Nasıl hissettiniz? Sonrasında mutlu olabildiniz mi? Ne zorluklar yaşadınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEğer aşılamaz sorunların varsa hem seni hemde nişanlını mutluz bir hayata sürüklemenin hiçbir manası yok. Bence çok iyi düşün, aileme danış ve ona göre kararını ver. Sakın daha evlenme şansım olmaz diye saçma sapan şeylere takılma. Kısmetin nerede olacağı belli olmaz. Belki çok daha iyi birisi karşına çıkacak. Mutlu olmadıktan sonra evlilik sana zehir olur 😊
0147 Yorumla
Soran1 yılasilamaz sorunlar yoktu, keske olsaydi bu durumda olmazdim... sacma sapan bisey yuzunden gelisti bir gunde (2 ay oldu simdi). Aileler yuzunden koptuk biz severek ayrildik. Her sey ansiz gelisti ve cok cabuk bitti. Toparlamaya calistik ikimizde ama bi taraf surekli ikna degildi, biri ikna digeri degil sonra tersi oldu, ve en zoru benim kendi ailemi ikna etmekti tek basima yapamadim, cikip gelseydi onlar raziydi, gelecem dedi babam mesaj yazdirdi bitti diye ok dedi, yuzugu cikarti koymus tuttumuz daireye. orada bulusttuk ailemi ikna ettiydim, gidince bu sefer babasi sert cikis yapti, mejbur kaldim cikartim nisanlim arkasini donmus balkonda bekliyordu (babasi defol cik git dedi) yuzume bile bakmadi cocuk yagmurun altinda su icindeydi.
Bitince tabi gece gunduz biz agladik, yine son kez deniycem seni alcam gelip isticem dedi, babam telefon acti kizimi rahat birak konusma diye, oda sustu tamam dedi (cabalamadi ! gelmedi ! sadece telefonda tamam diyip sustu zoruma gidiyo). kopamadik kac gun aglaya aglaya devam etti ama fazla mesaj atmadik ki ayrilalim diye, ve 2 hafta felan once artik cik git hayatimdan dedi. Ilk defa kirici oldu boyle.
kismetim kalmadi gibiyim, saglikli dusunemiyorum cok yiprandim, cok baglandiydik olmek istedim bile oldu, sanki artik kimseyi sevmiyecem kimse beni sevmiyecek...- 1 yıl
Güzelim herşeyin sonu değil. Bence çok olumsuz düşünme. İşler olacağına varır. Sen çabalamışsın, çok aşıksın biliyorum ama belki bu hakkında daha olumlu olabilir. İki gencin işlerine ailelerin kesinlikle karışmaması lazım. Eğer karışırlar sa olacağı bu olur.
- 1 yıl
Aileler sizin işi geri dönüşü olmayacak şekilde bozmuş. Şimdi tekrar olsa bile bu soğukluk hiç bitmeyecek, devam edecek. Her zaman sorun devam edecek.
Babasının sana öyle demesi çok kırıcı. Bu resmen cahil bir aileymiş, uzak durman en iyisi. Allah seni korumuş bence. Şu an biraz üzüleceksin ama ilerde doğru bir karar aldığını göreceksin
Soran1 yıldonse bile bu sogukluk bitmez degilmi? kavga ederiz belki demi?
aileler cok karisti iste sorun bu oldu. sonra bizim kendi karar verecemiz yerine, kendileri karar verdi bitirdi. Hem biraz da bu yuzden gecmiyo icimden, kendi kararimiz olmadigi icin, benim hele hic olmadi icin, onunda karari kendi yuzume bile soylemedi firsat olmadi, en son bakistigmiz benim evde kavga aniydi, gozlerim sis bisey gormuyodum bile o gidince ama uzun uzuuun son bakmis.
sonradan kendi yuzume bitti deseydi... bu sabah delilik vurdu icime cikip gidiyim karsisina gozlerimin icine baka baka soylesin diye ama cesaret edemedim, cok mu asaglar beni diye pesimden kosuyo mu der- 1 yıl
Dönse, ilk başta iyi olsa bile sonrasında hep bu konular açılır ve ağızının tadı olmaz.
Hem senin, hemde onun ailesi birbirine laf sokar maalesef.
Siz değil aileler evlenenmeye çalışmış. - 1 yıl
Ayrıca
- 1 yıl
Siz belli yaşa gelmiş insanlarsınız, böyle şeylerle uğraşamazsınız. Eli mutlu edeceğinize kendinizi mutlu etmeniz lazımdı. Çocuksa anneci belli. 😊😊 Bence sen gururunu ayaklar altına alma. Hayırlısı böyleymiş.
Bir daha böyle bir yola girersen kesinlikle aileleri hiç karıştırmayın. Az olsun, biraz kötü ev olsun ama kendi seçtikleriniz olsun.
Öyle daha mutlu olursunuz - 1 yıl
Düğün falan gibi saçmalıklara hiç bakmadan iyi bir balayı geçirir.
Siz birbirinize lazımsınız, unutmayın 😊😊
Soran1 yıldemisti onu aslinda, ben o ilk gunde sogudum aslinda senden o gun vazgecmistim sen anlamadin dedi bana. Yalan soyleme sonra denedin agladin sizlandin diyince, senin icindi sadece senin icin cabaladim yoksa artik ailenin yuzunu gormek bile istemem dedi, ve istemiyorum senide aslinda cunku sevsem bile ilerde cocuklarimiz ortada kayniyacak demisti :(
Soran1 yılbana kizardi biz evleniyoz aileler degil diye, benimkiler biraz evet bana yapardi arada cok kaldim oldu, ama dayaniyordum, ben ona sordum cok oluyo, ne olur anlasamazlarsa diye? banane ben mutluluma bakarim derdi. Soyledi laflar tutmadi, aileler yuzunden nasil sogursun vazgecersin sevginden o zaman
Soran1 yılvideoyu izlerken duygulandim :(
bizim oyle sorunumuz yoktu sukur cocuk biriktirmis 18 den beri dugun yapcam diye atmis kenara. Balayimiz hazirdi tam 7000 euro harcadi bayalina evet cok tu zor oldu ama deger boş ver dedi senin icin deger demisti :)
umre ye kis'in gideriz diye hayal etmistik...- 1 yıl
Kusura bakma, yeni gördüm. Hemen, okuyup yazıyorum 😊😊
- 1 yıl
İlk başta aileler çok karışmış, sizi başbaşa bırak mamışlar. Sanırım senin ailen çok isteklerde bulunmuş, nişanlının ailesi buna tepki göstermiş, doğal olarak. Anneler, benim kızıma en iyisi olsun diye isterken, onun kötülüğünü istemezler ama maalesef karışmaları kötü sonuçlar doğuruyor.
- 1 yıl
Artık, aileler işin içine çok karışmış ve aralarında gerginlik de olmuş. Artık bu saatten sonra düzelirse bile ilerde sorun olmaya, bayanların iğnelemesi devam eder.
- 1 yıl
Aslında nişanlık, ailelerin boş verelim demiş ama sen onu anlamamışsın.
Seni çok sevmiş ama artık ailelerin anlaşmazlıkları aşamamış. Bu işi daha fazla zorlamanın bence gereğinde yok - 1 yıl
Sen onu hala çok seviyorsun ama bence onun aşkını kalbine gömmem lazım. Yarın yeni bir gün ve güneş senin için yeni bir hayata doğacak.
- 1 yıl
Yaşın ve hormonlarından dolayı evlilik ve çocuk istemem gayet normal. 😊😊 ama her şey çok güzel olacak, hiç merak etme😊😊
- 1 yıl
Bu arada muhafazakar bir insansınız değil mi?😊😊
- 1 yıl
Dediklerimi dikkatte almanı tavsiye ederim 😊😊
Soran1 yılhayir benim ailem bir bilezik bile istemedi, elinizde ne varsa onu yapin ve sakin borca girmeyin diye tembi ettiytik herkes icinde. sonra oglan bana sorduydu sen hic mi bisey istemiyeceksin ben ne alacagimi nerden bileyim soyle bir rakam bilezik de aliyim deyince zorla soyletti bana iyi 10 dedim ben ne biliyimki dedim. annesine sonra soyledi 10 tane alicaz diye. belki orada bile kadin yanlis anlamistir hani istemediler simdi istiyo...
evet artik duzelse bile ben sussam digerleri susmaz sanirim, annesi tavir yapcak orasi kesin zaten benim tek oglum o benim goz bebegim derdi... simdi kotu gelin gorecekti ben pesinden kossam bile. Oglan da anneme neden oyle yaptin neden oyle baktin diye artik girisirdi belkide
Nisanlim ilk basta ilk konustugmuzda demisti aileleri bos verelim once biz anlasalim onlar olmazsada olur demisti. Onu ben sorduydum cunku korktuydum ya bisey olursa biz ayrilicazmi nasil olur... 1 yil sonra korktum basima geldi ve ilk dediginin arkasinda durmadi, ilk firsatta birakti nedeni? aileler anlasamadi ! hani boş ver diyodu...
evet cok sevdim, halen oyle, ilk askimdi, dedikleri kulagimda halen, verdi guzel sozler guzel hayaller projeler. ama Şu an birazda kizginim ona cunku istese gelirdi bir caresini bulup duzeltirdi, ilk firsatta kacti... daha dun ogrendim kardesim mesaj atmis ona bacim kotu ve eger istersen gel ben ailemi ikna ettim seni istiyorlar konusup ortak yol bulup isinizi duzeltelim ben destek olurum yeterki siz mutlu olun vs.. cevap kisacasi: rahat birakin istemiyorum artik hepinizi sildim ailemlede tartistim cikip gittim mesaj atip durmayin, bacinda napim kendini toparlasin...
Asik olan biri nasil soyler? ben olsam kosa kosa donerdim ailesi tekrar cagirmis gel duzeltecez diye, heralde ailesini dinliyo onlar istemedi icin cocuk ta istemiyo
Soran1 yılevet ya hormonlar tavan yapti, ilk defa bukadar istedim , oncesinde umursamiyordum, karsima bu cikinca havalara uctum, simdi ise daha cok istiyorum, yuvami kurmayi, anne olmayi, insallah daha iyisi cikar diye dua ediyorum
ve senden Allah razi olsun, okudun cevap verdin zamanini ayirdin, yardimci oldugun icin sonsuz tesekkur ederim ! bi an olsun iyi geldi konusmak icimi dokmek :) :)- 1 yıl
İlk başta çok doğru davranmışsın bir şey istememe konusunda ama ağızından 10 bilezik lafı çıkasaydı şeyde. 😊😊😊 o çok olumsuz alğılanmış olabilir. Şimdi Kesin onun lafını edip annesi seni oğluna kesiyordur.
Eğer düzelse bile annesigik hep seni iğneler. Bence artık onu unut. Sanırım ilk erkek arkadaşındı ve onla evlenmek istedin. Ama kısmet diyelim.
Kardeşin ona mesaj atarak yanlış yapmış, oda kaba saba konuşarak tam eşeklik etmiş maalesef. Bence ucuz kurtulmuşsun. Ben olsam kibarca biz anlaşamıyoruz, ikimizde mutsuz oluruz. Bu yüzden ilerde üzülmemek için en iyi olmaması der, konuyu kapatırdım.
