Yemek yapmak
Ütü
Temizlik
Çocuk bakımı
Kocanın kişisel ihtiyaçları
Pazar alışverişi
Sizce başka neler kadının görevidir?
Yemek yapmak
Ütü
Temizlik
Çocuk bakımı
Kocanın kişisel ihtiyaçları
Pazar alışverişi
Sizce başka neler kadının görevidir?
Ev işleri müşterektir lakin kadın isterse karışmayabilir. Çocuk bakımı emzirme hariç (malum tesis yetersizliği😅) babaya aittir. Kadın emzirmek istemeyebilir. O durumda baba süt anne bulma ile yükümlüdür. Kadının evlilikteki tek sorumluluğu kocasını malum anlamda yani yatak odasında tatmin etmesidir. Erkek bu hariç kadıından hiçbir konuda (temizlik, çocuklar vs.) talepte bulunamaz.
Kadın ayda 20 gün özel günleri oluyor zaten. O konuda da erkeğin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Senin verdiğin örnekler hep Kurandan. Ya da sünnet olanlar. Aynı şekilde erkek 4 kadınla evlenebilir demeyi kadınlara git söyle bakalım kaçı kabul edecek. Seni 4 kadınla mı evlendirirler 4 parçaya mı bölerler görürsün
Benim düşünceme göre, evlilikte kadının görevleri, eşitlik ve karşılıklı saygı çerçevesinde şekillenir. Kadının evdeki sorumlulukları, ev işleri veya çocuk bakımı gibi klasik rollerin ötesinde, partnerine destek olmak, onunla duygusal bir bağ kurmak ve sevgi dolu bir ortam yaratmak gibi görevleri de kapsar. Bence, kadının tek görevi evdeki işleri yapmak değildir; aynı zamanda hayatta ortak kararlar almak, zorlukların üstesinden birlikte gelmek ve sevgiyle birbirine kenetlenmek de önemlidir. Evlilikte rollerin net çizgilerle ayrılmasındansa, her iki tarafın da gerektiğinde birbirinin rolüne destek olması, evliliği daha sağlıklı ve mutlu kılar.
Ne kadar sıkıcısın beta erkeği be
Ne yapalım ve itaat et rahat et
Kolay gelsin
sabah işe gitmek akşam eve dönmek kocanın hazırladığı yemeği yemek, yemeğin eksikliklerini belirtip eline sağlık bile demeden peçeteyi tabağa fırlatıp sofradan kalkmak, koltuğa geçip TV kumandasını alıp uyuyakalmak uyanınca nerede çay diye honkurmek çayı beğenmeyip uyumaya geçmek (daha fazla uzatasim gelmedi sıkıldım djsjdjdj)
h. b. mavilii
Tüm bunlardan sonra kocaya ayak yıkatmak, masaj yaptırmak, bardağı bitince ikiletmeden çay getirtmek, (ne de olsa karı çayı demledi.) bu güzel 1.60, 52 olan karısına kart vermek ve limiti kadının ihtiyaç listesine göre artırmak, her ay artan parayla gidip bilezik almak, arabayı yıkatmak. Sayıyim mi daha. 😌
Cevap
2Cevap
Bunların ortak olması gerektiğini düşünüyorum, çünkü açıkçası ben devamlı çalışan birisiyim ve iki yere birden yetişemem, kimse yetisemez... o yüzden her şey ortak olması gerektiğini düşünüyorum. Iliskim var şu an ve büyük ihtimal 2 yıl sürmeden evlilik olacak benim evim var ama ona ragmen kendisi evi bile ortak almayı teklif etti yani ev, eşya vs. Kimseyi bulaştırmadan sadece ikimizin parasını birleştirip ortak yapalım ne benim, ne senin ailen karışmasın dedi gayet kabul ettim... hayatımızı birletiriyorsak ortak olmalı her şey...
Sonuçta ciddi bir olay bu çocuk oyuncağı değil kimsenin karışmaması gayet doğru bir karar, hatta senin yazdığın şeyleri baştan söyledim işimi bırakmami istemesin diye haftada 1 senin 1 benim iznim var yani haftada 2 kere temizlik yapabiliriz sorun yok demişti... o herşeye bu kadar uyumlu yaklaşırken asilik yapmak nankörlük gibi geldi bana...
Yanlış olduğunu düşünüyorum, birçok kişinin uyumsuz olduğu insanla olduğunu düşünüyorum ben ya bi adam yazmış ki mesela evlendikten sonra karım gezmeye gidemez, kadın demis ki birde ev için ben mi para harcayacağım falan bencillik ön planda olunca yanlış oluyor olmuyor. Ben böyle diyince beni yanlış bulur çoğu senin aksine... hiç inkar etmeyeceğim iliskim başlamadan önce ben gayet pub tarzı yere giden birisiydim erkek arkadaşım bana şunu dedi " ben bu hayatımı bitiriyorum senin de arkadaşın ya da arkadaslarinla gittiğin kafe, konsere falan karışmam ama gece hayatı olabilecek mekana gitmeni istemiyorum ama çok istiyorsan nadiren birlikte gideriz... hem kalbimi kırmadı hem gönlümü yapmaya çalıştı bende bitirdim attım o hayatı o yanımda yokken adım atmam... ne arkadas, ne eğlendiğim yerler lafını yapmamisken ben bu adamı neden kirayim
Buna karşı olan birisiyle evlenmemeli sonuç her şekilde boşanma oluyor iki tarafa da yazık oluyor, eğer karşı cinsle gorusuyorsam buna karşı değilim ama görüştüğüm kişiyi eşim kesinlikle tanımalı bence bir erkek olarak niyetini anlar zaten hemen, puba da yanımda eşim olmadan gitmem kafe mi bitti koskoca şehirde yani...
