Yani çocukken psikolojik şiddet gördüğümü hatırlıyorum annemden babamın dediğine göre bebekkende görmüşüm. babam sevmiştir herhalde bi süre görmemişim babamıda bebekken.
Kontrol edebileceklerine uğraş. Her yapacağın işi görev olarak düşün ve bunlar senin için gerçekten önemli olmalı, işte o zaman dopamin sistemi devreye girer.
senin istediğin insanlar falan o bu şu değil, sen dopamin sisteminin çalışmasını, dopamin salgılamak istiyorsun. tüm mesele bu.
boy senin için önemli, fakat bu gerçeleşmediği için dopamin seviyelerin düşüyor ve mutsuz hissediyorsun. tüm olay dopaminde. araştir istersen, bende bloga ekleyeceğim zatende, düzgün ayarlamaya çalışıyorum :D ondan gecikebilir.
Beynim sevgili ve arkadaş bulmaya odaklanmış durumda ve tipimin kötü olması bunu etkiliyor yani odaklandığım şeyi gerçekleştiremediğim icin beynim memmun olmuyor mu
bunu kendimden örnek vereyim: kpss sınavına girdim, soruların cevaplarına bakıyordum, doğruları gördükçe mutlu oldum, çünkü sınav benim için önemliydi. tam tersi yanlış gördüğümde de huzursuzluk çöküyordu.
bu dopamini kontrol edersen, hayatının efendisi olursun. önem verdiğin gerçekleştirmediğin ya da yapamadığın farketmez, değersizleştirirsen, senin için bir önemi olmazsa, dopamin sistemini etkilemeyecektir.
kendini kandırmayacaksın. bu önemsediğin şeylerin değersiz olduğunu kanıtlayacak birsürü insan var, bak çoğunluğa 7-24 aynı, psikolojileri bozulmuş, hayatlarının tek amacı bu, hayvan gibi yaşam sürüyorlar, ki bu hayvanlara hayvan demekte onlar için problem değil, çünkü yüzsüzler. bir kesim zenperest, diğer kesim asalak, zeka seviyeleri düşük, sigara alkol faydalı spor zararlı bunlara göre :D bunlar mı değerli gerçekten.
Önem sırama bir insan koyma kendini geliştirmeyi koy diyorsun ama kendimi geliştirmek dopamin salgılatmıyor bende ha şöyle bir şey olsa mesela evleneceğimdir para kazanmak istiyorumdur o zaman salgılatır aslında benim beynim başka bir kızı mutlu etmek istiyor sebebini bende anlamadım
"benim beynim başka bir kızı mutlu etmek istiyor" emin ol diğerleride böyle ve o yüzden böyleler, kadından başka bir şey düşünmüyorlar, memun edincede dopamin salgılanıyor fakat işin kötü tarafı, başkalarını memnun etmek senin kontrolünde olan bir şey değil, o yüzden en ağzı laf yapan dedikleri kesimin mutsuz dönemlerine şahit oldum. beyin senin beynin, kontrol edemiyorsan problem var. dopamin sistemi değiştirilebilir, kendini geliştirmeyi koymakda zorunda değilsin, yeterki insanları listeden çıkar.
Bu başkalarını mutlu etme isteği yaratılışımızdan geliyorsa peki beynimde niye böyle bir düşünce var. Birde herkesin mutsuz dönemi olabilir zaten mesele bunun sadece dönem olması. Sence ne koyabilirim dopamin listeme peki
söyleyeyim. -KENDİNİ DEĞİŞTİRMEK -YAPTIĞIN HER UĞRAŞA İŞE GÖREV DEMEK: bir yere gitmen gerek, görev, gittin ulaştın, başarıyla tamamladın. böyle böyle.
DOPAMİN SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR? GERÇEKTEN ÖNEMLİ OLDUĞUNA İNANDIĞINIZ BİR KONUDA, BAŞARILI OLURSANIZ, İLERLEME KAYDEDERSENİZ, DOPAMİN SEVİYESİ ARTACAKTIR. TAM TERSİ DURUMDA DÜŞECEKTİR.
DOPAMİN LİSTESİNİ TEMİZLEMEKLE BAŞLA: ÖRNEK: İNSANLAR, KONTROL EDEMEM, ÖNEMSİZ, DEĞERSİZ, SİL. (DOPAMİN SİSTEMİNİZİ KONTROL EDEN, SİZİ DE KONTROL EDER.)
