Her ırkın ve insanın iyiside, kötüsüde vardır. Kimse Afrikalı, Türk, Slav, İngiliz, Fransız, Endonez, Arap, Kürt olmayı kendi iradesiyle seçmiyor veya değiştirmiyor. Ben Türk olarak doğdum ama Somalidede doğabilirdim. Tabiki kendimi kültürü zengin, tarihi önemli, doğa harikası olan bir ülkede doğduğum için şanslı hissediyorum ama böbürlenmek ne haddime ben seçmedim çünkü. Twitterda küçücük çocuğa ırka göre tost veren saçma sapan bir tip gördüm onun adına üzüldüm gerçekten kendini yetiştirememiş birde yere hatta logar kapağı mı ne deniyor ona düşen yiyeceği veriyor çocuklara utanmadan. Ben de kontrolsüz göçten rahatsızım bu benim konfor alanımı kısıtlıyor ama tutupta bir İNSAN'A hatta bir ÇOCUĞA böyle muamele yapmam.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet, insanlar ırklarını seçemiyor ama toprak koparılmak istenen bir ülkeye de bütün ırkları doldurmazsın be.
Tabiki, ben Polyanna olalım demiyorum. zaten fazla merhamette vatana ihanettir bunu iyi biliyorum hatta bu sözü daha 10. sınıfta sırama yazmıştım. Ama küçücük çocuğa yapılmaz bu, tarihin hangi dönemine hangi ülkeye bakarsan bak erdemli bir davranış değil. Kontrolsüz bir göç var bunuda gayet iyi görebiliyorum benim çıkarlarıma ters düşen , konfor alanıma zarar veren bir durum olduğunuda biliyorum ama bunun suçlusu o çocuklar değil, büyükler.
Çocuklara kesinlikle yapılmaması lazım.
Masumlara, çocuklara yapılmaması lazım kesinlikle. Ama büyümüş eşek kadar olmuş, aklı başında hala birilerinin konfor alanını gasp eden, konfor alanında gözü olan kişiyide postalamak gerekiyor çünkü sende masumsun sen dedenin, babanın senin için binbir emek ve zorlukla ördüğü evde otururken birden yabancı birisi sana zarar vererek koltuğunu, değerli tablolarını çalamaz.
Yapılan ırkçılık kürde Kurd çocuğuna yapılmış bahsettiğin videoyu bende izledim goya fenomen miş te insan olamamış işte
Teröriste ben de yaparım hatta daha beterini yaparım çünkü o zararlı ama küçücük çocuk ne günahı var ya ayrıca öbür terör örgüt farelerine peynir atar bu tarz videolar çocukların aklımı daha çok karıştırır, kin ile doldururlar.
Konu terör veya terörist değil ama sen bugün kalkıp bunu bu çocuğa yaparsan o çocuk yarın kalkar daha da çıkar kurşunda sıkar haklida kendi ellerinizle kendinize düşman ettiğimiz masum çocukları bu şeye zorluyorsunuz
Birde her ırktan iyi insanda vardır kötü insanda bence buradaki asıl mesela kültür uyuşmazlığı mesela bir hintlinin temizlik anlayışı bize ters veya Çinlinin yemek anlayışı ama tüm hintliler iğrenç insanlar asla diyemeyiz, çoğunluğu iğrençtir hatta benim kültürüme, anlayışına uymuyor daha uygun olur.
Kültür farklı diye bu seni ondan üstün kılmıyor kültürünü sevmiyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın heleki insan olmasına en az kendin kadar saygı duymalisin ama burada konu kültür değil maalesef konu Kurd olması
İyide mantıksız gelen şeylere saygı duyamam mesela sen köpek eti yenmesini veya ıstakozun canlı canlı pişirilmesine saygı duyabilir misin? Veya 1000 yıl önce kız çocuklarının diri diri gömülmeside bir kültürdü mesela buna saygı duyabilir misin? Saygının bir sınırı olduğuna inanıyorum, tıpkı bir bardak gibi. Konunun kürt olmasıylada alakası yok arkadaş orada kendisini takip edip, ona para kazandıran 3-5 ergenin havalı editler yapıp, X'de methiyeler dizeceğini, Fatih Sultan Mehmet ya da Atatürk muamelesi göreceğini sanması olabilir. Biliyorsun ülkemizde Mülteciler sevilmiyor ki ben de sevmiyorum tabiki zararsız insanlarla bir problemim yok onların psikolojisini anlayamam hatta bir söz vardır kimsenin ayakkabısını giymeden geçtiği yola laf, söz etme diye. Ama Vatan ev demektir, ev bize konfor sağlayan yerdir. Birileri gelip misafirliğin sınırını aşarsa o misafirin kovulması müstehaktır.
Kibarca kovmak her zaman daha iyidir (diplomasi ve belgelerle) fakat anlamazsa eğer o misafir senin konfor alanına daha fazla girer hatta senin veya dedenin, babanın binbir emekle yaptığı evden pay isterse kimse Polyanna değil sınırlarını korur, tabiki o millet. İlkel yollarla değil fakat diplomasi, ayaklanma ile yapılır.
Masum çocukları savunuyorum adı altinda ırkçılık yapıyorsun ve bunun farkında değilsin çok kötü bir durum da neyse kal sağlıcakla..