Şimdi annesi oğlunu etki altına almaya çalışıyorlar diye oğlunu dolduruyordur. - 1 yıl
Sana aşık olsa bile aşkı bitmiş belli.
Birbirinizi çok yormuşsunuz. Özellikle aileler çok yormuş. - 1 yıl
Zaten yaşından dolayı anne olmayı istemek gayet normal. Ama bunu bir tecrübe olarak düşün. İyi ki olmamış. Senin kıymetini bilen, senin de onun kıymetini bildiği ve kesinlikle ailelerin karışmadığı bir yuva kuracağına eminim.
- 1 yıl
Evrene olumlu mesajlar yolla, seni hak edecek ve o büyük kalbimi aşkla dolduracak bir erkek illaki vardır 😊😊😊 umudunu kaybetmek yok, anlaştık mı? 😊😊😊
Soran1 yılevlilikte her sey toz pembe degil ama, bir tartismada ask bitiyorsa oowwwoo hic asik olmayalim.
gercegi biz aramizda tartisma yasadik yasamadik degil ama her zaman ustesinden geldik, kirdigimiz icin hep ozur dileyip baristik ve boyle boyle daha cok baglandiydik zaman gectikce. komik degil mi her tartismadan sonra daha cok baglandik biz. simdi aile tartismasi oldugu icin bu duruma geldik...
Soran1 yılilk di evet, ilk defa bu kadar uzun sure konustum ilk defa asik oldum, ilk tecrubem oldu. Bundan sonra daha dikkatli olurum, ama icimdeki keskem, once tecrubem olsaydida sonra bu ciksaydi karsima diyorum :( ama tabi onun tarafini kontrol edemezdim
dusundukce aklim yinede karisik
Soran1 yılumarim en yakin zamanda cikar o dedigin erkek, onun aski hepsini unuttursun ve bu gunlerime gulup geciyim :)
umudumu yitirmiyecem, anlastiiik :)- 1 yıl
Araya aileler girince, sizin arınızı düzeltmesi imkansız hale geliyor.
Eski nişanlık iyi söylemiş. Mutlu olmak için birbirinize sımsıkı sarılmanız lazım. En mutlu evlilikler aileleri hem maddi hemde maveni olarak işlerine karıştırmayan çiftlerdir.
- 1 yıl
Kadınlar çok daha duygusal olduğu için ilk aşkını unutmak ancak yeni bir aşkla olur. 😊😊
Bence ailelerin etkisinde ikinizde kalmışsınız maalesef. Küçük şeyler büyüyerek artmış maalesef. Bu saatten sonra evlenseniz bile en fazla 2-3 seneye ayrılırsınız. - 1 yıl
O tip bir erkek çıkar hiç merak etme. Sen Sadece olumlu düşün, hayat enerjisi düşürme.
En önemlisi de ilişkin evliliğe giderse kadece kendi paranızla, olduğu kadar yapın. Olmayan kalsın. Sonra, birbirinize sımsıkı sarılıp evimizi ilerleyen zamanda düzersiniz. - 1 yıl
Şu videoyu bir izlermisin
Soran1 yılcok bos yere karistilar... para felan icin de degil... gelmediler gitmediler, neden telefon acmiyollar, neden soguk davraniyo, neden bayramlasmadilar boyle sorunlar di
Eski nisamlimin eski mesajlarini okuyorum bazen kendime gelmek icin, ve onun korkusu ailesi idi.
tarstimadan sonra aileler duzelmez dedi, ve seninle evlendim icin annem bizi istemezse bizi evine koymazsa... boyle dusunceler. Ben senin anneni gormek istemem sogudum terbiyesizlik yapti dedi, ama sen gel benim annemi gor aranizi duzelt demisti. Yani kisaca ben annemsiz yapamam, ama seninki olmazsa umrumda degil. Annem yoksa seni istemiyorum...
cok kafami karistirdi bu cocuk, ben o yuzden bu durumdayim bugun, cunku cok tutarsizdi o hafta, bir positif bir negatif konustu, bir sert bir duygusal, aklimla oynadi resmen bir istemiyorum benim aileyi yok sayacaksan, bir seni birakamam nasil yaparim sensiz, o zaman onlarsiz yapalim, ama ben yapamam annemsiz...
bugun bana cok izler birakti psikolojim bozuk, konusunca biriyle gozum aciliyo mesela yazdiklarini okuyunca artik olmaz felan diyosun bende farkindayim bi an olsun iyi geliyo... ama sonra baska bisey oluyor kafamda ve nedenki diyorum sonusta birakmak istemediki hep guzel sozleri geliyo hungur hungur agliyorum onu dusununce, ve o kadar cabaladiydimki, daha mi fazla yapsaydim diyorum, geriye bakinca o benim kadar cabaladi diyorum, sonra kendimce hakkini yeme oda caba gosterdi diyorum
yani cidden kafam gidik yazinca bile karisik
ama sonucta benim taraf ne olursa olsun yine dustu peslerine, aradilar, birini koydular araya duzeltmek icin, ve halen cagirdilar ama onlarda tik yok, duygusuzlar, kokunden silmisler beni
kendime yediremiyom, onunda ailesini dinledigi artik dinledimi bilmem ama korkak oldugu ortaya cikti, cesaret edemedi, insallah pisman olur ben mutsuzsam o hic olmasin
icim cok yaniyo coook- 1 yıl
Nişanlının ailesi seni hiç istememiş ve sırf oğullarının gönlü olsun diye seni sever gibi davranmışlar. Bu yüzden ailene karşı da soğuk davranmışlar.
Nişanlın da ailesinin çok etkisinde kaldığı için senden yavaş yavaş soğumuş ve sonunda seni bırakmış.
Senin ailen yapacağını yapmış ama onlar seni hiç istememiş. Yani üzülmeye değer insanlar değil. Sana şu an kıymet vermeyen evlendikten sonra hiç kıymet vermez. Sana kıymet vermezlerse, sende doğal olarak onlara vermezsin ve sorun çıkar.
Bence Allah seni korumuş, bu iş sana sadece hüzün getirirdi.
Artık o dönse bile sakın isteme. Ailenin ikamesi yok, ama onun ikamesi var. O olmazsa başkası olur. 😊😊 artık daha fazla üzülme lütfen.
O seni sevmiyorsa, üzülmene de gerek yok demektir. Seni önemsemeyi sende önemseme canım. 😊😊
Senin ihtiyacın olan ilk şoku atlattıktan sonra yeni bir aşk seni kendine getirecek, hiç merak etme 😊😊
Soran1 yılsimdi jeton dusuyooo. evet bu cok dogru olabilir ve hatta kesin dogru. sebebi, bizim aramizi ve tanistiran halasi oldu, ve babaannesi vefat edince cenaze gunu herkes mal mulk icin birbirine girmis. Oyle bir tartismaki ipler koptu, bu aile artik onlarin yuzunu bile gormuyo butun ailesi ile baglari kopardilar. Benide istemeye geleceklerdi hemen yaz tatilinden sonra, bu olaylar olunca onlardan tik yok. Annesi demistir onun buldugu kizla ne olacak.. kavgayi da o baslatmis gorumcesiyle. sonra kis sezonu geldi anca oyle geldiler arada ne bi arama ne bi sorma. Onuda artik ben cocuga demistim ne zaman gelmeyi dusunuyorsun, baska talipler gelmek istiyo ailemle senin aranda kaldim napiyosunuz ciddi degilmisiniz yoksa vs... oglanda git sen annesine de ki kiz baski altinda gitmemiz lazim, demiyorki ben istiyorum hadi gidelim, ailesi baski yapiyo diyo... 1 kere gorduydum iste ilk gun, ve 2 de istemeye geldiler. sonraki gorusmedede yuzukler soz felan.
O yuzden evet belkide halasi tanistirdi diye kadin hic gelmek istemedi oglunun gonlu olsun diye sirf.
ama sinir oldugum birde su, ogluna hep iyi gozuktu, beni ister gibi, bana hayran kalmis gibi gosterdi, oda cok seviniyordu annem seni cok begendi diye.. oglu annesini gormedi, hep bizde hata aradi, kendi tarafina laf soyletmiyo, oysaki annesi dile getirdi bunu anneme " ben aslinda hic gelmiyecektim kapiniza da..." sonra sustuydu ve bu cocuk annesinin yaptiklarini gormedi, banada inanmadi ben bazi seyleri soyleyince, bitince soyledim tabi. Yani kisaca sanki onlar bitirmek istedi, ama kendileri bozmak istemedi, "bitti" sozu bizim agzimizdan ciksin istedi annesi. Ve geldi annemi igneledi kriz gecittirdi istegine ulasti sonunda, sonra kenara cekildi izledi ve hic bir sekilde arayi duzeltemek istemedi. Duzeltecem dedi b*k etti, duzeltmek isteyen biri agzini toplar konusur oyle degilmi? bir daha acti cenesini zir zir zir.
Soran1 yılson yazdiklarin icimi cok rahatlatti, hatirlayip surekli aklima getirecem bunlari :) :) :)
insan sarrafi gibisin, cok iyi geldi, insallah karanliklara cok kapilmam, kapilinca yazdiklarini okuyacam sanirim :)- 1 yıl
Nişanlımın annesi, görümcesi ile araları açılınca onun bulduğu kıza da, ona daha yakın olması sebebiyle istememiş maalesef. Şimdi evlenirlerse görümcen ile daha da samimi olurlar diye düşünmüş. Bu yüzden bozmuş işe. Zaten seni hiç istememiş. Oğlunda annesinin ağızının içine bakmış
- 1 yıl
Allah seni resmen korumuş. Bu duruma üzelmen değil, aksine sevinmen lazım.
Bence istemeden sana en büyük iyiliği yapmış. - 1 yıl
Sen bu süreçte biraz yıprandım ama daha da güçlenerek çıkacaksın hiç merak etme. Buda sana çok iyi bir ders oldu. Seni hak etmeyen insanlara artık aşıkım aşıkım diye 🤪🤪 kalbimin kapılarını açma. 😊😊
- 1 yıl
Kendini olumlu telkinle. Ben büyük bir beladan kurtuldum, yarın yeni bir gün ve her şey çok güzel olacak. 😊😊 vb… olumlu telkinlerde bulun güzelim. Anlaştık mı? 😊😊
Soran1 yılbu gunden sonra sevinmeye caba gosterecem, aklima bu yazdiklarini getirip yoluma bakacam.
Keske tamamen silebilsem bende cok isterim.
sanki icimde 2 insan var, her biri bir yana cekiyo duygularimda ayni, bir iyi bir kotu, kendimle savasiyorum resmen, iyi anilar gelince aklima kotuleri dusunmeye cabaliyorum :(
surekli yazdiklarini hatirlayip, uzulmemeye cabalicam :)
anlastik :) :)- 1 yıl
Zaman herşeyin ilacıdır. Sadece biraz zamana ihtiyacın var. 😊😊 zamanla yavaş yavaş unutacaksın. Ama bu sürede kötü niyetli olduklarını aklımdan çıkarmazsan çok daha kolay unutursun 😊😊😊
Senin ilk ciddi ilişkin olduğu için sanki tek erkek o gibi düşünmen gayet normal. İlerde boşuna üzüldüğünü göreceksin güzellik😊😊
Bir kaç haftaya bu durumu atlatırsın, merak etme. Sadece kafanı dağıtmak için birşeylerle meşgul ol. Yoksa evde oturup durursan atlatman biraz daha uzar maalesef.
