bana aşılanmayan bir duygu. birilerinde hissetiğim ona çekildiğim bir konuydu bir zamanlar sonra ne olduysa durdu. hayat zor zaten bitiyor muhakak. Ama gerçek hayat ile maneviyatlar inançlar farklı olunca rengimiz değişiyor. gerçek dünya ile senin kendi dünyandan farklı olunca da kökünden de bitiyor o mesele. başta her şey ilginçti şaşırtıcıydı güzeldi tatlıydı. sonra art niyetli veya hırslı insanları tanırsın bakarsın bunlar ne yaşıyor diye bir bakmışsın kötü şeyler başlamış farkında değilsin kıskançlık özentilik sonra hırs hayatın hızı hepsiylr karman çorman olmuş sonra bir bakmışsın unutmuşsun o içindeki maneviyatı ve artık her şey unutulmaya yüz tutmuş bir tarihi eser gibi olur.
11 Yorumla- 1 yıl
Bir gün bitecek olan dünyaya sıkıca sarılarak oyalanmaktır ama bu. Bir nevi kendini kandırmak. Bir çok insanın bazen biz de dahil aldandığımız gibi
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bilmiyorum. Ama ne zaman bir şey olsa Allah ne der diyorum. Huzuruna varacağım Allah ne der? Çoğu zaman yardım etmiyorum ya da yerden bir şey kaldırmıyorum. Bazen de böyle nevsime uyuyorum işte. Dürüst olmam gerek diyorum mesela müslüman dürüst olur. Öfkesini yutar ki ben bunu beceremiyorum. Çünkü kendime göre nedenlerim var. Bunları aşmaya çabalıyorum. Çalışkan olmaya çabalıyorum. Allahın istediği müslüman nasılsa ona uymaya çabalıyorum. Bir de namazlarımı kılarsam daha iyi hissedeceğim.
21 Yorumla- 1 yıl
İnşallah
Bir dönem odak noktamdı , hayatımın baş köşesinde yer alıyordu. Ruh halim dünyevi işlere büyük ruhsal çöküşlere sahne olunca uzak kaldım. Doğru değil , pişmanım ama geri dönmenin yolunu arıyorum.
15 Yorumla- 1 yıl
İnşallah en kısa zamanda bulursun
- 1 yıl
Rica ederim :)
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılOldukça
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u 1 yılBenim için oldukça önemlidir.. olmazsa olmazdır.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Benim için zor bir soru. İnançtan kastın galiba dine inanmak ve maneviyat iç dünyanın bu inanca karşı ne kadar dolu ya da boş olduğu ile alakalı olabilir. Bir yaratıcıya inanmak güzel bir şeydir. Ama buradaki önemli olan bazı şeyler var. Nasıl ve hangi şekilde inandığın.
136 Yorumla- 1 yıl
Evet bundan bahsediyorum
- 1 yıl
Bu konuda seninle benzer düşünüyorum. Nasıl inandıgin, inandığını ne kadar yaşadığın bunlar manevi açıdan önemli şeyler
- 1 yıl
Evet öyle tabiki. Mesela beni örnek alalım. Bazen farklı görüşlerim olduğu için yadirganiyorum. İnsanlar neden hiç düşünmez. Yani geneli. Bu inanç yeri gelir yardımcı oluyor yeri gelir köstek olur kişiye. Bende dahil, gerçi Kur'an-ı Kerim'i okurum ara ara, İçeriğine bakmadığımiz çok az bilgi sahibi olduğumuz Bir kitabın yaratıcısına inanmak nasıl bir şey acaba. Bir doktor olmak için kaç cidlerce kitap okuyor da...
- 1 yıl
Ben senin gibi düşünmüyorum. Doğru inanca sahipsen eğer inanç her şeydir. Okursun, öğrenirsin, neye inandığını bilirsin. Sonuçta bu hayata boşuna gelmedik. Bir amacımız var
- 1 yıl
Düşüncene saygı duyarım. Sorulacak soru şu Dünyada o kadar insan birşeyler düşünüyor, herkes birşeylere inanıyor yâda inanmıyor hatta aynı inanç ya da düşünce sahipleri bile kaça ayrılmış. Ve ne gariptir ki hepsi beyni bir konuyu nasıl algılarsa onu doğru kabul ediyor. Ama gerçek şudur ki o beyinlerden çıkan düşüncelerin çok azı doğrudur. Yüzdelere vurursak hangisi doğruya daha çok yakın diye bu yüzdeler çok farklı çıkacaktır. Diyelim ki yüzdeye uzak olanlardan birisini ele alalım. Düşündüğü şeyin ya da savunduğu, %10 doğru çıkıyor. Ama kişi yüzde 10 gibi değil yüzde yüz gibi bunu savunur.
