Bu kıyas 10 sene önce yapılabilirdi de kanks. Şimdi asıl sorman gereken şey Türkiye buradan kaçacak kadar berbatlaştı mı? Ve cevabım evet berbatlaştı. İnsanlara saygı yok, herkes bulunduğu yerin kralı diğerleri umrunda değil. Avrupa da kafkaslar ve sırp bölgeler hariç gideceğin her yerde en azından insana saygı var. Veee Olumsuz tecrübe edinip kötüleyenlere bakma. Çoğunluk memnun...
Evet valla Biri neden yurt dışına gitmek istiyorsun deyince aynen sizin dediğiniz bu cümleleri diyorum, insanlara saygı yok. kendi ülkemde türk olarak ben değer görmüyorum saygı görmüyorum en büyük sebep bu.
Bende maddi yönden değil ama insanların bu kadar saçmalaşıp, düzgün insanlara doğru hayat sunması gerekenlerin polisi ve devletin diğer kurumlarını işlevsiz hale getirmesine çıldırıyorum. Polisi arıyorum komşm çok gürültü yapıyor her gün her gün diye gelmiyor. Cimeri arıyorum bu sefer mecbur geliyor ve beni arıyor abi bunlar suriyeli ise hiç uğraştırma bizi çünkü ben yaptırım yapamıyorum o da istediğin kadar uyar devam edecek diye. Gece 3 mecbursun bu gürültüyü çekmeye. Metroda elimde ki telefona kolu çarpıuyor telefonu düşürüyor yüzüme ne bakıyon alsana diyor :D Sokak arasında kız alma adı altında 3 mahalleye saatlerce muzik dinletiyorlar polis gelmiyor. Sokakta 20 metre de bir çop konteynırı var. Hala millet evinin önüne koyuyor pencereden atıyor çöpünü fotoğraf video çekiyorsun yaptırım yapılmıyor. İnsanlar gülmüyor selam vermiyor kavga çıkarmaya yer arıyorç Cahiller şehri gibiyiz...
Ağzına sağlık harbiden öyle Burada da ben otobüse binmiş tim normalde pek binen biri değilim ve hani durakları vs bilmiyordum olabilecek bir şey değil mi, o kadar kabaki şoförler vs, inmek istedim o sıra zaten otobüse binecekler vardı bende inmek istedim bana herkesin için aşağılar gibi konuştu laf etti bağırdı, kapıyı açmam inemezsin tuşa bassaydın tarzında boş laflar etti, benden önce de başka biriyle daha tartıştı, bu kibir ve agresiflik nereden geliyor anlayamadım, hemen bir kavga yaratma derdindeler, ya da mesela işlerde mobbing olayı, çok örnek var da verilecek bunlar işte bir iki tanesi
Gereksiz merhamettir bu milletin en büyük derdi. Suriler için din akrdeşimiz, hayatında işi olmadayan filistin için din kardeşimiz, dilenci çocuklar için ayy yazıkk, din kitap de adam anasını keser, işini düzgün yapmayanı ''yaaa işinden olmasın Allah ından bulsun'' hep gereksiz saçma slk merhameti yüzünden milletin böyle. Valla şansın varsa git kanks. Bu ülkede yaşanmaz. Git yabancı bir ülkeye orada siyaset falan bu konularda çok umrunda olmuyor zaten. Hem dil bariyeri hem de yeniden hayata gelmek gibi oraları keşfetmek. Bu ülke de yaşanmaz...
valla oralarda seni rahat ettircek bir mesleğin ve dilin varsa kötü değil.. ama yurtdısı 10 sene önce cazipmiş.. şimdi buralarıda alda pahalılık berbat etti..
iyi kazanırsan rahat yasarsın ama ev tutmayı gözden cıkar çünkü maaslardan daha pahalılar.. herkes oda tutarak yasıyor hatta bana cok para kalmadıgı icin bir arkadasla anlasıp aynı odaya cıktım şimdi daha iyi biriktirebiliyorum.. bi süre böyle takılcam
En İyi Cevaplar