Bu arada çalışıyormusun. Çalışıyorsan biraz daha işine odaklanman unutma sürecini hızlandırır.😊😊
Soran1 yılzaman zaman zaman evet, hizli gecsede icimdekide gecse :)
peki buna nasil cozum bulurum : ailesinin kotu niyetini goruyorum, farkindayim, ama ona nedense toz konduramiyorum :'( tamam terk etti elimden tutmadi diyorum, ama eskiye bakinca aramizda sorun yoktu? bazen sinir oluyorum bazende onunda sucu yoktuki dusuncelerim
Ve calisiyorum evet, biraz daha odaklanmam gerek, ve cikip cikip hava alicam sanirim iyi gelir :)- 1 yıl
Güzellikler ilk erkek arkadaşın ve hallarimdeki evliliğe ve erkekle kavuşma halalin yıkıldığı için Bu halin
- 1 yıl
Ama artık gerçekleri gördün ve onun büyük suçunu da artık gördün. 😊😊
- 1 yıl
Çalışman çok iyi. Eğer işin olmasaydı evde otur otur iyice kafana takardır.
Bu arada öğretmenmisin, yani şu an tatilde olduğu için evde olduğundan mı daha fazla kafana takıyorsun 😊😊
Soran1 yılogretmen degil muhasebe firmasinda calisiyorum :) aslinda isim cok yogun ama iste kafa veremiyorum... camdan bakip duruyorum, ve bazen oyle dalip dalip gidiyorum
ama kendimi bir tik daha iyi hissettim dunden beri, senin sayende :)
cok tesekkur ederim, vaktini ayirdin, okudun, cozdun, cevap verdin :)- 1 yıl
Yoğun çalışman bu mevzuları biraz unutman için iyi olur güzellik 😊😊
Her zaman dediğim gibi sen iyi bir insansın ve seni hak etmeyen insanlara, ettiklerin fazla değer verip bir taraflarını kaldırma. 😊😊
Ayrıca, ayrılıklarda kadın ilk anlarda erkek ise sonra üzülür.
Sen max 10 gün daha üzülüp sonra hayatına devam edeceksin. Eski nişanlın ise yaklaşık 1 ay sonra seni özlemeye başlıyacak ve bu özlem artarak devam edecek. Sen bu arada onu çoktan unutup yeni aşklara yelken açmış olacaksın 😊😊
Ayrıca sana bir şey daha demek istiyorum. Pek yeri değil ama normal olarak istekli bir bayasın ve cinsek isteğini bastırmak için onu hayal etmemeye çalış. Biliyorum bu sıralar zor gelecek ama başka şeyleri hayal edip kendini rahatlatmanı öneririm 😊😊
Soran1 yıl2-3 gundur daha iyiyim, yani tabi biraz gel gitler oluyo arada, ama sanirim su eylul ay'i da gecse daha iyi olurum (dugunumuz olucakti, bayalimiz..). Ve tabi bu senin eserin sayende cok daha iyiyim :) :)
Bu dediklerine sevindim, umarim dedigin gibi o da uzulur ve ozlesin. Ben 2 aydir ne cektiysem o da aynisini hatta fazlasini yasasin. Benim gibi her gun aglasin, versin kilolari, aileside gorsun gunden gune eridigini, biz ne cektiysek onlarda yasasin insallah, evet biraz kotuyum Şu an :) ama o bana sildim coktan unuttum bir an bile aklima gelmiyo kimse diyo sinir oluyorum..
Pisman olsunlar istiyorum, ben bunlari hak edecek bisey yapmadim cunku, benim gibi biri hele hic hak etmedi, zaten o kadin bir ciksa millet icine, ortak tanidik olursa eger , yuzune guleller sen bu kizi nasil kacirdin diye, tabi oyle bir durumda olsa annemi suclar kesin, ama o pismanli omru boyu yasasin. Oglanda ayni pisman olsun cabalamadigi icin, beni yuz ustu biraktigi icin. Umarim surekli aklina gelirim Allah beni hatirlattirsin ona.
Evet istekliydim, ona karsi artik duygularim cok fazlaydi, hayallerim vardi, projelerimiz vardi... hepsi uctu gitti. Korkuyorum ki artik hic olmayacak :( hayal kirikligina ugradim- 1 yıl
Evet Eylül geçmiş. Bence verilmiş sadakan varmış 😊😊😊 muhtelen dul bir kadın olarak yola devam etmen gerekirdi.
Eğer kadaloz bir kadın ile evlenirse hem sen hemde o senin gibi naif ve güzel bir bayanı çok ararlar. 😊😊 sen unutulacak bayan mısın 😁😁 - 1 yıl
Nefes alıyorsan her zaman bir umut vardır. Unutma, sen naif, hoş, güzel ve en önemlisi iyi niyetli bir bayansın. Allaha dua etmeye devam et ve erkeklerin biraz seni farkedeceği keyifleri ortamlarda bulunursan seni hak edecek elbet birisi karşına çıkar 😊😊😊
- 1 yıl
İstekli olman gayet normal, eğer istekli olmazsan sorun var demektir zaten. Ama ona karşı pek olmaması gayet iyi. Onu unutmaya başladığının göstergesi bu😊😊 buna çok sevindim
- 1 yıl
Sakın umudunu kaybetme güzelim 😊😊
Soran1 yılbir sey daha sorsam sana? Ben o gunden sonra ister istemez kendi ailemdende sogudum. Hani eskiden cok yakindim sarilirdim felan simdi ise icimden gelmiyo, annem sariliyo, ben tepki vermeyip uzaklasiyorum. Onlarida sucladigim oldu, neden bisey yapmadiniz diye, siz engel olsaydiniz, ve anneme en cok ta neden kadin telefonda sayarken hani altan alsaydin, veya sustursaydin... sonra babamada, neden acele edip hemen bitirdiniz kesip attiniz beni dusunmeden diye cok sucladigim ve onlara soyledim tum bunlari. Babam, seni korumak zorundayim dedi, babasi ve kendi yuzlerini zaten son yuzukler cikinca gosterdiler, sana defol isareti yapan bir baba nasil guvenip kizimi emanet ediyim... Ama iste bugun bile halen icten yaklasasim gelmiyo onlara.
Bu yaptim dogrumu sence?- 1 yıl
Öncellikle sana söylemeyi unuttum, bende nişan attım ve şu an attığım için hiç pişman değilim. 😊
- 1 yıl
Yazdıklarına gelince, hemen uzun bir cevap yazıyorum 😊
- 1 yıl
Annemgil, karşı taraftan çok aşırı bir istekleri olmamış. Her şey mükemmel olsun, her şey tam olsun. Düğüm çok gösterişli olsun, elaleme hava atayım diye saçma sapan istekleri olmamış. Ailen senin mutluluğunu istemiş.
Hatta en son kardeşin eşki nişanlı aramış ve aranızı yapayım demiş. Bunu ailenin haberi olmadan demez zaten. Bende büyük hata yapmışlar ama sırf sen üzülme diye gururlanırını hiçe saymışlar.
Ama, Allah yüzünüze bakmış ve eski nişanlın istememiş. - 1 yıl
Devam ediyorum
- 1 yıl
Annengil karşı taraf sana kötü davranınca tabiki seni korumaları normal. Sizin oğlunuz haklı, bizim kızda sorun var ama lütfen iş bozulmasın diyecek halleri yok.
Bir kere karşı taraf seni halaları bulduğu için hiç istememiş. Eğer ortada hala olmasaydı, çocuğun annesi bu kadar isteksiz olmaz ve işi bozmak için uğraşmazdı.
Annemin hataları olabilir ama çocuğun annesinin sana yaptıkları asla kabul edilemez. Babam için ise kızını istemeyen, değersizmiş gibi göstermen çocuğun annesine tepki göstermesi gayet normal.
Hatta çocuk sana biz işimize kimseyi karıştırmayalım derken, annem seni istemiyor demek istemiş.
Bence sen annene ve babana çok yanlış yapmışsın.
Eve gidince anne ve babanın ellerinden öp, onlardan özür diye. Seni hemen affederler. Sen onların kıymetlisisin - 1 yıl
Tamam mı güzelim. Artık anne ve babanın lütfen Vijdan hesabı yapıp kendilerini üzmelerini sağlama.
Onların en büyük mutluluğu senin mutlu olman 😊😊 - 1 yıl
Anlaştık mı güzelim 😀😀😀
Soran1 yılSen demek o yuzden beni iyi anliyorsun. Ama sadece yasadigin icin degil, empati gucun cok yuksek bu arada :) attigina pisman degilsen bugun daha mutlusun demek, evlimisin diye sorsam ayipmi? merak ettim sadece
Bizim tarafta ne bir istek ne bisey, hatta tek istegim vardi, onuda soz verip, sonra ailesi oglunu caydirdi yuzukler takildiktan sonra. Tek istegim calgili bir dugunum olmamasiydi, ben bunu onunla anlastim ve hemen kabul ettiydi, sonra kendi isteklerine gore cevirdiler tepki verdim ilk, ama orta karisinca, cekildim yap istedigini dedim... Cocuk bana dedi 1 kurus bile istemicem ailemden haberin olsun, kimseden yardim almayacam destek almayacam. Altinlari vs hepsini ben alcam (o yuzden sorduydu kactane istersin diye) Simdi dusununce sen haklisin demmki ondan karistirmayacam dedigi buydu !
Ve birde tektas fotosu attiydim, gercek pirlanta :) once cok fazla almam dedi, ben zaten oylesine sordum, biliyordum fiyati cok yuksek ben sakasina, sonra o tutturdu onu alacam hatta daha yuksek fiyatina gitti :) (bir ay maasindan yuksek bir rakam) :) alma dedikce, alcam karisma dedi. Heralde dugun meselesini telafi etmek icin... ama sonra tembihledi, sakin soyleme fiyatini, beni keseller bir bilseler yuzume bakmazlar demisti :)
annesi istemedigi icin korktu bence... banada hic gostermezdi, bir araya geldigmizde eve gidince, annem seni bir daha begendi, iste boylesin soylesin seni cok seviyor, cok mutlular felan filan. Gercegi demek lazimsa ben bunu icimden hissetmedim onun anlatigi derecede degil. normal gelip oturdu bir guldu tamam. Annesine karsi beni cekmeyemi cabaladi, icimi isitmakmi amaci.. hayal etti kendisi bana inandirmaya caba gosterdi...
Soran1 yılkendi aileme gelince evet ya haklisin, biliyorum onlar uzulmeyim diye zaten her cabayi gosterdi, bastan sonuna hatalarini gormezden geldiler (yani annem benim moralimi gelip surekli bozardi bana tepkisini gosterirdi). Farkindayim, ama iste bozulunca herkese daldim ben herkese suc buldum :(
Onlar yaptiklarima ragmen zaten kus degiller bana, halbuki icimden geleni saydim bazen :(
Hic kizmadilar bile, uzuldugum icin onlar daha uzuldu, iyi hissetmem icin herkes dolasiyor etrafimda ben yuz vermedim keyfimde olmadigim icin...
