Küçüklükte ailenizin izin vermediği, fakat sonradan karışmadıkları şeyler oldu mu? Örneğin; sigara, içki içmek, eve geç gelmek gibi durumlar.

Küçüklükte ailenizin izin vermediği, fakat sonradan karışmadıkları şeyler oldu mu? Örneğin; sigara, içki içmek, eve geç gelmek gibi durumlar.
Eve geç gelmek, hayatıma biri girerse söylemek. Yani genel olarak artık karışmazlar sonuçta çocuk değilim artık. Ama ben küçükken de öyle gizli iş yapmazdım zaten. Kartlarım hep açıktır benim. Ailem de öyle kısıtlayıcı değil zaten. Çocukken sadece ufak tefek önlemler alırlardı yaşımdan dolayı. Ebeveynler bilmeli ki çocuklarını kısıtlarlarsa o çocuk istediğini yine yapar. Sadece ailenin haberi olmaz. Kısıtlamak saçma o yüzden. Akıllı olmak lazım. Benim ailem bunun bilincinde olduğu ve ona göre davrandığı için ailemden gizli saklım olmadı.
Kesinlikle öyle. Hastalık boyutunda olan aileler biliyorum. Çocuğu sürekli evde dursun hiç dünya yüzü görmesin kafasında olan aileler var. Onların çocukları çok şanssız. Bakınca halime şükrediyorum gerçekten
Keşke ailem böyle olsaydı şimdi beni birde tanıdıklarını sanıyorlar her şeyim gizli hakkımda bi bok bilmiyorlar
@cokoviç hiç bıkmıyorsunuz demi sürekli yeni hesaplar açıp boş boş konuşup rahatsız etmeye? Sen kimsin ki benim ailemin bileceksin cidden komik
@cokoviç bu kadar işsiz olmayın
@Elifmisim_ yorumunu şu an fark ettim. Evet kısıtlayan ailelerde böyle şeyler oluyor maalesef. Çocuklarını da koruyamıyorlar sonra
Bazen giyim kuşam gittiğim yerlere küçükken karışırlardı. Şimdi çok rahat bu konular ve inanç stilim karışmadıkları konulardan. Zamanla kabulleniyorlar. Yeterki aklı başında ve güvenilir olduğuna çocuklarının ikna olsunlar ebeveynler gerisi geliyor.
Ben kendimi çok erken ele veriyorum yaav 🤭🤭hiç sinsi değilim 🤪🤪
Şükür kötü alışkanlığımız olmadı. Ama arada atari salonuna giderdik. 🙂
Cevap
13Cevap
Hayır ben kimseden bir şey saklamam çekinmem de
Hayır ben yani bi ara sigara içmiştim 😂😂ama ailemin haberi yok
Bi ara intihar etmeye kalktım bunu dan da ailemin haberi yok
Hata bunu ilk defa yazıyorum ya da birine söylüyorum bunu bilen yok bir kaç defa evden kaçmaya kalktım ama babam direk bulur diye bir yere gitmedim
Ve son olarak ta bi ara olmayan şeyler ve olmayan sesler duymaya başladım ve bunuda kimseye söylemedim
Çünkü söylediğim an bana deli muamelesi yapıyorlar bende normal davranıyorum 😌😌
19 yaşındaysan reşitsin. Bununla ilgili psikiyatriste mutlaka gitmelisin. Bu delilik değil. Sana deli muamelesi yapanı da cehaletine ver. Sağlık bu insanın başına her şey gelebilir. Bunu anlama kapasitesi olmayanlara söylemene, açıklama yapmana gerek bile yok
@Nightwalk35 ama bizim ailede yani olmuyor işte bi ara bende doktora gornunek istemiştim yani baya baya kendime zarar veriyordum sürekli bileklerimi keserdim ama işte kimse dinlemdi bir elimde hala iz var hata ama sonra bir anda fark etım ve kimsenin umrunda da değilim ki niye ölmek istiyorum bi anda bunları düşünmeye başladım ve biraz azaldı yanına etik yapmıyorum ama işte en küçük şeyde tekrar o istek geliyor 😕😕
