Canım kelimesi ne güzeldir. Sevgidir, Sıcaklıktır, Samimiyettir, Değerdir. Hararetli tartışmada bile insanı bir anda gülümsetir. Birilerinin canı olmak ne güzeldir, Öyle değil mi Canım?
Gülten Alp
Günaydınnnnnnnn umuda, yeni güne ve bu yazıyı okuyan güzel insana🌺🌺🌺🦋🐟🐞🍀💐🌷
Merhaba, Canım canına can olsun canım, Canın canımın bir parçası, demek isterdim aşkıma! 😅
Canım güzel bir sıfatta günümüzde ne kadar samimi! 😅
İnanmak isterdim canım diyişine canı olmak isterdim!
Lise de kendi kendime sevdiğim kız canım demişti bana, sevinmiştim, gerçekten canın mıyım ben diye sormuştum!
Yalanmış! 😅
Vicdansız küpekler! 😅
Herkes canım diyor be abla herkes canım diyor ama hakkını vermiyor!
Canım demek çok şey demek, kuru kuruya canım sevmiyorum! 😅
Tek kelimeyle milyonlarca şey demek! 😅
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Teşekkürler güzel insan , o senin kalbinin güzelliği💐
Soruya gelince; Nazım Hikmet şöyle diyor...
Sana ne demeliyim bilmiyorum! Güneşim desem, güneş batıyor Hayatım desem, hayat kisa Gülüm desem, o da soluyor Sana "canım" demeliyim Çünkü bu can seninle yanıyor...
Hmmm olması gerektiği gibisin yani , insan olabilmek.. Dur tahmin edeyim geri kalanını , empati kurma olayı yüksektir sende , merhametli ve anlayışlısındır fakat insanlar seni hep buralardan vurur. Vurana bakarsın hiç tahmin etmediğin kişilerdir. Susarsın , kin güdmezsin seni zayıf sanırlar.
Gerçek manada "canımm" demek, karşındaki kişiye derin bir sevgi, bağlılık ve içtenlikle hitap etmektir. Bu ifade, o kişinin senin için ne kadar değerli, özel ve vazgeçilmez olduğunu samimi bir şekilde dile getirir.
Gerçekten hissederek söylenildiğinde dünyanın en samimi kelimesiyken herkesin dilinden düşürmeden kullanması yüzünden anlamını yitirmeye yüz tutmuş kelime...(seni seviyorum) gibi...
Gerçek manada canım demek çok özel bir cümledir. Can, zaman zaman acı zaman zaman heyecanı, mutluluğu hissetmektir. Gerçek manada canım diyen birini bulmak mümkünmüdür bilemem.
can demek yaşam hakkı demek kolay kolay ölmek istemez kimse kıymeti paha biçilemez belki simdilerde basitlestirilmis bir kelime ama biri canim diyorsa size senden vazgecemem demek oluyor aslında