Annem zaten kanser hastasi, fenalasir diye bile korktum oldu onu uzmekten :( bazen sert davrandim..
Sonuna kadar haklisin, onlar iyi ve mutlu olmami istiyor sadece ve goremediklerimi gorduler aslinda..
Soran1 yılvideoya gelince :) :) Meğerse bunun içinmiş 🤲 deyip sevilenlerden eyle bizi Yarabbi !
Soran1 yıliyi Insan, sana ne kadar tesekkur etsem az biliyormusun, birini en kotu anlarinda, karanliklardan cikardin sen, bu dunyada ne istiyorsan Rabbim versin sana
- 1 yıl
Evli değilim, daha kendimize uygun birisini bulamadık diyelim. 😊😊 insan biraz seçici olunca ve Çerkez olmama rağmen gereksiz adetlerden nefret ettiğim için şu an çok bekarım 🤪🤪🤪
Özellikle ailesi seni istemediği için, onlardan para istemesi demek onların isteklerini yapmak zorunda kalacağını bildiği için istemedi. Annem seni istemiyor diyememiş, onlar karışmaması için, aileler karışmasın demiş. İşin bozulacağını biliyormuş yani.
Ayrıca bir şey istemeyerek çok iyi yapmışsın. Aileden bir şey istersen onlardan emir alabilirsin. Bu yüzden gençler kendi patlarına göre yapması lazım. Eşya seni mutlu etmez, eli mutlu eder. Eşya her zaman olur ana mutluluk bir kez bir kez kaçtı mı daha gelmez. 😊😊😊 sen mutlu olmak için elinden geleni yapmışın ama yanlış insana ve yanlış aileye.
Devamını yazıyorum 😊😊 - 1 yıl
Sade düğün istemen bence çok iyi olmuş. Ama onların çalgılı istemesine şaşırdım. Ama sen ona da tamam demişsin. 😊😊
Tektaş olayında düğün işini telafi etmek için almak istemiş. Ama annem duymasın lafı hiç olmamış. annesi ona kızıyorsa seni hiç istemiyor belli. Çocuk sana aşıkmış ama aşk bitince çok daha ciddi sorun yaşardınız. Annesi sizi ayırmaya çalışırdı ve başarı olurdu. Sen dul bir bayan olarak daha büyük tıranva atlatırdın - 1 yıl
Sonuç olarak ailesi seni sevmez ise, hep sorun olurdu. Misal annen bana artık evlen diye çok baskı uyguluyor, bizim ailede gelini el üstüne tutarlar. Ben geline iyi davranırsam oda oğluma iyi davranır diye düşünürler. 😊😊
- 1 yıl
Bizim orada bir tabir vardır. Yerini bulmamışsın diye. Allah yüzüne bakmış ve son anda hayatın kurtulmuş. 😊😊
Şu annenin ve babanın gönlünü almanı unutma, tamam mı? 🤪🤪
Yoksa sana çok kızarım 😊😊😊🙂 - 1 yıl
Evrene de olumlu mesajlar göndermeyi unutma 😁😁😁
Soran1 yıltabi yaaa biliyordu, simdi taslar yerine oturuyo tesaduf olabilirmi? ama dugunu erken yapalim cabasindaydi, yaz gelmeden once Haziran olsun gibi, biz eylule cektik, ben nasil olsa acelesi yok hem her seyi nasil ayarlicaz zaman gerekir dedim. Buda bana soylemesinmi, uzayinca, bu isler b*k oluyo, ben biliyorum sonra karisanlar oluyo ve ciftler ayriliyo son aylar demisti... 3 ay uzasin ne var ki, hem ailemle son tatilimi geciririm dedim, bu konu hic acilmadi, ailesi bile neden eylul diye sormadi neden daha erken yapalim demediler... onlar konussaydi ailemi de ikna ederdi hem, dugun ve her seyi biz hazirladik sadece ikimiz
Ben dini dugun istedim, ilahili olsun dedim. Annesi illa oynamak istedi :)
benim annem olsa, mesela abimin nisanlisi ve tabi parasi olsa, ona harcadigi icin bisey demez, hatta sevinir, ne guzel yapmissin diye, ama evet kizacakti dediyse istememis hic yatirim neden yapsin demi :) verince hepsini faturayi garantisini gonderdim birlikte umarim kadin gorur temizlik yaparken ahahahahah
Bosanmak daha zordur dusunmek bile istemem Şu an , ben Şu an simdi boyleysem o zaman hepten insan yipranir :'(
ayrilma haftasi bana oyle bisey dediki dedim ciddi olamaz. "cocugumuz olsa, ve bosandik say, cocuklarini alip gidersin, ben istemem, ilgilenmem, onlari sevemem cunku ailen ile kan bagi var..."
sonra toparladi uzuntuden felan konustum gibisi
Soran1 yılsenin annen ayni benim annemin abime kardesime yaptigi mesele. O yuzden canladira biliyorum bile :) bizde ayni, hatta eger bir kiz bulsalar, kizin asla pesini birakmazlar, ki oglum evlensin mutlu olsunlar :) :) kapida bile kole olurlar heralde yeterki evlensin istesin
Soran1 yılsoz verdim sana ailemin gonlunu alacam eskisi gibi olucam onlara karsi :) :)
- 1 yıl
Okumamı müteakip hemen cevap yazıyorum.
- 1 yıl
Hemen istemesi ailesinin işi bozacağını bildiğinden dolayı 😊😊 taşlar yerine oturdu şimdi 😊
Bu arada sen muhafazakarsın sanırım. Onun ailesi seküler ise ondan da istememiş olabilir. Hem halası hemde mıhafazakarlık etkili olmuş olabilir.
Ayrıca, evlenmek en kolay şey ayrılmak ise en zor şeydir, unutma 😊😊 bu konuda iyili evlenmemişsin 😊 - 1 yıl
Ayrılırsan onları sevmem ne demek. Dengesiz teki belli. Bu laf hiç söylenir mi? O sabilerin günahı ne. Bundan adam da olmaz koca da. Allah yüzüne bakmış 😊😊
- 1 yıl
Senin annen çocukların mutlu bir yuvaları olmasını istiyor. Zaten bir anne babanın en büyük mutluluğu çocuklarını mutlu görmektir 😊😊
- 1 yıl
Annengil sizlerin yuvası olsun ki, gözümüz arkada kalmasın diyorlar 😊😊
- 1 yıl
Bir zahmet alman lazım artık 🤪🤪🤪 yoksa sana kızmam çok çok çok çok kızarım, haberin olsun 🤪🤪🤪🤪
Soran1 yılben muahafazakar birisiyim, onlar da ayni aslinda. Uyumluyduk bu konuda.
Evet ya haklisin elinde sonunda ben ne kadar kendimi kandirsam o ne kadar bana soz vermis olsa bile, karisirlardi, ve biz tartisirdik. Annesine laf kondurmassa, ben hakli iken isimiz giderdi..
Cok isterdi baba olmayi iste boyle olurum boyle yaparim, cok hosuma giderdi bana sunduklari. Ama o gunden 1 gun sonra bana bunlari sesli mesaj atti ! korktum, ciddi olamaz, bu O olamaz dedim.
aileme demedim hic birini duysalar zaten ooowwo daha karisirdi
Simdi cikiyorum ve onlara eskisi gibi davranacam :) kizma tamm :) :) :)
Soran1 yılinsAllah senin de karsina istedigin hayal ettigin gibi biri cikar karsina, en hayirli olan, en guzelinden olsun !
- 1 yıl
Ailesi seni istenmiş bu bir. İkincisi ise kardeşleri ile mal mülk kavgasına düşen aileden uzak durmak gerekir. Hayırlı olmuş senin için😊😊
Ayrıca, Baba olmak büyük sorumluluk ister, bunda o sorumluluk duygusu da yokmuş.
Annesi ile konuşup çok çabuk ruh hali değişiyor. İyi insan birden çok kötü oluyor. Yani dengesiz 😊😊 - 1 yıl
Kızma hakkımı halaa saklı tutuyorum. 🤪🤪 senin anneciğim ve babacığına karşı tavırlarına göre belki çok çok çok vb.. kullanırım, belki hiç kullanmam 🤪🤪🤪
- 1 yıl
Anlaşacağı ve yuva kurma niyeti olan bir bayan olursa, neden olmasın 😊 artık evlenmek laızm ama anlaşacağım insanla. 🤪
İşyerimden bayan arkandaş bana şöyle derdi😊 ilerde ilaçları hatırlatacak insan lazım sana diye 🤪🤪🤪🤪
Soran1 yılOnlarin kavga meselesine cok karismak istemedim, biraz anlattiydi ama, onun anltattigi sekilde biraz hak verdim ama ne olursa olsun kimse hayatindan ailesini kardesini felan silmez tamamen. Bunlar hepten kopardi ipleri. Kimi dinlersen herkes kendince hakkli degilmi? 🙂
Bende yumusasin diye biraz bizim hikayeden anlattim, biz sileriz silmek gerekiyorsa koparim daha iyi diye bagiriyordu, fazla ustlenmedim…
Ruh hali bir anda degisiyordu o son haftasinda ve dedigim gibi kafami o yuzden birde karistirip gitti
Bugun annem ve babamla daha normal konustum 😄 kizamazsin 🙂
O zaman Rabbim senin anlasabilecen birini cikarsin karsina ! Isyerindeki bayan cok guzel soylemis 😊
Deger vermek on planda olmali evlenecen kisiyle 😊😊
- 1 yıl
Para için değer mi? Anlaşamıyorsan tutarsın avukat, onlar araların da halleder. Sana böyle silerim falan da hiç hoş değil. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil sonuçta.
Ama çok kindar bir aile, olmaması iyi olmuş. Annemgile iyi davranmaz ve hep sen arada kalırdın.😊
Anne ve babanla normal konuştuysan bu seferlik kızmayım barii 🤪🤪🤪 ama kızma hakkımı gene saklı tutuyorum.🤪🤪 Onların kalbini aldıktan sonra kızma hakkını iptal edeceğim 🤪🤪🤪 zat-ı şahaneleriniz bilgisine efendim 🤪🤪
Yani, her an kızabilirim, bu yüzden biran önce gönüllerini alman lazım 🤪🤪🤪
Amin diyelim ana bu devirde anlaşabileceğin insanı bulmak gerçekten çok zor. Birde ailelerden birinin aksi olması halinde işler daha da karışıyor maalesef. Evlenmek zor iş yaniii😊😊 ama hayırlısı diyelim.😊😊 - 1 yıl
İyi akşamlar, nasılsın iyimisin demek istedim. 😊
Soran1 yılmerhaba, simdi burdayim :) yeni haftaya basliyoruz bismillah diyelim.
Nasilmiyim, ruh halim surekli degisiyor, gercegini soylemek gerekiyorsa bir yandan ozlem cok, sakin olup dusununce ailesinin son gunler kindar oldugunu gordum ve korktum ama iste kalbe soz gecirebilsem ve tamamen onu yok etsem...
