Benim bir kardeşim ve 2 ablam var. Biz dört kardeşiz. Annemiz ve babamız ayrı. Babamız 'kötü, berbat bir baba, dolandırıcı, iki yüzlü, yalancı biri' olarak tasvir ettiğimiz biri. Ben, annem ve 2 ablam babamdan ne kadar nefret ediyorsak kardeşim de onu o kadar sever. Biz ona babamın yaptığı kötülük, saçmalık ve berbat şeyleri 3-4 anlatsak da o bunu umursamaz, bize inanmaz pek fazla ve bizi geçiştirir genelde. Benim migrenim var. Ve artık bana en az 5-6 tane ağrı kesici ve yine en az 6-7 tane migren ilacı etki etmiyor ayrıca genelde bir ay boyunca yani 30 günün 20-22 günü başım ağrır. Bu yüzden başım ağrıdığın da yapabileceğim yapabileceğim tek şey uyumak ve bitki çayı içmek oluyor. Ve sürekli de uyuyamayacım için uyumak pekte bir çözüm değil. Çünkü gün içinde ağrım geçsin diye uyursam bu sefer gece uyuyamıyorum ve bu daha kötü. Her neyse size neden kardeşimi affedemediğimi anlatayım. O gün evde sadece ben ve kardeşm vardık. Annem teyzemde, ablalarım ise arkadaşların da kalıyorlardı. benim başım cidden ağrıyordu ve kardeşim de yüksek sesle müzik dinleyip, o şarkıyı söylüyordu. Bende onu uyarmak için odasının kapısını çaldım. (onu bu konuda hep ama hep uyarırım hatta genelde onu bir ay içinde bu konuda 15 bazen 20 defa uyarırım ama o buna hâlâ devam eder) ve oda müziği durdurup kapıyı açtı. Bende onu bu konuda uyardım uzun bir şekilde başımın cidden ağrıdığını, durmasını ve müziği kapatmasını söyledim. Konuşmam boyunca birkaç kere lütfen de dedim. Ama o buna karşılık olarak bana 'Seninde hep başın ağrıyor zaten. Böyle migren mi olur, sen yalan söylüyorsun seni Yalancı Aptal' diyip göğsüme vurdu. Bense o gün ona o kadar kırıldım, içerlendim ve en çokta sinirlendim ki ama yine de sakinliğimi korudum. Ben gerçekten cidden gerekli değilse yalan söylememe taraftarı olan biriyim ve bu konuda hassasımdır. Tabi sana cidden çok gerekli ise fazla kötü bir etkisi olmayacak bir yalan söylenebilir ama sadece cidden önemli ve tehlikeli bir durumdaysan yalan söylemek doğum olur. Onun dışında asla onaylayacağım bir şey değildir yalan. Ona hiçbir şey demeden yanıma biraz para aldım ve evden çıkıp çok yakın bir arkadaşıma gittim. O gün onda kaldım. Bu olayın üstünden yaklaşık 2-2,5 hafta geçti. Ve ben hala kardeşime karşı soğuk yaptım onunla 2 hafta boyunca sadece 3-4 defa konuştum. O sonradan benden 2 kere özür diledi ve bana kendini affettirmeye çalıştı ve bir kere onu affetmem için resmen tehdit etti. (Ki bu affettirme şeyini annemin zoruyla yaptı. Annem ben onu 20 gün içinde affetmezsem onun kredi kartına el bir aylık koyacağını söyledi ve o olayın üstünden sanırım 16-17 gün geçti ) Ben onu asla ama asla affetmedim. Onu olabildiğince görmezden geldim. O da bir süre beni bırakıp takma maya başlayıp anneme bunu yapmaması için yalvarmaya resmen başladı. Ben onu hâlâ ama hâlâ bu konuda affedemiyorum sorun ben miyim? Sıkıntı sizce bende mi iyi beyler ve güzel hanımefendiler?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Saygılı olması lazım kardeşinin. Ağır bir hastalık çünkü migren
#Hükümdar
Çok uzun olduğu için okumadım
Hayır ama affetmeyi öğrenmek lazım
Neden bu kadar uzun yazdın
Olayı detaylıca paylaşmak istedim ki olayı tamamen anlayın
belkide
Çok uzun kanki
Harbiden bunu okusam açar kitap okurum
Olayı detaylıca anlatmak istedim ki tamamen anlayın ve sonradan bir yanlış anlaşılma olmasın.
Bunu komple okuyup sana yorum yapanla direk evlen o adamla bi ömür geçer
@Tugraaa06 bey efendi ilk olarak çoğu kişi bu şekilde oldukça uzun yazıkar yazıyor. o zaman hepimiz birbirimizle evlenelim? İkinci olarak benim zaten bir sevgilim var. Üçüncü olarak umarım ki bunu ciddi bir şekilde yazmamışsınızdır ve şaka yapıyorsunuzdur çünkü şaka yapmıyor ve ciddi iseniz hayatınızda en fazla 25 sayfalık resimli bir kitap okuduğunuza inanacağım ki böyle kısa bir yazıyı bile abartarak anlatıyorsunuz. Tabi belki size göre uzun olabilir ve bana göre kısa olabilir çünkü yüksek ihtimalle sizden kat be kat fazla kitap okuduğumdandır. Bu dediklerim sizi kırdı veya sinirlendirdi yse özür dilerim amacım o değildi.
Ya ablacım ama olmaz ki sen bunu da uzun yazmışsın :) bu arada tabi ki şaka yapıyorum ve de tek kitap okuyan sen değilsin saçının teli kadar kitap okumuşumdur Neyse konumuz bu değil Beni kızdırdıgın için hatalı sensin kardeşin değil :)))
@Tugraaa06 beyefendi ağzımı bozmak istemiyorum, beni şu anda alaya aldığınızı kör biri bile görebilir. Ve lütfen emin olun sizden çok daha gencim ki benim için yaşlı biri sayılırsınız '37' yaşınızla tabi bu gerçek yaşınız ise. Size anca mı desem dayı mı emin olamadım. Sizce?
Bende yalan olmaz ufaklık doğru tabi amca dayı ne ya abi desen olur da harbiden okudum da ya ben senin derdini sseviyim bide sayfalarca yazmış bu şok normal bişe kardeşin küçük ama anlaşılan sen ondan daha küçüksün Olur ynai kardeşler arasında böyle şeyler de Baban ne alaka babanın detayını çözemedim ben babandan kardeşine konu nerden geldi onu seviyo olabilir Bence babanı kardeşine kötülemek yerine bıraksaydınız o anlasaydı kötü olduğunu Kardeşin babanın kötü olmadığını bildiği ve sizin onu yanlış yönlendirdiğiniz için size karşı tavırlı Büyük bi kavganızda da babana taşınacak Amca dayı görüşü bu.
@Tugraaa06 İlk olarak teşekkürler Amcayı tercih ederim. İkinci olarak biz ona babamı kötülemedik olanları anlattık. Ve babamın bu konuya alakası onun kardeşime karşı bizi (annem de dahil) kötülemesi. Ki babam baba demekten iğrendiğim bir adam ve inan yaptıklarını öğrensen sende iğrenirsin.
Anlıyorum tahminde edebiliyorum ama kardeşinin yaşına ver ve büyümesini bekle herşeyin farkına ve kararına kendisi varması için ona fırsat verin. Amca baba yarısı demek sen bana dayı de Anne tarafı oluyum ben Babana ayar oldum çünkü bende
@Tugraaa06 Beyefendi kardeşim 19 yaşında benim küçük değil ve emin olun o adamın yaptıkları tahmin edebileceğiniz bir şey değil. Hatta durun size kardeşimin savunduğu o 'baba' yı anlatayım. O baba dediğimiz adam anneme defalarca kez silah ve bıçak çekmiş. Annem ayrılmak istediğinde daha küçücük olan bizi öldürmekle tehdit etmiş. En sonunda geçen yılın Kasım ayında ayrıldıklarında ise (annem yanında 5 polisle geldi gitti eve kadar) adliyeden çıktığı gibi hem orada olan bana ve En büyük ablama sert bir tokat atmış, 'Yeryüzünde de ahirette de huzur, mutluluk, iyilik yüzü görmeyin her şey sizin suçunuz annenizi siz gazladınız. Allah sizin de o Şevval'inde (ikinci ablam) belasını versin. Sizde Özellikle o Şevval de Sağlık sıhat yüzü görmeyin.(bu size önemli gelemeye bilir ama bizim için cidden anlamlı çünkü Şevval ablam kanser benim) Allah sizi mutsuz, huzursuz sağlıksız eylesin. İyilik güzellikte yüzü görmeyin hepiniz. Geberin gidin inşallah demiş ve Annem geldiği için gitmiş yoksa devam edecek bi o 'baba' olacak adi adam. Ve biz direkt bu anın ses kaydını dinlettik kardeşime. He nasıl ses kaydına aldınız dersen. Ablam o adamı gördüğünde pek hayırlı olamayacağını anlamış ve ses kaydı almaya başlamış.
Babanı dövmek istiyorum
Babana söyle benimle kafes dövüşüne çıksın
@Tugraaa06 Tuğra İnan bizde en az senin kadar çok istedik o zaman Ama düşün En büyük ablam geçen 22 ben 20 yaşındaydım bizim 58 yaşındaki bir adama karşı şansımız sıfırdı resmen ve hâlâ resmen sıfır. İnan ki senin onu pataklamanı çoğu şeyden çok isterim ama biz dövmeyi boş ver adamın yanına sadece kardeşimi bırakmaya gittiğimizde adamın cebinde çakı/bıçak oluyor ha bunu nereden biliyorsun dersen bana o bıçağı çekti ben kardeşimi bıraktım ve ona bulaştım biraz o bana kuzum diyince sinirlendim tokat attım adama ve sonuç neydi biliyor musun? Bana çekilen bir çakı ondan sonra kardeşimi bırakmaya hem ben gitmedim hem hiçbirimizi göndermedim. Kardeşim isterse hâlâ sen kendin git diyoruz
Bana kuzum deyip üstüne yanağımı okşamıştı. O an yine olsa yine yapardım her şeye rağmen
Kesinlikle görüşmeyin adresinizi değiştirin hatta kardeşine onunla ilgili herhangi bir laf söz getirmemesini yerinizi bile söylememesini söyleyin zaten yakın zamanda oda onun nasıl birisi olduğunu anlayacaktır. ya da kısa zamanda tanıyamaz babasıyla uzun yaşaması için ona fırsat tanıyın Kardeşin de ondan tamamen sogumadığı takdirde bagınız kopamaz onla Tek çare ondan uzaklaşmak ve irtibatınızın hiç bi şekilde olmaması Nasıl baba lan bu bildiğin ergen bi keko gibi
@Tugraaa06 Biz bununla alakasız bir şekilde onlar ayrıldıktan sonra taşındık zaten ve yine kardeşim de söylemedi ama yine yerimizi buldu kapıya dayandı. O adamın yüksek düzey istikbaratçı olan bir arkadaşı var yerimizi, ne yaptığımızı hemen bulabiliyorlar.
O da adam değilmiş baban da me diyim ki daha
@Tugraaa06 İşte bu konuyla ilgili yapabileceğimiz pek bir şey yok. Bizim yapabileceğimiz tek şey onla olabildiğince az muhattap olmak.
Hangi ilin mağaradında yaşıyo Şehir analizi yapacam nereli ya da
Ulan işe bak dalga geçtiğim sorunun esiri oldum kalkamıyorum başından
@Tugraaa06 O kadar uğraşmana gerek yok hem daha birbirimizi bile tanımıyoruz başını belaya sokmak istemem
Breaking bad de bi sahne vardı ı * not in dangeourus i * the danger tehlikede değilim tehlike benim diye
@Tugraaa06 Öyle bir durum değil yani önceden buna benzer bir şey yaşandı da annemin bir arkadaşı var 13 yıldır tanışıyorlar Adı Aslan. Aslan abi de Gitti dövmek için. O bacağından vuruldu, karşısındaki şahısınsa bir tek kaşı patlamıştı
Aslanı kedinin boğdugu bi çağda yaşıyoruz vay be
@Tugraaa06 Eh Doğru söze ne denir
@Tugraaa06 Her neyse artık yatmam lazım yoksa yarın büyük bir baş ağrısı ile uğraşacağım
İyi geceler dayıcım 🙋🏻♂️