GÖREV SİSTEMİ HER YAPACAĞINI, GÜNDELİK İŞLER DAHİL, GÖREV OLARAK DÜŞÜN. ÖRNEK: SU İÇECEKSİN (GÖREV). İÇTİN (GÖREV TAMAMLANDI). FAYDASI (SAĞLIK) ÖRNEK: BİR YERE GİTMEN GEREK (GÖREV), GİTTİN (GÖREV TAMAMLANDI), FAYDASI (HEDEFE ULAŞTIN) ÖRNEK: BLOGDA YAZANLARI UYGULAYACAĞIM (GÖREV), UYGULADIM (GÖREV TAMAMLANDI), FAYDASI (DURDURULAMAZIM) BU SİSTEMİ UYGULA. ÖRNEK: YENİ BİR GÖREV BELİRDİ, GÖREV: İNSANLARI UMURSAMA? GİBİ…
İŞTE BİRŞEYİ HEDEF BELİRLEDİKTEN SONRA, “BUNU YAPARSAM MUTLU OLACAĞIM” “BUNU YAPARSAM GÜÇLÜ OLACAĞIM” NE KAZANACAĞINIZI SIKCA KENDİNİZE HATIRLATIN. BU İKİ CÜMLEYİ SIK SIK UYGULAYIN. ÖRNEK: ÖNCEKİ YAZIDAKİ GİBİ, “EN İYİ HALİMİ SÜREKLİ CANLANDIRIRSAM, MUTLU OLACAĞIM.”
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bebekken görmemişim annemden babam öyle diyor bebek kalmışımdır belki
nasıl görmedin, sevmediler mi annen baban
Yani çocukken psikolojik şiddet gördüğümü hatırlıyorum annemden babamın dediğine göre bebekkende görmüşüm. babam sevmiştir herhalde bi süre görmemişim babamıda bebekken.
bebekkende mi görmüşsün? annen baban nasıl müsade etti ve nasıl gördün la
anlamadım
Çok uzun hikaye ama babamın yapabileceği bir şey yoktu. çocukken annemin ayak sesini duyunca korkuyordum artık evde sürekli bağırıyordu
o zaman güzelliği s*ktir edeceksin.
sadece daha güçlü ol ve uğraş. vücut geliştirme yap kesinlikle.
ya da dövüş sporu.
Edemiyorum edebilsem edicem zaten boy takıntımı yenerim belki bir ara
Kontrol edebileceklerine uğraş.
Her yapacağın işi görev olarak düşün ve bunlar senin için gerçekten önemli olmalı,
işte o zaman dopamin sistemi devreye girer.
senin istediğin insanlar falan o bu şu değil, sen dopamin sisteminin çalışmasını, dopamin salgılamak istiyorsun. tüm mesele bu.
boy senin için önemli, fakat bu gerçeleşmediği için dopamin seviyelerin düşüyor ve mutsuz hissediyorsun. tüm olay dopaminde. araştir istersen, bende bloga ekleyeceğim zatende, düzgün ayarlamaya çalışıyorum :D ondan gecikebilir.
Beynim sevgili ve arkadaş bulmaya odaklanmış durumda ve tipimin kötü olması bunu etkiliyor yani odaklandığım şeyi gerçekleştiremediğim icin beynim memmun olmuyor mu
evet, dopamin seviyelerin düşüyor.
bunu kendimden örnek vereyim: kpss sınavına girdim, soruların cevaplarına bakıyordum, doğruları gördükçe mutlu oldum, çünkü sınav benim için önemliydi. tam tersi yanlış gördüğümde de huzursuzluk çöküyordu.
bu dopamini kontrol edersen, hayatının efendisi olursun.
önem verdiğin gerçekleştirmediğin ya da yapamadığın farketmez, değersizleştirirsen, senin için bir önemi olmazsa, dopamin sistemini etkilemeyecektir.
Benim için en önemli şey bu ama önem sıramı nasıl değiştircem ki kendimi kandıramıyorum
kendini kandırmayacaksın.
bu önemsediğin şeylerin değersiz olduğunu kanıtlayacak birsürü insan var, bak çoğunluğa 7-24 aynı, psikolojileri bozulmuş, hayatlarının tek amacı bu, hayvan gibi yaşam sürüyorlar, ki bu hayvanlara hayvan demekte onlar için problem değil, çünkü yüzsüzler.
bir kesim zenperest, diğer kesim asalak,
zeka seviyeleri düşük, sigara alkol faydalı spor zararlı bunlara göre :D
bunlar mı değerli gerçekten.