Neresi yanlış her biji mi diyim ne diyim dayı saçmalama istersen? Sen herkesi evine alıp birgün koltuğunu, ertesi gün yastığını, sonraki gün donunu veriyorsun galiba. Bazı şeyleri saygı sınırı vardır ki haklıyım sen tutupta Hitler'e saygı duyar mısın mesela sırf insan diye? Dünya düzeni bu başka bir ütopya yok, erdemli kalmak zorundayız ama erdemli olacağım diye enayi olamayız çünkü hayatta kalmak zorundayız. Masum hiçkimse zarar alsın istemem korur, kollarım lakin masum insanlara veya bana zarar veren kişinin kellesinide uçururum.
Gidip Arap sabunuyla beynini yikamani ve temizlemeni isterim ne zaman yıkayıp temizledniginden emin oldugunda gel gene konuşuruz ama böyle konudan konuya atlama yapmadan vatan millet Sakarya naraları atmadan çocuk üzerine yapılan faşist ırkçılığı farklı boyutlara taşımadan!
Beynin sabun ile yıkanması bilimsel olarak mümkün değil ama ben senin iyi bir dershanede okuduğunu anlama dersi almanı şiddetle tavsiye ediyorum. Youtube videolarındada var mesela iyi hocalar birkaç tanıdığım hocada var iletişim kurmamı istersen eğer? Çocuğa yapılanın yanlış olduğunu zaten söylüyorum ekstra olarak büyümüş ve çoktan kaybedilip canavara dönüştürülen benim çocuğumu öldüren sineklere sinek ilacı sıkmanın günah olmadığından bahsediyorum. Koskoca Allah bile filleriyle kabeyi (evini) yıkmaya gelen zımbırtılara kuşlar aracılığıyla taş arıyorken benim yapmamam enayilik olur diyorum.
Bravo 👏👏👏 beynin sabunla yıkanmadigini biliyor olman çok güzel ama bunun mecazi anlam olarak kullanıldığını bilmemen çok üzücü oldu, okuduğun mektebin ders veren hocanın gözlerinden öperim suçları yok tabiki herkesin anlama algısı farklı çalışıyor tabi. Tıpkı kendi olayını Allah'ın gonderdigi kuş olayiyla kiyaslama yapman gibi.
Allah o olayı olmasını zaten ben ders alayım diye gönderdi. Benim lafımı alıp bana satmaya çalışıyorsun fakat benim ihtiyacım yok çünkü yaratıcısı zaten benim. Ben özel bir çocuk olduğum için özel insanlardan ders aldım benimle boy ölçüşmeye kalkma metren yetmez. Mecaz nedir biliyorum ama oradaki "Arap sabununun" ne anlama geldiğini anlamayacak kadar ge rize kalı olmadığımı kast ediyorum. Yine bir düşün dershaneyi sen.
Ders alda git millete yap demedi zalim olup zulm edersen seninde basına gelir dedi ama gel gör ki nasıl anlamış ve neler diyor neler yapmaya çalışıyorsun, kendin için özel olabilirsin ama benim için sıradan birisin burnunda havada diye başın göğe erecek değil kendini bir yaratici olarak görmen de ne bileyim ayrı bir havası sönük insan açızlığı. Sen kim ben kim kalkıp senle boy mu olçüşeyip? Gerçekten o seviyeye ineceğimi mi düşündün sen 😀? Neyse bı sonraki cevabın yanıtsız kalacak diye içine dert etme kendi kendine konuşup cevaplayabilirsin
Hala anlamıyordu... Zalim derken yukarıda empatiden, masum insanlardan bahsettim ayrıca ben zalimsem keşke tüm zalimler ben gibi olsa ben zalim olmaya razıyım o halde. Sen zaten benimle boy ölçüşme hatta aynı dünyada aynı oksijeni solumayalım lütfen. Daha çok anlatacağım var ama anlamadığın için zaten sen cevap verme çünkü 1 delille kırk alimi yendim, 40 delille 1 cahili yenemedim mevzusuna döndü veya Mevlananın başka tam üstüne basan sözlerinde var ama. Kendimi yaratıcı görmek derken o sözü akıl edip sana ilettim ya kendi eserim, sanatçısı benim anlamında mehdi ilan etmedim kendimi korkma.
Simdi ırkçılık olayi tamamen bölücülük yapmak için tabiki büyük saçmalık
Ne Mutlu TÜRK'ÜM DİYENE
Ben de diyorum merak etme hatta sözlede kalmıyor, icraata geçiriyorum. Kendimi geliştirip, ülkemi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil ediyorum.
Ne oldu
Ya birkaç video dönüyor Twitterda birisi metroda suriyeli toka satan bir ÇOCUĞA vurup, hakaretler ediyordu. Başka bir mercimek beyinli küçük çocuklara tost dağıtırken videoya çekiyor ama tostu önce ırklarını sorup veriyor.
Yani ben türküm ama kürdüm aslında bize bile kendi ülkemiz olmaisna rağmen ırkçılık yapılıyor. Ama şöyle tabiki de çocuklara bu tarz tavırları kınıyorum. Fakat savaş bitmesine rağmen suriyedekiler ısrarla burada kalıyor o taraftan gitmelerini isterim bu ırkçılık değil onların yüzünden insanlar iş bulamıyor çünkü insanlar onlara daha az maaş vererek genelde onları çoğunluk ise alıyorlar ve Suriye Afgan uyruklular cinsel taciz ve cinayet işler oldu bir haberde gördüm Suriye ve afgan iki kişi tartışıp birinin kafasını koparmisti vahşet bir şey keşke sadece ihtiyaç olan kadınlar ve çocuklar kalsa
Bunu ağlayarak günlüğüne de yazmayı unutma :d
Günlüğüme bugün acınası bir varlıkla iletişime geçip vaktimi harcadığım için pişman olduğumu yazacağım hiç merak etme.