- 1 yıl
Bu hayata boşuna gelmemek düşüncesi Müslümanların daha doğrusu Kur'an'ın Kerim'in bize öğrettiği kuramlardir. Dünyada 1.5 milyon insan var. Yüzdeye vursan 20 yapar diyelim. Yüzde yüzde 80'i zaten eledik. Onların bir amacı yok. Gelelim Müslümanlara. Bu yüzde 20'lik kısmının yüzde 5-10 kaç diyelim bu amaca uygun yaşamaya çalışıyor. O yüzde 5-10 lukta sürekli hata yapıyor ve şirketlesmişler. Tuhaf Bir olay
- 1 yıl
Doğru sorgulamak önemlidir. İnsanların bir çoğu sorgulamayı doğru şekilde yapmıyorlar. Nedense bir çoğunda sürü psikolojisi var. Kim ne derse onun peşinden giden, sorgulamaya açık olmayan kişiler hep başkalarının yönlendirmeleriyle ve manipülasyonlarıyla bu kadar çeşitli görüşlerle ayrisiyorlar. Halbuki dogru sekilde sorgulayan insanlar için gercekler çok net.
- 1 yıl
Bütün ülkeler için geçerli. Sonuçta insanın olduğu her yerde böyle şeyler oluyor
- 1 yıl
Mesele halkın inanıp inanmaması değil. Bizim halk çok mu inandı? Veya inanan da vardı inanmayan da. Başka ülkede de olsa yine iki kesimin de insanı olur.
- 1 yıl
Mesele siyaset değil. Insanın olduğu her yerde sürü psikolojisi hakim olabiliyor. Bütün ideolojiler, dayatmalar her yerde, her şekilde ortaya çıkıyor. Her ülkede bu böyle
- 1 yıl
Emin ol yüzde 30nu inandı. Öyle olmasa neden böyle olsun. Bundan 2 sene önce iş yerinin ofisine uğradım ve konu şuraya geldi. Arkadaş dedi ki Tayyip Erdoğan ingilizce bilir. Dedim nasıl bilir. Abi dedi yıllardır yurtdışına gidiyor öğrenmiştir. Dedim sen yıllardır okulda İngilizce görüyorsun öğrendin mi? Ev sahibine iftara gittim daha ezan okunmamıştı. Haberler açıktı. Adam bir iki sohrandı Tayibe. Ve sonunda dedi ki bu adam namaz kılıyor yalan konuşmaz
- 1 yıl
Dediğim gibi bunun siyasetle bir ilgisi yok. Bu ülkeyle de bir ilgisi yok. İnsanın olduğu her yerde böyle şeyler olur, oluyor ve olmaya da devam edecek. Bak bu da bir algıdır. Sanki diğer ülkelerin çoğunluğu çok bilgili, çok sorgulayıcı da bizim ulkedekiler sıkıntılı. Hayır öyle bişey yok. İnanç da sadece bu ülkede yok. Dünyanın her yeri böyle. Senin kurduğun cümlelerin bile bir çoğu medya algısı tamamen. Sanki böyle şeyler sadece bu ülkede oluyormuş gibi bir algı oluşturuldu. Sadece sana demiyorum bir çok insan senin söylediğin şekilde konuşuyor. Algı böyle çünkü. Dinleri bu kadar sorgularken rica ediyorum size dayatılan ve farkında bile olmadan içine dustugunuz şu medya algısını da sorgulayın
- 1 yıl
Diğer ülkeler de çok mükemmel değil yani. Oran olarak da pek fark yok. Bu düşünce tamamen oluşturulan algıdan ibaret
- 1 yıl
Türkiyede bilinen en medeni, en kozmopolit ve en bilinçli insanların yaşadığı şehirlerden biri diyebileceğimiz İzmir'i örnek vereyim mesela. Belediye bir halt yapmadığı halde ısrarla sürü psikolojisiyle hareket edenlerin çoğunlukta olması sebebiyle her zaman koşulsuz şartsız, sorgusuz sualsiz chp kazanır. Kimse de demez belediye hiçbir halt yapmıyor, ben bu sefer başka partiye oy vereyim de en azından şehir bi gelişsin, bir de başka belediyeleri deneyelim falan demezler mesela o çok medeni görünen, çok bilinçli gözüken İzmir halkı. Bunun gibi bir ton örneği her yerde her kesim insan için verebiliriz.
- 1 yıl
Evet öyle
- 1 yıl
Niye anlaşamıyor muyduk?
- 1 yıl
Olabilir. Hangi konuda?
- 1 yıl
Hangi konuda anlaşamadık yani onu soruyorum. Mesele neydi
- 1 yıl
Estağfurullah
- 1 yıl
Yani konuşmayı hatırlamadığım için bişey diyemem şu an bilmiyorum
- 1 yıl
Teşekkür ederim sağ ol
- 1 yıl
👍🏻
1 yılÇok önemliydi. Bağlıydım sağlam şekilde.
