek dedim Sinirlendi biraz. Ne yapip ne yapmayacağımı karar alacak yaştayım. Beni sıkma babanla beraber dedi.
10 gun sonra da sevgilim ayrilmak istedigini söyledi. Yuzugu istedi. Neden dedim. Seninle olmayacagina karar verdim vs deyip ayrildi.
Üzüldüm ama bunun askerlikle ilgili oldugunu dusunuyorum. Baska bir sorunumuz yoktu. Birkac gun uzulup agladiktan sonra babama soyledim. Ayrildik diye. Neden dedi. Benimle olmayacagina karar vermis ama bence senin yuzunden. Askerligi sart koydun ondan galiba dedim sitemli sekilde.
Iyi olmus. Bizler zamaninda 6 ay degil yıllarca yaptik. Parayla olmaz, olculemez bu iş. Simdikilerin bir tarafi yemiyor. Vatani emanet edemedigimize kizimi ve torunlarimı mı emanet edecegim? Etmem. Yuregi olsa gider yapardi.
Kac tanesi gidiyor aslanlar gibi yapip geri geliyor, onun bir taraflari yemiyor. Konusurken de belliydi bu tavri. Ben 6 ay yapmazsan olmaz deyince bozuldu zaten. Seni isteseydi, sevseydi, gercekten evlenmek isteseydi giderdi. Sayili gun cabuk gecer. Bir daha da benim karsima korkaklari degil adam olanlari getir dedi.
Daha da bir sey diyemedim babama. Bunu sevgilimi gozu tutmadigindan mi yapti bilmiyorum. Ya da bu askerlik gercekten kendisi icin onemli bir sey. Dedem askerdi, babam asker cocugu zaten. Belki de bundan onem veriyor bilmiyorum ama biraz uzuldum. Babamin sevseydi yapardi cumlesi de cok dusundurdu sonrasinda beni...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer