Bizim aile diye bı kavraminiz yok öncelikle herkes kendi başına işlerini hallediyor mesela bir derdim olsun cilt sorunu diş sorunu vs her şeyi kendim halletmem gerekiyor normal görülüyor herkeste var deniliyor vs vs babam zaten çok ayrı kafa annemi küçüklügumden beri aldatıyor bunu evdeki herkes biliyor tabii ama yapicak gidicek bir yerimiz yok denedik ama bu yoldan geri döndük. Babam asla sevgi vermez gelip nasılsın diye sormaz asla sohbet etmez bizle evden atmişligi dahi var annem dert tasası var benim ayrı derdim var ama herkes içinde yaşıyor derdini bir gün mutlu şekilde oturup sohbet edip yemek yemişligimiz yoktur mesela daha demin balkondaydim bir aile çok mutlu şekilde yemek yiyip sohbet ediyordu çok mutlulardi çok özendim hayat cidden bu mu yani her neyse. Cilt sorunum var sivilce değil ama mesela bu cilt sorunum olmasa özgüvenli olup bir yerde çalışıp ayaklarımın üstünde durmak isterdim ama allah beni bu eve muhtaç etti yoksa çoktan para toplayıp başka yere gitmiştim. Bir düzeldi diyorum bin bozluyor bu cilt sorunundan sonra başka bir sorun çıktı vs vs hayat çok yoruyor en çok zoruma gidense ablamlar hayatlarini az da olsa düzene sokmuş olmaları ama ben? Ben kendi hayatımı ellerimle bitirdim. Keşke bir ailem olsaydı zamanında sahip çıksalardi cildim şu an iyi durumda olurdu bende ayaklarımın üzerinde duran bir kız olurdum çok koyuyor bu durum iki sene depresyon yaşadım annem kendi dertleri ile uğraşmaktan benimle çok uğraşmıyor ama az da olsa gözleri üzerimde annemi çok yoruyorum aslında böyle davranmak istemiyorum ama içimdeki kendime olan kinim izin vermiyor. Keşke ayaklarımın üzerinde durup anneme yardım etsem diyorum hayal kuruyorum. Babamı da allah bir kahretmedi gitti mal adam çok küfür etmek istiyorum ama olmuyor mal mal tiktoklarda geziyor bizimle asla ilgilenmiyor. Ablam, abim var ama yoklar benim için varlıkları yokluklari bir. Daha yazicagim çok şey var ama neyse okuyan herkese teşekkür ederim benim için dua edebilir mısınız şifa dileyebilir misiniz?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle geçmiş olsun hocam sonuna kadar okudum ülkede seninle aynı kaderi paylaşan belki birkaç milyon insan vardır mutlu aile tabloları masallarda hikayelerde kaldı birçoğumuz için.
Fakat umutsuz olmamak gerekir. İnsanı yaşatan umut öldüren ise umutsuzluk olur.
Ve her şey dış görünüşle sonlanmaz önce kendinle barışıp kendine olan inancını artırman gerekir. Unutma başarının yarısı inanmak diğer yarısı savaşmaktır. Önce inanacak sonra savaşacaksın.
Aslında benim zoruma giden aile mutluluğu değil tövbe haşa ama Allah'ın beni aileme az da olsa muhtaç etmesi ( cilt sorunu vs.) böyle olmasaydı hayatım şu an daha iyi ve yolundaydı bazen niye ben diyorum bazende şükrediyorum ama olmuyor dayanamıyorum ölmek istiyorum
İnsan her zaman için ailesine maddi ya da manevi anlamda muhtaçtır yapı gereği fakat ailen hayırlaysa bu konuda sorun yaşamazsın ki anlattığına göre peder ve kardeşlerin durumu belli birincil sebep yani bu aslında
Cilt sorunu dediğin tam olarak nasıl bir rahatsızlık bilemedigim için hastalık konusunda genelleme yapacağım.
Bütün bunlar hayatını olumsuz etkilemiştir elbette buna inancım tam fakat farklı çıkış yolları ile içinde bulunduğun durumdan kurtulmakta imkansız değil diyebilirim.
Fiziksel sorunların zihinsel kısıtlamaya sebep vermesin. Yani düşünmek fikir üretmek planlama yapmak bu doğrultuda çalışmak için cildine inan şu aşamada ihtiyacın olmayabilir.