Madem böyle bir ailen var o zaman psikiyatriste gittiğini ailene söylemek zorunda değilsin. Ama psikiyatriste kesinlikle gitmen gerekiyor bu durumda
@Nightwalk35 bu önerini düşüneceğim ☺😊😊
@Semih6934 evet bende bu fark etım zaten ve bir daha yapmadım 😅
Aynı durumdayız sadece ben hayata bağlı bir kızım ve asla intihara kalkışmadım
@Elifmisim_ bir de yaş farkı var sanırım 😅
Ben intihara kalk şti ğim da sadece 12 13 yaşındaydım
ailemden öğle sakladığım bir şey olmadı , hiç öğle zorlayarak kısıtladıkları bir şey olmadı en çok eve geç gelmemize kızarlardı. onun içinde hep geceleri gezmeyi severdim ama zaman içinde ve yaş aldıkca anladım ki onlarda haklılarmış. yani birtek söğlemek gerekirse bir yere gittiğimde gece gezerken saklardım ve söğlemezdim evdeydik derdim.
Küçükken evden tek başıma çıkmama karşılardı evden kaçmıştım, şu an öyle bir sorunları yok, saat 7:30'dan önce evde olmak suretiyle istediğim halde kendi başıma çıkabiliyorum.
😌😌
Bizimkiler hiç o tarz şeylere karışmadı, ben kendim napmam gerektiğini bildim ona göre davrandım. Galiba kendi kendimi eğitmişim
🙃
Her zaman dürüsttüm onlara karşı ama yaş büyüdükçe asileşmeye başladım diyebilirim. Kəndi kurallarıma göre yaşıyorum hayatı.
Evet küçükken izin vermedikleri bazı şeylere şimdi bir şey demiyorlar da hâlâ karıştıkları şeyler var 🤣
Kardesim aileden gizli saklı bişey olmaz illaki çıkar ortaya her şey ama ben bunu bilir söylerim dürüst olmak en iyisi
Hayır olmadı küçüklükden sınırlarımı biliyordum, ona göre davrandım hep.
Saklamak zorunda kaldığım bir alışkanlığım olmadı çok şükür 🌸
☺️🌸
Oldum olası birşeyleri saklayamam bilirler.
Hiç kötü alışkanlığım olmadı ama annem erken yatırırdı liseye kadar. Liseden sonra geç yatmaya başladım.
Çok geziyordum dinlemiyordum, bu, konuda kimseyi, çok kızdılar en sonunda beni kendi halime bıraktılar. Yani kötü bişeyde yapmıyordum sadece arkadaşlarımla olmak istiyordum o kadar.
Küçükken oje ve makyaja izin vermiyorlardı, şimdi izin veriyorlar.
Hayır olmadı özgür bir çocuktum ailem bana karışmazdı bende onlardan bir şey saklamazdım.
Sakladığım tek şey sigara olabilir, o da çok sürmedi.
Asla olmadı küçükkende baskıcıydılar hala beterler aynı durum
Hâlâ karışıyorlar desem 🤣
Şu an sakladığım bir şey yok.. 😂😂
Senin var mı? 😃
Ne güzel..
Rica ederim.
Hayır olmadı.. Söylememem gerekenleri söylemem.. Mezara benimle beraber girer..
Hala babamın önünde sigara içmem..
Sigara, vibratör, geç gelmek, istediğimi giymek vs.
Ailemden bugüne kadar hiçbir şey saklamadım
Bazı özel durumları saklarım
Yok hayır olmadı
Hayır öyle bir durum olmadı.
Sigara içmek oldu
Doğa üstü güçlerim.
sosyal medya kullanmam yasaktı ama şu an yok
Hâlâ sakladığım şeyler varr sjd
Elbette
Hayır olmadı ya
Olmadı
Tabiiki