Ama son dönemlerde eskisi gibi değilim.
Gerçi bir inanç konusu değil, herşeyden elimi eteğimi çektim gibi bisey oldu.
Belli bir yer var hayatta herşeyin boş olduğunu anladığın yer.
Kimisi o zaman inanca sıkı, sıkıya tutunuyor.
Kimisde herseyi salıyor, sanırım bende ikincisi oldu.112 Yorumla- 1 yıl
Peki sence seni olumsuz yöne doğru iten şey nedir?
- 1 yıl
Yani düşününce, iyiler hep eziliyor.
Nerede karaktersiz var hep işi tıkır, tıkır yürüyor.
Sen iyi kalmaya çalıştığın için enayi olarak görülüyorsun.
Ve sınandığın için sürekli dertler derya yani sanki birini aşınca level zorluğu artıyor gibi.
Ama bakıyorum adamların yemediği halt yok verdikçe veriyor.
Kardeşim iyi olacağız diye hep ezilmeye niye mahkumuz.
Birazda bize el atsaya, motivasyon bulalım. Bide bu savaşlar konusu var. Hep mazlum eziliyor, e hani nerde gazap, nerede ebabiller.
Müslümanların bi cacık yapamayacağı aşikar durumda iken neden inanan insanları korumuyor.
Benim için bu kısımlar sıkıntı.
Biraz destek görsek belki dahada şevkle sarılacağız.
Ne çevresel olarak, ne de bireysel olarak bir yardım söz konusu değil. - 1 yıl
Sen inançsız insanların iç dünyasında neler yaşadığını biliyor musun? Bazen hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Kaldı ki biz bu dünyaya cenneti yaşamaya gelmedik zaten. Bunu biliyor olman gerek. Sen başına gelen imtihanları sorgularken, Sen de dahil tüm insanlardan çok daha fazla imtihan, zorluk ve acı yaşayan peygamberlerin hayatına bir bak bakalım onlar hiç isyan etmişler mi. Allah en sevdiği kullarına en büyük acıları veriyorsa demek ki var bir sebebi öyle değil mi?
- 1 yıl
Benim artık öyle bir inancım kalmadı. Bence umrunda değiliz. Ben, benden kötülere bakıp sevinmek istemiyorum. Onlar da iyi olsun, istiyorum. Neden başkasının üzüntüsüne çektiği çileye ibret gözü ile bakayım. Biz ne yaptık ki? Bunları yaşamayı hak ettik. İlk insanlar yanlış yaptıysa benim kabahatim ne? Şundan 30 sene önce piyasada olmayan, bilinç sahibi olmayan bir hiçliktim. Beni varlığa getirip, mazoşistlik yapınca iyilik mi etmiş olunuyor.
- 1 yıl
Burası cennet değil 2. kez söylüyorum. Tekrar söylememe gerek var mı? Bizim şu an yaşadığımız Hz. Adem'in yaptığı hatanın bedelini ödemek değil. O olay imtihan için, dünyaya gönderilmemiz için bir sebepti sadece. O olmasa başka bir şey olurdu. Neye inandığınızı bir öğrenin kardeşim Allah aşkına
- 1 yıl
Hz. Muhammed (s. a. v) ne yaptı da daha ağır şeyler yaşadı o zaman? Onların yaşadığının yanında sen ne yaşıyorsun ki? Halinize şükretmeyi ögrenin biraz. Acılar olgunlaştırır insanı. Çok mutlu olduğun bir dünyada Allah'ı ne kadar hatırlarsın? Ne kadar dua etme ihtiyacı hissedersin? Bunları hiç düşünmüyor musunuz?
- 1 yıl
Ben neye inandığımı gayet iyi biliyorum.
Ama hiç önceden bilinci olmayan bir oluşum. Neyin yaptırımını sınavını görüyor?
Sen hiç birsey yapmadın iyi veya kötü, ben seni durduk yere sırf canım istedi diye eziyet etsem.
Seni sınıyorum ben diyerek.
Bu ne kadar doğru olur.
Şimdi bir örnek daha vereyim, senin hücrelerinin senden haberi var mı?
Ama sen keyfine göre sigara içiyorsun diye ciğerlerindeki her hücre acı çekiyor.
Ben artık körü, körüne inanmayı kestim. Merak ediyor ve sorguluyorum, bunu la ilgili kantınız varsa bana onunla gelin. Kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin lütfen. - 1 yıl
Söylediğim şeylerin hiçbiri kulaktan dolma bilgi değil. Aksine seni sorgulamaya ve aklını mantığını kullanmaya davet ettim
- 1 yıl
Körü körüne inan diyen yok zaten. Aksine sorgula ama mantıklı sorgular yap. Senin şu an yaptığın tek şey kendini acındırmak.