Ben aileme cok yakin bir kizimdir, hele anneme, ve annemlere iyi davranmaz ise evet arada kalirdim kesin ister istemez bir yanim kirik olurdu. Ama neden kotu davransinki diye dusunuyordum, insan sevdigine yapmaz... dedigim gibi aklimla oynadi, her 2 ihtimali kendi soyledi, hem gormek istemem soguk davranirim, ve sonra oyle olur mu sevgilim tabikide iyi olucaktim senin icin, gerekirse ic guveniz bile olurdum...
Aklimla oynadi gercekten kendime bile kiziyorum artik..
Annem babamla iste normal konusmaya basladim, ama artik sanirim cok degistim ve herkese cok soguk davraniyorum, sokaktaki insalar olsun, komsular olsun, hepsine... kimseyle konusasim yok aslinda bu dunyada kimseyle konusmak istememe hissi var :(
Soran1 yılBu hafta sonu gezmek icin annemi kardesimi aldim ciktim. Ne yazikki tuttugumuz daire onunden gectim, icim bir hos oldu :( kendimi zor tuttum aglamamak icin gozlerim dolu dolu gectim... anneme baktim kafasini bile cevirmedi o, buyuk bir sessizlik ile.. sonra gezerken bir tanidik gorduk, kadin nisanli oldugumu duymus hayirli olsun dugun ne zaman diye sorunca, ben basimi egdim bekliyorum, annem once bekledi daha sonra yok olmaycak dugun dedi, tabi herkes soruyo birde nedenki diye, baktim annem sessiz sessiz, cevap bile veremiyo, orada cok bunaldim, cunku annem bile kabullenmiyor, diyemiyorki aileler anlasamadi, ve genclerinde isi boylelikle bozuldu
O yuzden bir daha zoruma gitti, sustum, sessizce eve donduk, konusmadan aksama kadar, icimde tuttum annemin kalbini kirmamak icin :( neden demedi, diyemedi, gercek bu ! gercegi soyleyemiyo kimseye
Bak gordunmu kendin diyosun anlasabilecegin insani bulmak zor diye, iste aslinda ailelri uzak tutsam, ben bulmustum, oyle dusunuyorum :( bu devirde evlenmek gercekten zor insalara guven kalmadi kimse durust degil...
Hayirlisi umarim bulursun bir gun karsina cikar :)
- 1 yıl
Birazdan uzun bir cevap yazacağım 😊😊
- 1 yıl
Şu anki ruh halin gayet normal. Ama zamanla geçecek. Sen ailene çok yakın bir kız olduğun için eşinin de yakın olması lazım. Siz neşeli ve olayları fazla büyütmeyen bir aile olduğunuz için size de böyle bir damat lazım. Seni severse 2-3 yıl yapmaz. Daha sonra ailesinin etkisiyle yapabilir. Bence hiç olmaması senin için en hayırlısı.
Sen aslında onunla evlenmek değilde, bir yuvanın, ailenin, çocuğunun olmasını istiyordum. Sadece bunlar için sana bir koca lazım, oda bu olsun diye. 😊😊 sen ona aslında çok aşık değildin sana sunacağı yuva ve çocuk olayına odaklanmıştın. 😊😊 - 1 yıl
Onu değil yaratacağı ortamı çok istiyordun. Belli bir yaşa geldin ve hormonların çocuk, çocuk diye sana bastırıyor 😊😊
- 1 yıl
Bu arada yaş 32 miydi 🤪🤪
- 1 yıl
Annen ve babanla normal olduğuna göre artık sana kızmayım bari 😊😊 onlar seni, senden daha çok düşünüyor canım, unutma 😊😊 onların kalbini kırma
- 1 yıl
Belki şu an evli olsaydın, boşanma olayını düşünmeye başlamıştım. Unutma dünyada ki en kolay şey evlenmek, en zor şey ise ayrılmaktır I😊😊
- 1 yıl
Canım aileler anlaşamadı ama burada suç onun ailesinde, senin değil 😊 onların terbiyesin davranışlarına annemgil görmezlikten gelip sanki bizim kız kusurlu durumuna seni düşürmemek için yapmışlar.
- 1 yıl
Bende ayrıldım, ailesi 10 numaraydı ama biz anlaşamadık. Bence olmaması çok iyi oldu. O cadı kaynana seni canımdan bezdirirdi
- 1 yıl
Bir müddet o sokaktan daha geçmeyin, olayın bozulma sebebine de genel anlaşmazlıklar diyim ve artık konuşmak istemediğinizi söyleyin
- 1 yıl
Annemgilin biz anlaşamadık demesini istiyorsun ama bence onları daha fazla üzme derim
- 1 yıl
Sen üzülüyorsun ama üzülmeye değecek insanlar üzül, değmeyeceklere değil. 😊😊
Senin ilk erkek arkadaşın olduğu için çok bağlandığını hissediyorsun ama başka birisi o büyük kalbini çalınca onu ne kadar çabuk unuttuğuna sende şaşıracaksın😊 - 1 yıl
Evet anlaşacağın insanı bulmak zor, ama sen onla anlaşamazdın. Nişanlılıkta kavga ettiğin bir insanla evlilikte neler yapmazsın
- 1 yıl
O anlaştığın insan değildi, sen öyle zannediyordun aslında 😊😊 ama aileler konusunda haklasın. Artık ailen hiç karışmaz, bundan emin olabilirsin 🤪🤪🤪
Soran1 yıltek tek cevaba geliyorum
Benim ailem daha dogrusu annem, tek istedigi deger versinler, deger verdiklerini goreyim. Oda gormedi iste, ozel gunde gelmemesi son oldu, ondan once ne dugunden bahsediyor ne bir hazirliktan bahsediyo, alis veris yapilacak konusu bile acilmiyo... annem dedi onlar deger vermiyo sana kizim...
Aslinda, ben once tanimadigim icin, onun konusma tarzina, fikirlerine, ve daha sonra bana sunaca ve yaratacagi ortami begendim evet dogru, daha sonra hisler geldi, tanimaya baslayinca ve bana davranmasi, bana yakinlasmasi hosuma gitti. Gunler gectikce onun sevdigini gordum ve bende sevmeye basladim.
Evlenmeye sanki hazir degilmisim ama o istekli hale getirdi :)
simdi evet daha cok istiyorum, once umrumda degildi gelirse gelir gelmezse bekarliga devam :)
istekli bir hale geldim Şu an :D :D , ve yasimida dusunuyorum geciyor cunku, 30'a cok az kaldi diyelim :)
kendime gore birini bulursam ve aramizda sevgi olursursa eminimki bugunlerin hepsini unuturum :)
Hep oyle oluyo zaten ya gencler anlasamiyo genelde oyle, ya da ailerden kimileri istemiyo, oda genclerin bu isi nasil yuruturler ona bagli :) ikisi tutumluysa olur, aksi taktirde benim hikaye iste
aslinda ben onlara degil kimseye degil kendime uzuluyom, ve umudum bitiyor ya en cok ona yaniyorum
ayrinca bu cok soyledigin cok dogru :) :) gulumsettin beni : Senin ilk erkek arkadaşın olduğu için çok bağlandığını hissediyorsun ama başka birisi o büyük kalbini çalınca onu ne kadar çabuk unuttuğuna sende şaşıracaksın- 1 yıl
Teker teker yazıyorum.
1. Paragraf için : annen tamamen hakkı, nişanlın hariç anne ve babası seni istemediği için olayı geçiştirmeye çalışmış. En sonunda annenin sabrı normal olarak taşmış ve annesi gibi biraz çıkışında onlarda zaten böyle bir şeyi bekledikleri için hemen olayı bozdular. Şuna emin olabilirsin ki çok mutlu olmuşlardır.
Tekrar söylüyorum, bu olay senin için çok hayırlı olmuş 😊😊😊
2. Paragraf: senin ilk erkek arkadaşın. Bugünse kadar hiçbir erkekten aşk manasında sevgi-ilgi görmediğin için bu kişi sana bunları gösterince sende kontrolünü kaybettin ve aşıkım aşıkım moduna girdim 🤪🤪🤪 olay bundan ibaret. Sonra hayal kurmaya başladın yuvanın olacağı, çocuğunun olacağı ve bunu da yazman lazım 🤪🤪 normal her bayan gibi aşırı istekli olmandan kaynaklı zina olmadan sevap olarak cinsellik yaşayacağın hissi seni senden aldı.
Şimdi bunların hepsini kaybetmiş gibi düşünüyorsun 😊😊 ama yaşın daha çok genç (20 sene önce olsaydı bunu söylemezdim ama şimdi resmen çıtırsın yani çok küçük) bundan sonra zat-ı muhtermenin geçmişi hemen unutturacak ve daha güzel bir hayata başlayacaksın.
En azından anne ve babana iyi davranacak🙂🙂🙂 - 1 yıl
3 . paragraf: benim olayda biz anlaşmadık. Aslında biraz erkek gibi tavırları vardı ve çok sigara içiyordu. Ben kibar bir insanım ve yanında dişil enerjisi yüksek bir insan isterim, eril enerjisi yüksek değil 🤪🤪
- 1 yıl
4. Paragraf: canım sen sanki bu şansındı ve bunu kaybetmiş gibi düşünüyorsun. Aşırı yanlış bir düşünce 😊😊 güzelim her zaman daha iyisi vardır. Sen sadece biraz gözümü açacak ve erkeklerin sana yaklaşması için onlara cesaret vereceksin. 😊😊 tabiki kalitesi erkeklerin 😊😊
- 1 yıl
5. Paragraf :
Yeni bir aşk seni senden alacak. Onu tüm benliğinle isteyeceksin. Öncelik olan çocuğum içinci plana düşüp, onla biran önce evlenip yakışlaşma, bir erkek tarafından arzulanma ve doya doya cinsellik yaşayıp (bol bol orgazm olup) ona tüm kalbinle bağlanacaksın. 😊😊 onun kusurlarını bile görmeyeceksin, oda senin ona karşı aşkından çok etkilenip seni kırmamaya çalışacak 😊😊 oğluşunu mutlu gören kaynanan ise seni çok daha fazla sevecek 😊😊😊 sen onu annenle bir tutmaya başlayacaksın 😊😊 - 1 yıl
Moralimi bozmak yok, anlaştık mı?😊😊
Soran1 yılOnun annesi tam bir cahil, zaten oyle bir kadin asla oglunu everemez, oglan kendi bulup karsilarina cikarsa ben bu kizi istiyorum diye, belki olur, yoksa o kadin bisey beceremez. Ama o kadin cok pisman olsun isterim gercekten Allahtan diledigim en son sey, vicdanida rahat olmasin mezara kadar, bu yaptigi buyuk kotuluk, buyuk gunah...
