Annem ve babam sorumsuz olduğu için kardeşimin hayatı mahvolacak?

Annem babam 18 yıl evli kaldılar annem babamdan hep fiziksel ve psikolojik şiddet gördü. Ben 19 yaşındayım kardeşim 11 yaşında içine kapanık okula gitmiyor ve ben ve annem dışında kimseyle konuşmuyor. Bu sene 5. Sınıfı devamsızlık yüzünden tekrar okuyacak. Ben şehir dışında üniversite okuyorum 2. Sınıfa geçtim. Annemler boşandıktan sonra annem bir tane allahın cezasını buldu o adam da annemi dövüyor. 2 yıldır beraberler anneme ayrıl diyorum onu çok seviyorum diyor. Kardeşimle ilgilenmeyi bıraktı. Benimle de ilgilenmedi ihtiyacım olduğunda kardeşim giderek hayattan kopuyor. Ve babam zaten alkolikti ve kardeşim bir dönem onunla yaşadı babam ona kızmaz pek fazla ama onunla yaşarken de çocuğu evde tel başına bırakır giderdi kardeşim koca evde tek başına kalırdı. Yazık kardeşim küçük yaşta tek başına kalmayı normal sanıyor artık. Gece sarhoş bi şekilde babam gelir yata sabah onu okula zaten gitmiyor diye uyandırma zahmetine de girmez. Ben de o sırada şehir dışındayım maalesef. Sonra annemin de alkol problemleri başladı birden fazla erkek arkadaşı oldu ama bu şiddet uygulayandan bir türlü kopamadı. Sırf canı gece eğlence mekanlarında sevgilisiyle takılmak istiyor diye işe de girmiyor. Yine olan bana ve kardeşime oluyor. Ben yazın buradayken yine iletişim kurmaya çalışıyorum. Ama ben gittiğimde kardeşim yalnız kalacak diye çok üzgünüm. Keşke ona bakabilecek gücüm olsa. Okulu bırakmayı da düşündüm çalışıp kardeşimin psikolojisi için uğraşmak için ama annem ve babam bu fikrime aşırı tepki gösterdiler. Neymiş ben haddimi bilecekmişim koskoca anne babası dururken ben okulu bırakıp kardeşime niye bakacakmışım onlar bakamıyor muymuş. Annemin sevgilisi de deccal gibi annemi içkiyle parayla kandırıp hayatından çıkmasına da izin vermiyor. Yediği dayaklardan da rahatsız değil benim canım annem. Kardeşimi düşün diye yalvardım dizlerine kapandım ama hiç bir işe yaramadı. Adamı dava edelim desem izin vermedi. Ben bu adamı kendi adıma şikayet edemiyor muyum ya. Ayrıca adam evli çocukları var. Ben artık çok yoruldum. Kardeşimin hayatı mahvoluyor ve ben ister istemez kendimi sorumlu hissediyorum. Ayrıca babamdan yardım almamı istemeyin annem babam tarafından da şiddete maruz kaldı. Ve zaten babam da alkolik. Ayrıca babam bana da psikolojik şiddetin alasını yaşattı. Artık bu konulardan başka hiçbir şey düşünemiyorum.

Annem ve babam sorumsuz olduğu için kardeşimin hayatı mahvolacak?