- 1 yıl
Yav he he ! Kime niye acindiricam kendimi. Siz olaya bence tek açıdan ve körü, körüne inanmışlıkla bakıyorsunuz. Tövbe haşa yaratan kusurlu mu anlattı kendinide Binlerce din geldi o zaman, insanın olduğu her olay bozulmaya mahkumdur. Şurada ben bir olayı a olarak anlatsam değişe, değişe d olarak başkasına gidiyor. Sen kaç asır önceki verinin bozulmadan aktarıldığına inanıyorsun. Ben sadece kur-anı biz indirdik, biz koruyacağız sözü olduğu için benimsiyorum. Araplarin adetlerini kendi, örfümü golgeleyecek şekilde hayatıma entegre etmiyorum. Siz kimsiniz de bana acıyacaksınız ayrıca.. Haddinizi bilin edebinizle tartişamiyorsaniz, tartışmayınız.
Dediğim gibi laf salatasına karnım tok. Ayrıca akşam yemeği yapicam size ayırdığım vaktin sonuna geldik. - 1 yıl
Türkçe anlama problemin varsa keşke baştan söyleseydin de ona göre cevap vermeye tenezzül etmezdim. Ben sana acıyorum demedim. Sen kendini acındırıyorsun dedim. Benim İslam'ı ne kadar iyi bilip bilmediğimi de bu sitede beni tanıyan herkes bilir. Sen önce okuduğunu doğru anlamayı öğren, ondan sonra soru sorup yorum yap. Artiste bak! Din hakkında benim bildiklerimin çeyreğini bilsen benimle bu şekilde konuşmaya utanırdın da neyse hiç uğraşamicam
- 1 yıl
Gitmiş kim bilir kaç sene körü körüne insanmış hiçbir şey bilmeden, sonra bi ateist kafanı karıştırmış boş boş yorumlar yapiyorsun ve ben gülüyorum buradan sadece :) benim için çok komik bir durum çünkü. Dini bilmeden yaşayan herkesin başına gelen şey senin başına gelen. Bilmediğin için de kafanı böyle karıştırıyorlar. Bir ateist neden inanıyorsun diye sorsa cevap verebilmekten bile acizsiniz ama gelip burada bana laf yetiştiriyorsunuz :)
1 yılcok onemli ama din tek basina yasanmiyor.
sosyal medyada cok onemli oldugunu soyleyen var benim gibi ama ne hikmetse gercek hayatta benim kadar onemseyenini gormedim
10 YorumlaHayatta en önem verdiğim şeylerden biri. İnancım beni diri tutar , maneviyat a verdiğim değer ise beni insan olarak hayatta tutar.
10 YorumlaOldukça önemli. Bunları kaybedersem tutunacak dalım kalmaz bu hayatta kalabilmek için
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılİnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığına inanıyorsun sözüne inanmazdım. Artık inanıyorum
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılÖnemli. Ama herkesin inancı kendine. Sadece saygı ve değer olsun yeterli.
10 Yorumla İnancım olmasaydı, değerimi ölçemezdim
30 Yorumla
1 yılYani elimden geldiğince
20 YorumlaÖnemli aslında ama bazen dinden soğumuyor da değilim yani
011 Yorumla- 1 yıl
Dinden soğuma sebebin?
- 1 yıl
Başkalarının davranışlarının din ile alakası ne? Dinin kaynağına bakacaksın. İnsanlara değil. Bu yüzden dinden soğumak saçma
- 1 yıl
Günahın kapalısı açığı yok. 2 tane kapalıyi günah işlerken gördün diye bütün kapalılara da laf söyleyemezsin. Nerede, kime ne konuşmanız gerektiğini öğrenin bi zahmet. Kaç yaşına geldiniz
- 1 yıl
Var kardeşim. Ben hiçbirini yapmadım. Gayet de güzelim. İçi boş yorumlar yapıyorsunuz
- 1 yıl
Bana ne başkalarından? Benim de görüştüğüm kişiler oldu ama sınırımı hep koydum. Boş yorumlar yapma. Herkesi de kendin gibi sanma hadi güle güle
Birinci sırada olacak kadar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Beni ben yapan
10 Yorumla
1 yılDuruma göre değişiyor. Ama önemlidir.
10 YorumlaHayatın bir parçası benim için.
21 Yorumla- 1 yıl
Benim için de öyle
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Önemli
20 YorumlaCok önemli
10 Yorumla
1 yılyüzde 93.08
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Çok önemli
00 Yorumla
1 yılHer şeyden daha çok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!