Kızlar bir kişinin geçmişi nasil öğrenebilirim?

Dedem babaannem öldükten sonra başka bir kadınla evlendi. ilk başta hersey normal gidiyorum sıkıntı yoktu fakat sonradan bazı hareketleri göze batmaya başladı olur olmadık yerlerde ihtiyacı olmadığı halde para istiyodu bayram filtrelerini insanlardan kendi ağzıyla istiyorum ilk başta Dedem kızdı ama kadın Dedemi takmadı. Sonra sürekli kendi ülkesine gitmeye başladı bu arada gürcü Dedem bir gönderdi iki gonderedi sonra artık zorlamaya başladı ve en sonki isteğinde göndermedi ne tesadüftür üstünden hafta geçmeden kızı sözde sürpriz yapmaya geldi evde ne var ne yok kendi evine taşıdı resmen köydeki evimizi boşaltıyor ama işin garip tarafı Dedem hicbirsey demiyo bunları biz yapsak konuşmazdı ama o kadın yapınca sesini cikartamiyo. Birde köyde kocam beni ülkeme 50 TL ile gönderdi diye dedikodu çıkarttı sonra köyü birbirine kattı. Şimdide oğlum kör diye para topluyo ama kör oğluna araba almak istiyo nasil olucak o daha anlatamadığım çok sey var ama işte kisa kesiyim ben bu kadının geçmişini nasil öğrenirim bana yardım edin nolur kurban oluyum

Kızlar bir kişinin geçmişi nasil öğrenebilirim?