Yoooo aslinda ben kimseye icimi acmam, beni becermek kazanmak zordur, o kisiden emin olmadan asla yuz vermem guvenmemde :) :) o cocuk cok ugrastiydi beni elde etmek icin :)
beni 1 kisi alir sadece, kendimi korumak zorundayim :)
Cokta genc degilim :) 40 yasinda cocugum olmasin :'( Şu an tam zamani :) :)
Ama evet hayal kurdum, hemde az kalmisti artik...
hmm anladim, eril enerji bir bayana yakismiyor :D boyle biraz citi piti olsun kadin, erkek ise erkek dedigin gib iste arkanda dag gibi dursun :D
Aynen tam boyle kaybetmis gibi hissediyorum, ya neden? cunku bu devirde insan zor guveniyo zaten, duzgun sanki kimse kalmadi, hepsi cocuk gibi, sorumluluk nedir bilmiyorlar, esinle vakit gecirmek yerine arkadas takilmalar, sonra bir suru kisi bosaniyo, aldatmalar vs... o yuzden evet kaybettim gibi gibi. Ve ben erkek arkadasi aramam disarida, o beni bulsun :D ben utangac ve cok sessiz bir kizim :D yani sansim azaliyo
Gelsin o yeni ask ben sabirsizlikla bekliyorum artik, bu hayallerin tadini almisim bir kere :D
hem gecmisi unutmak icin, hem projelerim icin gelsin diye dua ediyorum, ve tabi 1 kere istiyorum onuda omrumun sonuna kadar butun guzellikler ile
- 1 yıl
Aile cahil ve sen de kültürlüysen zaten bu iş olmaz. Ama sen gene beddua etme güzelim. O sana geri döner. Sen kalbimi ferah tut ve bu beladan kurtulduğun için Allah’a dua et derim. 😊😊
2. Paragrafta kendini birazcık fazla övmüşsün. 🤪🤪 öyle biri çıkarki senim feleğini şaşırtır. Bu kadar beni elde etmesi zordur falan pek deme bence. 🤪🤪 Allah kalbime uygun birisini karşıma çıkarsın de bence. Öyle beni elde etmek çok zordur, ben bulunmaz hint kumaşıyım falan kimseye deme. 🤪🤪 bak, benden uyarması canım. 🤪🤪
Kendini koruma konusunda haklısın ama bak Allah belki sana hiç vermeyeceğin tavizleri verdirdi.
Bu arada 40 yaşta anne olma konusunda haklısın 😊😊
3. paragraf: eril enerji hiç yakışmıyor😊😊 yanımda bir kadın yani hoş bir varlık olduğunu hissetmeliyim. 😊😊 yaninda erkek istesem, erkek arkadaşlar ile takılırım zaten 😊😊😊 dağ gibi durma konusunda haklısın. 😊😊 boyum 189 cm olduğu için ben, fiziki manada da dağ gibi dururum sanırım 🤪🤪🤪 - 1 yıl
4. Paragraf:
Biz erkeklerin en çok etkilendiği bayan tipi sessiz, sakin ve utangaç bayanlardır. Biz aramızsa tam evlenmelik bayan deriz 😊😊
Ayrıca evlilikte her şey beraber olmamalı. Senin ve eşinin ayrı bir hayatı da olmalı. her şey beraber yapılmaz ama erkek de kahveye oyun oynamaya gitmemesi lazım. Kaliteli erkekler zaten öyle yapmaz. Herkesin arkadaşları ile kafa dağıtmaya ihtiyacı var.
Evet sorumluluk sahibi iyi bir erkek bulması çok zor, ama niyeti ve önceliği yuva kurmak isteyen iyi bir bayan bulma ihtimali çok çok çok çok vb…. 🤪🤪🤪
Erkek beni bulsun diyeceğine biraz kaliteli erkeklerin olduğu ortamlarda bulunursun, dikkat çekersin ve erkekler sana yaklaşır. Ortam derken kafe, bar demiyorum. Sosyal aktiviteler demek istiyorum. - 1 yıl
Son paragraf: Allah karşına çıkarır merak etme. Derlerya, en iyi arkadaşınız ile evlenin diye 😊😊 bu yüzden aşk biter sevgi kalır. Sevgi ile ortak paydaşlar ve zevklerin olması ve özellik kıskanç olmamakla olur 😊😊😊😊
Sakın ben aşkımla evlenecek, benim her dediğimi yapacak, herşeyi beraber yapacağız gibi hanımcı ve dişil enerjisi yüksek bir erkekler evlenirsen mutlu olmazsın, sadece sıkılırsın. 😊😊 kadın her dediğinin yapılmasını istemez, saygı duymak ister ve saygı duyduğu erkeği sever 😊😊😊😊
Soran1 yılEtmeyim beddua haklisin, bugune kadar hic etmemisim, bak iste neye cevirdiler beni :D
Kendimi ovme degil yok estfagfirullah. Sadece kendi karakterimden bahsetmek istedim. Ben kimse degilim, ve tabiki benden kaliteli insalar daha fazladir. Demek istedigim su, hemen kendimi atmam, yuz vermem, oda benim yapim. Oyle olmasam zaten cook cokk sevgilim olmustu :D
Cogu kadin, koruyucu erkekleri sever, ve eril enerjisi yuksek olan. Ve, bu benim fikrim ama, ben isterim ipleri ele alsin daha fazla o yonetsin, kararlari o alsin, sorumlulugu daha cok onda olsun. Ben ona uyarim, begenmesem ve bana gore yanlis ise, fikrimi sunarim :) iki taraf anlayisli olmali. Benim dedigim surekli olsun istemem, cunku hoslanmam memnun kalmam.
Erkekler icin karsisinda bir bayan olmali :D Hanimci bir kadin, evine kocasina sahip cikan, yuvasina deger versin... ve o saygi, sevgi gosterse zaten tamamdir.
Tabiki katiliyorum ayri ayri takilmak gerekiyo sonucta evlisin diye sadece her sey onunla degil. Ama sadece 100/100 arkadas olmasin demek istedim :D dengeyi saglmak lazim. Ben bunlari soyleyince en kotu ihtimalleri anarak soyluyorum. Sonucta herkes ozgur :) ama erkekler unutmasinki aksam evde onu bekleyen artik bir bayan var :D :D
Daha fazla sosyallesmem gerekiyor, bi dusuniyim neler yapabilirim :D bu kaliteli erkekler nerelerde saklaniyor :D
Bayanlar daha cok evde ben sana soyleyim :) kolu komsu cay icmekle :)- 1 yıl
1. Paragraf: senin gibi zat-ı şahaneyi bile bak ne hale çevirmişler 🤪🤪🤪🤪 beddua etme boş ver, Allahlarından bulsunlar 😊😊
2. Paragraf: zaten kaliteli kız öyle olur. Biz erkeklerin aradığı hanımefendi kızlarda öyle zaten. Herkesle özellikle erkelerle çok çabuk samimi olan kızları pek evlenilecek kız kategorisine almayız. Ama uzaktan çok soğukda durmamanı tavsiye ederim. - 1 yıl
3. paragraf: sen saygı duyacağım erkek arıyorsun😊😊😊 dediğin gibi kadın saygı duyduğu erkeği sever 😊😊😊 ama tüm kontrol erkekte olsun demiyorum. Kararlar ortak alınsın, her şey konuşsun ve bir taraf hep baskı yapmasın. Bazen erkeğim, bazen kaıdnın dediği olsun. Hep bir tarafının dediği olursa dediği olam taraf mutlu olmaz. 🤪🤪 az da olsa çekişme, birbirine takılma falan olmalı 🤪🤪🤪 heyecan iyidir 🤪🤪🤪
Hanımcı bir kadın olur ve erkek zaten akıllıyla eşine saygı gösterir ve değer veril. Misal yemeklerini çok sevdiğini söylersen kaıdn daha iyisini yapmaya, seni daha memnun etmeye uğraşır. 🤪🤪 erkeğin burada dikkat edeceği şey yemeklerin güzel olduğunu hem eşine hemde toplu bir ortamda söylemesi laızm 🤪🤪🤪 kadın bilse bile duymak ister 🤪🤪🤪 bu her konuda böyle 😊😊😊 - 1 yıl
4. Paragraf: %100 arkadaş olması 🥰🥰🥰 bu çok önemli😊😊
Akşam onu bekleyen bir hanımın olması 😊😊 kilit cümle bu 😊😊😊 zaten ara sıra misal 10 günde bir falan olabilir. Aman haftada 2-3 devamlı dışarda, zaten olmaz. Ölçüsünde olmalı zaten. - 1 yıl
Eğer erkek sever ve evde mutlu ise zaten eve koşarak gelir, hiç merak etme 😊😊😊
- 1 yıl
Son paragraf: evet sosyalleşmen lazım canım 😊😊😊 ama kaliteli ortamlarda 😊😊😊
Kaliteli erkekler her yerde olabilir 😊😊 hatta çok yakınında bile 🙄🙄🙄
Bayanların çoğunun evde oturduğunu biliyorum 😊😊 bu yüzden referans çok önemli 😊😊😊😊 ama erkeğinde senin gibi bir bayanın nefes aldığını bilmesi lazım dimi. Yoksa size nasıl ulaşacak efendim 🤪🤪🤪
Soran1 yılbu gonul isleri ne zormus haaa ben onu anladim. Bu evlilik, aileleri idare etmek, daha baslamadan aslinda yordu beni... Hem bir taraftan cok guzel duygular ama bir taraftan zormus, her sey iyi gidince problem yok, bir patlak olsun tamam bitti mutusuzluk basliyo...
Ve aslinda, yeniden bastan baslamak baya bir zoruma gidiyor :(
Her sey guzel, iyi giderken... cok agir imtihan
Soran1 yılbekarlik sultanlik derler ya, sacma dusunurdum, ama artik 50/50 oldu bende
- 1 yıl
Gönül işleri zor, aileleri idare etmek daha da zor😊 aileler hiç karışmandan onlardan hiç bir şey almadan kendi başına yapmak lazım herşeyi bence 😊😊 az olsun ama sizin olsun. Düğüne falan da gerek yok. Çok güzel ve uzun bir balayı en iyisi. yurt dışı + yurtiçi karışık 😊😊 15 - 20 gün. Birebirinize iyice sarılın.
Hatta şöyle
Evlilik günü
2 gün evde takılma. 😊😊 ye iç ve birbirini güzelce alışma devresi 😊😊 bu bayanlar için önemli. İlk günler evinde ve yanlız. Ama kimse gelmeyecek, kimseye gidilmeyecek sadece evde 2 gün çıkmadan takılacaksın. 😊😊 sonra 1 hafta yurtiçi deniz tarili
Sonra
1 hafta yurt dışı sanat tatili (misal roma gibi)
Sonra 2-3 gün daha ev.
Sonrasında ise aileleri ziyaret 😊😊😊 - 1 yıl
Bu sıra çok iyi olur. Özellikle kadının, kocasının bedenine alışması ile ilk 2 gün evde olunması lazım.
- 1 yıl
Evet, herşeye baştan başlamak zor ama bu işleri kolaylaştırsın bir insan olursa, her şey çok güzel olur. 😊😊
- 1 yıl
Bekarlık annesi ve ayrı evi olan erkekler için sultanların. 😊😊 misal ben 🤪🤪 ama annesinin evinde kalan, çevresinden evlenme baskısı yiyen kızlar için sultanlık değil maalesef. Senin gibi mutahasıp ailesi olanlar için hiç değil 😊😊😊 ama evlenmek de laızm.
İnsana güvenebileceği bir hayat arkadaşı herzaman laızm 😊😊😊 - 1 yıl
Bende bile %50-%50 değil 🤪🤪
Evlenmek %70 🤪🤪🙄 sende de an az bu kadar olsun. Yoksa kızarım haaaaa🤪🤪🤪
Soran1 yılHer seyi kendi basina yapmak tamam bende isterim, ve simdi bunlari yasadigim icin daha cok gorebiliyorum yarattigi problemleri. Tecrube oldu :)
Ama arkanda bir anne deseki surekli bu boyle olmali adetlerde boyle soyle diye diye insan yipraniyo, kimseyi de uzemiyorsun ortada kaliyorsun.
