Sevgiliniz ya da eşiniz bir suç işlese ama bu suç başkasının üzerine kalsa ve cezası idam olsa sevgilinizi / eşinizi ihbar eder miydiniz?

Sevgiliniz ya da eşiniz bir suç işlese ama bu suç başkasının üzerine kalsa ve cezası idam olsa sevgilinizi / eşinizi ihbar eder miydiniz?
Evet ederim, eğer etmezsem nasıl olsa bak nasıl bir şey olmadı diye düşünür ve rahatlığa kapılır yine insanlara zarar verir, bugün başkasına zarar veren yarın bana da zarar verir hiç gerek yok...
Hiç acımam herkes hak ettiğini yaşamalı. Ayrıca öyle birisini seviyor olsam bile öğrendikten sonra ayrılırım zaten. Bu eşi cezaevine girenlerin beklemelerini de doğru bulmuyorum zaten onlarında boşanmaları gerekiyor bana göre.
Hayır seviyorsam yapmam hayat yeterince adil değil ben söylesem ne olacak bu hayatın kanunu suçsuz insanlarda ölebilir ama ortada bir intikam isteği varsa işte zamanında bana böyle yaptı diyorsam evet ihbar ederim.
O suçu neden işlediği önemlidir benim için kendini korumaktansa sesimi çıkarmam ama öfke kıskançlık ya da keyifi bir suçsa kendimi korumak adına onu teslim ederdim 😅 öyle bi psikopatla zaten işim olmaz
Cevap
4Cevap
Kim olursa olsun yalancı şahitlik yapmam, ihbar ederim.
Ölecek kişinin nasıl biri olduğunu araştırır buna göre karar verirdim.
Değişik bir bakış açısı
Hak eden ölsün 😅
Zaten suçu işleyen hak etmiş olmuyor mu
Belki sevgilim/eşim hafif veya basit bir suç işledi ama idam edilecek kişi bir cocuk katili? Veya idam edilecek kişi daha kötü bir insan
Karar idamsa suç hafif değildir
İdamla cezalandırılacak kadar büyük bir suç işlemiş ve başkasını hedef göstermişse buna sessiz kalmak ömür boyu kafayı yememe sebebiyet verir ben ruh hastası olacağıma o ölsün
sonrasinda vicdan azabi cekecegimi dusunuyorum, o ara mantikli dusunemesem de oturup bi kafami toplamaya calisirdim ve ihbar ederdim. baskasi olmesin kesinlikle hele de masum biri
Evet ederim.. Bile bile bu durumu saklayamam.. Başkasının günahına giremem.. Can sonuçta.. Belli ki bu benim imtihanımdır..
Ne kadar seversem seveyim sevgim masum bir insanın ölümüne sebep olacak kadar yüksek olamaz, hiç düşünmeden ihbar ederim
Bilmiyorum aşkından öldüğüm adami da ihbar etmem neyse beni idam etsinler ya her türlü vicdan azabından yaşamam zaten
Ne derecede sevdiğime bağlı eğer çok seviyorsam ve aşkından ölüyorsam ihbar etmem ve tabiki karşı tarafta aynı derecedeyse
Hiç acımam. Kimse kimsenin yüzünden haksızlığa uğramamalı.
Ömür boyu vicdan azabı çekmektense ihbar ederdim..
Sen eder miydin? Ben Karar veremedim
Bilemedim
Sanırım ederdim ama karşılığında eşin ölecek.
Ona kıyamasam ben yaptım derdim :/
Evet bir katili sevemem cezasini ceksin
Hayati söz konusu ise ederim
Evet bir dakika bile düşünmeden ihbar ederim.
Kesinlikle ihbar ederdim.
İhbar etmezdim. Edemezdim.
Tabi knk düşünsene o iftiraya baban uğruyor eşin gider yeni eş alirsin zaten
Hayır etmem
Ederdim
Ederdim
Çok zor
İhbar etmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?