Sizce, cinsiyetlere hangi konularda fazla anlam yükleniyor?

Sizce, cinsiyetlere hangi konularda fazla anlam yükleniyor?
Duyguların varlığı ve yoğunluğu.
Çoğu zaman duygusuz, vefasız, hayırsız olarak erkekler suçlanıyor. Bunu yapan böyle davranan hiç bir tane kadın yok mu?
Dünya zenginliği için aşkını feda eden sevdiğini yarı yolda bırakan yüz binlercesi gelip geçmiştir.
Feminizm adi altinda kadinlara erkek rolu verilmesi kadar sacma birsey gormedim. Kadinla erkek esit degildir. Hem fiziki hem ruhsal olarak. Bu esitsizlik birbirimizden ustun oldugumuz anlamina gelmiyor. Esitsizlik demek adaletsizlik demek de degil. Surekli kadinlara guclu ol, bir erkek icin aglama, erkek egemen toplum cart curt soylemleri de biktirdi. Hayir efendim o erkegi sevmissem hakkiyla aglarim aglamam bittiginde hakkiyla guclu dururum. Erkek egemen toplumda gerek ailesi tarafindan gerekse kendisini iyi yetistirmis erkekler oldugu kadar, erkek egemen topluma karsi gelen kotu yetistirilmis kadinlar da vardir. Surekli birbirimizi kategorize etmek ve otekilestirmek kadar sacma birsey yok. Yetti gari.
bence kadinlarin her konuda bir erkekle esit oldugunu savunulmasi durumu. sahsen kadinlarin istedigi her seyi basarabilecegini ben de dusunuyorum ama fiziksel veya mental guc olarak bir erkekle kesinlikle ayni duzeyde olmayabiliriz. o yuzden bu tarz guc mevzularinda kiyasi sacma buluyorum
aynen oyle
Eşitlik konusu. Çok saçma. Biyolojikmen bile farklıyken eşitlik kavramı çıkarıldı ve kadının yükü arttırıldı. Ha bunu kendimize yapanlar yine biziz.
Cevap
9Cevap
Eşitlik konusu
Eşitlik konusu. Kadınlar bile kendini altta görüyor erkeklerden. Siz kendinizi hayvan statüsünde görüyor olabilirsiniz ama ben görmüyorum. Birinin doğuş gereği benden fiziksel olarak daha güçlü olması benden daha üstün olduğu anlamına gelmez. Taş devrinde değiliz
Kadınlar daha güçlüdür mevzusuna karşıyım değiliz evet ruhsal olarak güçlüyüz ama bedenen olduğunu diretenleri de gördüm değiliz imkansız sporla da uğraşsak doğanın kanununa aykırı 🤷🏻♀️
Bilmiyom. Hiç kıyaslanmadım. Ene dur biliyorum. Zeka. 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣
Eşitlik konusu tabiki.. Ne kadar eşitiz denilmiş olsa da hiçbir zaman eşit olmadık..
Kesinlikle öyle tabiki ama benim anlamadığım eşitiz denilip de herşeyi kadının göreviymiş gibi davrananlara sinir oluyorum.. 😄 Neyse sakin olacağım.. Sinirlenmeyeceğim.. 😂😂
Aynen kesinlikle katılıyorum.. Oysa birlikte her işin üstesinden gelebilirler ama tek tarafın omuzuna yüklemek çok kolay geliyor onlara.. 😂
Kadının duygusal olmasına, sevgi dolu olmasına..
Kadın sevmez, kadın sevgi dolu olmaz, kadının tek amacı vardır çocuk yapmak, kadının sevgisiyle erkeğin sevgisi kıyaslanamaz bile. Kadın romantik değildir, kadının kafası öyle şeylere çalışmaz.
Kadın parayla yatar erkekle değil, o yüzden kadının beyninde aşk olamaz. Mümkün değildir.
Kadın için her zaman rekabet gerekir, hırs gerekir entrika gerekir
Eşitlik konusu , hiç zaman erkek ve kadın eşit değildir olamazda
Erkek aldatırsa erkektir yapar, elinin kiri ama kadın yaparsa o****pu.
Cinsiyet ayrımcılığı ile alakalı her konuyu uyuz oluyorum
Tek bildiğim şey herkes kendi görevini bilir ona uygun hareket ederse daha iyi olur
Güç konusu en saçma olanı bu bariz. Ancak mental sağlamlığında konuşulması lazım.
Meslekler. Araba 🚗sürme. Hak iddia etmek cinsiyetle ilgili.
Eşitlik konusu diyecem ama kadın ve erkek eşit değildir kadın mükemmel bir canlıdır.
Direkt eşit olarak görmek başlı başına saçmalık
hem fiziksel hemde ruhsal anlamda erkekler daha güçlü
Eşitlik konusu sanki dünya her şey biz üzerinden dönüyor gibi davranmaları
Karakteristik özellikler sorgulanmamalı bi çoğu en azından
Aşk konusu biri diyorki hep erkekler aldatır biri de derki hep kadınlar aldatır bence bu eşittir
Kıyaslamak saçma zaten başlı başına
Güç konusunda eşitlik beklenmesi yalnıs bence yaratılışa aykırı çünkü
Eşitlik 😂
Bu zaman da her konuda kıyas oluyor
Kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunmak bana göre
Güç isteyen işler mesela ağır eşya kaldırmak,
Kıyaslamak başlı başına çok yanlış zaten.
Fiziksel güç
Ekonomik gelir bence
Eşitliktir..
Duygusallk konusu
Sürücülük
Meslek
Eşitlik konusu
Kadın erkek eşittir
Eşitlik.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?