Evlilikten sonra bu sunduklarin harika ! Begendim ! Umarim boyle anlayisli biri cikar diyim :D
Sabah yine morelim bozuktu o yuzden dedim, ama gercegi evlenmek istiyorum hatta bi an once 1 yil gecmeden, en fazla 2 .. 2 bile uzak geliyo Şu an bana, kendi evime kendi yuvami kurmak istiyorum :D artik ailemden bir an once kopmak isterim :)
iyi bir es, anlayisli, kadinina deger veren, sevgsini her gun hissetiren olsun, benim icin super bile :D- 1 yıl
Eğer aileler çok yardım ederse, kendilerinde karışma hakkı görüyorlar. Buda her iki ailenin karışmasına ve kırgınlıklar yaşanmasına sebep oluyor. Ama saçma sapan benim kızım sanki küsurlu gibi hiç bir şey almıyacakmısın diye sorun da çıkarıyorlar maalesef. Yani her iki tarafın dik durması ve akraba dedikodularını dikkate alamamaları lazım. 😊😊
- 1 yıl
Bu adet olayı her iki tarafı da yoran adetler. Elalem bir şey demesin diye boşuna kendilerini yıpratıyorlar maalesef
- 1 yıl
Evlenmek ve aileden kopmak konusunda çok doğru düşünüyorsun. Kesinlikle haklısın. Ama birdaha birbirinizi yormayın. 😊😊
- 1 yıl
Biraz uzun ama benim de düşüncem buna yakım
- 1 yıl
Yakın. Ama ikinci ek eşya konusunda değil tabii😊😊
https://youtu.be/aTnF4RLeJ8Y?si=SUglaiscwL1JArTX - 1 yıl
Şimdi bunlar mı daha mutlu yoksa ailelerini çok karışanlar mı?
Soran1 yılEskiki kafa iste birazcik, artik degismesi lazim. Aileler anlayisli olmasi lazim ama onuda biz kontrol edemiyoruz maalesef, konusmalarini kontrol edemiyoz :)
hele o dedikodulardan nefret ediyordum hep ten nefret ettim ! annemi etkiledi cunku... millet hep konusuyor iste
benim yuzumden mi oldu biraz da sence?
Cok mu yordum onu?
ben ortada kaliyordum bazen ve ilk baslarda soylediydim cunku, cikis kapisi bulamadiydim.
daha sonra belli etmemeye calissam bile o surekli anliyordu, ona hissettirmeseydim keske :(- 1 yıl
Dedikodu çok kötü ve ailedeki kadınların birbirini kötüleme aktivitesi maalesef.
Soran1 yıl100/100 bunlar mutlu simdi :D katiliyorum, senin gibi 2 el haric :D biraz titizimdir :D
- 1 yıl
Biraz senin de hatan olmuş bence. Çünkü artık insanlar yorulmak istemiyor maalesef. Ama onu annesi çok zor bir ve evlensen şu an burada çok pişmanım ne yapayım ye yazıyordun
- 1 yıl
Devam ediyorum hemen 😊😊
- 1 yıl
Annen de çevrenden çok etkilenmiş. Artık gene bir hayırlı işin olursa herkese, kim adet madet istemiyoruz. Biz kesinlikle sevmiyoruz öyle şeyleri.
Biz kendimiz olduğu kadar yapacağız, dersiniz. Adetleri çok şaçma ve gereksiz bulduğunuzu söylersiniz. 😊😊
İşinizin olmaması hayırlı olmuş. Sonra çok üzüleceğine, şimdi az üzül bence. 😊😊
Ben Çerkez’im ve titizim canım. İkinci el bende sevmem ve evde olması gerekenler olsun zaten. Ama fazlaya gerek yok. Ama buzdolabı en büyüğü olsun. Beyaz eşya kötü olmasın, kaliteli olsun. - 1 yıl
Bu arada güzelim yaaa, burdan yazmadı bir zor oluyor. Hep en sona kadar gelmek. 😊😊
Soran1 yılkendimi de cok suclu buluyorum o yuzden :(
aah keske ortayi bulsaydim...
esya icin ayni katiliyorum sana ! ne fazlasi ne eksigi
evet cok zor oluyo :D en snunda gitmek- 1 yıl
Bence o kadar suçun yok. En büyük suç kaynanan olacak kadınla. Ortayı bulamazsın o kadınla 😊😊
- 1 yıl
İşin olmaması çok iyi olmuş 😊
- 10 ay
En İyi Cevaplar
1 yıl7 yıl sevdik 1 yıl nişanlı kaldık düğüne 1 ay kala nişan atıldı. Sanırım yılların verdiği yorgunluktan oldu hep bişeyler ters gitti abisiyle kavga etmem son damla oldu. İlk zamanlar hep ağladım hayatı anlamsız görmeye ve yaşama sevincimi kaybettim unutursun gençsin her şey zamanla geçecek dediler inanki o an bunları idrak edemiyor hatta hiç bir yere sığmaz oluyorsun evde duramıyor işe gidemiyor hayatı yaşamı istemiyor ve insan içine çıkmak dahi istemiyordum. Ve benden ayrıldıktan 1 yıl geçenden evlendiğini öğrendim. Üzerinden yıllar geçti ama aklıma gelince içim acıyor ve bu şekilde yaşamayı öğreniyorsun hayat herşeye rağmen karşına başkasını çıkaracak ve üzüldüğüne değmeyecek anlayacaksın..
04 Yorumla
Soran1 yılokuyunca ayni ben, kendim yazmis gibi okudum :(
bizde toplam 1 yil oldu tanisali, bu 1 yilin icinde soz/Nisan yaptik. Dugune 2 ay kala atildi. Bizimde aileler yuzunden. Annesinin telefon acip annemle tartismasi gol etti. Bundan once hic sorun yoktu aramizda, sadece bayrama gelin gormeye gelmedikleri icin oldu... cok sacma sacma. eylulde Şu an dugunumuz vardi.. o gunden beri gozlerim yasla dolu surekli agliyorum, hayat bitti gibi. Ve herkes evet oyle soyluyo ama anlam veremiyorum inanmiyorumda. Ise geldim calismiyorumki, aha burada derdimi anlatiyorum icimi burada bosaltiyorum birazcik.
Kac sene gecti seninki? senin karsina biri ciktimi peki?
ben artik sanki sevmiyecem kimseyi halen kalbimde o var, cunku biz severek ayrildik caresizce ayrildik, oda cok agladi, ama silmis o oyle soyledi gecen, yazma artik basima bela olmadan cik git unuttum sildim hepinizi dedi. Seven biri sevdigine nasil soyler?
zaten yasim da geciyor artik kimse beni istemez, hemde cevrede duzgun kimse kalmadi, umudumu hep ten yitirdim- 1 yıl
Ailesi özellikle annesi beynini yıkamıştır. Benim 4 yıl oldu biteli inanki nasipse yoksa olmuyor bu yüzden kabullen ve önüne bak hayat devam ediyor asla pea edip kendini bırakma şu an her şey boş geliyor biliyorum ama bu söylediklerimi zaman geçtikçe daha anlayıp kavrayacaksın üzülme lütfen
Soran1 yılyikadiki ne yikadi bunu adim gibi eminim o karistirdi oratligi sonradan biseyler soyledi cunku. annesi ablalari her kimse artik buna demis dikkat et annesine onlar seni ic guvesi alacak, buda inandi ! anneme son zamanlar soguk davraniyordu... babasini daha cok dinliyo onun sozu geciyor ama daha cok sanirim.
Insallah gecer, icimden bir sogusa dua ediyorumki ondan sogumak istiyorum kalbimden ciksin boylece
tesekurler yorumalrin icin
Soran1 yılsen yazarmisin? ben yazamadim
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılBen hayatımda nişanlanmadım bu gidişle de olmaz ama çok garip bir şey var diceksiniz yok daha neler hayal görme ama hem hal ve tavırları hem annesinin bize yardımcı olmaya çabalaması bana birşeyler düşündürüyor
03 Yorumla
Soran1 yılnasil anlamadim. sevgilin var ama ciddi mi dusunmediniz
- 1 yıl
Benim sevdiğim yok birinden şüphelendim o insanların bizimle ilgisi şüphelendiriyor
Soran1 yılvardir biseyler belki
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
12Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. At yavrum nişanmi atcasun at bizi niye ortak ediysun
014 Yorumla
Soran1 yılbozuldu zaten 2 ay oldu, ama boyle durumu yasayan oldumu diye
Soran1 yılaglayarak geciyo gunlerim, anlamsız görmeye ve yaşama sevincimi kaybettim unutursun her şey zamanla geçecek dediler inanmiyorum, hiç bir yere sığmaz evde duramıyor işe gidemiyor hayatı yaşamı istemiyor ve insan içine çıkmak dahi istemiyorum
Soran1 yılaileler yuzunden bozuldu bizimkisi. Annesi baslatti, kavga cikarti bos yere agzina geleni saydi, bize geldi sozde duzeltmeye, daha susma bilmedi kadin mahsuz yapti sanki, ve sonra benim ailem onlardan korktu razilari kalmadi istemediler. bizde severek caresizce ayrildik...
Soran1 yılbenim umudum vardi ama bu sefer oglan kacti, korktu, mutlu olamayiz bunlar yuzunden diyo
artik silmis, yeni temiz sayfa acmis kendine... ne kadar dogruysa artik inanmiyorum pek te, kavga etmis ailesiyle yeni demekki halen benim adim dolasiyo ortada
Soran1 yılbu durumuda soyledim ona, gel dugunu beklemeden evlenelim dedim (hatta annem koydu bu fikiri aklima), olmaz ailem ne der beni silellerse dedi... her sey guzel olcakti olmadiysa demekki olmuyo zorla guzellik olmaz dedi :(
ve daha sonra ben babamla tartistim ve gidecektim, kendisi dedi cik git simdi gideceksen simdi git dedi, cesaret edemedim, cunku o beni gonderirdi... bir kac hafta sonra anlattim durumu iyi ki gelmedin istemezdim dedi, boyle olmamaliydi hayirlisi buymus diyip geciyo, ama bazilarina hakkimi helal etmiycem obur dunyada gorusuruz diyo
oda ortada kaldi sanirim ailesini silemiyo
Soran1 yılumursamamaya basladi ailesi, her seyi 2 miz yuruttuk zaten, ama bazi konulari buyukler halledecegine, konusmadilar, benim ailem biz kiz tarafiyiz onlar acsin konuyu beklediler, dugun yaklasiyo ve onlar daha az umursadi alis veris yapilcak onlardan ses mes yok, pek nisamlimla ayarlamaya cabaladik... bayramda gelmeyince ortalik patladi
takinti haline geldi zaten, donup duruyo kafamda psikolojim kalmadi uzuntuden, ne yiyip iciyorum, her sabah gozumu actimda icim yaniyo nefes aldirmiyo bu sey- 1 yıl
Şimdi ben böyle konuşuyorum ama tabi ateş düştüğü yeri yakıyor ama biraz zamana bırak çok daralıyorsanda bir yardım al uzmandan bu sana iyi gelecektir içine atma bu hayatta bir tek ölüme çare yok gerisi her şekilde türlü türlü çareler var artık sende üstüne düşeni yap kendine eziyet etme biliyorum çok zor ama dünya dönmeye devam ediyor
Soran1 yıldeniyorum, denemeye devam o zaman
tesekur ederim
1 yılHiç nişanlanmadım, nişan atanda niye mutlu olamasın ki sorun varki atmış
01 Yorumla
Soran1 yılaileler yuzunden oldu, telefonda anneler bir kavga sonumuz oldu
Gizli Üye(36-45)1 yılBuna neden nişan bozmak değil de nişan atmak deniyor, bir türlü anlamıyorum. Daha mı havalı?
