Valla açıkçası eğitim durumunu çok önemsemem. Benim için karakteri vicdanı olgunluğu ve saygısı önemli. Kendini yetiştirdiyse bence bu en güzel seçenektir. Mesleği iyi olduktan sonra eğitimi iyi olduktan sonra ama özünde iyi olmadıktan sonra ne anlamı var. Evlilikte illa üniversite mezunu vs master yapması gerekli hiç düşünceler taşıyorlarsa o zaman bilemiyorum. Evlilik veya ilişki olgun kendini yetiştirenle olur. Eğitim durumuna göre muamele varsa o zaman şahsen benim baba olma hakkım yok lise mezunu olarak 😂
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bence önemli. Ne kadar kendini geliştirmiş olursa olsun ilkokul mezunu biriyle yüksek lisans mezunu biri asla denk olamaz. burada istenildiği kadar önemli olan kendini geliştirmiş olması denilsin, insanın konuşmalarından bile belli oluyor eğitim seviyesi. Ama sen lisans mezunusundur, karşındaki ön lisans mezunudur o zaman aranızda çok fark olmaz. Aynı şekilde lisans ve yüksek lisans mezunu için de fark olmaz. Ama ilkokul mezunuyla yüksek lisans mezunu birinin hayata bakış açıları bile aynı olmayacaktır. Herkes dengiyle olmalı
Evet, önemli.. Yani kendi anne babamın eğitim durumları arasındaki keskin farkın sonuçlarını öyle ağır yaşadım ki evlilik konusunda nurtopu gibi travma sahibi oldum. Başlarda aşk, sevgi her güçlüğü aşar diye düşünülebilir ama asıl sıkıntı evlendikten sonra çıkıyor zaten.. Ailenize tamamen haksızlar diyemem..
Hayır benim için önemli değildir.. ben sadece aşka ve sevgiye bakarım ilişki de.. çünkü eğitim durumu bir şeyi değiştirmez.. ama tabi ki de okuyup kariyer yapması kendisi açısından çok daha güzel bir şey olurdu
Esas önem verdiğim eğitim, kendi kendine vermiş ve çevresinden almış olduğu eğitimdir. Sonrası yine bana dokunmayacaksa önemli değil, kendini gerçekleştirebilmesi mühim, başka derdim yok. Güçlü bir ruh isterim karşımda yoksa duygularım elimde olmadan değişiyor. Koşulsuz ve masalsı şeyler gerçek dışı, bu şekilde işliyor dünya üzgünüm. İnkar edemem.
Önemli önlisans lisans önemli değil kendini yetiştirmiş bir insan olsun yeter ama lisans olsa tabi daha başka olur mantıklı bir insan olması lazım ama ben genelde finansal konularda titiz bir insanım sigaram veya kötü alışkanlığım yoktur saçma sapan şeylere para harcanmasını istemem finansal okuryazarlığım gelişmiştir daha da geliştireceğim ama öyle işte
İyi bir eş ve kendini geliştirmiş mi ona bakarım, bana verilen fırsat karşı tarafa verilmemiştir. Okumuş cahillerden daha iyi olanlar var, adamlık diplomayla verilse %1’lik kısım diplomayı alır. Polis tanıdığım var; karısını falçatayla kovalamak, şiddet, aldatmak her şey var. Okumuş ama adam değil, ne yapayım onu ve kıçı kırık diplomasını 🙄
İlişkide denklik çok çok çok önemli. Aynı telden çalmak, hemen hemen aynı çevreye daha doğrusu aynı kültürel çevreye sahip olmak ilişkinin uzun süre yürümesini sağlar. Bu da aynı eğitim seviyesiyle doğru orantılı maalesef.
Önemli değil benim için. Zamanında ben bekarken lise mezunu esnaf görücü aday taliplerim de oldu. Üniversite mezunu olanlarda oldu. Bu işler nasip kısmet tabi. en mühimi sorumluluk sahibi ve özünde iyi olması.
Eğitim durumlarını önemsemiyorum. Kendini geliştirmiş ve geliştirmeye meyilli olması güzel bir şey olabilir fakat asla eğitim durumunu yargılamam ya da bu nedenle bir insanla iletişimimi kesmem.
Benim için önemli değil ama bazı insanlar çok önemsiyor. Eğitim düzeyini sanki eğitim düzeyi ile bir şey oluyor. Yüksek lisans yapanla aynı yerde çalıştım.
Çok önemli değil diyemem şart da diyemem ancak kendini yetiştirmiş olsun isterim cahil cühela biriyle de olmam istemem beyni ile yaptıkları doğru orantılı olması lazm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Kendi mesleğimden istemiyorum sakin bir hayatı olsun