"Akıl hastalarının (psikotik, şizofren)" ömrü normal insanlara göre daha kısa oluyormuş ve bu insanlar "öldürülme/zarar görme paranoyası" yaşayabiliyor.
Psikiyatristlerin arkasındaki derin ve gizli bir yapı bu kişileri gizlice öldürüyor mu sizce?
"Akıl hastalarının (psikotik, şizofren)" ömrü normal insanlara göre daha kısa oluyormuş ve bu insanlar "öldürülme/zarar görme paranoyası" yaşayabiliyor.
Psikiyatristlerin arkasındaki derin ve gizli bir yapı bu kişileri gizlice öldürüyor mu sizce?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İşleri güçleri yok da akıl hastalarını öldürecekler.
Hayır, "akıl hastası" diye o kişiyi etiketleyip onun dediklerine inanılmasını engelleyecekler.
Ayrıca neo-nazi düşüncelerde "akıl hastaları topluma zararldır bu yüzden öldürülmelidir" düşüncesi de olabilir.
Yapılma ihtimali var ama sıradan halk içinden birine değil daha güçlü kuvvetli kişiler için bunu uygularlar.
Zaten sıradan birine yapılsa kimsenin umrunda olmaz, kimse duymaz o yüzden sıradan insanlara yapılınca zaten öğrenemiyoruz, kimse önemsemiyor.
Sıradan insanlara yapmıyorlar çünkü değmiyor.
Psikopatlar genelde zayıf insanları öldürüyorlar, mesela evsizleri, toplumdan dışlanmış insanları falan.
Nasıl öldürebilir mesela? Yapılan her prosedürün raporu tutuluyor ve ölüm sonrası otopsi yapılıyor.
Planlı Cinayet Yöntemleri:
1. Gizlice zehirleyerek
2. İnsaları birbilerine kırdırarak öldürtmek
3. Kişiyi intihara yönlendirerek öldürmek
4. Süs vermek (kaza, intihar vs.)
5. Sahte delil üretme
6. Yetkililerin bilerek görmezden gelmesi
7. Cinayeti işleyenlerin çok zeki ve psikopat kişiler olduğunu düşünerseniz akla gelmeyecek yöntemler olabilir...
Gizli şekilde zehirleyemez. Otopside ölüm sebebi net şekilde tespit ediliyor. Keza hasta ile sadece bir personel görüşmez. Bunun olabilmesinin tek mümkünatı yetkililerin olan biteni görmezden gelmesidir bunun da net bir sebebi yok. Sıradan bir kişinin söylediğine zaten itimat edilmeyeceğinden öldürülmesine de gerek yoktur.
Ben güvenmiyorum ama bunu çok düşünmek de stresten ölmeye yol açabilir
Buna bu kadar takılmak normal bir durum değil. OKB belirtisi olarak görüyorum.
"anksiyete" veya "psikoz" teşhisi aldırabilir bu belirti oalrak
Anksiyete evet, Psikoz sanmıyorum. Psikoz tanısı koymak için çok daha fazla belirti lazım.
Bunu bir korku olarak değerlendirirse "anksiyete" koyar.
Fakat bunu sanrı olarak değerlendirirse "psikoz" teşhisi koyabilir.
Ayrıca bipolar bozukluk (mani belirtileri varsa), paranoid kişilik bozukluğu (sürekli paranoya, güvensizlik), madde bağımlılığı (uyarıcı kullanımı) olabilir.
Daha önce anksiyete ve psikoz teşhisleri almıştım.
Bu bir korku zaten. Sanrı için bunun için harekete geçtiklerini falan düşünmesi lazım. Sadece bir endişe durumuysa anksiyete ve OKB tanısı konur.
Aslında hayal gücü yüksekse de insan böyle şeyler düşünebilir ama buna olan inancına bağlı bir durum.
Bu düşündüklerinin kesin bir gerçek gibi inanmadığı sürece yok. Mümkünse beyin MRG'si ve EEG ile de durum tasdiklenmeli tabi.
Buna kesin inanıyorsa sanrı (değiştirilemeyen katı inanç) olur ama şüphe duyuyorsa anksiyete veya paranoya oluyor.
Şüphe hafif düzeydeyse bir şey diyemem ancak bu şüphe ve korkudan gündelik işlerini göremiyor ve sağlığı bozuluyorsa anksiyete ve paranoyadır.
zeka belirtisi olabilir mi? bu durumun gerçek olduğunu düşünsek bunu bulan kişi zeki olur mu?
Şüphe etmesi zeka belirtisi olabilir ancak aşırı düşünüyor olması zekadan çok bir hastalık oluyor. Gerçi zeki insanların çoğunda anksiyete görülüyor.
akıl hastaları da yaratıcı ve bazı konularda dikkatli oluyorlar aslında, bu açıdan akıl hastalarının beyinleri çok çalışıyor.
anksiyete tek başına bir hastalık değil bir şeyin belirtisi mesela genel anksiyete, okb, psikoz da anksiyete yapabilir.
psikoz da gerçeklik algısı bozuluyor ama anksiyetede de gerçeklik algısı geçici olarak bozulabilir.
aşırı stres ve anksiyete zamanla psikozu da tetikleyebilir.
ayrıca bu durumu narsizm ve benlik sayıgısı ile de ilişkilendirebiliriz, paranoyak bireyler, başkalarına karşı genel bir güvensizlik hissi taşırlar ve bu güvensizlik, kendi özsaygılarını korumak amacıyla gelişebilir.
Dahilik ve delilik arasında ince bir çizgi vardır derler genelde doğru.
Ayrıca anti-psikiaytristler sanrıların akıl hastalığı olmadığını savunan görüşleri var diye de biliyorum.
Modern tıbba güvenmek daha mantıklı. Sanrılar genelde sağlıklı insan beyninin aksine kimyasal dengenin bozulması sonucu oluyor. Nörotransmitter dengesinin bozulması hoş değil.
Eğer paranoyasını kanıtlarsa dahi olur.
Onu bilemem de psikiyatristlere hiç güven duymuyorum. Zaten normalde genel olarak doktorlara da çok güvenmem. Onlar en büyük seri katillerdir.
Cinayet mi işliyorlar? Malpraktis yaparak da cinayet işleyebilirler
Hastanelerde bence ölen hastaların önemli bir kısmı doktor hatası, ihmali veya bilinçli fiilleri sonucunda olur.
kanıt yoksa ceza almaz
Bazı şeylerin üzerine devletler bilerek gitmezler.
Yanlış ilaçlarla tedaviyle ruhen öldürenler var.
ama bu kasıtlı mı?
Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Tanımadığı birine neden yapsın ki? Ama psikopat biriyse yapabilir
Psikopat olmadığını nerden bileceğiz?
Bilemezsin. Tedavi işe yaramıyorsa başka doktor bulursun anca
Şansa yaşıyoruz
Artık kim akıllı kim deli belli değil
Neyle öldürecekler
gizlice zehirlemek, intihar süsü, kaza süsü vermek vs...
İlaclarla mı yani
akla hayale gelmeyen yaratıcı yöntemler olabilir çünkü bu bu yapı da çok yaratıcı, çok zeki ve psikopat insanlar var.
Öldürsünler daha iyi
niye ölmek mi istiyorsunuz?
Akıl hastasıysam ölmek isterim
ölmek isteyen akıl hastası da olabilir tam tersi akıl hastası da olabilir.
Sen ne diyon aq ya beyninde sorunmu var
herkesin beyninde biraz sorun olabilir