01 Yorumla
Soran1 yılbilmem dusunmeden oyle yazdim aslinda bozmak daha mantikli, atan yok bozan var
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet nişan bozuldu olmadi belki bir müddet zor geçiyor sorguladım herşeyi sonra hayatıma devam ettim
02 Yorumla
Soran1 yılsanki erkekler daha iyi hatlatiyo bu sureci
Cevap sahibi1 yılYani kişiye göre değişir
Gizli Üye(30-35)1 yılZamanında atmadım şimdi çekiyorum. Sonra pişman olma
03 Yorumla
Soran1 yılo zamanlar sorunlar varmiydi peki?
Cevap sahibi1 yılOluyordu evet , değişen bir şey olmuyor hatta daha büyükleri oluyor. Yine de her şey güzel olabilir ama uyuşmak önemli
Soran1 yılbizde sorun yoktu, aileler yuzunden koptuk severek ayrildik yani.
annesi baslatti, devam etti susma bilmedi, ve artik benim ailem korktu o kisilerden istemediler beni uzgun gorunce cabaladilar ama karsi tarafta tik olmadi, oglanda denedi ama pisiriklasti babam yok diyince tamm dedi sustu
Gizli Üye(25-29)1 yılBen attım kaynanam ve görümcem b*k gibi davranıyordu
05 Yorumla
Soran1 yılbenimkiler iyi davraniyordu, ama kaynana atti topu gol oldu
Cevap sahibi1 yılNaptı?
Soran1 yılbayramda gelmediler gelin gormeye, annemle o yuzden biraz aramiz sey oldu, ben ortada kaldim, ve bunu nisamlima yansittim, merak etme duzelticem anneme soyleyim gerekeni neyse yapilir uzulme dedi, kadin aradi annemi kavga etmek icin... bir suru sey saydi susma bilmedi. Nisamlima dedim biticek iyiye gitmiyoz bisey deyince, merak etme duzelticem gelecez 1 gun sonra dedi. Onlar gelmeden annem sinir krizi gecirdi evden cikti gitti. Onlar geldi babam karsiladi, kadin duzeltmeye degil hepten b*k etmeye gelmis yine susmak bilmedi. Ve sonra annem evde olmadi icin annemi sucladilar, onun yuzunden bitiyomus. Olan bize oldu bebek gibi agladik bisey yapamadik
Cevap sahibi1 yılİyy verilmiş sadakan varmış kız kurtulmuşsun
Soran1 yıloylemi diyosun cidden?
goremedim ne var benim gozum kor olmus
1 yılBen daha bir hafta oldu dünyanın sonu degil gökyüzüne bak sağlıklı ve ailen hayatta ise umrunda olmasin demek seni haketmemis
01 Yorumla
Soran1 yılanlasamadinizmi? ne kadardir iliskiniz vardi?
ailem hayatta ama bunlardan sonra herkesden sogudum ve kimse ile konusmuyorum, agzim kapandi, icime kapandim. Severek, aileler yuzunden ayrildik, daha acikcasi, onun ailesi baslatti ve sonra benimkiler razi olmadi ailesinden korktular
1 yılnişan atmadıkta terk edilince çok kötü oluyor
01 Yorumla
Soran1 yılbirde simdi beni dusun, istemsizce yuzukleri atmak... aileler yuzunden sevenlerin ayrilmasi...
1 yılNisan atan adamlardan uzak dursun erkek olanla evlensin
00 Yorumla
1 yılZor geçti şükür geçti
05 Yorumla
Soran1 yılkim attiydi? sorun varmiydi?
- 1 yıl
Ben attım aldattı
Soran1 yıloooff, zor olmustur ama en azindan bir sebebin var senin sana yapilan zor olsa bile...
benim kotu tarafi, bir sebebi olmadi, kotuluk yapmadi bisey yapmadi, keske yapsaydi keske daha kolay olurdu. anneler bir tartisti sonumuz oldu severek ayrildik- 1 yıl
Ailelerin zaten anlaşması da çok önemli iyi olmuş bence
Soran1 yıliyi kotu anlasiyorlardi problem yoktu. adetleri yerine getirmiyo olmasada. annem sustu hep altan aldi, kadin sesini yukseltene kadar susuyodu. arada kalan ben oluyodum hep, ona da alistiydim, nisamlim sabret az kaldi gececek hepsini unutturacam derdi (annem kolay kadin degil bu bi gercek) oda goruyodu uzerimde baski oldugunu. Annem bana yapiyordu ama onlara degil onlara cok iyi davranirdi pervane gibi dolasirdi arkalarinda
Evettt attim sonra da baskasiyla evlendim
07 Yorumla
Soran1 yılsenmi attiydin? kolay unuttun mu hepsini? ne kadar gecti aradan evlendin?
Soran1 yılinsallah benimde icimde kalmaz ve senin ki gibi olur :(
hic beceremicem gibime geliyo...
Soran1 yılsebebi neydi ki attin nisani mesela
Soran1 yılozel den yazarmisin kisaca?
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılb i erkkek daha kurtulmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVar, sonraisnda evlendim baskasiyla,
011 Yorumla
Soran1 yılkim attiydi peki? simdi mutlumusun peki?
Cevap sahibi1 yılCocuk atti, yani mutluyum aslinda ama sorunlarimiz var cok da mutlu degilim desem dha dogru olur
Soran1 yılaklina geliyor mu eskisi?
umarim mutlu olursun
Cevap sahibi1 yılAklima geliyor tabi ama esimle sorunlu oldugumuz konularda geliyor, durup dururken hatirlamiyorum. Amin canim hepimiz mutlu olalim. Sen de mi attin?
Cevap sahibi1 yıl@Gjghfcnljıg Aradigin kisi degilim
Soran1 yıl2 ay once atildi, ve istemsizce, anneler tartisdi sonumuz oldu, severek ayrildik, unutamiyorum bir turlu kendime gelemedim kafayi yiycem artik. Ama o sayfayi cevirmis bile, umit etme hayatina bak devam diyor, ben hepinizi sildim aklima bile gelmiyo diyo...
benimde korkum o, ileride aklima gelcek senin gibi sorunlu gunlerde vs...
ama Şu an zaten hic evlenemicem hissi var, kimseyi sevmiyecem kimse beni sevmiyecek..
Cevap sahibi1 yılBiliyorum bu hissi lekelenmis gibi, buyutme kafanda. Gel sen dok bakayim icini
Soran1 yılicimde kocaman bosluk hissi, elimden her sey gitmis gibi, sanki onsuz bu hayat yokmus, cok baglandim cok sevdim deli gibi hemde, o da sevdi ilk o sevdi zaten kendini sevdirdi... sonunda ama beni desteklemedi savasmadi benim icin, mesajla yaziyo ama cocuk ortada yok, cikip gelseydi herkesi karsisina alsaydi kimse bisey yapamazdi. O anlar icin cok kizginim bir yandanda kolay degildir diyorum, oda ortada kaldi benim gibi sonucta aileler arasinda kaldik. bitince aglaya aglaya bitirdik cok zor... bogazimiz dugumlu dugumlu son kelimelerimiz cok aciydi :(
son sozumuz bu oldu : hep dua edip ahirette, cennette kavusalim birbirimize kimse karismadan orada birbirimizi beklemek, son sozler...
aradan baya gecti bi bakmak istedim belki bi umut var mı diye, basima bela olmadan cik git hayatimdan, ben gectim bile aklima gelmiyosun dedi...
anlam veremiyorum niye boyle oldu beni hic kirmayan kisi, kendi diyordu ayrilsakta sen yazarsan arada cevaplarim seni atamam cunku sen baskasin felan filan
sen kolay attlatinmiydi?
Cevap sahibi1 yılErkekler bizden daha gaddar olabiliyorlar, hele ana kuzusu ise annesinin sozunden cikmazlar. Gizliden ciktim gel sen
Soran1 yılhalen gizli gozukuyorsun yazamiyorum
Cevap sahibi1 yılOrdaysan cikayim
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet fazlasıyla mutluyum (:
08 Yorumla
Soran1 yıldemekki sorunluydu ki mutlusun
Cevap sahibi1 yılEvet çok sorunluydu neden sen mutlu değil misin ki?
Soran1 yılyok degilim, cunku bizim aramizda sorun yoktu keske olsaydi senin gibi mutlu olurdum
Cevap sahibi1 yılNe vardı peki aranızda?
Soran1 yılaileler yuzunden bozuldu bizimkisi. Annesi baslatti, kavga cikarti bos yere agzina geleni saydi, bize geldi sozde duzeltmeye, daha susma bilmedi kadin mahsuz yapti sanki, ve sonra benim ailem onlardan korktu razilari kalmadi istemediler. bizde severek caresizce ayrildik...
Cevap sahibi1 yılHımmm kötü olmuş var bazen kötü kaynanalar benim kaynanam da istemiyordu (: zaten
Soran1 yılpisman olurlar insallah ! omur boyu beni hatirlayip pisman olur
Cevap sahibi1 yıl(: emin ol olmaz bence sende keyfine bak
Gizli Üye(30-35)1 yıl3-4 kez attım mutluyum
02 Yorumla
Soran1 yılsen alismissin :)
Cevap sahibi1 yılGibi gibi yani:)
Gizli Üye(25-29)1 yılElbette mutlu olursun uzulme gez
01 Yorumla
Soran1 yılŞu an hic mutlu olamiyorum 2 ay gecti ama kafam rahat degil
Evliliğe olan ümidim kalmadı artık istemiyorum
06 Yorumla
Soran1 yılNisan attiktan sonra mi boyle dusuncen oldu?
- 1 yıl
Evet nişandan sonra oldu
Soran1 yılyasin daha genc yine olur bence umidini yitirme.
Ama bende yitirdim artik olmaycak diyorum bu yastan sonra zor :( tek basima olecem bu dunyada.
Nisanlim bana diyordu ayni senin gibi birini bulup evlencem diye, simdi duydumki artik istemiyomus evliligi- 1 yıl
Bende istemiyorum artık
Soran1 yılkotumuyum bilmem ama canim oyle aciyo ki umarim hic evlenmez her gunu beni hatirlayip pisman olur diyorum icimden...
- 1 yıl
boş ver keyfine bak geç
Gizli Üye(30-35)1 yılbennnnn👋🏻
01 Yorumla
Soran1 yılnasil gecti o surec? kolay oldu mu?
Zordur
00 Yorumla
1 yılYok Biz bağlıyoruz
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?