Gecekondu mahallesinde kiralık evde büyüdüm halada böyle hem çalışıyor hemde ortalama bir bölümde memur olmaya okuyorum babam kendi bileğinin hakkını ben kendiminkini yiyorum hayalim spor salonu kurmak veya ticarethane açmaktı fakat zamanla fark ettimki insanın şans yüzüne gülmeliymiş geceleri az uyuyorum para biriktirmek için yine olmuyor karı milleti desen paraya koşuyor kiminle çıktıysam bmwlere hayranlıkla baktı belkide sorun onlarda ama bilmiyorum şu an fakir edebiyatı yapmıyorum sadece gerçekler böylemi üzüntü duyuyorum olanlarla yetinmekten kız kardeşime kendime istediğim şeyleri alamamaktan başarı edebiyatı yapacaklar yazmasın lütfen her başarının ardında sağlanan imkanlar gördüm
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Para biriktirip olmuyor spor salonu açsan para nasıl gelecek
İlk basta araba alacaksın kredi çekip kredi bitince sonra araba satıp kredi çekeceksin daha sonra konut kredi çekeceksin tek sen olmaz seninle birisi daha olmalı ben arsa aldım iki kişi ödüyoruz 295000 lira araba aldım iki kişi araba sattım ihtiyaç kredisi çektim konut kredisi çektim konut aldım kiraya verdim böyle olur
Kiradan para gelip iş bulman lazım 32000 maaş 4500 kira almak toplam 36500 para
Kredi ödemesi 1642 lira arsa 4000 lira böyle olur 2 daire arsa 780 mt kare var şimdi yeni kredi çekip arsa ev yapmak 450000 lira tahmin 3 ev olacak kocaman bahçe içine araba koymak masa koymak kümes yapmak gibi imkan olacak 780 mt kare senin iş olmaz
Senin gibi evsiz olsam konteyner, yaşamak ya da bodrum katlar küçük tek oda kira eski binada kullanılmayan boş dükkan denilen odalar yonelirdim kullanılmıyor düşünürdüm
Kardesim baska ulkede olsan sifirdan bir yere gelirsin ama bizim ulkede gelemezsin ya sans yuzune gulecek oda dogusrantan ailen zengin olucak ya da sansin iyi gidicek birileri tutup seni zengin edecek baska turlu imkansiz kendi hakkinla sifirdan anca 1 e yukselirsib kiz konusuna gelince son model araban evin yoksa ciddi dusunme evlenme kizlarin alayi para ve lukse tapar eger bu haldeyken evlenirsen aldatilirsin karin seni asagilik biri olarak gorur kucumser sevmez yuzune bakmaz saglikli yuvan olmaz bosanirsin.
Öyle deme kardeşim benim çevremde asgari ücretle mutlu yuvalar var çok zor
Onlari ilerde gor arka plansa neler olup bittigini bilmiyorsundur ah ahh bu kadar masum olumlu dusunme cidden hayal kirikligi yasarsin sonra biri KS den beni uyarmisti hakliymis cocuk dersin
İnşallah demeyiz kardeş
Insallah ama %100 dicen turkiye sinirlari icinde gecerli bu sozum
Bu iş artık böyle maalesef, paran yoksa adam yerine koyulmazsın.
Bu yüzden kadın takıntından vazgeçip kendi kendine mutlu olmanın yolunu aramalısın.
Olmasın çok mu önemli, şekeri bırakmak gibi bisey kafada bitiriyorsun oluyor, bitiyor.
Şimdi diyelim bu maddi durumunda evlendin.
Kadın ister abi bide şu anda herkeste varda bizse niye yok anlayışı hakim.
İstediklerine cevap veremezsen vay haline...
Ekonomi durumu belli zaten namusunla çalışarak biryere gelemeyeceğin bir atmosfer var. Benim dukkanim vardı, vergi vergi bunaldım kapattım. Resmen devlete çalışmaya başladık. Dışa bağlı sektör yedrk parça €-$ cinsinden gelince astarı yüzünden pahalı oluyor diye kimse onarma yoluna gitmez oldu.
Sattım, savdım düveni yapcak bisey yok.
Geçmiş olsun dayı işte mesele işin puştluğunu bilmekte böyle olmadığımız için kaybediyoruz
Vallahi bide bilirim ki kardeşim Allah korkusu olmasa.
Dokuz tilki dolaştırıp, dokuzununda kuyruğunu birbirine değdirmem.
Ama işte buraya endeksli yaşamıyorum. Konak burası gideceğimiz yerde bazı şeylere yüzümüz olsun diye uğraşıyoruz.
Asıl yurdumuza saygın şekilde gitmek var işin ucunda bi tane delik için bunları feda edemem.
Baştaki yöneticiler bu durumdan bile sorumlu aslında kullandıkları dinin asıl gereklerini bilseler.
Bir genç evlenme yaşına gelipte, imkanlar yüzünden evelenemiyorsa. Ve zinaya düşerse devlet yöneticileri ve o halka tamamen bir yaptırım düşüyor.
Ama öteki tarafta tabiki orada alacağız artık hakkımızı bro.
Valla haklısın dayı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!