Ev hanımı birini istiyorsan gayet makûl istekler. Umarım çalışan bir kadının başını yakmayı planlamıyorsundur.
Kadının kazanacağı paraya ihtiyacım yok yeterince kazanıyorum ( Ya Rabbim çok şükür) çalışan kadınlar ve kaprisleri benden uzak olsun
Kurban ol sen çalışan kadınlara 😂😂
Niye
Erkekle kadının farkı bir cinsel organlarıdır bir de fiziksel güç gerektiren aşırı ağır işlerde erkeklerin biyolojik yapısı gereği avantajı vardır. Yani bu saydiklarinin hiç biri kadının görevi değil.
Fiziksel avantajın olduğundan bahsettim zaten yazdığımı okursan. Bu saydigin işler fiziksel güçle alakalı değil
Az ye de hizmetçi tut evlenme sen
Aynen öyle yapmaya devam et canım
Bu saydıkların kadının görevi değil Kuran'da kadının yapmiş olduğu ikramıdır. İster yapar ister yapmaz! .
Yemek pişirmek, temizlik yapmak ve evle ilgilenmek sadece bir kişinin görevi değil ortak bir çaba olmalı
Evet
Her yerde böyle zaten
Bilemiyorum
Teşekkür ederim
Kadının görevi erkeğin görevi diye bir şey yok bende evlilik birliktelik demek her şeyi birlikte yapacaz
kocasının ayaklarını yıkayıp suyunu içmek, onu atlamışsın kardeşim.
annene de söyle babanın ayaklarını yıkayıp, içmeyi ihmal etmesin, aslanım. kadın kısmı soru sormaz, cevap verir sonuçta. annen karşı çıkarsa aynen böyle söylersin.
bana terbiyeden bahsedecek son kişi sensin, ve senin gibiler. üşenmeyip ciddi ciddi kadının görevlerini yazıyorsun. eğer böyle fikirlere sahipsen ciddi anlamda kadınlarla hatta kendinle çözemediğin sorunların var demektir. annenin de “kadınlar” grubuna dahil olduğunu akıl edemeyecek kadar zekasız birisin. ama böyle bir soru sorduğuna göre senin annen erkek. kadınlar hakkında “fikir” bile denmeyecek düşüncelerinizi yazıya, söze dökerken, annenizin de aynı cinsiyetten olduğunu hatırlayın. bu kadar nefret bünyenize fazla.
ahahaha hala terbiye diyor kendisi terbiyesizliğin alasını yaparken. anlaşılan anlaşamayacağız, zaten bu kafada olan bir bireyle, anlaşmayı düşünmem saçma olurdu. ben de sizi sorunlarınızın acısını, kadınlardan veya başka insanlardan çıkartmak yerine, sorunlarınızı kendi içinizde halletmeye davet ediyorum. iyi akşamlar diliyorum, böyle biri için ne kadar mümkünse tabi.
şu an bana “erkek” muamelesi yaparak terbiyesizliğin en alasını yaptın. kadının görevlerini sırala, ama bana böylesine bir cinsiyetin muamelesini yapma, sana o kadar söyleyeyim. hala konuşmanı geçtim, üste çıkma çaban güldürdü. baştan aşağı komedisin. sorunlarının acısını başkalarından, hele ki kadınlardan çıkarmak yerine, kendinden çıkar.
beni geren tek şey “görev” adı altında saydığın ve zorunluluk olarak lanse ettiğin maddeler. cinsiyetçisin ama tek kadınlara karşı da değil erkeklere de karşı. onu geçtim bir de utanmadan alta “başka neler?” yazmışsın. “çocuk bakımı” olarak adlandırdığın annelik diğer her şeye bedel. anne olmayı “emzirmekten” ibaret sanıyorsunuz, ama sandığınızdan çok fazlası. kim bilir annen seni ne zorluklarla büyütmüştür. aynı şekilde hepimizi. ayrıca ben kocasına yemek yapmaktan aciz, hele gömleklerini ütülemekten hiç aciz, bir kadın değilim. hiçbirimiz değiliz. ama kadının görevi diye sıralama yapıp “annelik” kadar zor olan bir o kadar da kutsal olan bir şeyi yazıp alta “başka?” yazamazsın. haksızlıktır, günahtır bu.
Görev diye bisey yok. Evlilik yarışma programı mı la Görevler var onları yapican diye bişey olsun
Hahahhaha diyene bak sen cokmu anlıyorsun lan sanki fasülyee😃😃
Diğer kişilere verdiğin cevaplardan ne kadar anladığın belli mümkünse sen evlenme
Hahahhahahha ben evliyim zaten çok şükür kocam senin gibi düşünen biri değil 😃😃
Evlilikte görev olmaz o senin görevin bu benim görevim diye bisey yoktur ortak yapılır görev adı altında biseyler dayatılmaz karşıya.
Evliliği senden öğrenecek değilim 😂
Gayet memnunum. Eşimde memnun benden bende ondan memnunum
Biz birbirimize bu senin görevin bu benim görevim deyip bir şeyleri dayatmıyoruz ortak yapıyoruz ortak paylaşım yapıyoruz
Herkes aynı kefeye koyamam nasıl Bütün erkekler aynı değilse Bütün Kadınlar da aynı değil çekilmez Kadınlar da var elbet
Evlilikten iyice soğudum poncik jdhdkdjd
Erkeği dövmek dpzhapshwowh
Para kazanmak. sonucta hayır kurumu degiliz
Sırala babam sırala sizin ne?
Yavaya sahip çıkmak
Mutlu olmak mutlu etmek
Saol reis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?