Bunu her çocuk kaldıramıyor tabi ki...
Sizin çocukluğunuz da aileniz nasıl bir tavır sergiledi.

Ezdi diyemem ama çok fazla sorumluluğum vardı. En büyük çocuk olmanın dezavantajı. Şimdi bakınca öyle olmasaydı bu kadar sağlam duracak gücüm olur muydu? Pek sanmıyorum. O günlerde bu soruyu sorsaydın, çok farklı şeyler söylerdim, bugün iyi ki demiyorum ama iyi olmuş diyorum. 🙂🙂
Bizim aile biraz daha amcamların aile ile birleşik gibiydi. Çok sık görüşürdük. Babam daha okula gitmezken büyüdün diye oyuncakla oynamama izin vermezdi. Bir de gereğinden fazla varlıklı bir ailede büyüdüm. Ben en büyük erkek çocuk olduğum için her iş bana kitlendi ve onlar çocuk kaldı. Babamı yine çok severim ama özellikle onun baskılarından ötürü sanki diğer duygularım yok gibi. Bazen insanlar şaşırıyor , cenazede ağlıyor falan kendimi yabancı hissediyorum. Allah'tan gülmeyi lisede falan öğrenmişim yoksa işim daha da zordu.
Ailenin en küçüğü olarak evin angaryası bendeydi çöp ve bakkal olayı ama ben durumun farkindaydim abim ve babam çalışıp eve ekmek getirme görevini annem de ev işleri ve bizim arkamızı toplama görevini üstlenmişdi gorev olarak görürdüm ben bunu hatta atlamaya çalışırdım her eyleme daha fazla işe yarayabilmek için...
Benim çocukluğum güzeldi. Kötü bir çocukluk geçirdim dersem nankörlük etmis olurum. Herşeyden öte sevilen bir çocuktum. Sadece deph tanısı olan hiperaktif bir cocuktum ve bu yüzden bazen dışlandiğımı ve bana yeterince değer verilmediğini düşünürdüm. Ama yaşım geçtikçe anlıyorum ki çok güzel bir çocukluk geçirmişim evet çocukluk yaralarım var ama kimin yok ki?
Cevap
24Cevap
İckici baba, engelli kardeş, psikolojisi bozuk bir anne, ve bu döngünün içinde uğradığım istismar. Beni hayata karşı hazirlayan olmadı. Yana yana öğrendim herşeyi. Kucucukken büyüdüm. Buyudukce icimde yeni bir cocuk yaratmaya başlamıştım ki onu da öldürdüler.
Babam modern görüşlü kendisini hem fiziksel hemde mental olarak çok iyi terbiye etmiş birisi. Ama annemin sinirli agresif yapısı vardı. Bilmeden zarar verirdi.
Ama genel olarak arkadaşlarımdan iyiydim.
Annem doğduğundan beridir ağlıyorsun derdi tabi büyüdükçe artık gizlice ağlamayı öğrendim aslında bunun sebebi hem değersiz hissettirmeleriydi hemde olmayan birşeyi olumsuzlaştırarak kafayı yiyene kadar düşünmek
Annem babam ben 3 yaşındayken boşandı. Valide iş yerinden telefon açıyordu bize bi telefon vermişti. Ocağın altını falan kontrol ediyordum 7-8 yaşında :D Ailem tarafından ezilmedim ama bazı sorumlulukları erken almak zorunda kaldım.
Evet ama kendi isteğimleydi çoğu.
13 yaşımdan beri aynı yerde fidanlıcılıkta çalışıyorum.
Memnun muyum? evet ama ömür boyu sürmez asla sadece kendi ihtiyaçlarımı ve almak istediklerimi karşılıyorum o kadar.
Herzaman fazla sorumluluk yüklendim.
Fazla ezilmişim sanırım 🙄
Hala aileme karşı durumum bu.
Gel sarılıp ağlayalım
Yalnız mısın?
😭😭😭😭😭
Nereye attın 😂😂😂
😂😂😂Baktım.
7 yaşında babamın patronu olduğu fabrika da babamın önlüğünü giyiyordum..
önlük ayak bileklerime geliyordu..
Annem iyi büyüttü yalan yok.
Sadece zoruma giden babama ve babanneme kızıp da hıncını benden cıkarmasıydı.
Çiftçi idik. Yazları 4 te kalkar tütün kırmaya giderdik. Oradan gelir hayvan otlatirdim. İkindi vakti eve gelir tarlaya giderdim. Tarladan gelince de geceye kadar tutun dizerdim.
Zordu.
Sırtımda odun kırıldığını bilirim ben, 🥳 🥳 dahası jopla dayak yedim, kafa göz patlak okula gitmiştim 🥳🥳
Sıkıntı yok 🥳
Ilk okul cantalari okuzz gibi agir taa ozaman basliyoruz hayatimizi sirtimizda tasimaya. Sonrasi malumm
Hiç ezmediler özellikle babam. Kendisi hayata erkenden atıldigi için beni ve kardesimi fazlaca el bebek büyuttü.
En çok ben ezildim ortanca çocuktum ortadamı kaldım Ne oldu sjsjsjsjsj
Küçüklüğümde ezmek demeyelim de gerçek hayatı göstermek için çalıştılar çünkü bol paralı bir hayat yaşadım.
Beni çok ezdi mi orasına kararsızım ama çok korkak yetiştirildiğim bi gerçek 😞
Ezildiğim oldu tabi ki ama bu zorlu şartlar yüzünden oldu, suçu ailemde bulmuyorum.
Ben ailemim tek çocuğuyum büyükte ortancada küçükte benim siz düşünün gerisini 😂
Evet ama aile insanı her zaman hazırlar bu yüzden onlara teşekkür etmek lazım
Hiç bir zaman ezmediler
İlk çocuk olduğum için, çok ezildim.
Ahhhh varlığımı hazırladılar mi acaba... 🤫
Türkiye’de ezilmeyen hazine mi kaldı
Hayır çok şükür sağlıklı bir çocukluk geçirdim ama artık bir bireyim
ezilmeye devam ediyore🥺🥺🥺
Gobegimiz çatladı be ne diyorsun sen
Hayat herzaman adil davranmaz🙂
Bu durumu yaşamadım
Evet ezdiler
Hayır ezmedi