Önem sırama bir insan koyma kendini geliştirmeyi koy diyorsun ama kendimi geliştirmek dopamin salgılatmıyor bende ha şöyle bir şey olsa mesela evleneceğimdir para kazanmak istiyorumdur o zaman salgılatır aslında benim beynim başka bir kızı mutlu etmek istiyor sebebini bende anlamadım
"benim beynim başka bir kızı mutlu etmek istiyor" emin ol diğerleride böyle ve o yüzden böyleler, kadından başka bir şey düşünmüyorlar, memun edincede dopamin salgılanıyor
fakat işin kötü tarafı, başkalarını memnun etmek senin kontrolünde olan bir şey değil, o yüzden en ağzı laf yapan dedikleri kesimin mutsuz dönemlerine şahit oldum.
beyin senin beynin, kontrol edemiyorsan problem var.
dopamin sistemi değiştirilebilir, kendini geliştirmeyi koymakda zorunda değilsin, yeterki insanları listeden çıkar.
listeye kendini koy bence
Bu başkalarını mutlu etme isteği yaratılışımızdan geliyorsa peki beynimde niye böyle bir düşünce var. Birde herkesin mutsuz dönemi olabilir zaten mesele bunun sadece dönem olması. Sence ne koyabilirim dopamin listeme peki
şuanki listeyi temizlesen huzuru bulacanda :D
söyleyeyim.
-KENDİNİ DEĞİŞTİRMEK
-YAPTIĞIN HER UĞRAŞA İŞE GÖREV DEMEK: bir yere gitmen gerek, görev, gittin ulaştın, başarıyla tamamladın. böyle böyle.
bide bloğumdakileri uygulamak :D görev olarak düşün.
her uyguladığında mutlu olacaksın, çünkü önemliydi.
tabi yeni listeyi, şu an ayarlıyorum hala :D
Görevimi beynimde zayıflicam diye mi koymalıyım mesela yarım saat koşmalıyım diye mi?
DOPAMİN SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?
GERÇEKTEN ÖNEMLİ OLDUĞUNA İNANDIĞINIZ BİR KONUDA,
BAŞARILI OLURSANIZ, İLERLEME KAYDEDERSENİZ,
DOPAMİN SEVİYESİ ARTACAKTIR.
TAM TERSİ DURUMDA DÜŞECEKTİR.
DOPAMİN LİSTESİNİ TEMİZLEMEKLE BAŞLA:
ÖRNEK: İNSANLAR, KONTROL EDEMEM, ÖNEMSİZ, DEĞERSİZ, SİL.
(DOPAMİN SİSTEMİNİZİ KONTROL EDEN, SİZİ DE KONTROL EDER.)
GÖREV SİSTEMİ
HER YAPACAĞINI, GÜNDELİK İŞLER DAHİL, GÖREV OLARAK DÜŞÜN.
ÖRNEK: SU İÇECEKSİN (GÖREV). İÇTİN (GÖREV TAMAMLANDI). FAYDASI (SAĞLIK)
ÖRNEK: BİR YERE GİTMEN GEREK (GÖREV), GİTTİN (GÖREV TAMAMLANDI), FAYDASI (HEDEFE ULAŞTIN)
ÖRNEK: BLOGDA YAZANLARI UYGULAYACAĞIM (GÖREV), UYGULADIM (GÖREV TAMAMLANDI), FAYDASI (DURDURULAMAZIM)
BU SİSTEMİ UYGULA.
ÖRNEK: YENİ BİR GÖREV BELİRDİ, GÖREV: İNSANLARI UMURSAMA? GİBİ…
blogumdan bir yazı, bunu ayarladım şimdi, atayım dedim.
uygulanabilir olmuş mu?
kazanacaklarınında bilincinde olmak önemli, görev ve kazanacakların bunları belirle.
İŞTE BİRŞEYİ HEDEF BELİRLEDİKTEN SONRA,
“BUNU YAPARSAM MUTLU OLACAĞIM”
“BUNU YAPARSAM GÜÇLÜ OLACAĞIM”
NE KAZANACAĞINIZI SIKCA KENDİNİZE HATIRLATIN. BU İKİ CÜMLEYİ SIK SIK UYGULAYIN.
ÖRNEK: ÖNCEKİ YAZIDAKİ GİBİ, “EN İYİ HALİMİ SÜREKLİ CANLANDIRIRSAM, MUTLU OLACAĞIM.”
Duştaydım şimdi gördüm iyi olmuş. tek bir şey eksik bence yaşama amacı lazım birde çogu seyi ona bağlayabileceğimiz dini inanç haricinde
Mesela bu kitabı okursam mutlu olucam ama neden bunların hepsini baglayabileceğim bir sebep lazım
grind yapmak, bir yaşam tarzı. ya da sen kendi yaşam tarzını oluşturucan.
Evet bebek gibiyim
yok abi