Işletme birinci sınıfım sürekli bu kelime çıkıyor karşıma netten baktım ama kavrayamadım örnek ile açıklıcak var mı? istihdam ne demek?istihdam ne demek
istihdam ne demek diye sorman normal çünkü eskimiş bir kelimedir. Bir insanı bir işte, bir görevde kullanma, çalıştırma anlamında kullanılır. İş edindirme, işlendirme gibi çevirileri var sözlüklerde. Wikipedia şöyle açıklar:
''İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder. ''
Buna bağlı farklı terimler de var. istihdam etmek ne demek?
İşverensen istihdam edersin, işçiysen istihdam edilirsin. Örneğin istihdam oranı nedir? Bu da, bir şirketin ne kadar kişiyi iş gücüne katabildiği olarak açıklanır. 8 eleman çalıştıran bir şirket, 8 kişiyi istihdam ettim diyebilir.
İstihdam kelimesini olabilecek en basit düzeye indirgeyerek seninle paylaşayım hemen. Az sonra 'Ben bunu mu anlamamışım?' diyeceğinden eminim.
İstihdam ne demek?
İstihdamın genel ve kavraman gereken tanımı şöyle; ülkedeki mevcut olan iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılması.
Ayrıca istihdam kavramı bir ekonomi için, belli bir dönemde mevcut üretim öğelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını da ifade ediyor. İstihdamın çeşitli türleri var ama onlardan bahsedip de kafanı karıştırmayım şimdi.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. :)
Arapça bir kelimedir. kökü istihdamin 'hdm' harfleridir dir. o da hidmet-hizmet demektir. istihdam ise "hizmetçi ettirme" anlamina gelir. zamanla kelimenin anlamı "işe alma" olarak değişmiştir.
istihdam etmek , calistirmak ( calisani olarak bunyesinde bulundurmak ) .. uretim sektorunde istihdam artisi , uretim yapan firmalarin , daha cok personel calistirmaya baslamasi ( daha cok personel istihdam etmesi ) ..
En İyi Cevaplar