Zekanı kullanarakta iş kariyer yapabilirsin yaşadığın şehir eğitim durumu vs. Bunlar engel olmuyorsa ve önemlisi sürekli tedavi gerektirmiyorsa rahatsızlığın
Ölmek istediğini belirtmişsin insanlar bu düşüncelerin ilk evresinde kendisini değil içinde yaşadığı o durumu içindeki o olumsuzu öldürmek isterler. Yani şu an sen seni değil de içindeki seni öldürmek istiyorsun gibi
Depresyondan önce ingilizcem falan iyiydi bu konuda ilerlemek istiyordum zaten ama bu durum beni sıfırladı. Cilt sorunum ise burun üstü ve kenarlarda böyle pütür pütür şeyler var sarımsı. Cildiyeye gitme şansım oldu ama geçmedi bir kaç cildiyeye gittim birde siz düşünün. Umudum yok sanki her şeyim yarım kalıyor devam ettiremiyorum hep bir başkası en iyisini yaşıyor ben yaşamıyorum. İki yıldır ölümü düşünüyorum boğuluyorun eskiden çok neşeli ve gezen Tozan bir tiptim artık eski kişiliğimden eser kalmadı. Cildimde eskiden çok iyiydi ama mahvoldu mahvettim her şeyi ellerimle yıkıp yaktım. Anneme yük oluyorum düşüncelerim ile keşke böyle olmasaydı keşke anneme yardım edebilseydim olmadı yapamadım beceremedim hiç bir şeyi yarım kalmışlığın verdiği yük hüzün var üzerimde. Bir sağlık sorunu gidiyor bır başkası geliyor.
Depresyon kötü kronikleşirse daha da kötü.
Annenin veya senin başına gelen her şey senin suçun değil her insanın başına çeşitli sebeplerden olaylar gelebiliyor aa
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Sarjim bitti tam yazamadım
++ geçmişte olan hiçbirşeyi düzeltemezsin fakat gelecek senin elinde yani her gün kahrolmakta inanıp yeni bir sayfa için savaşmakta senin elinde
Sağlık sorunlarının nüks etmesi de biraz çektiğin pskolojik sıkıntılara bağlıdır.
Kendini inşa etmeye bir yerden başlardan ve her sorunla aynı anda mücadele etmek yerine sıralı hedef haline getirirsen atlatabilirsin.
Hayalin annenin güzel bir hayat yaşaması ise ölüm düşüneceğin son şey olsun annen seni her anne gibi güçlü bir prenses olarak görmek ister.
O yüzden sorunlarını sırala ve bir yerden tek cepheden savaşmaya başla
Çok teşekkür ederim güzel motiveniz yazınız için
Rica ederim umarım güzellikler ayrılmaz yanı başınızdan
Allah yardımcın olsun. Cilt sorununu çok takma kafaya ne olduğunu bilmiyorum ama başkaları ilk kendi bokluklarıyla uğraşsın. Özgüvenli davranırsan öyle olursun bir yerden sonra görünüşünü hadi ordan et ananı babanı da sevsen sinirlisin diye bunu diyorsun iki gün olsun geri düzelicek tavrın. boş ver bacım değmez it oğlu itlere
Öncelikle Teşekkür ederim. Babamın da allah belasını versin inşallah. Cilt sorunum ise burun kenarı ve üstünde pütür pütür şeyler var sarımsı bunun için cildiyeye gittim ama değişen bir şey yok gerçi çok şükür eskisine göre az da olsun iyileşti ama tamam hadi bu iyileşti diyorum bir başka saglik sorunu çıkıyor dayanamıyorum ölmek istiyorum. Bugün sinir krizi geçirdim içimde tututa tuta ağlamakli şekilde kriz geçirdim anneme beni eziyet çektirmek için mi doğurdun dedim içten içe üzüldüm bunu dediğim için ama istemsiz böyle davraniyorum dayanamıyorum. Şifa diler misin lutfen
Allah şifa versin yardımcın olsun. Dilerim en iyileri senin olur. Kız valla boş ver bir şey olmaz anneden babadan. Bizde de ne entrikalar dönüyor bir bilsen ağzın açık kalır. Napıyoruz bizi görmezden geleni bizde görmezden gelip hayatımıza devam ediyoruz. Güzeliz özeliz taş gibi karılarız daha nolcak
Çok teşekkür ederim ama zaten aile çokta umrumda değil zoruna giden az da olsa aileme muhtaç olmak zorunda olmam :(