Torun verecek başka evlat yok yani onlar için
Aça gelin görün ki benim ne düşündüğüm onların zerre umurunda değil
Bizimkiler bana sormadan daha doğrusu annem maalesef böyle bir şey yapmış üstelik ben yıllardır evlenmek istemediğimi net bi dille söylememe rağmen beni dinlemiyor Avukatmış da geliri iyimişte Orduluymuşta ama yaşını bilmiyorum damadımın dedi durdu Gidip konuşacakmışmışım
tanımadan ne konuşacağım elin adamıyla diyorum tanıyacaksın işte daha ne istiyorsun oturup konuşacaksın sonra gün belirleyeceksiniz isteme için falan filan ısrarla Ha-yır diyorum yok dinletemiyorum babam da istemiyorsa söyle dedi anneme yıllardır istemiyor yaşı geçiyor tohumamı kaçsın diye iğrenç iğrenç konuştu durdu Ya niye beni kaileye almıyor anlamıyorum İçime içime ağlıyorum sinirlerim çok bozuldu 😭
Annen büyük ihtimalle evlendiğini görmek istiyor birde adamı sanırım ona çok övdüler ondan istiyor olmalı para meslek mutluluğu getirmiyor annen bunun farkında değil ilerde senin neler yaşayacağını annen bilemez. Çok ısrarcı iseler resmini iste bir gör hoşlanırsan telefon numarasını istersin özelden arar konuşursun az çok karar verirsin daha net olursun veya bir sevdiğim var der herkesi susturursun benim ailemi ben böyle şeylere karıştırmıyorum
Ben ailemi böyle şeylere karıştırıyor gibi mi duruyorum peki Ama yıllardır karışıyorlar takmıyordum ama sabrımın hududunu geçtiler Hayır diyorum 1000 kerede söyledim bunu yıllarca
Ben hayır dedikçe nolur bi oturup konuşsan diyor ısrarla
Ayrıca öyle sevdiğim/sevgilim var da diyemem daha kötü şeyler olabilir
Hayır öyle durmuyorsun tabiki de annen artık karar vermiş senin başını yakacak 🥲
Anladım öyle bir şansın yoksa nasıl kurtulacaksın bu durumdan peki?
Evlenme. Baskı yapsalarda boyun eğme. Senin hayatın senin kararların cocukda değilsin artık.
34 yaşındayım ama onlar için farketmiyor Ben tohuma kaçmış mıyım evet kaçmışım Torun istiyorlar mı evet son 5-6 yıldır sürekli dile getirmekten dillerinde tüy bitti ben de yıldım sabır tahammülümü yiyip bitirdiler tek çocuğum bi de o yüzden bi de
Cevap
3Cevap
Hayır kimse yapamaz böyle bir şey
Valla den yazınca benim bile sinirlerim bozuldu annene ağzının payını vermeyi denedin mi hiç?
Biz de öyle fazla höd zöd olmuyor Bu benim kararım hayır diyorsam hayır diye biraz bağırdım tarih videosu izliyordum yanıma geldi sinirimi alt üst etti bi keyfim vardı içine ettin dedim demediğini bırakmadı terbiyesizmişim anneye bunlar söylenir miymiş Doğurduğuna tohuma kaçmış demeyi iyi biliyorsun bu mu zoruna gitti dedim de sonra pişman oldum ben kolay kolay sesimi bu denli çıkarmam ama cidden bu kadarı yetti yıllardır uğraşıp duruyor takmıyordum ama tadını kaçırdı habire bi görücü şöyle görücü böyle İlla gezip tozmam mı lazımmış olurmuymuş öyle şey falan filan 😫
Ya ne saçmalık gerçi böyle diyorumda benim ailemde böyle düşünüyor
Valla ben bağırıyorum anlamıyorlar çünkü
😫 güncellememi gördün mü
Gördüm evet o zaman haklı olabilirler kendi dusuncelerinde ama istemiyorsan yapacak bir şey yok sonuçta evlenipte o adamada huzursuzluk verirsin sevmediğin için bu arada evlenmeyi sadece görücü usulü mu istemiyorsun yoksa hiç mi istemiyorsun
HİÇ!!!
boş ver umursama. Mesleğin var ise çalışıp, ayrı eve çıkmayı deneyebilirsin.
Çalışıyorum ama biz de öyle ayrı eve çıkmak yok
İyi de burama kadar geldi niye bu kadar baskı baskı Yıldım iyice psikolojim bozuldu
Geçmiş yıllarda takmıyordum da artık tadı kaçtı devam ediyor hep
Konuşmak mı kaç yıldır konuşuyorum bakın kaç yıldır ağızım usandı artık aynı şeyleri farklı farklı söylemekten Hayır kelimesinin farklı farklı şekillerde söylemekten bi kulağından girip öbüründen çıkıyor 😫
Sabır tehamülüm ben de tükendi yıllardır dilimde tüy bitti hatta umursamadım bile ama yani bi yere kadar tadını kaçırdı ya
Israrcı ve inatçı insanlar ile uğraşmak çok zor gerçektende. Özellikle de aile ise... Kaçsan geri dönersin, satsan kıyamazsın. Konu açıldığında ortamı terk edin veya konuyu değiştirmeye çalışın. Umursamayın. Mesleğinize işinize kendi hayatınıza odaklanın. Ama yinede sabır. Aileniz sonuçta...
Öyle bir şey yapmaya bu dünyada her hangi bir insanın gücü yetmez :D
Komik mi görünüyor oradan yıllardır bunlarla uğraşan siz değilsiniz
Acınası olduğu için mi güldün demin o halde
Ben de gülmeyi severim ama gülecek durumda değilim Allahta seni ben gibi etmesin
Peki abi
Bu da benim alışkanlığım senlik bi durum yok
Yaşınız kaç ki
34 yaşındayım da konumuz yaş mı gerçekten
Evet konumuz yaş annenin bu kadar kaçtın tohuma demesini anlamaya çalışıyorum bende 50 falan sanmıştım
O 5-6 yıldır baskı kuruyor zaten sinirlerimi psikolojimi yıprattı ki yeteri kadar Umurunda değil ama Lütfen biraz kendinizi benim yerime koyun
Senin tarafını tuttum ama sen bilirsin
İlk yorumun beni biraz deli etti kusura balmayon inanın Olay o kadar taze ki 1 saat olmadı bunları yaşayalo
Güncellememi gördünüz mü
Tek çocuk olmanız ve torun istemelerinde haklılar ama gel gör ki her şey nasip zorla evlenip çocuk yapıp ayrilsan daha mı iyi?
Daha iyi herhalde onlar için Torun var mı var Ben mutlu muyum mutsuz muyum hiç yani onlara göre Zaten çocuk yaptıktan sonra kocaya daha çok bağlanırmışım öyle düşünüyo annem
Ama koca daha çok soğur onu da biliyor mu annen 😅 bilmiyor işte erkekler artık o lohusa dönemine tahammül etmiyorlar 1 hafta boş bırakıyorsun hop elinden gitmiş oluyor çoğu. Ya yara acı bilmeden full time verecen ya da eski gönül bağı bilen insanı bulaman
Ben görücü usulü değil hiç istemiyorum evliliği
Ölene kadar
Valla durumun zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?