Türk toplumu müşrik bir toplum mu?

Arkadaşlar din konusunda kafam öyle karışıkki anlatamam. Çok ihtilaf var. hiç rahat değilim. özellikle burada dindar veya din konusunda bilgili arkadaşlar varsa onlarla biraz konuşmak isterim. ben eskiden klasik namazını kılan orucunu tutan iyilik yaparak cennege gitmeyi amaçlayan bir müslümandım. sonra selefi hocaları dinlemeye başladım ve öyle bi raddeye geldimki kimse gözüme müslüman gibi gözükmemeye başladı. sanki ne yapsam kafir olurum yahut günah kazanırım gibi geliyor. eskiden biri müslümanım dediğinde sevinir onu severdim ama artık bu kişiye müslüman gözüyle bakamıyorum. ya gizli bir şirk işliyorsa diye. namaz kılmayan , oy kuullanan , memur olan , askere giden , mahkemeye giden , tekfir etmeyen çocuğunu okula gönderen , yahut bunları yapan biriyle evli olan vs... bunlar şirk amelleri mi? Türkiyenin %90ı falan bunlarî yapmıştır diye düşünüyorum. bana ne tavsiyede bulunursunuz. bunları yapan kafir midir? Ama ilminiz yoksa bence kesin cevap vermeyin. sizde bu cevabınızla ahirette karşılaşırsınız. Şimdiden Allah razı olsun.

Evet müşrik bir toplumdur.
Hayır müslüman bir toplumdur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Türk toplumu müşrik bir toplum mu?